Ένας οδηγός αρχαρίων για την εύρεση Lookalike γραμματοσειρές

Συμβουλές για να βρείτε Lookalikes γραμματοσειράς

Ποιες γραμματοσειρές μοιάζουν περισσότερο με το Helvetica; Τι είναι καλό υποκατάστατο αν δεν έχετε Staccato; Πολλές φορές οι εταιρείες παράγουν τις δικές τους εκδοχές γραμματοσειράς άλλης εταιρείας. Περιστασιακά, τα ονόματα των γραμματοσειρών είναι παρόμοιες όπως το Λίθος και το Λιθογραφικό, αλλά συχνά τα ονόματα είναι εντελώς ανόμοια όπως στην Perpetua και στο Lapidary 333.

Online Βάσεις Δεδομένων

Επειδή υπάρχουν πολλές γραμματοσειρές στην αγορά, ίσως χρειαστεί κάποια βοήθεια για την εύρεση γραμματοσειρών που μοιάζουν με άλλες γραμματοσειρές. Υπάρχουν διάφορες βάσεις δεδομένων στο διαδίκτυο που παρέχουν αυτήν την υπηρεσία - το Identifont και το Fontspring είναι δύο. Πληκτρολογείτε το όνομα της γραμματοσειράς που αναζητάτε και ο ιστότοπος παρέχει τα ονόματα και συνήθως τα οπτικά δείγματα τυχόν γραμματοσειρών που έχουν παρόμοια εμφάνιση. Τότε είναι απλά θέμα σύγκρισης της γραμματοσειράς που προσπαθείτε να ταιριάξετε με τις διαθέσιμες προτάσεις.

Αν βρείτε το όνομα ενός πιθανού υποκατάστατου και ο ιστότοπος δεν έχει τη γραμματοσειρά, αρχίζει η εργασία εντοπισμού της γραμματοσειράς. Εάν το όνομα γραμματοσειράς περιλαμβάνει το χυτήριο, ξεκινήστε εκεί. Οι γραμματοσειρές Corel μπορούν να βρεθούν με πολλά από τα προϊόντα τους. Ορισμένες εταιρείες, όπως το URW, παρέχουν τις γραμματοσειρές τους σε άλλους πωλητές για να συμπεριλάβουν τα προϊόντα τους. Μπορείτε συχνά να βρείτε τη γραμματοσειρά που χρειάζεστε εξετάζοντας τις γραμματοσειρές που συνοδεύουν το λογισμικό που διαθέτετε ήδη.

Αντιστοίχιση γραμματοσειρών σε ένα τυπωμένο δείγμα

Αν δεν έχετε το όνομα της γραμματοσειράς που προσπαθείτε να αντιστοιχίσετε, μπορείτε να σαρώσετε και να ανεβάσετε ένα δείγμα του τύπου όπως εμφανίζεται σε ένα τυπωμένο κομμάτι σε έναν από τους ιστότοπους που προσδιορίζουν τις γραμματοσειρές από τις εικόνες. Το Squirrel της γραμματοσειράς και το MyFonts παρέχουν αυτή την υπηρεσία, καθώς και άλλα.

Τύπος Συντμήσεις χυτηρίου

Συχνά η προέλευση γραμματοσειράς εμφανίζεται στο όνομα της γραμματοσειράς. Πολλές γραμματοσειρές Bitstream μεταφέρουν το BT ως τμήμα του ονόματος γραμματοσειράς, για παράδειγμα. Να είστε επιφυλακτικοί με αυτές τις συντομογραφίες πηγή γραμματοσειρών που υποδεικνύουν τον κατασκευαστή γραμματοσειρών και ελέγξτε τις ιστοσελίδες τους πρώτα όταν ψάχνετε για γραμματοσειρές.

A - Η Adobe Systems Incorporated

BAG - Berthold AG

BT - Bitstream, Inc.

CC - Corel Corporation

CW - CompuWorks

DTC - Εταιρεία ψηφιακού τύπου

ELF - Μαλακές γραμματοσειρές Elfring

IC - Εικόνα Club Γραφικών

ITC - Διεθνής Τύπος Corporation

LS - Letraset ή Esselte Letraset

LAG - Linotype AG

MT - AGFA / Μονότυπο

VG - Οπτικό γράφημα