Πώς να καθαρίσετε το προφίλ σας στο Facebook

Όταν σκέφτεστε για τον καθαρισμό την άνοιξη, είμαι σίγουρος ότι ο καθαρισμός του προφίλ σας στο Facebook δεν είναι το πρώτο πράγμα που έρχεται στο νου. Αλλά πρέπει να είναι. Οι μηχανές αναζήτησης καθιστούν πολύ εύκολη την εύρεση πληροφοριών σχετικά με εσάς, οπότε θα πρέπει να παρουσιάσετε το καλύτερο για τον εαυτό σας σε περίπτωση που κάποιος προσλήπτης θέσεων εργασίας ή ακόμα και ένας πιθανός αγώνας αγάπης μπορεί να ψάχνει. Επειδή ποτέ δεν ξέρετε ποιος μπορεί να ψάχνει, μπορείτε να πάρετε τον έλεγχο των πληροφοριών που θα βρουν.

01 από 07

Κάνετε το Timeline του Switch to Facebook

Στιγμιότυπο από το Facebook © 2012

Το Facebook τελικά θα κάνει όλους τους χρήστες να στραφούν στη νέα Timeline του Facebook. Προεπισκόπηση της σελίδας σας στην προβολή "Χρονολογική σειρά" . Προσθέστε μια φωτογραφία εξωφύλλου , επισημάνετε μια από τις αναρτήσεις σας στο Facebook και διαγράψτε ή αποκρύψετε πληροφορίες που δεν θέλετε να εμφανίζονται στη χρονολογική σειρά σας. Το Facebook σας δίνει επτά ημέρες για να δοκιμάσετε το Χρονολόγιο πριν το κάνει ζωντανό για να δείτε τις συνδέσεις σας.

02 του 07

Ενημερώστε το τμήμα σας σχετικά με το τμήμα Facebook

Στιγμιότυπο από το Facebook © 2012

Πότε ήταν η τελευταία φορά που εξετάσατε την ενότητα "Σχετικά με εσάς" στο προφίλ σας στο Facebook ; Εάν δεν μπορείτε να θυμηθείτε, τότε είναι καιρός να ρίξετε μια ματιά. Μπορεί να εκπλαγείτε να δείτε ότι ο αριθμός τηλεφώνου σας είναι διαθέσιμος. Μπορείτε να το διαγράψετε ή να το ορίσετε μόνο εσείς. Θυμηθείτε αυτό το απόσπασμα που βρήκατε αστείο πριν από λίγα χρόνια; Έχει χάσει το χιουμοριστικό της αποτέλεσμα με το χρόνο. Μπορείτε να προσθέσετε ή να διαγράψετε εισαγωγικά και οποιαδήποτε πληροφορία στην ενότητα Πληροφορίες σας μπορεί να ενημερωθεί.

03 του 07

Αλλάξτε την εικόνα προφίλ σας (ή την κάλυψη φωτογραφίας)

Στιγμιότυπο από το Facebook © 2012

Το πιο εύκολο πράγμα που μπορείτε να αλλάξετε στη σελίδα σας στο Facebook που όλοι θα παρατηρήσουν είναι η εικόνα προφίλ σας. Κανείς δεν θέλει την εικόνα του προφίλ του να μοιάζει με μια κούπα. Βρείτε μια νέα εικόνα ή τραβήξτε μία. Αν έχετε ήδη κάνει τη μετάβαση στη χρονολογική σειρά, η αλλαγή της φωτογραφίας του καλύμματος έχει επίσης αξιοσημείωτη επίδραση. Να είστε διασκεδαστικοί και δημιουργικοί με την φωτογραφία εξωφύλλου σας.

04 του 07

Ελέγξτε τα μηνύματά σας

Στιγμιότυπο από το Facebook © 2012

Όταν δημοσιεύετε στο Facebook, τι μοιράζεστε; Τοποθετείτε πάντα τον ίδιο τύπο περιεχομένου ή μιλάτε για τα ίδια πράγματα; Κρατήστε τις θέσεις σας φρέσκες και ενδιαφέρουσες. Οι αναρτήσεις φωτογραφιών και βίντεο λαμβάνουν πάντα περισσότερες αρέσεις, σχόλια και κοινόχρηστα στοιχεία από τις τυχαίες αναρτήσεις κατάστασης. Να είστε προσεκτικοί σχετικά με αυτό που δημοσιεύετε επειδή υπάρχουν μερικά πράγματα που δεν πρέπει ποτέ να μοιράζεστε στο Facebook.

05 του 07

Ελέγξτε τις ρυθμίσεις απορρήτου

Στιγμιότυπο από το Facebook © 2012

Ποιος θέλετε να δείτε τις πληροφορίες που μοιράζεστε στο Facebook; Το Facebook σάς επιτρέπει να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις απορρήτου σας. Με τη νέα σελίδα Timeline του Facebook μπορείτε επίσης να καθορίσετε ποιος βλέπει τις αναρτήσεις σας σε μια βάση post-by-post.

06 του 07

Αναδιοργανώστε τους φίλους σας

Στιγμιότυπο από το Facebook © 2012

Εάν η ροή ειδήσεων σας είναι γεμάτη με πληροφορίες από ανθρώπους που δεν είστε στενά συνδεδεμένοι ή ενδιαφέρονται, ήρθε η ώρα να επαναταξινομήσετε ή να απαλλαγείτε από ορισμένες συνδέσεις. Υπάρχουν δύο τρόποι να το κάνετε. Το πρώτο είναι να κοιτάξετε τη λίστα όλων των φίλων σας και να αλλάξετε το άτομο ρυθμίσεων ανά άτομο. Μπορείτε να προσθέσετε ή να καταργήσετε φίλους από λίστες, να αλλάξετε ποιες πληροφορίες από κάθε άτομο εμφανίζονται στη ροή ειδήσεων σας ή να μην έχετε φίλους στη σύνδεση. Αυτός είναι ο πιο ενδελεχής τρόπος για να γίνει, αλλά μπορεί επίσης να είναι πολύ χρονοβόρος.

Μια άλλη προσέγγιση είναι να αναδιοργανώσετε με βάση αυτό που εμφανίζεται στη ροή ειδήσεων σας. Μπορείτε να δείτε ποια άτομα δημοσιεύουν στη ροή ειδήσεων και επιλέξτε να αποκρύψετε την μεμονωμένη ανάρτηση. Μπορείτε επίσης να αλλάξετε εάν λαμβάνετε κάθε ενημέρωση από ένα άτομο, τις περισσότερες ενημερώσεις ή μόνο τις σημαντικές.

07 του 07

Απόλυτη αξιολόγηση φωτογραφιών

Στιγμιότυπο από το Facebook © 2012

Αναφέρατε αυτό το στοιχείο τελευταίο επειδή μπορεί να είναι το πιο χρονοβόρο. Αρχικά, ελέγξτε τις φωτογραφίες που έχετε ανεβάσει στο Facebook. Διαγράψτε ή αποκρύψτε οποιεσδήποτε φωτογραφίες που ενδέχεται να εμφανίζονται σε εσάς. Επίσης, εάν μια φωτογραφία είναι θολή ή δύσκολη, μπορείτε να τη διαγράψετε. Η νέα χρονολογική σειρά του Facebook μπορεί να επιδεινώσει ακόμα χειρότερα την κακή εικόνα. Ξεκινήστε με τα πιο πρόσφατα και εργαστείτε προς τα πίσω. Στη συνέχεια, ανατρέξτε στις φωτογραφίες στις οποίες σας έχουν επισημανθεί άλλοι και, όπου χρειάζεται, απομακρύνετε τον εαυτό σας. Τέλος, αλλά σίγουρα όχι μόνο, ενημερώστε τις ρυθμίσεις σας. Μπορείτε να επιλέξετε ποια άλμπουμ να δημοσιοποιήσετε ή να αποκρύψετε. Μπορείτε επίσης να αλλάξετε αν επιτρέπεται στους χρήστες να σας επισημάνουν στις εικόνες τους.