Τι είναι η εντολή rcp;

Τι είναι η εντολή rcp Linux και πώς να την χρησιμοποιήσετε

Η εντολή rcp (η οποία αντιπροσωπεύει το πρόγραμμα απομακρυσμένης αντιγραφής ) σάς επιτρέπει να αντιγράφετε αρχεία από ή σε απομακρυσμένο υπολογιστή ή μεταξύ δύο απομακρυσμένων υπολογιστών.

rcp είναι να cp εκτός από το ότι ο απομακρυσμένος υπολογιστής και, ενδεχομένως, το όνομα χρήστη στον απομακρυσμένο υπολογιστή, και οι δύο πρέπει να προστεθούν στο όνομα του αρχείου.

Για να μπορέσετε να χρησιμοποιήσετε την εντολή rcp, και οι δύο υπολογιστές χρειάζονται ένα αρχείο ".rhosts" στον οικείο κατάλογο του χρήστη, το οποίο θα περιέχει τα ονόματα όλων των υπολογιστών στους οποίους επιτρέπεται η πρόσβαση σε αυτόν τον υπολογιστή μαζί με το όνομα χρήστη.

Ακολουθεί ένα παράδειγμα αρχείου .rhosts:

zeus.univ.edu jdoe athena.comp.com mjohnson

Συμβουλή: Η εντολή ftp ή scp μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την αντιγραφή αρχείων μεταξύ υπολογιστών αν δεν έχει ρυθμιστεί αρχείο .rhosts.

rcp Σύνταξη εντολών

Η σωστή σύνταξη κατά τη χρήση της εντολής rcp είναι να πληκτρολογήσετε "rcp" ακολουθούμενη από την πηγή και στη συνέχεια τον προορισμό. Χρησιμοποιήστε ένα παχύ έντερο για να διαχωρίσετε τον κεντρικό υπολογιστή και τα δεδομένα.

Ακολουθούν μερικές από τις επιλογές που μπορείτε να προσθέσετε στην εντολή rcp:

rcp Παραδείγματα εντολών

Ακολουθούν μερικά παραδείγματα σχετικά με τον τρόπο χρήσης του rcp στο Linux:

Αντιγραφή ενός αρχείου:

Για να αντιγράψετε ένα αρχείο με όνομα "customer.txt" στον κατάλογο "/ usr / data /" από τον υπολογιστή "tomsnotebook" στον τρέχοντα κατάλογο, πρέπει να εισαγάγετε την ακόλουθη γραμμή εντολών :

rcp tomsnotebook: /usr/data/customers.txt.

Η περιοδος "." στο τέλος σημαίνει "αυτόν" τον κατάλογο. Δηλαδή, ο κατάλογος από τον οποίο εκτελέστηκε η εντολή. Θα μπορούσατε να ορίσετε οποιονδήποτε άλλο κατάλογο αντί.

Αντιγραφή ενός ολόκληρου φακέλου:

Μπορείτε να αντιγράψετε έναν πλήρη κατάλογο προσθέτοντας ένα "-r" μετά το "rcp":

rcp -r tomsnotebook: / usr / δεδομένα. rcp document1 zeus.univ.edu:document1

Αντιγραφή από / προς την τοπική μηχανή:

Αντιγράφει "document1" από το τοπικό μηχάνημα στον αρχικό κατάλογο του χρήστη στον υπολογιστή με διεύθυνση URL zeus.univ.edu, υποθέτοντας ότι τα ονόματα χρηστών είναι τα ίδια και στα δύο συστήματα.

έγγραφο rcp1 jdoe @: zeus.univ.edu: document1

Αντιγράφει "document1" από το τοπικό μηχάνημα στον αρχικό κατάλογο του χρήστη "jdoe" στον υπολογιστή με τη διεύθυνση URL zeus.univ.edu.

rcp zeus.univ.edu:document1 document1

Αντιγράφει "document1" από τον απομακρυσμένο υπολογιστή "zeus.univ.edu" στο τοπικό μηχάνημα με το ίδιο όνομα.

rcp -r έγγραφα zeus.univ.edu:backups

Αντιγράφει τον κατάλογο "έγγραφα", συμπεριλαμβανομένων όλων των υποκαταλόγων, από το τοπικό μηχάνημα στον κατάλογο "backups" στον οικείο κατάλογο του χρήστη στον υπολογιστή με τη διεύθυνση URL "zeus.univ.edu", υποθέτοντας ότι τα ονόματα χρηστών είναι τα ίδια και στα δύο συστήματα.

rcp -r μελέτη zeus.univ.edu:backups/documents

Αντιγράφει τον κατάλογο "έγγραφα", συμπεριλαμβανομένων όλων των υποκαταλόγων, από το απομακρυσμένο μηχάνημα στον κατάλογο "μελέτη" στο τοπικό μηχάνημα.