Αναθεώρηση φλας Canon Speedlite 430EX II

Το flashlight 430EX II της Canon είναι σταθερά στοχευμένο στους ενθουσιώδεις φωτογράφους καταναλωτών και βρίσκεται στη μέση της γκάμας Speedlites του κατασκευαστή. Όπως όλα τα flashguns της Canon, η ποιότητα κατασκευής είναι υψηλή, και πολλοί επαγγελματίες χρησιμοποιούν αυτό το flashgun. Η Canon έχει περιορίσει τις λειτουργίες του 430EX II για να μειώσει την τιμή, αλλά εξακολουθεί να είναι ένα μεγάλο κομμάτι του εξοπλισμού.

Περιγραφή

Αναθεώρηση φλας Canon Speedlite 430EX II

Το 430EX II είναι μια χρήσιμη προσθήκη σε οποιοδήποτε κιτ φωτογράφου. Είναι το flashgun της μέσης βαθμίδας της Canon, αλλά εάν είστε σοβαροί για τη φωτογραφία σας, τότε είναι το φθηνότερο που πρέπει να σκεφτείτε ρεαλιστικά. Το flashgun της Canon, το 270EX, δεν είναι αρκετά ισχυρό και είναι πολύ περιορισμένο στις λειτουργίες του. Υπάρχει μια μεγάλη διαφορά στην τιμή μεταξύ του μοντέλου 430EX II και του κορυφαίου μοντέλου της Canon - του 580EX II. Προς το παρόν, η διαφορά είναι περίπου $ 200.

Έλεγχοι

Ο λόγος για τον οποίο δεν έχουμε δώσει τα πέντε αστέρια 430EX II πέφτει κάτω σε ένα απλό ελάττωμα: Οι έλεγχοι. Για κάποιο λόγο, τα περισσότερα κουμπιά στο πίσω μέρος πρέπει να πιέζονται αρκετά σκληρά για να επιτευχθεί οποιαδήποτε αντίδραση από τη μονάδα. Και ενώ το 580EX II διαθέτει έναν επιλογέα (για να καλέσετε στην αντιστάθμιση έκθεσης για το flashgun), το 430EX II έχει ακόμα κουμπιά + και - τα οποία είναι εξίσου δύσκολα στη χρήση.

Μπαταρίες και ισχύς

Η θήκη μπαταριών του 430EX II είναι εύκολο να ανοίξει και υπάρχει ένα σχέδιο για να σας δείξει πώς να τοποθετείτε τις μπαταρίες ... κάτι που συχνά λείπει στον φωτογραφικό εξοπλισμό!

Η διάρκεια ζωής της μπαταρίας είναι εξαιρετική και ο χρόνος ανακύκλωσης στο 430EX II είναι εξαιρετικά καλός. Όσον αφορά την ισχύ, το 430EX II καλύπτει μια σειρά 43 μέτρων (141 πόδια), η οποία θα πρέπει να είναι περισσότερο από επαρκής για τους περισσότερους λάτρεις. Η μόνη στιγμή που μπορεί να αισθανθείτε έλλειψη εμβέλειας είναι όταν διαχέεται ή αναπηδάει το φως, καθώς τα αντικείμενα σε απόσταση δεν θα καλύπτονται.

Σώμα

Το 430EX II, σε αντίθεση με το 580EX II, δεν είναι σφραγισμένο από τις καιρικές συνθήκες. Αλλά είναι πολύ ελαφρύτερο από τον μεγάλο αδερφό του, κάτι που θα είναι κάτι που σας αρέσει στο τέλος μιας μακράς ημέρας γυρίσματος!

Flash Head

Το 430EX II έχει κλίση / κλίση 270 μοιρών. Εκτός αν κάνετε εξειδικευμένες εργασίες κοντινού και μακροσκοπικού χαρακτήρα, είναι απίθανο να χάσετε το επιπλέον εύρος του 580EX II. Το flashgun έρχεται επίσης με ενσωματωμένο ευρυγώνιο διαχύτη που επιτρέπει την κάλυψη με φακούς ευρείας γωνίας έως 14mm. Δεν έρχεται με μια κάρτα αναπήδησης (για να βοηθήσει στο διάχυτο φως), αλλά, για να είμαι ειλικρινής, προτιμάτε να επενδύσετε σε ένα Sto-fen για να διαχέσετε το φως.

Ποιος είναι ο αριθμός οδηγού;

Έχουμε μιλήσει για το πώς το 430EX II έχει έναν οδηγό αριθμό 43μ (141 πόδια). Αλλά πώς αυτό μεταφράζεται σε πρακτικούς όρους; Ο αριθμός οδηγός ακολουθεί αυτόν τον τύπο:

Αριθμός οδηγού / διαφράγματος στο ISO 100 = Απόσταση

Για να πυροβολήσετε στο f8, θα διαιρούσαμε τον αριθμό οδηγού από το διάφραγμα για να καθορίσουμε την κατάλληλη απόσταση για το θέμα:

141 πόδια / f8 = 17,6 πόδια

Επομένως, εάν πυροβολούμε σε f8, τα άτομα μας δεν πρέπει να απέχουν περισσότερο από 17,6 πόδια.

Αυτός μπορεί να είναι ο λόγος για τον οποίο οι επαγγελματίες στρέφονται στο 580EX II, καθώς έχει έναν υψηλότερο αριθμό οδηγού και επιτρέπει τη λήψη σε μεγαλύτερες αποστάσεις.

Λειτουργίες και προσαρμοσμένες λειτουργίες

Το μοντέλο 430EX II διαθέτει το σύστημα μέτρησης έκθεσης με φλας E-TTL II της Canon. Αυτή είναι η αυτόματη λειτουργία και είναι εξαιρετικά καλή. Είναι ιδιαίτερα χρήσιμο να συμβάλλετε στην ακριβή ισορροπία λευκού (κάτι που μπορεί να είναι ένα πρόβλημα για κάμερες Canon σε ορισμένες συνθήκες φωτισμού). Το flashgun διαθέτει επίσης χειροκίνητη ισχύ και η μονάδα μπορεί να ρυθμιστεί σε διαφορετικές εξόδους ισχύος (όπως 1/2 ισχύς, 1/4 ισχύς κ.λπ.). Υπάρχουν εννέα προσαρμοσμένες λειτουργίες, οι οποίες έχουν ήδη διατεθεί για διάφορες χρήσιμες συντομεύσεις.

Ασύρματη Λειτουργία

Το 430EX II μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως ασύρματο σκλάβο, αλλά αυτό θα απαιτήσει είτε μια κύρια μονάδα φλας (το 580EX II) είτε έναν ασύρματο πομπό. Πρέπει να σημειωθεί ότι αυτές θα λειτουργούν μόνο εντός της περιοχής δέσμης IR. Η χρήση της φωτογραφικής μηχανής φλας αποδίδει συνήθως ένα πολύ καλύτερο φως και βοηθά στην αποτροπή του ερυθρού ματιού και στην αποκοπή των σκιών.

συμπέρασμα

Το 430EX II είναι ένα συμπαγές flashgun με μερικά εξαιρετικά χαρακτηριστικά. Εάν είστε σε αυστηρό προϋπολογισμό, τότε αυτό θα είναι το μοντέλο που θα πρέπει να ακολουθήσετε. Και θα κάνει μια μεγάλη μονάδα σκλάβων αν αποφασίσετε να αναβαθμίσετε στο μέλλον.