Batman: Arkham City - Παιχνίδι της χρονιάς Έκδοση Review (PS3)

Συγκρίνετε Τιμές

Ποιος αποφασίζει τι δικαιολογεί ένα "Παιχνίδι της Χρονιάς"; Η σχετικά νέα τάση είναι πραγματικά λίγο περισσότερο από ένα εργαλείο μάρκετινγκ για τα περισσότερα παιχνίδια. Σε μια εποχή που οι εταιρείες χάνουν ολοένα και περισσότερα κέρδη στην αγορά παιχνιδιών που χρησιμοποιείται, οι εκδόσεις "GOTY" είναι συχνά απλώς τρόποι να ξαναγίνει το παλιό προϊόν σε νέα ράφια. Γιατί να μην ενθαρρύνετε τους ανθρώπους να αγοράζουν το παιχνίδι απευθείας από τον εκδότη αντί να πάρουν ένα χρησιμοποιημένο αντίγραφο και να κατεβάσουν το DLC; Έχει οδηγήσει σε κάποιες αμφισβητήσιμες επιλογές για το καθεστώς "Game of the Year" και έχει ελαττώσει κάπως τη μάρκα. Ελπίζω ότι αυτό δεν συμβαίνει με το "Batman: Arkham City", ένα θεαματικό παιχνίδι που σίγουρα αξίζει να ληφθεί υπόψη για τον τίτλο. Είναι ένα παιχνίδι που ο καθένας πρέπει να παίξει και δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος για να το κάνει απ 'αυτό με αυτή την extras-packed έκδοση σε χαμηλή τιμή αγοράς.

Στοιχεία παιχνιδιού

Η ζωή στο Gotham έχει πάρει πολύ χειρότερα από τη δράση του σχεδόν-ως-ουσιώδη " Batman: Arkham άσυλο ." Ο πληθυσμός των φυλακών έχει γίνει τόσο απείθαρχος και η πόλη έχει ξεπεραστεί τόσο από εγκληματίες ότι ο δήμαρχος έχει περιτοιχιστεί από ένα τμήμα του και την έχει μετατρέψει σε καταφύγιο για τους κακούς που είναι γνωστοί ως Arkham City. Φυσικά, δεν είναι πολύ πριν Bruce Wayne απαχθεί και ρίχνονται σε αυτή τη νέα κόλαση στη γη. Οι συγγραφείς του "Arkham City" χρησιμοποιούν αυτό το καταπληκτικό σκηνικό για να συνθέσουν μια περίπλοκη ιστορία που περιλαμβάνει δεκάδες διαχρονικούς χαρακτήρες Dark Knight, όπως ο Τζόκερ (Mark Hamill), ο Riddler (Wally Wingert), ο Poison Ivy (Danny Jacobs), ο Harley Quinn Η Tara Strong, η οποία επίσης εκφωνεί το προβάδισμα στο "Lollipop Chainsaw" αυτού του μήνα), το Catwoman (Gray DeLisle), ο Hugo Strange (Corey Burton), ο Πιγκουίνος (Nolan North), ο Freeze (Maurice LaMarche) Katic του "Κάστρου"), και πολλά, πολλά άλλα. Είναι μια μεγαλύτερη επιτυχία της ιστορίας του Batman.

Το "Game of the Year Edition" επεκτείνεται σε αυτόν τον ήδη πλούσιο κόσμο με όλα τα προηγουμένως διαθέσιμα περιεχόμενα προς λήψη και ένα νέο κεφάλαιο ιστορίας που ονομάζεται "Revenge του Harley Quinn." Το επεισόδιο αυτό διαρκεί περίπου δύο ώρες και βρίσκεται ως το επίκεντρο του περιεχομένου μπόνους στην κορυφή του πακέτου Catwoman Pack, του πακέτου Robin Bundle, του πακέτου πακέτων Nightwing, του πακέτου πακέτων Arkham City, του πακέτου Challenge Map και του downloadable ψηφιακό αντίγραφο της εξαιρετικής ταινίας κινουμένων σχεδίων DC Universe "Batman: Year One".

Παιχνίδι

Το gameplay του "Batman: Arkham City" είναι παρόμοιο με το "Arkham Asylum" στο ότι είναι ένα μείγμα μάχης με σώμα και επίλυσης παζλ. Η αληθινή ιδιοφυία και των δύο παιχνιδιών είναι το πόσο απρόσκοπτα ένα πολύ περίπλοκο στυλ παιχνιδιού είναι υφασμένο στην αφήγηση. Εάν σας έλεγα ότι ο αγώνας περιλαμβάνει μια ποικιλία combos και ότι μεταφέρετε μια σειρά συσκευών στη ζώνη Bat σας, μπορεί να ακούγεται υπερβολικά πολύπλοκη, αλλά η μάχη με σώμα στο "Arkham City" είναι μία από τις πιο εξειδικευμένες τα τελευταία χρόνια. Καθώς βγαίνετε από έναν εχθρικό πολεμιστή σε έναν άλλο, κάποιος πραγματικά παίρνει την αίσθηση του τι είναι να είσαι σούπερ ήρωας περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο παιχνίδι στην ιστορία. Και αυτή είναι η μεγαλοφυία αυτού του τίτλου - για πρώτη φορά αισθάνεστε την ευθύνη και τη δύναμη του Batman. Καθώς αναλαμβάνετε αποστολές ιστοριών, σώζετε αθώους ανθρώπους από εγκληματίες ή απλά πετάτε μέσα στον ουρανό, κανένα παιχνίδι δεν έχει καταγράψει ποτέ περισσότερο τη ζωή του The Dark Knight.

Ο καλά σχεδιασμένος αγώνας είναι ένα πράγμα αλλά είναι η αφήγηση που το υποστηρίζει στο "Arkham City". Είναι πολύπλοκο, τολμηρό να γράφεις όχι μόνο σε επίπεδο οικόπεδο αλλά με φανταστικό διάλογο που διανέμονται από εικονίδια της κινούμενης σειράς "Batman" με τα χρόνια (ο Conroy και ο Hamill είναι οι δύο καλύτεροι ηθοποιοί στην ιστορία του χαρακτήρα). Το σενάριο για το "Arkham City" είναι το καλύτερο για μια σούπερ ήρωα ταινία έξω από το "The Dark Knight" του Christopher Nolan.

Τέλος, υπάρχει ο κόσμος του "Arkham City", ένα από τα πιο συναρπαστικά περιβάλλοντα των τελευταίων ετών. Είναι ένας υπέροχα σχεδιασμένος κόσμος με πολλαπλά επίπεδα, τοποθεσίες και διαθέσεις. Θα ανεβείτε στην κορυφή των ουρανοξυστών και θα βουτήξετε στα αποχετευτικά δίκτυα του Arkham City. Και όταν τελειώσετε με τις αποστολές, θα έχετε ώρες για να βρείτε όλα τα τρόπαια Riddler διάσπαρτα σε δύσκολα σημεία.

Τι γίνεται με το νέο περιεχόμενο; Δεν ταιριάζει απόλυτα με την τελειότητα του πραγματικού παιχνιδιού. Στην πραγματικότητα, βρήκα την "εκδίκηση του Harley Quinn" ένα κομμάτι κάτω σε σχεδόν κάθε επίπεδο, συμπεριλαμβανομένου του σεναριογράφου και του σχεδίου επιπέδου. Θα συνιστούσα να ξοδέψετε όσο το δυνατόν περισσότερο χρόνο στον κόσμο του "Batman: Arkham City" και έτσι το "HQR" και τα άλλα πακέτα δέσμης σίγουρα θα ενισχύσουν τη συνολική εμπειρία και θα κάνουν την έκδοση "GOTY" αυτή που θα πάρει αλλά καμία από τις οι επεκτάσεις είναι τόσο απίστευτες όσο το πραγματικό παιχνίδι (με ίσως την εξαίρεση του πακέτου "Catwoman" που οι περισσότεροι άνθρωποι πήραν την ημέρα εκτόξευσης και είναι πραγματικά απαραίτητο).

Γραφικά & Ήχος

Οποιοσδήποτε κατάλογος των καλύτερων παιχνιδιών των τελευταίων ετών που δεν περιλαμβάνει το "Batman: Arkham City" είναι ατελής. Η χρήση των σκιών και του φωτός σε αυτόν τον τέλεια σχεδιασμένο κόσμο είναι τόσο αξιοσημείωτο που θα βρεθείτε στον ουρανοξύστη να αναρριχηθείτε και να κάνετε μια στιγμή για να κοιτάξετε γύρω. Το Rocksteady όχι μόνο πήρε τις μεγάλες λεπτομέρειες του κόσμου, αλλά καρφώθηκε στο σχεδιασμό του χαρακτήρα σε κάθε επίπεδο. Batman, Joker, Harley - φαίνονται τέλεια. Είναι ένα οπτικό αριστούργημα. Ο ήχος είναι σχεδόν τόσο αξιοσημείωτος. Conroy, Hamill, Strong, το υπόλοιπο φωνητικό cast - αυτοί οι άνθρωποι γνωρίζουν και αγαπούν αυτούς τους χαρακτήρες και μπορούν να διδάξουν μαθήματα για το πώς να κάνουν αυτό το είδος της φωνητικής εργασίας. Πιθανότατα ήδη.

Συμπέρασμα

Το ίδιο και το "Batman: Arkham City" αξίζει τον τίτλο του 2012 "Game of the Year"; Αυτό είναι ακόμα συζητικό, δεδομένου ότι το "Uncharted 3: The Deception Drake", το " Dead Space 2 ", το "Elder Scrolls V: Skyrim" και το "Portal 2" ήταν τουλάχιστον τόσο καλές όσο και αναμφισβήτητα καλύτερες. Ωστόσο, είναι σίγουρα στη συζήτηση. Και ίσως περισσότερο από οποιονδήποτε από αυτούς τους τίτλους, είναι ένα παιχνίδι που είναι πραγματικά εύκολο να ξαναεπισκεφτείς. Θα απολαύσετε ένα ταξίδι επιστροφής στο "Arkham City" και δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να το κάνετε παρά με το "Game of the Year Edition".

Συγκρίνετε Τιμές

Γνωστοποίηση: Αντίγραφο αναθεώρησης δόθηκε από τον εκδότη. Για περισσότερες πληροφορίες, ανατρέξτε στην Πολιτική Δεοντολογίας μας.