Εταιρεία Σειρών Ηρώων

Η σειρά Εταιρεία Ηρώων είναι μια σειρά Βιντεοπαιχνιδιών στρατηγικής σε πραγματικό χρόνο του Β Παγκοσμίου Πολέμου που κυκλοφόρησαν αποκλειστικά στον υπολογιστή από το 2006. Υπάρχουν συνολικά οκτώ τίτλοι της σειράς, συμπεριλαμβανομένων των κύριων εκδόσεων, των πακέτων επέκτασης και του μεγάλου περιεχομένου που μπορεί να μεταφορτωθεί πακέτα . Όλοι οι τίτλοι της σειράς Company of Heroes έχουν ληφθεί καλά από τους οπαδούς και τους κριτικούς. Τα παιχνίδια προσφέρουν πολλαπλές λειτουργίες και επιλογές παιχνιδιού, όπως καμπάνιες για έναν παίκτη, ανταγωνιστικά παιχνίδια για πολλούς παίκτες και χάρτες δημιουργούμενους από την κοινότητα. Οι εκστρατείες ενός παίκτη στη σειρά καλύπτουν επίσης ένα ευρύ φάσμα αγώνων και επιχειρήσεων τόσο από το δυτικό μέτωπο όσο και από το ανατολικό μέτωπο του ευρωπαϊκού θεάτρου. Τα δυνάμενα να αναπαραχθούν έθνη περιλαμβάνουν διαφορετικούς στρατούς από τις Ηνωμένες Πολιτείες, το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Σοβιετική Ένωση και τη Γερμανία. Μέχρι σήμερα, δεν έχει υπάρξει ακόμα παιχνίδι ή επέκταση της εταιρείας Heroes που περιλαμβάνει και μάχες ή δυνάμεις από το Θέατρο του Ειρηνικού.

01 από 08

Ομάδα ηρώων

Ομάδα ηρώων. © SEGA

Ημερομηνία κυκλοφορίας: 12 Σεπτεμβρίου 2006
Είδος: Στρατηγική πραγματικού χρόνου
Θέμα: Δεύτερος Παγκόσμιος Πόλεμος
Τρόποι παιχνιδιού: Ενιαίος φορέας, multiplayer

Αγοράστε από την Amazon

Η αρχική έκδοση της σειράς Company of Heroes κυκλοφόρησε το 2006 και περιλαμβάνει τόσο μία καμπάνια για έναν παίκτη όσο και ανταγωνιστικούς τρόπους παιχνιδιού για πολλούς παίκτες. Το παιχνίδι ενός παίκτη θέτει τους παίκτες υπό τον έλεγχο των αμερικανικών δυνάμεων καθώς μάχονται μέσα από τις απογείες της ημέρας D τον Ιούνιο του 1944 και τελειώνουν με τη μάχη της τσέπης Falaise τον Αύγουστο του 1944. Το τμήμα του παιχνιδιού για πολλούς παίκτες περιλαμβάνει δύο playable ομάδες των ΗΠΑ Γερμανία. Αυτές οι ομάδες χωρίζονται στη συνέχεια σε διαφορετικές εταιρείες ή δόγματα αντίστοιχα, κάθε μία από τις οποίες έχει ένα μοναδικό σύνολο μονάδων και ειδικές ικανότητες.

Το gameplay τόσο για τους single όσο και για τους πολλούς παίκτες είναι βασικά το ίδιο, κάθε χάρτης χωρίζεται σε διαφορετικές περιοχές πόρων με τους παίκτες να χρειάζεται να αποκτήσουν τον έλεγχο σε κάθε περιοχή προκειμένου να συλλέξουν τους διαφορετικούς χρόνους των πόρων που απαιτούνται για την κατασκευή νέων μονάδων. Οι τρεις πόροι περιλαμβάνουν τα καύσιμα, το ανθρώπινο δυναμικό και τα πυρομαχικά, το καθένα από τα οποία χρησιμοποιείται όχι μόνο για την κατασκευή μονάδων αλλά και για διάφορες αναβαθμίσεις μονάδων και κτιρίων.

02 από 08

Εταιρεία Ηρώων: Αντιτιθέμενα Προγράμματα

Εταιρεία Ηρώων που αντιτίθενται στα σύνορα. © Sega

Ημερομηνία κυκλοφορίας: 25 Σεπτεμβρίου 2007
Είδος: Στρατηγική πραγματικού χρόνου
Θέμα: Δεύτερος Παγκόσμιος Πόλεμος
Τρόποι παιχνιδιού: Ενιαίος φορέας, multiplayer

Αγοράστε από την Amazon

Η Εταιρεία των Ηρώων: Το Opposing Fronts ήταν το πρώτο πακέτο επέκτασης για την αρχική Εταιρεία Ηρώων. Πρόκειται για μια αυτόνομη επέκταση που σημαίνει ότι δεν απαιτεί την Εταιρεία Ηρώων για να παίξει, αλλά δεν περιλαμβάνει καμία από τις ομάδες ή εκστρατείες που βρέθηκαν στο πρώτο παιχνίδι. Η Opposing Fronts προσθέτει δύο νέες εκστρατείες για έναν παίκτη, μια βρετανική καμπάνια και μια γερμανική εκστρατεία. Οι δύο εκστρατείες περιλαμβάνουν συνολικά 17 αποστολές με τη βρετανική εκστρατεία που καλύπτει την απελευθέρωση του Caen από βρετανικές και καναδικές δυνάμεις και τη γερμανική εκστρατεία που καλύπτει τη γερμανική άμυνα και ωθεί πίσω στην επιχείρηση Market Garden.

Το πακέτο επέκτασης προσθέτει επίσης δύο νέες παρατάξεις του βρετανικού 2ου στρατού και της Γερμανικής ολυμπιακής τάντας, καθένα από τα οποία έχει τρία διαφορετικά δόγματα ή τομείς εμπειρογνωμοσύνης. Ένα άλλο νέο χαρακτηριστικό που εισήχθη στο Opposing Fronts είναι ένα σύστημα για δυναμικές και πραγματικές καιρικές επιπτώσεις κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού. Είναι επίσης πλήρως συμβατό στο παιχνίδι για πολλούς παίκτες με τους παίκτες της Εταιρείας Ηρώων και της Εταιρείας Ηρώων: Αντιμέτωπες μετώπες.

03 του 08

Εταιρεία Ηρώων: Ιστορίες Valor

Εταιρεία της Heroes Tales of Valor. © Sega

Ημερομηνία κυκλοφορίας: 9 Απριλίου 2009
Είδος: Στρατηγική πραγματικού χρόνου
Θέμα: Δεύτερος Παγκόσμιος Πόλεμος
Τρόποι παιχνιδιού: Ενιαίος φορέας, multiplayer

Αγοράστε από την Amazon

Η Εταιρεία των Ηρώων: Τα Παραμύθια της Valor είναι το δεύτερο και τελευταίο πακέτο επέκτασης που κυκλοφόρησε για την Εταιρεία των Ηρώων. Όπως και ο προκάτοχός της, είναι μια αυτόνομη επέκταση που δεν απαιτεί από τους παίκτες να κατέχουν ή να έχουν εγκαταστήσει το αρχικό παιχνίδι. Η επέκταση δεν περιλαμβάνει νέες φατρίες, αλλά εισάγει νέες μονάδες για κάθε φατρία, τρία νέα επεισόδια μεμονωμένων παικτών, πρόσθετους χάρτες και νέους τρόπους παιχνιδιού για πολλούς παίκτες. Οι νέοι τρόποι παιχνιδιού για πολλούς παίκτες περιλαμβάνουν το Assault, το οποίο είναι τύπου battle arena τύπου παρόμοιο με το Dota, Stonewall, όπου μέχρι και τέσσερις παίκτες πρέπει να υπερασπιστούν μια μικρή πόλη ενάντια στο κύμα μετά από κύμα εχθρών και το Panzerkrieg που είναι άλλος τρόπος τύπου αρένα μάχης με δεξαμενές.

04 του 08

Εταιρεία Ηρώων Online

Εταιρεία Ηρώων Online. © Sega

Ημερομηνία κυκλοφορίας: 2 Σεπτεμβρίου 2010
Είδος: MMO RTS
Θέμα: Δεύτερος Παγκόσμιος Πόλεμος
Τρόποι παιχνιδιού: Πολλαπλοί παίκτες

Η εταιρεία Heroes Online ήταν ένα δωρεάν online παιχνίδι RTS που κυκλοφόρησε σε βήτα το Σεπτέμβριο του 2010. Το παιχνίδι δεν είναι συμβατό με την αρχική λειτουργία των Multiplayer της Heroes, αλλά έχει το ίδιο γνωστό στυλ παιχνιδιού. Ωστόσο, μια μεγάλη διαφορά είναι ότι μονάδες, παρατάξεις και μονάδες ήρωας πρέπει να ξεκλειδωθούν ή να αγοραστούν μέσω μικρο-συναλλαγών. Το παιχνίδι τελικά ακυρώθηκε τον Μάρτιο του 2011 από την THQ.

05 του 08

Εταιρεία Ηρώων 2

Στιγμιότυπο από την Εταιρεία των Ηρώων 2. © Sega

Ημερομηνία κυκλοφορίας: 25 Ιουνίου 2013
Είδος: Στρατηγική πραγματικού χρόνου
Θέμα: Δεύτερος Παγκόσμιος Πόλεμος
Τρόποι παιχνιδιού: Ενιαίος φορέας, multiplayer

Αγοράστε από την Amazon

Η εταιρεία Heroes 2 κυκλοφόρησε το 2013 μετά την απόκτηση του Relic Entertainment από το Sega και επικεντρώνεται στο Ανατολικό Μέτωπο συμπεριλαμβανομένων σημαντικών συγκρούσεων / μάχες όπως η επιχείρηση Barbarossa, η μάχη του Στάλινγκραντ και η μάχη του Βερολίνου μεταξύ άλλων. Το βασικό παιχνίδι διαθέτει δύο φατρίες του Σοβιετικού Κόκκινου Στρατού και του Γερμανικού Στρατού. Η εκστρατεία που βασίζεται στην ιστορία περιλαμβάνει συνολικά 18 αποστολές, μερικές από τις οποίες μπορούν να παιχτούν συνεργατικά. Το στοιχείο συλλογής πόρων του παιχνιδιού έχει αναθεωρηθεί λίγο, τώρα κάθε περιοχή παράγει κάποια καύσιμα και πυρομαχικά με μερικούς εκλεκτούς που παράγουν περισσότερα καύσιμα ή περισσότερα πυρομαχικά.

Το παιχνίδι έλαβε κάποιες αντιδράσεις από τους Ρώσους κριτικούς και τους παίκτες μετά την απελευθέρωση για αυτό που ισχυρίζονται ότι είναι η βίαιη απεικόνιση του Κόκκινου Στρατού και ιστορικές ανακρίβειες.

06 του 08

Εταιρεία Ηρώων 2: Οι Δυτικοί Μέτωποι των Ομάδων DLC

Εταιρεία Ηρώων Οι Δυνάμεις του Δυτικού Μετώπου. © Sega

Ημερομηνία κυκλοφορίας: 24 Ιουνίου 2014
Είδος: Στρατηγική πραγματικού χρόνου
Θέμα: Δεύτερος Παγκόσμιος Πόλεμος
Τρόποι παιχνιδιού: Πολλαπλοί παίκτες

Αγοράστε από την Amazon

Company of Heroes 2: Οι Δυνάμεις του Δυτικού Μετώπου ήταν ο πρώτος σημαντικός DLC που κυκλοφόρησε για την Company of Heroes 2. Εισάγει δύο νέες παρατάξεις στην Company of Heroes 2, οι δυνάμεις των ΗΠΑ και οι γερμανικές δυνάμεις είναι γνωστές ως Oberkommando West, καθένα από τα οποία έχουν τις δικές τους μοναδικές μονάδες , διοικητές και ικανότητες. Αυτό το DLC περιέχει μόνο ένα στοιχείο για πολλούς παίκτες και μοιάζει πολύ με το πακέτο επέκτασης για την Company of Heroes, είναι μια αυτόνομη επέκταση. Οι φατρίες στους Οπαδούς του Δυτικού Μετώπου μπορούν να λάβουν μέρος σε παιχνίδια για πολλούς παίκτες με ομάδες που ελέγχονται από παίκτες οι οποίοι κατέχουν μόνο την Εταιρεία Ηρώων 2.

07 του 08

Εταιρεία Ηρώων 2: Ardennes Assault DLC

Εταιρεία Ηρώων 2 Assault Ardennes. © Sega

Ημερομηνία κυκλοφορίας: 18 Νοεμβρίου 2014
Είδος: Στρατηγική πραγματικού χρόνου
Θέμα: Δεύτερος Παγκόσμιος Πόλεμος
Τρόποι παιχνιδιού: Ενιαίος φορέας

Αγοράστε από την Amazon

Company of Heroes 2: Ardennes Assault Το DLC είναι το δεύτερο DLC που κυκλοφόρησε για την Company of Heroes 2 και είναι το συστατικό ενός παίκτη των DLCs του Western Front Armies. Διαθέτει τις ίδιες δύο παρατάξεις που εισήχθησαν σε αυτό το DLC σε λειτουργία καμπάνιας ενός παίκτη. Η επέκταση πραγματοποιείται κατά τη διάρκεια της μάχης του αλεξίπτωτο από τον Δεκέμβριο του 1944 έως τον Ιανουάριο του 1945 και διαθέτει 18 νέες μη γραμμικές και ιστορικές αποστολές. Οι δυνάμεις των ΗΠΑ στην εκστρατεία μεμονωμένων παικτών της Ardennes Assault είναι μοναδικές και δεν είναι διαθέσιμες σε καμία λειτουργία πολλών παικτών.

08 από 08

Εταιρεία Ηρώων 2: Οι βρετανικές δυνάμεις DLC

Εταιρεία Ηρώων 2 Οι βρετανικές δυνάμεις. © Sega

Ημερομηνία κυκλοφορίας: 3 Σεπτεμβρίου 2015
Είδος: Στρατηγική πραγματικού χρόνου
Θέμα: Δεύτερος Παγκόσμιος Πόλεμος
Τρόποι παιχνιδιού: Πολλαπλοί παίκτες

Αγοράστε από την Amazon

Company of Heroes 2: Το British Forces DLC είναι ένα αυτόνομο παιχνίδι επέκτασης για πολλούς παίκτες που διαθέτει μια νέα ομάδα βρετανικών δυνάμεων, πλήρης με δικό της δέντρο τεχνολογίας, μονάδες, διοικητές και ειδικές ικανότητες. Όπως και οι προηγούμενες επεκτάσεις για πολλούς παίκτες, οι νέοι παίκτες θα έχουν πρόσβαση σε όλους τους υπάρχοντες ιστότοπους της εταιρίας Heroes 2 και θα έχουν τη δυνατότητα να παλέψουν με φατρίες από την Company of Heroes 2 και το The Western Front Armies.

Η επέκταση προσθέτει οκτώ νέους χάρτες πολλών παικτών, 15 νέες μονάδες και έξι διοικητές. Η επέκταση θα εισαγάγει επίσης μια αναβάθμιση στην Company of Heroes 2 και όλες τις άλλες επεκτάσεις που αγγίζουν την ισορροπία παιχνιδιών, καθώς και γραφικά και κινούμενα σχέδια.