Τα 10 καλύτερα παιχνίδια της μισής δεκαετίας

Γιατί να περιμένετε έως το 2020 για να αξιολογήσετε την πρώτη από τις μόλις περασμένες δεκαετίες; Είμαστε στα μέσα της δεκαετίας του '10, και έτσι είναι τόσο καλός χρόνος όσο οποιοσδήποτε για μια κριτική ματιά σε αυτό που μόλις περάσαμε στον κόσμο του PS3 και του PS4. Η δεκαετία άρχισε γελοία ισχυρή, με το 40% των κορυφαίων δεκάδων μου να βγαίνουν το 2011 καθώς το PS3 κορυφώθηκε από την άποψη της δημιουργικότητας και του τεχνικού δυναμικού. Δεν είμαστε καν κοντά στη δημιουργική αυτή κορυφή τώρα με το PS4, καθώς μόνο ένα παιχνίδι σε ολόκληρο το top 20 μου βγήκε τους τελευταίους 14 μήνες. Ελπίζω να αλλάξουν σύντομα. Μέχρι τότε, ας δούμε πίσω τη δεκαετία που ήταν.

(2012), "Θεός του πολέμου ΙΙΙ" (2010), "Grand Theft Auto V" (2010), "Battlefield: Bad Company 2" (2013), "Μάχη 3" (2012), "Portal 2" (2011), "Rayman Legends" (2013), "Tomb Raider" (2013) και "XCOM:

10 από 10

"Uncharted 3: Η δολοφονία του Drake" (2011)

Uncharted 3. Sony

Διαβάστε την πλήρη επισκόπηση

Το πιο κινηματογραφικό παιχνίδι της πρώτης δεκαετίας πραγματικά ξανα-σχημάτισε πόσο ένα μεγάλο παιχνίδι βίντεο μπορεί να αναπαράγει μερικά από τα ίδια συναισθήματα που παίρνουμε από ένα μεγάλο καλοκαιρινό blockbuster. Λίγα παιχνίδια έχουν παραγάγει ποτέ το είδος της αδρεναλίνης που παίρνουμε από τις αγαπημένες μας ταινίες όπως το "Uncharted 3" με τα εκπληκτικά σύνολα δράσης, την ενδιαφέρουσα ιστορία και τα υπέροχα γραφικά. Θυμάμαι όταν αυτό το παιχνίδι βγήκε πιστεύοντας ότι αν βρισκόμασταν στο τέλος αυτής της γενιάς οπτικά, τι θα έπαιζαν τα παιχνίδια στο PS4; Ακόμα καλύτερα από αυτό; Το γεγονός είναι ότι τέσσερα χρόνια κάτω από το δρόμο, όπως περιμένουμε για "Uncharted 4," το προηγούμενο παιχνίδι εξακολουθεί να φαίνεται και παίζει εκπληκτικό. Περισσότερο "

09 από 10

"Batman: Arkham City" (2011)

Arkham City. WBIE

Διαβάστε την πλήρη επισκόπηση

Το καλύτερο παιχνίδι superhero που έγινε ποτέ. Οι νέοι παίκτες ίσως να μην συνειδητοποιήσουν πόσο φοβερό βιντεοπαιχνίδι που βασίζεται σε υπερήρωα ήταν στο σύνολό τους ένα νεαρό demo που έχει χαλάσει τα παιχνίδια superhero LEGO και αυτό το αριστούργημα, ένα τέλειο μείγμα ρυθμίσεων, αφήγησης και παιχνιδιού. Συζητήσαμε πρόσφατα τη διαίρεση μεταξύ των οπαδών των ανοικτών παιχνιδιών και των κινηματογραφικών παιχνιδιών, αλλά το "Arkham City" είναι το σπάνιο παιχνίδι που λειτουργεί και για τους δύο. Με ένα σενάριο που συντάχθηκε από το εικονίδιο του Batman, ο Paul Dini, οι δημιουργοί του "Arkham City" σίγουρα δημιούργησαν μια κινηματογραφική περιπέτεια, αλλά έδωσαν επίσης στους παίκτες τόνους ελευθερίας μέσα στο τέλεια σχεδιασμένο περιβάλλον τους. Πέρασα ώρες απλά διασχίζοντας το Arkham City, ένα από τα καλύτερα περιβάλλοντα στην ιστορία των τυχερών παιχνιδιών - αναζητώντας μυστικά και συλλεκτικά αντικείμενα και γνωρίζοντας ότι είχα μια καταπληκτική αφήγηση για να επιστρέψω όταν τελείωσα. Περισσότερο "

08 από 10

"Bioshock Infinite" (2013)

Bioshock Άπειρο. 2K Παιχνίδια

Διαβάστε την πλήρη επισκόπηση

Οι μισητές θα μισούν. Ειλικρινά, δεν παίρνω την εχθρότητα προς το τρίτο παιχνίδι Bioshock από τον Ken Levine και τους λαούς των Αδικηματικών Αγώνων. Είναι τόσο φιλόδοξο και πραγματικά αριστοτεχνικό παιχνίδι από την άποψη της παγκόσμιας δημιουργίας. Από την πρώτη πράξη της "Άπειρης", βρισκόμαστε σε έναν άλλο κόσμο. έχουμε μεταφερθεί και δεν είμαστε παθητικοί παρατηρητές αλλά ταξιδιώτες. Αν αυτό το παιχνίδι συνέβαλε καθαρά μόνο με την καλλιτεχνική κατεύθυνση και τον σχεδιασμό παραγωγής της Κολούμπια, θα ήταν ακόμα ένα αξιοσημείωτο παιχνίδι. Αλλά, σε περίπτωση που δεν μπορείτε να πείτε, η ιστορία είναι σημαντική για αυτό το gamer, και αυτό εξακολουθεί να αντηχεί μαζί μου. Είναι μια ιστορία λύπης και η σπάνια ευκαιρία να αποκαταστήσουμε λάθη του παρελθόντος. Και το gameplay είναι εθιστικό και γρήγορο, χωρίς ποτέ να επαναληφθεί. Στην πραγματικότητα, είναι ένα σημάδι της δύναμης αυτής της μισής δεκαετίας ότι αυτό το παιχνίδι είναι μόνο στο # 8. Περισσότερο "

07 από 10

"Ο Πρεσβύτερος κύλινδρος V: Skyrim" (2011)

Skyrim. Bethesda

Διαβάστε την πλήρη επισκόπηση

Ανάλογα με τον τρόπο που το ορίζετε, αυτό θα μπορούσε να θεωρηθεί το καλύτερο RPG της μισής δεκαετίας. Είναι ένα παιχνίδι το οποίο σίγουρα πέρασα δεκάδες ώρες εξερεύνησης, συνεχώς εντυπωσιασμένος από το πόσο ζωντανός ο Skyrim αισθάνεται από τη μία γωνιά στην άλλη, ακόμη και σε εκείνους που δεν μπορούσα να δω. Αυτό που είναι εκπληκτικό για το Skyrim είναι η ξεχωριστή, εντυπωσιακή εντύπωση ότι τα πράγματα συμβαίνουν σε αυτόν τον κόσμο ακόμα και σε μέρη που δεν είστε. Μεγάλωσαμε με παιχνίδια που ξεδιπλώνονταν μπροστά στα μάτια μας. Αυτό που εννοώ είναι ότι ο κόσμος / το επίπεδο / το περιβάλλον δεν αισθάνθηκε ποτέ ότι υπήρχε μέχρι να έρθει το avatar του (τα παιχνίδια "GTA" έσπρωξαν πραγματικά τη φόρμα προς τα εμπρός). Το Skyrim είναι τόσο λεπτομερές και προσεκτικά θεωρείται ότι σχεδόν δεν έχει σημασία σε αυτό. Είστε επισκέπτης σε αυτόν τον κόσμο. Και αυτό είναι το είδος αξιοσημείωτης εξέλιξης που επηρεάζει τα παιχνίδια στη γενιά PS4 και πέραν αυτής. Περισσότερο "

06 από 10

"Το περπάτημα νεκρός" (2012)

Το νεκρό περπάτημα. Πειραματικά παιχνίδια

Διαβάστε την πλήρη επισκόπηση

Κατά την εξέταση αυτής της λίστας, ήθελα να επικεντρωθώ στα παιχνίδια που αισθάνονται ότι εξακολουθούν να έχουν αντίκτυπο στην αγορά: τα επιρροή. Αυτή είναι η κύρια διαφορά ανάμεσα στους επιλαχόντες και στην πρώτη δεκάδα. Πιστεύω ότι μακροπρόθεσμα δεν μπορεί να υπάρξει κανένα παιχνίδι με μεγαλύτερη επιρροή σε αυτή την μισή δεκαετία από την προσαρμογή του Telltale Games για το The Walking Dead. Όχι μόνο αψηφούσε τις προσδοκίες των παικτών σε μια εποχή που κυριαρχείται από τους σκοπευτές για να πει μια ιστορία στην οποία η απόφαση -η δημιουργία ήταν ο παραγωγός αδρεναλίνης, αλλά χαρακτήρισε το gameplay στο οποίο οι επιλογές που κάνατε είχαν σημασία και είχαν πραγματικό αντίκτυπο στη ζωή και το θάνατο. Οι Telltale χρησιμοποίησαν αυτό το παιχνίδι για να συνεχίσουν την πρωτοποριακή τους αφήγηση στις τρέχουσες εποχές του "Game of Thrones" και "Tales From the Borderlands". Είναι όλοι οι άνθρωποι εκεί έξω και ξεκίνησαν εδώ. Περισσότερο "

05 από 10

"Red Dead Εξαγορά" (2010)

Red Dead Εξαγορά. Ροκ σταρ

Διαβάστε την πλήρη επισκόπηση

Θυμάστε αυτό; Αισθάνεται σαν μια ζωή πριν από τώρα (και μια συνέχεια είναι καθυστερημένη), αλλά εξακολουθώ να θυμάμαι ζωηρά να ξοδεύω ώρες να εξερευνούμε τον ζωντανό κόσμο του "RDR", αναζητώντας μυστικά και νέα ζώα για να κυνηγήσουν. Και πάλι, είμαι ελκυσμένος στα παιχνίδια από προγραμματιστές που κατασκευάζουν τρισδιάστατους, ζωντανούς κόσμους, καθώς είναι σίγουρα ένα από τα πιο αξιομνημόνευτα της μισής δεκαετίας. Προσθέστε σε αυτό μια ιστορία που χτυπά μια συναισθηματική χορδή ενώ ταυτόχρονα συνδέεται με εκείνη την αμερικανική μυθολογία και τη δημιουργία μύθου που καθορίζει γιατί αγαπάμε τη Δύση στην πρώτη θέση και έχετε ένα παιχνίδι που λάτρευε όταν βγήκε και μπορεί ακόμα να έχει υποτιμηθεί . Περισσότερο "

04 από 10

"Borderlands 2" (2012)

Borderlands 2. 2K Παιχνίδια

Διαβάστε την πλήρη επισκόπηση

Μιλώντας για υποτιμημένη, πιστεύω ότι έχω περάσει περισσότερο χρόνο παίζοντας αυτό το παιχνίδι από οποιοδήποτε άλλο. Πάντα. Είναι εκπληκτικά εθιστικό, ειδικά όταν κάποιος προσθέτει το εκπληκτικό κύμα της DLC που κυκλοφόρησε για τον τίτλο. Ένα χρόνο μετά την έξοδό του, LONG, αφού παραιτήθηκα από δεκάδες παιχνίδια που κυκλοφόρησαν μετά από αυτό, επιστρέφω ακόμα στο "Borderlands 2" και στον κόσμο των κυνηγών του Vault. Και το πιο τρελό πράγμα; Ποτέ δεν έκανα ένα δεύτερο playthrough με νέο χαρακτήρα με νέες δεξιότητες, νέα όπλα κ.λπ. Με άλλα λόγια, έπαιξα αυτό το παιχνίδι για τις ΗΜΕΡΕΣ της ζωής μου και εξακολουθώ να χαράρω την επιφάνεια όσων έχει να προσφέρει στους παίκτες. Αυτό είναι ίσως το πιο αδύναμο παιχνίδι στην κορυφή δέκα μου αφηγηματικά, αλλά θα μπορούσε να είναι η πιο καθαρή διασκέδαση της γενιάς PS3. Περισσότερο "

03 από 10

"Ταξίδι" (2012)

Ταξίδι. Sony

Διαβάστε την πλήρη επισκόπηση

Ένα παιχνίδι που πραγματικά με έκανε να ξανασκεφτώ τι μπορούμε και πρέπει να περιμένουμε όταν έχουμε ελεγκτή στα χέρια μας. Ναι, ορισμένοι από εσάς μπορεί να υποστηρίξουν ότι ο σύντομος χρόνος εκτέλεσης θα πρέπει αυτομάτως να αποκλείσει ή τουλάχιστον να μειώσει την κατάταξή του, αλλά πιστεύω πραγματικά ότι το "Journey" είναι ένα επαναστατικό παιχνίδι. Δεν είναι μόνο διασκεδαστικό ή καλοφτιαγμένο, επαναπροσδιορίζει ποια παιχνίδια μπορεί να είναι, χτυπώντας σε ένα συναισθηματικό ρεύμα περισσότερο από ό, τι συλλαμβάνει το συντονισμό των χεριών-ματιών σας. Με άλλα λόγια, στοχεύει τους παίκτες με εντελώς διαφορετικό τρόπο. Και, για να είμαι ειλικρινής, αν ολόκληρη η βιομηχανία πρόκειται να επιβιώσει από το Gamergate και τη γενική εξάντληση για την επαναλαμβανόμενη, βίαιη φύση των παιχνιδιών, πρέπει να επανεξετάσει ολόκληρη την πρόθεση των βιντεοπαιχνιδιών. Αρχίστε ξανά παίζοντας το "Journey". Περισσότερο "

02 από 10

"Mass Effect 2" (2011)

Mass Effect 2. EA

Διαβάστε την πλήρη επισκόπηση

Τι RPG πρέπει να είναι. Τι θα έπρεπε να είναι ένα sci-fi παιχνίδι. Τι παιχνίδια πρέπει να είναι. Ποτέ δεν υπήρξε καλύτερος συνδυασμός συγγραφής και αφήγησης. Αυτό που εννοώ είναι ότι η εμπειρία μου εδώ είναι διαφορετική από τη δική σας ή από το φίλο σας και παρ 'όλα αυτά το παιχνίδι έχει επίσης ένα σταθερό χέρι δημιουργού πάνω του. Έχει την τέλεια ισορροπία μεταβλητών και τέχνης. Ο λόγος που τόσοι πολλοί άνθρωποι έχουν καταστρέψει τα βιντεοπαιχνίδια που λείπουν καλλιτεχνικές αξίες είναι επειδή είναι πάρα πολύ ελεγχόμενοι από τον παίκτη πάνω από τον δημιουργό. Και η τέχνη, εξ ορισμού, χρειάζεται έναν καλλιτέχνη. Το "Mass Effect 2" εξισορροπεί τόσο τέλεια, θέτοντας τον παίκτη εντελώς στον έλεγχο του δικού του πεπρωμένου, χωρίς να χάνει ποτέ την καλλιτεχνική του πίστη. Περισσότερο "

01 από 10

"Ο τελευταίος από εμάς" (2013)

Ο τελευταίος από εμάς. Sony

Δεν ήμουν ποτέ τόσο συγκινησιακά επένδυση σε δύο χαρακτήρες όπως και στο έπος του Joel και της Ellie στο αποκλειστικό του 2013 της Sony, ένα παιχνίδι που καταγράφει πραγματικά όλα όσα είπα για τα παραπάνω παιχνίδια. Δημιουργεί ένα ζωντανό, πιστευτό περιβάλλον με απίστευτο σχεδιασμό παραγωγής και χαρακτήρα. Συμπληρώνει αυτόν τον κόσμο με μια τόσο έντονη ιστορία που σας αγκαλιάζει από τον πρόλογο και δεν αφήνει να πάει μέχρι την τέλεια τελική σκηνή. Και το gameplay είναι εθιστικό και αξέχαστο, χωρίς να είναι γεμάτο σε βαθμό που να μειώνει την ιστορία. Είναι ένα τέλειο παιχνίδι. Περισσότερο "