Πώς να χρησιμοποιήσετε το Linux για την αντιγραφή αρχείων και φακέλων

Εισαγωγή

Αυτός ο οδηγός θα σας δείξει πώς να αντιγράφετε αρχεία και φακέλους από το ένα μέρος στο άλλο χρησιμοποιώντας τους πιο δημοφιλείς διαχειριστές αρχείων γραφικών και επίσης χρησιμοποιώντας τη γραμμή εντολών Linux.

Οι περισσότεροι άνθρωποι θα χρησιμοποιηθούν για τη χρήση γραφικών εργαλείων για την αντιγραφή αρχείων από τους δίσκους τους. Εάν έχετε συνηθίσει να χρησιμοποιείτε τα Windows τότε θα γνωρίζετε ένα εργαλείο που ονομάζεται Windows Explorer και το καθιστά πολύ εύκολο.

Η Εξερεύνηση των Windows είναι ένα εργαλείο γνωστό ως διαχειριστής αρχείων και το Linux έχει έναν αριθμό διαφορετικών διαχειριστών αρχείων. Αυτό που εμφανίζεται στο σύστημά σας εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την έκδοση του Linux που χρησιμοποιείτε και σε κάποιο βαθμό από το περιβάλλον επιφάνειας εργασίας που χρησιμοποιείτε.

Οι πιο συνηθισμένοι διαχειριστές αρχείων είναι οι εξής:

Εάν χρησιμοποιείτε το Ubuntu , το Linux Mint , το Zorin , το Fedora ή το openSUSE τότε είναι πιθανό ότι ο διαχειριστής αρχείων σας καλείται Nautilus.

Οποιοσδήποτε τρέχει τη διανομή με το περιβάλλον εργασίας του KDE, θα διαπιστώσει ότι το Dolphin είναι ο προεπιλεγμένος διαχειριστής αρχείων. Οι διανομές που χρησιμοποιούν το KDE περιλαμβάνουν τα Linux Mint KDE, Kubuntu, Korora και KaOS.

Ο διαχειριστής αρχείων Thunar είναι μέρος του περιβάλλοντος εργασίας XFCE, το PCManFM αποτελεί μέρος του επιτραπέζιου περιβάλλοντος LXDE και το Caja είναι μέρος του περιβάλλοντος εργασίας MATE.

Πώς να χρησιμοποιήσετε το Nautilus για να αντιγράψετε αρχεία και φακέλους

Το Nautilus θα είναι διαθέσιμο μέσω του μενού στο Linux Mint και Zorin ή θα εμφανιστεί στο Unity Launcher στο Ubuntu ή μέσω της προβολής του πίνακα οργάνων σε οποιαδήποτε διανομή που χρησιμοποιεί το GNOME όπως το Fedora ή το openSUSE.

Για να αντιγράψετε ένα αρχείο περιηγηθείτε στο σύστημα αρχείων διπλό κάνοντας κλικ στους φακέλους μέχρι να φτάσετε στο αρχείο που θέλετε να αντιγράψετε.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις τυπικές εντολές πληκτρολογίου για την αντιγραφή αρχείων. Για παράδειγμα, κάνοντας κλικ σε ένα αρχείο και πατώντας CTRL και C μαζί παίρνετε ένα αντίγραφο ενός αρχείου. Πατώντας τα πλήκτρα CTRL και V επικολλάται το αρχείο στη θέση που επιλέγετε για να αντιγράψετε το αρχείο.

Αν επικολλήσετε ένα αρχείο στον ίδιο φάκελο τότε θα έχει το ίδιο όνομα με το πρωτότυπο, εκτός από το ότι θα έχει τη λέξη (αντίγραφο) στο τέλος του.

Μπορείτε επίσης να αντιγράψετε ένα αρχείο κάνοντας δεξί κλικ στο αρχείο και επιλέξτε το στοιχείο μενού "αντιγραφή". Στη συνέχεια, μπορείτε να επιλέξετε το φάκελο που θέλετε να το επικολλήσετε, κάντε δεξί κλικ και επιλέξτε "επικολλήστε".

Ένας άλλος τρόπος αντιγραφής ενός αρχείου είναι να κάνετε δεξί κλικ στο αρχείο και να επιλέξετε την επιλογή "copy to". Θα εμφανιστεί ένα νέο παράθυρο. Βρείτε το φάκελο στον οποίο θέλετε να αντιγράψετε το αρχείο και κάντε κλικ στο κουμπί "επιλογή".

Μπορείτε να αντιγράψετε πολλά αρχεία κρατώντας πατημένο το πλήκτρο CTRL ενώ επιλέγετε κάθε αρχείο. Οποιαδήποτε από τις προηγούμενες μεθόδους όπως η επιλογή CTRL C ή η επιλογή "copy" ή "copy to" από το μενού περιβάλλοντος θα λειτουργήσει για όλα τα επιλεγμένα αρχεία.

Η εντολή αντιγραφής λειτουργεί σε αρχεία και φακέλους.

Πώς να χρησιμοποιήσετε το δελφίνι για να αντιγράψετε αρχεία και φακέλους

Το δελφίνι μπορεί να ξεκινήσει μέσω του μενού του KDE.

Πολλά από τα χαρακτηριστικά του Dolphin είναι τα ίδια με αυτά του Nautilus.

Για να αντιγράψετε ένα αρχείο, μεταβείτε στο φάκελο όπου βρίσκεται το αρχείο κάνοντας διπλό κλικ στους φακέλους μέχρι να δείτε το αρχείο.

Χρησιμοποιήστε το αριστερό πλήκτρο του ποντικιού για να επιλέξετε ένα αρχείο ή χρησιμοποιήστε το πλήκτρο CTRL και το αριστερό πλήκτρο του ποντικιού για να επιλέξετε πολλά αρχεία.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα πλήκτρα CTRL και C μαζί για να αντιγράψετε ένα αρχείο. Για να επικολλήσετε το αρχείο, επιλέξτε το φάκελο για να επικολλήσετε το αρχείο και πατήστε CTRL και V.

Εάν επιλέξετε να επικολλήσετε τον ίδιο φάκελο με το αρχείο που αντιγράψατε, εμφανίζεται ένα παράθυρο που σας ζητά να εισαγάγετε ένα νέο όνομα για το αντιγραμμένο αρχείο.

Μπορείτε επίσης να αντιγράψετε αρχεία κάνοντας δεξί κλικ σε αυτά και επιλέγοντας "Αντιγραφή". Για να επικολλήσετε ένα αρχείο, μπορείτε να κάνετε δεξί κλικ και να επιλέξετε "Επικόλληση".

Τα αρχεία μπορούν επίσης να αντιγραφούν μεταφέροντάς τα από ένα φάκελο σε άλλο. Όταν το κάνετε αυτό θα εμφανιστεί ένα μενού με επιλογές για την αντιγραφή του αρχείου, τη σύνδεση του αρχείου ή τη μετακίνηση του αρχείου.

Πώς να χρησιμοποιήσετε το Thunar για να αντιγράψετε αρχεία και φακέλους

Ο διαχειριστής αρχείων Thunar μπορεί να εκκινηθεί από το μενού στο περιβάλλον εργασίας XFCE.

Όπως και με το Nautilus και το Dolphin, μπορείτε να επιλέξετε ένα αρχείο με το ποντίκι και να χρησιμοποιήσετε τα πλήκτρα CTRL και C για να αντιγράψετε το αρχείο. Στη συνέχεια, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα πλήκτρα CTRL και V για να επικολλήσετε το αρχείο.

Εάν επικολλήσετε το αρχείο στον ίδιο φάκελο με το πρωτότυπο το αρχείο αντιγραφής διατηρεί το ίδιο όνομα αλλά έχει προστεθεί "(copy)" ως μέρος του ονόματός του με τον ίδιο τρόπο όπως το Nautilus.

Μπορείτε επίσης να αντιγράψετε ένα αρχείο κάνοντας δεξί κλικ στο αρχείο και επιλέξτε την επιλογή "copy". Σημειώστε ότι ο Thunar δεν περιλαμβάνει την επιλογή "αντίγραφο προς".

Αφού αντιγράψετε ένα αρχείο, μπορείτε να το επικολλήσετε μεταβαίνοντας στο φάκελο που θέλετε να επικολλήσετε. Τώρα απλά κάντε δεξί κλικ και επιλέξτε "επικολλήστε".

Η μεταφορά ενός αρχείου σε ένα φάκελο μετακινεί το αρχείο αντί να το αντιγράψει.

Πώς να χρησιμοποιήσετε το PCManFM για την αντιγραφή αρχείων και φακέλων

Ο διαχειριστής αρχείων PCManFM μπορεί να εκκινηθεί από το μενού στο περιβάλλον εργασίας LXDE.

Αυτός ο διαχειριστής αρχείων είναι αρκετά βασικός σύμφωνα με το Thunar.

Μπορείτε να αντιγράψετε αρχεία επιλέγοντάς τα με το ποντίκι. Για να αντιγράψετε το αρχείο πατήστε ταυτόχρονα τα πλήκτρα CTRL και C ή κάντε δεξί κλικ στο αρχείο και επιλέξτε "copy" από το μενού.

Για να επικολλήσετε το αρχείο πατήστε CTRL και V στο φάκελο στον οποίο θέλετε να αντιγράψετε το αρχείο. Μπορείτε επίσης να κάνετε δεξί κλικ και να επιλέξετε "πάστα" από το μενού.

Η μεταφορά και απόθεση ενός αρχείου δεν αντιγράφει ένα αρχείο, αλλά το μετακινεί.

Υπάρχει μια επιλογή όταν κάνετε δεξί κλικ σε ένα αρχείο που ονομάζεται "διαδρομή αντιγραφής". Αυτό είναι χρήσιμο εάν θέλετε να επικολλήσετε τη διεύθυνση URL του αρχείου σε ένα έγγραφο ή στη γραμμή εντολών για οποιονδήποτε λόγο.

Πώς να χρησιμοποιήσετε το Caja για την αντιγραφή αρχείων και φακέλων

Μπορείτε να ξεκινήσετε το Caja από το μενού μέσα στο περιβάλλον εργασίας MATE.

Το Caja μοιάζει πολύ με το Nautilus και λειτουργεί πολύ το ίδιο.

Για να αντιγράψετε ένα αρχείο, εντοπίστε το πλοηγώντας μέσα από τους φακέλους. Κάντε κλικ στο αρχείο και στη συνέχεια επιλέξτε CTRL και C για να αντιγράψετε το αρχείο. Μπορείτε επίσης να κάνετε δεξί κλικ και να επιλέξετε "copy" από το μενού.

Για να επικολλήσετε το αρχείο περιηγηθείτε στη θέση στην οποία θέλετε να αντιγράψετε το αρχείο και πατήστε CTRL και V. Εναλλακτικά, κάντε δεξί κλικ και επιλέξτε "πάστα" από το μενού.

Αν επικολλήσετε τον ίδιο φάκελο με το αρχικό αρχείο, τότε το αρχείο θα έχει το ίδιο όνομα, αλλά θα έχει προσαρτημένο το "(copy)" στο τέλος του.

Κάνοντας δεξί κλικ σε ένα αρχείο δίνει επίσης μια επιλογή που ονομάζεται "Αντιγραφή σε". Αυτό δεν είναι τόσο χρήσιμο όσο η επιλογή "αντίγραφο προς" στο Nautilus. Μπορείτε να επιλέξετε μόνο να αντιγράψετε στην επιφάνεια εργασίας ή στον αρχικό φάκελο.

Κρατώντας πατημένο το πλήκτρο shift σε ένα αρχείο και σύροντάς το σε ένα φάκελο θα εμφανιστεί ένα μενού που θα σας ρωτήσει εάν θέλετε να αντιγράψετε, να μετακινήσετε ή να συνδέσετε το αρχείο.

Πώς να αντιγράψετε ένα αρχείο από έναν κατάλογο σε άλλο χρησιμοποιώντας το Linux

Η σύνταξη για την αντιγραφή ενός αρχείου από τον τόπο στον άλλο είναι η εξής:

cp / source / διαδρομή / όνομα / στόχος / διαδρομή / όνομα

Για παράδειγμα, φανταστείτε ότι έχετε την ακόλουθη δομή φακέλου:

Αν θέλετε να αντιγράψετε το αρχείο1 από την τρέχουσα θέση του στο / home / documents / folder1 στο / home / documents / folder2 τότε θα πληκτρολογήσετε τα ακόλουθα στη γραμμή εντολών:

cp / home / gary / έγγραφα / φάκελος1 / αρχείο1 / σπίτι / gary / έγγραφα / φάκελος2 / αρχείο1

Υπάρχουν μερικές συντομεύσεις που μπορείτε να κάνετε εδώ.

Το / home τμήμα μπορεί να αντικατασταθεί με το tilda (~) που εξηγείται σε αυτό το άρθρο. Αυτό αλλάζει την εντολή σε αυτό

cp ~ / documents / φάκελος1 / αρχείο1 ~ / έγγραφα / φάκελος2 / αρχείο1

Μπορείτε απλά να παραλείψετε το όνομα αρχείου για το στόχο αν σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε το ίδιο όνομα αρχείου

cp ~ / documents / folder1 / file1 ~ / documents / folder2

Εάν είστε ήδη στο φάκελο προορισμού μπορείτε απλά να αντικαταστήσετε τη διαδρομή για τον στόχο με μια πλήρη στάση.

cp ~ / documents / folder1 / file1.

Εναλλακτικά, αν είστε ήδη στον φάκελο προέλευσης, μπορείτε απλά να δώσετε το όνομα του αρχείου ως πηγή ως εξής:

αρχείο cp1 ~ / documents / folder2

Πώς να κάνετε ένα αντίγραφο ασφαλείας πριν από την αντιγραφή αρχείων στο Linux

Στο προηγούμενο τμήμα του φακέλου1 υπάρχει ένα αρχείο που ονομάζεται αρχείο1 και ο φάκελος2 δεν το κάνει. Φανταστείτε όμως ότι ο φάκελος2 είχε ένα αρχείο που ονομάζεται αρχείο1 και εκτελέσατε την ακόλουθη εντολή:

αρχείο cp1 ~ / documents / folder2

Η παραπάνω εντολή θα αντικαταστήσει το αρχείο1 που βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο φάκελο 2. Δεν υπάρχουν προτροπές, καμία προειδοποίηση και κανένα λάθος, επειδή όσον αφορά το Linux έχετε ορίσει μια έγκυρη εντολή.

Μπορείτε να λάβετε προφυλάξεις κατά την αντιγραφή αρχείων, κάνοντας το Linux να δημιουργήσει ένα αντίγραφο ασφαλείας ενός αρχείου προτού το αντικαταστήσει. Απλά χρησιμοποιήστε την ακόλουθη εντολή:

cp -b / source / file / target / file

Για παράδειγμα:

cp -b ~ / έγγραφα / φάκελος1 / αρχείο1 ~ / έγγραφα / φάκελος2 / αρχείο1


Στον φάκελο προορισμού θα υπάρχει τώρα το αρχείο που έχει αντιγραφεί και θα υπάρχει επίσης ένα αρχείο με tilde (~) στο τέλος το οποίο είναι βασικά ένα αντίγραφο ασφαλείας του αρχικού αρχείου.

Μπορείτε να αλλάξετε την εντολή δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας ώστε να λειτουργήσει με ελαφρώς διαφορετικό τρόπο, ώστε να δημιουργεί αριθμημένα αντίγραφα ασφαλείας. Ίσως θελήσετε να το κάνετε αυτό εάν έχετε ήδη αντιγράψει αρχεία και υπάρχουν ήδη ύποπτα αντίγραφα ασφαλείας. Είναι μια μορφή ελέγχου της έκδοσης.

cp --backup = αρίθμηση ~ / documents / folder1 / file1 ~ / documents / folder2 / file1

Το όνομα αρχείου για τα αντίγραφα ασφαλείας θα είναι κατά μήκος των γραμμών του αρχείου1. ~ 1 ~, file1. ~ 2 ~ κλπ.

Πώς να προωθήσετε πριν αντικαταστήσετε αρχεία κατά την αντιγραφή τους χρησιμοποιώντας το Linux

Εάν δεν θέλετε αντίγραφα ασφαλείας των αρχείων που βρίσκονται γύρω από το σύστημα αρχείων σας, αλλά θέλετε επίσης να βεβαιωθείτε ότι μια εντολή αντιγραφής δεν αντικαταστήσει ένα αρχείο χωρίς διακρίσεις, μπορείτε να λάβετε μια ερώτηση για να εμφανιστεί το ερώτημα αν θέλετε να αντικαταστήσετε τον προορισμό.

Για να το κάνετε αυτό χρησιμοποιήστε την ακόλουθη σύνταξη:

cp -i / source / αρχείο / στόχος / αρχείο

Για παράδειγμα:

cp -i ~ / έγγραφα / φάκελος1 / αρχείο1 ~ / έγγραφα / φάκελος2 / αρχείο1

Ένα μήνυμα θα εμφανιστεί ως εξής: cp: overwrite './file1';

Για να αντικαταστήσετε το αρχείο πιέστε το πλήκτρο Y στο πληκτρολόγιο ή για να ακυρώσετε ταυτόχρονα το πλήκτρο N ή CTRL και C.

Τι συμβαίνει όταν αντιγράφετε συμβολικές συνδέσεις στο Linux

Ένας συμβολικός σύνδεσμος είναι λίγο σαν μια συντόμευση στην επιφάνεια εργασίας. Το περιεχόμενο ενός συμβολικού συνδέσμου είναι μια διεύθυνση στο φυσικό αρχείο.

Φανταστείτε λοιπόν ότι είχατε την ακόλουθη δομή φακέλου:

Δείτε την παρακάτω εντολή:

cp ~ / documents / φάκελος1 / αρχείο1 ~ / έγγραφα / φάκελος3 / αρχείο1

Αυτό δεν πρέπει να είναι κάτι νέο, καθώς αντιγράφει ένα φυσικό αρχείο από το ένα φάκελο στον άλλο.

Τι συμβαίνει όμως αν αντιγράψετε τον συμβολικό σύνδεσμο από το φάκελο2 στο φάκελο3;

cp ~ / έγγραφα / φάκελος2 / αρχείο1 ~ / έγγραφα / φάκελος3 / αρχείο1

Το αρχείο που αντιγράφεται στο φάκελο3 δεν είναι ο συμβολικός σύνδεσμος. Είναι στην πραγματικότητα το αρχείο που υποδεικνύεται από τον συμβολικό σύνδεσμο, έτσι στην πραγματικότητα παίρνετε το ίδιο αποτέλεσμα όπως θα κάνατε αντιγράφοντας το αρχείο1 από το φάκελο1.

Παρεμπιπτόντως μπορείτε να πάρετε το ίδιο αποτέλεσμα χρησιμοποιώντας την ακόλουθη εντολή:

cp -H ~ / έγγραφα / φάκελος2 / αρχείο1 ~ / έγγραφα / φάκελος3 / αρχείο1

Ακριβώς για να βεβαιωθείτε ότι υπάρχει ένας ακόμη διακόπτης που αναγκάζει απολύτως το αρχείο που πρόκειται να αντιγραφεί και όχι ο συμβολικός σύνδεσμος:

cp -L ~ / έγγραφα / φάκελος2 / αρχείο1 ~ / έγγραφα / φάκελος3 / αρχείο1

Εάν θέλετε να αντιγράψετε τον συμβολικό σύνδεσμο, πρέπει να ορίσετε την ακόλουθη εντολή:

cp -d ~ / έγγραφα / φάκελος2 / αρχείο1 ~ / έγγραφα / φάκελος3 / αρχείο1

Για να αναγκάσετε τη συμβολική σύνδεση να αντιγραφεί και όχι το φυσικό αρχείο, χρησιμοποιήστε την ακόλουθη εντολή:

cp -P ~ / έγγραφα / φάκελος2 / αρχείο1 ~ έγγραφα / φάκελος3 / αρχείο1

Πώς να δημιουργήσετε σκληρούς συνδέσμους χρησιμοποιώντας την εντολή cp

Ποια είναι η διαφορά μεταξύ ενός συμβολικού συνδέσμου και ενός σκληρού συνδέσμου;

Ένας συμβολικός σύνδεσμος είναι μια συντόμευση στο φυσικό αρχείο. Δεν περιέχει παρά τη διεύθυνση του φυσικού αρχείου.

Ένας σκληρός σύνδεσμος όμως βασικά είναι ένας σύνδεσμος στο ίδιο φυσικό αρχείο αλλά με ένα διαφορετικό όνομα. Είναι σχεδόν σαν ψευδώνυμο. Είναι ένας πολύ καλός τρόπος για την οργάνωση αρχείων χωρίς να καταλάβετε περαιτέρω χώρο στο δίσκο.

Αυτός ο οδηγός σας λέει όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τους σκληρούς δεσμούς .

Μπορείτε να δημιουργήσετε έναν σκληρό σύνδεσμο χρησιμοποιώντας την εντολή cp, ωστόσο θα υποστήριζα κανονικά τη χρήση της εντολής ln.

cp -l ~ / source / file ~ / target / αρχείο

Ως παράδειγμα για το λόγο που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έναν σκληρό σύνδεσμο, θεωρήστε ότι έχετε ένα φάκελο που ονομάζεται βίντεο και σε αυτό το φάκελο βίντεο έχετε ένα πραγματικά μεγάλο αρχείο βίντεο που ονομάζεται honeymoon_video.mp4. Τώρα φανταστείτε επίσης ότι θέλετε το βίντεο να είναι γνωστό ως barbados_video.mp4 επειδή έχει επίσης βίντεο από τα Μπαρμπάντος που είναι όπου πήγατε στο μήνα του μέλιτος.

Θα μπορούσατε απλά να αντιγράψετε το αρχείο και να του δώσετε το νέο όνομα, αλλά αυτό σημαίνει ότι αναλαμβάνετε το διπλάσιο ποσό χώρου στο δίσκο για το ουσιαστικά το ίδιο βίντεο.

Θα μπορούσατε αντ 'αυτού να δημιουργήσετε μια συμβολική σύνδεση που ονομάζεται barbados_video.mp4 η οποία δείχνει στο αρχείο honeymoon_video.mp4. Αυτό θα μπορούσε να λειτουργήσει καλά αλλά εάν κάποιος διαγράψει το honeymoon_video.mp4 θα σας αφήσει με ένα σύνδεσμο και τίποτα άλλο και ο σύνδεσμος εξακολουθεί να καταλαμβάνει χώρο στο δίσκο.

Εάν δημιουργήσατε έναν σκληρό σύνδεσμο, θα έχετε 1 αρχείο με 2 ονόματα αρχείων. Η μόνη διαφορά είναι ότι περιέχουν διαφορετικούς αριθμούς inode. (μοναδικά αναγνωριστικά). Η διαγραφή του αρχείου honeymoon_video.mp4 δεν διαγράφει το αρχείο αλλά απλώς μειώνει την καταμέτρηση για το συγκεκριμένο αρχείο κατά 1. Το αρχείο θα διαγραφεί μόνο αν καταργηθούν όλες οι συνδέσεις στο συγκεκριμένο αρχείο.

Για να δημιουργήσετε τη σύνδεση, θα κάνατε κάτι σαν αυτό:

cp -l /videos/honeymoon_video.mp4 /videos/barbados_video.mp4

Πώς να δημιουργήσετε συμβολικές συνδέσεις χρησιμοποιώντας την εντολή cp

Εάν θέλετε να δημιουργήσετε έναν συμβολικό σύνδεσμο αντί για έναν σκληρό σύνδεσμο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την ακόλουθη εντολή:

cp -s / source / file / target / file

Και πάλι προσωπικά θα χρησιμοποιούσα γενικά την εντολή ln -s αλλά αυτό λειτουργεί επίσης.

Πώς να αντιγράψετε αρχεία μόνο αν είναι πιο πρόσφατα

Αν θέλετε να αντιγράψετε αρχεία σε ένα φάκελο αλλά να αντικαταστήσετε μόνο τα αρχεία προορισμού εάν το αρχείο προέλευσης είναι νεότερο τότε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την ακόλουθη εντολή:

cp -u / πηγή / αρχείο / στόχος / αρχείο

Αξίζει να σημειωθεί ότι εάν το αρχείο δεν υπάρχει στην πλευρά προορισμού τότε το αντίγραφο θα πραγματοποιηθεί.

Πώς να αντιγράψετε πολλά αρχεία

Μπορείτε να δώσετε περισσότερα από ένα αρχεία προέλευσης μέσα στην εντολή αντιγραφής ως εξής:

cp / source / αρχείο1 / πηγή / αρχείο2 / πηγή / αρχείο3 / στόχος

Η παραπάνω εντολή θα αντιγράψει το αρχείο1, το αρχείο2 και το αρχείο3 στο φάκελο προορισμού.

Εάν τα αρχεία ταιριάζουν με ένα συγκεκριμένο μοτίβο τότε μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε τα μπαλαντέζικα ως εξής:

cp /home/gary/music/*.mp3 / home / gary / music2

Η παραπάνω εντολή θα αντιγράψει όλα τα αρχεία με την επέκταση .mp3 στο φάκελο music2.

Πώς να αντιγράψετε τους φακέλους

Η αντιγραφή φακέλων είναι η ίδια με την αντιγραφή αρχείων.

Για παράδειγμα, φανταστείτε ότι έχετε την ακόλουθη δομή φακέλου:

Φανταστείτε ότι θέλετε να μετακινήσετε το φάκελο folder1 έτσι ώστε να ζει τώρα κάτω από το φάκελο 2 ως εξής:

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την ακόλουθη εντολή:

cp -r / home / gary / documents / folder1 / home / gary / dokumenty / φάκελο2

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε την ακόλουθη εντολή:

cp -R / home / gary / έγγραφα / φάκελος1 / σπίτι / gary / έγγραφα / φάκελο2

Αυτό αντιγράφει τα περιεχόμενα του φακέλου1 καθώς και οποιονδήποτε δευτερεύοντα κατάλογο και αρχεία σε δευτερεύοντες κατάλογους.

Περίληψη

Αυτός ο οδηγός έχει δώσει τα περισσότερα από τα εργαλεία που χρειάζεστε για την αντιγραφή αρχείων γύρω από το Linux. Για οτιδήποτε άλλο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την εντολή Linux man .

άνθρωπος cp