Ρύθμιση υλικού και ήχου Για υπολογιστή Vista

Διαμορφώστε εύκολα τον υπολογιστή σας

Η περιοχή Υλικού και ήχου (μέσα στον Πίνακα Ελέγχου) σάς επιτρέπει να ρυθμίσετε συσκευές και συσκευές λογισμικού και ήχου για τον υπολογιστή. Εδώ είναι μερικά από τα πράγματα που μπορείτε να κάνετε:

Εκτυπωτές: Προσθέστε, διαμορφώστε και διαγράψτε έναν εκτυπωτή ή συσκευή πολλαπλών χρήσεων (υλικό όπως εκτυπωτής λέιζερ HP, συσκευή Brother all-in-one, εκτυπωτής φωτογραφιών Canon κ.λπ.). Επίσης, μπορείτε να ρυθμίσετε και να διαμορφώσετε προγράμματα οδήγησης εκτύπωσης λογισμικού για προγράμματα όπως το eFax και το Adobe Acrobat που δημιουργούν έγγραφα PDF.

Αυτόματη αναπαραγωγή: Ρυθμίστε τη λειτουργία αυτόματης αναπαραγωγής για τον υπολογιστή σας για να καθορίσετε τη δράση που θα πάρουν τα Windows για ορισμένους τύπους μέσων (ταινίες, μουσική, λογισμικό, παιχνίδια, εικόνες) καθώς και ήχου ή κενά CD ή DVD και συσκευές όπως ψηφιακή φωτογραφική μηχανή

Ήχος: Σας επιτρέπει να επιλέξετε ρυθμίσεις ηχείων και ψηφιακής εξόδου για αναπαραγωγή, ιδιότητες μικροφώνου και ποιους ήχους χρησιμοποιούνται για συγκεκριμένες ενέργειες των Windows (όπως Exit Windows, Device Disconnect, κλπ.).

Ποντίκι: Επιλέξτε τις ρυθμίσεις για να διαμορφώσετε το ποντίκι ή άλλη συσκευή κατάδειξης (touchpads, trackballs), καθώς και τον τρόπο εμφάνισης του δρομέα και τον τρόπο ανταπόκρισης στις κινήσεις σας.

Επιλογές παροχής ενέργειας: Επιλέξτε ένα από τα προκαθορισμένα σχέδια παροχής ενέργειας ή δημιουργήστε το δικό σας. Αυτά τα σχέδια ορίζουν πώς και πότε ένας υπολογιστής θα απενεργοποιήσει μια οθόνη, τη φωτεινότητα της οθόνης, όταν ο υπολογιστής θα πάει στον ύπνο και πολλές άλλες προηγμένες συμπεριφορές που θα εκτελέσει ο υπολογιστής σας για σκληρούς δίσκους, ασύρματους προσαρμογείς, θύρες USB , κουμπιά Power και καπάκι για φορητούς υπολογιστές) και πολλά άλλα. Επίσης, οι ρυθμίσεις μπορούν να διαμορφωθούν περαιτέρω για φορητούς υπολογιστές σε λειτουργία τροφοδοσίας μπαταρίας ή τροφοδοσίας σε τοίχο.

Εξατομίκευση: Ρυθμίστε την εμφάνιση (χρώμα και εμφάνιση, φόντο επιφάνειας εργασίας, αποθήκευση οθόνης, δείκτες ποντικιού, Windows Theme και ρυθμίσεις εμφάνισης οθόνης) καθώς και τους ήχους που ακούγονται για μια συγκεκριμένη λειτουργία των Windows (όπως μια άφιξη μέσω email).

Σαρωτές και κάμερες: Αυτός ο οδηγός θα σας βοηθήσει να εγκαταστήσετε τα κατάλληλα προγράμματα οδήγησης λογισμικού για παλαιότερους σαρωτές και κάμερες και μερικούς δικτυωμένους σαρωτές, που δεν αναγνωρίζονται αυτόματα από τα Windows.

Πληκτρολόγιο: Ρυθμίστε την ταχύτητα αναλαμπής του δρομέα και το βασικό ρυθμό επανάληψης με αυτό το βοηθητικό πρόγραμμα. Μπορείτε επίσης να ελέγξετε την κατάσταση του πληκτρολογίου και το εγκατεστημένο πρόγραμμα οδήγησης.

Διαχείριση Συσκευών: Χρησιμοποιήστε αυτήν την επιλογή για να εγκαταστήσετε και να ενημερώσετε προγράμματα οδήγησης λογισμικού για συσκευές υλικού , να αλλάξετε τις ρυθμίσεις υλικού για συσκευές και να αντιμετωπίσετε προβλήματα με συσκευές που είναι μέρος του υπολογιστή σας.

Τα πρόσθετα πρότυπα προγράμματα περιλαμβάνουν ρυθμίσεις για επιλογές τηλεφώνου και μόντεμ, ελεγκτές παιχνιδιών USB, συσκευές αναπαραγωγής pen και εισόδου, διαχείριση χρωμάτων και ρυθμίσεις tablet PC. Άλλα προγράμματα που περιλαμβάνονται σε αυτόν τον τομέα εξαρτώνται από τη διαμόρφωση του υπολογιστή σας. Για παράδειγμα, ορισμένοι υπολογιστές θα έχουν βοηθητικά προγράμματα Bluetooth και ρυθμίσεις, εάν αυτοί οι υπολογιστές υποστηρίζουν συσκευές επικοινωνίας Bluetooth.