Λειτουργία εμφάνισης στόχων Σας επιτρέπει να χρησιμοποιείτε το iMac ως οθόνη

Ορισμένα iMacs μπορούν να τραβήξουν διπλό καθήκον ως οθόνη για άλλους Mac

Τα iMac 27 ιντσών που παρουσιάστηκαν στα τέλη του 2009 περιελάμβαναν την πρώτη έκδοση του τρόπου εμφάνισης στόχων, ένα ειδικό χαρακτηριστικό που επέτρεψε στο iMacs να χρησιμοποιηθεί ως οθόνες για άλλες συσκευές.

Η Apple αρχικά υπαινίσσεται ότι το iMac χρησιμοποιείται με συσκευές αναπαραγωγής DVD και Blu-ray ως οθόνη HDTV, ακόμη και ως οθόνη για έναν άλλο υπολογιστή. Αλλά στο τέλος, η λειτουργία εμφάνισης στόχων έγινε μια τεχνολογία μόνο για την Apple που επέτρεψε στους χρήστες Mac να οδηγούν μια οθόνη iMac από άλλο Mac.

Ακόμα, μπορεί να είναι αρκετά συναρπαστικό να βλέπετε το Mac mini που χρησιμοποιεί το παλαιότερο iMac 27 ιντσών ως οθόνη ή για την αντιμετώπιση προβλημάτων ενός iMac που έχει προβλήματα οθόνης.

Σύνδεση άλλου Mac στο iMac

Το iMac 27 ιντσών διαθέτει ένα αμφίδρομο Mini DisplayPort ή μια θύρα Thunderbolt (ανάλογα με το μοντέλο) που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να οδηγήσει μια δεύτερη οθόνη. Η ίδια θύρα Mini DisplayPort ή Thunderbolt μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως είσοδος βίντεο που επιτρέπει στο iMac να λειτουργεί ως οθόνη για έναν άλλο Mac. Το μόνο που χρειάζεστε είναι οι κατάλληλες θύρες και καλώδια για να κάνετε τη σύνδεση μεταξύ των δύο Mac.

Το iMac Mini DisplayPort ή Thunderbolt μπορεί να δέχεται μόνο βίντεο και ήχο συμβατού με DisplayPort. Δεν είναι δυνατή η λήψη αναλογικών πηγών βίντεο ή ήχου, όπως αυτές που προέρχονται από μια υποδοχή VGA.

Συμβατοί Mac

iMac Μοντέλο *

Τύπος θύρας

Συμβατή πηγή Mac *

2009 - 2010 iMac 27 ιντσών

Mini DisplayPort

Mac με Mini DisplayPort ή Thunderbolt

2011 - 2014 iMac

Κεραυνός

Mac με Κεραυνό

2014 - 2015 Retina iMacs

Κεραυνός

Δεν υποστηρίζεται η λειτουργία προβολής στόχευσης

* Το Mac πρέπει να εκτελεί OS X 10.6.1 ή νεότερη έκδοση

Δημιουργία της σύνδεσης

  1. Τόσο το iMac που θα χρησιμοποιηθεί ως οθόνη όσο και το Mac που θα είναι η πηγή θα πρέπει να είναι ενεργοποιημένο.
  2. Συνδέστε είτε το καλώδιο Mini DisplayPort είτε το καλώδιο Thunderbolt σε κάθε Mac.

Πολλαπλές iMacs ως Εμφανίζει

Είναι δυνατό να χρησιμοποιηθούν περισσότερα από ένα iMac ως οθόνη, με την προϋπόθεση ότι όλοι οι Mac, τόσο τα iMac που χρησιμοποιούνται για την εμφάνιση όσο και η πηγή Mac, χρησιμοποιούν τη συνδεσιμότητα Thunderbolt.

Κάθε iMac που χρησιμοποιείται ως οθόνη μετράει ενάντια στις ταυτόχρονα συνδεδεμένες οθόνες που υποστηρίζονται από το Mac που χρησιμοποιείτε ως πηγή.

Μέγιστες εμφανίσεις συνδεδεμένου κεραυνού

Μακ

Αριθμός εμφανίσεων

MacBook Air (Mid 2011)

1

MacBook Air (μέσα 2012 - 2014)

2

MacBook Pro 13 ιντσών (2011)

1

MacBook Pro Retina (Mid 2012 και αργότερα)

2

MacBook Pro 15 ιντσών (αρχές του 2011 και αργότερα)

2

MacBook Pro 17 ιντσών (αρχές του 2011 και αργότερα)

2

Mac mini 2,3 GHz (Mid 2011)

1

Mac mini 2,5 GHz (μέσα 2011)

2

Mac mini (τέλος 2012 - 2014)

2

iMac (Μέση περίοδος 2011 - 2013)

2

iMac 21,5 ιντσών (Μέσος όρος 2014)

2

Mac Pro (2013)

6

Ενεργοποιήστε τη λειτουργία εμφάνισης στόχων

  1. Το iMac πρέπει να αναγνωρίζει αυτόματα την ύπαρξη σήματος ψηφιακού βίντεο στη θύρα Mini DisplayPort ή Thunderbolt και να εισάγει τη λειτουργία εμφάνισης στόχων.
  2. Εάν το iMac δεν εισάγει αυτόματα τη λειτουργία εμφάνισης στόχων, πατήστε εντολή + F2 στο iMac που θέλετε να χρησιμοποιήσετε ως οθόνη για να εισαγάγετε με μη αυτόματο τρόπο τη λειτουργία εμφάνισης στόχων.

Τι πρέπει να κάνετε εάν η λειτουργία εμφάνισης στόχων δεν λειτουργεί

  1. Δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε την εντολή + Fn + F2. Αυτό μπορεί να λειτουργήσει για ορισμένους τύπους πληκτρολογίου.
  2. Βεβαιωθείτε ότι το καλώδιο MiniDisplayPort ή Thunderbolt είναι σωστά συνδεδεμένο.
  3. Εάν το iMac που χρησιμοποιείται ως οθόνη εκκινείται αυτήν τη στιγμή από έναν τόμο των Windows, κάντε επανεκκίνηση από την κανονική μονάδα εκκίνησης Mac.
  4. Εάν είστε συνδεδεμένοι στο iMac που σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε ως οθόνη, δοκιμάστε να αποσυνδεθείτε και να επιστρέψετε στην κανονική οθόνη σύνδεσης.
  1. Υπάρχουν μερικά πληκτρολόγια τρίτου μέρους που δεν θα στείλουν σωστά την εντολή + F2. Δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε άλλο πληκτρολόγιο ή το πληκτρολόγιο που συνοδεύει το Mac.

Έξοδος από τη λειτουργία εμφάνισης στόχων

  1. Μπορείτε να απενεργοποιήσετε με μη αυτόματο τρόπο τη λειτουργία εμφάνισης στόχων πατώντας το συνδυασμό πλήκτρων + F2 ή αποσυνδέοντας ή απενεργοποιώντας τη συσκευή βίντεο που είναι συνδεδεμένη στο iMac.

Πράγματα που πρέπει να ληφθούν υπόψη

Πρέπει να χρησιμοποιήσετε το iMac ως οθόνη;

Αν προκύψει μια προσωρινή ανάγκη, σίγουρα, γιατί όχι; Αλλά μακροπρόθεσμα, δεν έχει νόημα να χάνουμε την υπολογιστική ισχύ ενός iMac, ούτε έχει νόημα να πληρώνουμε για την ενέργεια που χρειάζεται το iMac για να τρέξει όταν χρησιμοποιείτε μόνο την οθόνη. Θυμηθείτε, το υπόλοιπο iMac λειτουργεί ακόμα, καταναλώνει ηλεκτρικό ρεύμα και παράγει θερμότητα.

Εάν χρειάζεστε μια μεγάλη οθόνη για το Mac σας, κάντε τον εαυτό σας μια χάρη και αρπάξτε μια αξιοπρεπή 27-ιντσών ή μεγαλύτερη οθόνη υπολογιστή . Δεν χρειάζεται να είναι οθόνη Thunderbolt. σχεδόν κάθε οθόνη με οθόνη DisplayPort ή Mini DisplayPort θα λειτουργήσει πολύ καλά με οποιονδήποτε από τους Mac που αναφέρονται σε αυτό το άρθρο.