Μάθετε την εντολή Linux - swapon

Ονομα

swapon, swapoff - ενεργοποίηση / απενεργοποίηση συσκευών και αρχείων για τηλεειδοποίηση και εναλλαγή

Σύνοψη

/ sbin / swapon [-h -V]
/ sbin / swapon -a [-v] [-ε]
/ sbin / swapon [-v] [-p προτεραιότητα ] specialfile ...
/ sbin / swapon [-s]
/ sbin / swapoff [-h -V]
/ sbin / swapoff -a
/ sbin / swapoff specialfile ...

Περιγραφή

Το Swapon χρησιμοποιείται για να καθορίσετε τις συσκευές στις οποίες πρόκειται να γίνει η τηλεειδοποίηση και η εναλλαγή. Οι κλήσεις για swapon συμβαίνουν κανονικά στο αρχείο αρχικοποίησης πολλαπλών χρηστών του συστήματος / etc / rc καθιστώντας διαθέσιμες όλες τις συσκευές ανταλλαγής, έτσι ώστε η δραστηριότητα τηλεειδοποίησης και εναλλαγής να παρεμβάλλεται σε διάφορες συσκευές και αρχεία.

Κανονικά, χρησιμοποιείται το πρώτο έντυπο:

-h

Παρέχετε βοήθεια

-V

Εμφάνιση έκδοσης

-μικρό

Εμφάνιση σύνοψης χρήσης ανταλλαγής οθόνης ανά συσκευή. Ισοδύναμο με το "cat / proc / swaps". Δεν είναι διαθέσιμο πριν από το Linux 2.1.25.

-ένα

Όλες οι συσκευές που επισημαίνονται ως `swap 'swap συσκευές στο / etc / fstab είναι διαθέσιμες. Οι συσκευές που εκτελούνται ήδη ως swap σιωπηλά παραλείπονται.

-μι

Όταν -a χρησιμοποιείται με swapon, -e κάνει swapon σιωπηλά παρακάμπτονται συσκευές που δεν υπάρχουν.

-p προτεραιότητα

Καθορίστε την προτεραιότητα για το swapon . Αυτή η επιλογή είναι διαθέσιμη μόνο αν το swapon έχει συνταχθεί και χρησιμοποιείται κάτω από πυρήνα 1.3.2 ή νεότερη. η προτεραιότητα είναι μια τιμή μεταξύ 0 και 32767. Δείτε το swapon (2) για μια πλήρη περιγραφή των προτεραιοτήτων ανταλλαγής. Προσθέστε pri = value στο πεδίο επιλογών του / etc / fstab για χρήση με το swapon -a .

Το Swapoff απενεργοποιεί την εναλλαγή στις συγκεκριμένες συσκευές και αρχεία. Όταν δίνεται η σημαία -a , η εναλλαγή είναι απενεργοποιημένη σε όλες τις γνωστές συσκευές και αρχεία ανταλλαγής (όπως βρίσκονται στα / proc / swaps ή / etc / fstab ).

Σημείωση

Δεν πρέπει να χρησιμοποιείτε το swapon σε ένα αρχείο με τρύπες. Η εναλλαγή μέσω του NFS ενδέχεται να μην λειτουργήσει.