Πώς να εγκαταστήσετε ένα ασύρματο πληκτρολόγιο και ποντίκι

Συνδέστε ένα ασύρματο ποντίκι και πληκτρολόγιο στον υπολογιστή σας

Η εγκατάσταση ενός ασύρματου πληκτρολογίου και ποντικιού είναι πολύ εύκολη και πρέπει να διαρκέσει μόνο 10 λεπτά, αλλά πιθανώς και περισσότερο εάν δεν είστε ήδη εξοικειωμένοι με το πώς να χειριστείτε το βασικό υλικό του υπολογιστή .

Παρακάτω ακολουθούν βήματα σχετικά με τον τρόπο σύνδεσης ενός ασύρματου πληκτρολογίου και ποντικιού, αλλά γνωρίζετε ότι τα συγκεκριμένα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε ενδέχεται να διαφέρουν λίγο ανάλογα με το είδος του ασύρματου πληκτρολογίου / ποντικιού που χρησιμοποιείτε.

Συμβουλή: Αν δεν έχετε αγοράσει ακόμα το ασύρματο πληκτρολόγιο ή το ποντίκι, δείτε τα καλύτερα πληκτρολόγια και τις καλύτερες λίστες με ποντίκια .

01 του 06

Αποσυσκευάστε τον εξοπλισμό

© Tim Fisher

Για να εγκαταστήσετε ένα ασύρματο πληκτρολόγιο και ποντίκι ξεκινά με την αποσυσκευασία όλου του εξοπλισμού από το κουτί. Αν αγοράσατε αυτό ως μέρος ενός προγράμματος έκπτωσης, βεβαιωθείτε ότι έχετε κρατήσει το UPC από το κουτί.

Το κουτί του προϊόντος σας πιθανόν να περιέχει τα ακόλουθα στοιχεία:

Εάν λείπεις τίποτα, επικοινωνήστε είτε με τον έμπορο λιανικής πώλησης από τον οποίο αγοράσατε τον εξοπλισμό ή τον κατασκευαστή. Τα διαφορετικά προϊόντα έχουν διαφορετικές απαιτήσεις, οπότε ελέγξτε τις οδηγίες που περιλαμβάνονται, αν τις έχετε.

02 του 06

Ρυθμίστε το πληκτρολόγιο και το ποντίκι

© Tim Fisher

Δεδομένου ότι το πληκτρολόγιο και το ποντίκι που εγκαθιστάτε είναι ασύρματα, δεν θα λαμβάνουν ενέργεια από τον υπολογιστή όπως τα ενσύρματα πληκτρολόγια και τα ποντίκια, γι 'αυτό και χρειάζονται μπαταρίες.

Γυρίστε το πληκτρολόγιο και το ποντίκι πάνω και αφαιρέστε τα καλύμματα της θήκης μπαταριών. Τοποθετήστε νέες μπαταρίες στις οδηγίες που εμφανίζονται (αντιστοιχούν + με το + στη μπαταρία και αντίστροφα).

Τοποθετήστε το πληκτρολόγιο και το ποντίκι όπου είναι άνετα στο γραφείο σας. Λάβετε υπόψη την σωστή εργονομία όταν αποφασίζετε πού να τοποθετήσετε το νέο σας εξοπλισμό. Η σωστή απόφαση τώρα μπορεί να συμβάλει στην πρόληψη του συνδρόμου του καρπιαίου σωλήνα και της τενοντίτιδας στο μέλλον.

Σημείωση: Εάν διαθέτετε ένα υπάρχον πληκτρολόγιο και ποντίκι που χρησιμοποιείτε κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας εγκατάστασης, μετακινήστε τα μόνο αλλού στο γραφείο σας μέχρι να ολοκληρωθεί αυτή η ρύθμιση.

03 του 06

Τοποθετήστε τον ασύρματο δέκτη

© Tim Fisher

Ο ασύρματος δέκτης είναι το στοιχείο που συνδέεται φυσικά με τον υπολογιστή σας και παίρνει τα ασύρματα σήματα από το πληκτρολόγιο και το ποντίκι, επιτρέποντάς του να επικοινωνεί με το σύστημά σας.

Σημείωση: Ορισμένες ρυθμίσεις θα έχουν δύο ασύρματοι δέκτες - έναν για το πληκτρολόγιο και τον άλλο για το ποντίκι, αλλά οι οδηγίες εγκατάστασης θα είναι διαφορετικές.

Ενώ οι συγκεκριμένες απαιτήσεις ποικίλλουν από μάρκα σε μάρκα, υπάρχουν δύο παράγοντες που πρέπει να θυμάστε όταν επιλέγετε πού να τοποθετήσετε τον δέκτη:

Σημαντικό: Μην συνδέετε το δέκτη στον υπολογιστή ακόμα. Αυτό είναι ένα μελλοντικό βήμα κατά την εγκατάσταση του ασύρματου πληκτρολογίου και ποντικιού.

04 του 06

Εγκαταστήστε το λογισμικό

© Tim Fisher

Σχεδόν όλο το νέο υλικό έχει συνοδευτικό λογισμικό που πρέπει να εγκατασταθεί. Αυτό το λογισμικό περιέχει προγράμματα οδήγησης που λένε στο λειτουργικό σύστημα στον υπολογιστή πώς να συνεργάζονται με το νέο υλικό.

Το λογισμικό που παρέχεται για ασύρματα πληκτρολόγια και ποντίκια διαφέρει σημαντικά μεταξύ των κατασκευαστών, οπότε ελέγξτε με τις οδηγίες που περιλαμβάνονται στην αγορά σας για τις λεπτομέρειες.

Γενικά, όμως, όλο το λογισμικό εγκατάστασης είναι αρκετά απλό:

  1. Τοποθετήστε το δίσκο στη μονάδα δίσκου. Το λογισμικό εγκατάστασης πρέπει να ξεκινήσει αυτόματα.
  2. Διαβάστε τις οδηγίες στην οθόνη. Αν δεν είστε σίγουροι για το πώς να απαντήσετε σε κάποιες ερωτήσεις κατά τη διάρκεια της διαδικασίας εγκατάστασης, η αποδοχή των προεπιλεγμένων προτάσεων είναι ένα ασφαλές στοίχημα.

Σημείωση: Εάν δεν διαθέτετε ένα υπάρχον ποντίκι ή πληκτρολόγιο ή δεν λειτουργούν, αυτό το βήμα θα πρέπει να είναι το τελευταίο σας. Το λογισμικό είναι σχεδόν αδύνατο να εγκατασταθεί χωρίς ένα πληκτρολόγιο εργασίας και ποντίκι!

05 του 06

Συνδέστε τον δέκτη στον υπολογιστή

© Tim Fisher

Τέλος, με τον υπολογιστή σας ενεργοποιημένο, συνδέστε το βύσμα USB στο τέλος του δέκτη σε μια ελεύθερη θύρα USB στο πίσω μέρος (ή μπροστά, εάν χρειάζεται) της θήκης του υπολογιστή σας.

Σημείωση: Εάν δεν έχετε ελεύθερες θύρες USB, ίσως χρειαστεί να αγοράσετε έναν διανομέα USB ο οποίος θα δώσει στον υπολογιστή σας πρόσβαση σε πρόσθετες θύρες USB.

Αφού συνδέσετε τον δέκτη, ο υπολογιστής σας θα αρχίσει να διαμορφώνει το υλικό που θα χρησιμοποιηθεί από τον υπολογιστή σας. Όταν ολοκληρωθεί η διαμόρφωση, θα δείτε πιθανώς ένα μήνυμα στην οθόνη παρόμοιο με το "Το νέο υλικό σας είναι τώρα έτοιμο για χρήση".

06 του 06

Δοκιμάστε το νέο πληκτρολόγιο και το ποντίκι

Δοκιμάστε το πληκτρολόγιο και το ποντίκι ανοίγοντας μερικά προγράμματα με το ποντίκι και πληκτρολογώντας κάποιο κείμενο με το πληκτρολόγιό σας. Είναι καλή ιδέα να δοκιμάσετε κάθε κλειδί για να βεβαιωθείτε ότι δεν υπήρχαν προβλήματα κατά την κατασκευή του νέου σας πληκτρολογίου.

Εάν το πληκτρολόγιο και / ή το ποντίκι δεν λειτουργούν, ελέγξτε για να βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχει παρεμβολή και ότι ο εξοπλισμός βρίσκεται στην εμβέλεια του δέκτη. Επίσης, ελέγξτε τις πληροφορίες αντιμετώπισης προβλημάτων που πιθανώς περιλαμβάνονται στις οδηγίες του κατασκευαστή σας.

Αφαιρέστε το παλιό πληκτρολόγιο και το ποντίκι από τον υπολογιστή, αν είναι ακόμα συνδεδεμένα.

Αν σχεδιάζετε την απόρριψη του παλιού σας εξοπλισμού, συμβουλευτείτε το τοπικό κατάστημα ηλεκτρονικών ειδών για πληροφορίες σχετικά με την ανακύκλωση. Εάν το πληκτρολόγιο ή το ποντίκι σας είναι με επωνυμία της Dell, προσφέρουν ένα εντελώς δωρεάν πρόγραμμα ανακύκλωσης αλληλογραφίας (ναι, η Dell καλύπτει τα ταχυδρομικά τέλη) που σας συνιστούμε ιδιαίτερα να επωφεληθείτε.

Μπορείτε επίσης να ανακυκλώσετε το πληκτρολόγιο και το ποντίκι σας στο Staples , ανεξάρτητα από το εμπορικό σήμα ή αν λειτουργεί ακόμα ή όχι.