Ποιο χρώμα είναι ιώδες;

Το ιώδες εμφανίζεται μετά το μπλε και το indigo σε ένα ουράνιο τόξο. Είναι ένα ελαφρώς μπλε πορφυρό μολονότι η ονομαζόμενη βιολετί χρώματος ιστού έχει λίγο περισσότερο κόκκινο τόνο. Στον τροχό χρώματος, η βιολετί είναι στα μισά της διαδρομής μεταξύ μπλε και ματζέντα . Έχετε εκατομμύρια χρώματα για να επιλέξετε από το σχεδιασμό μιας ιστοσελίδας. Εδώ γιατί η βιολετί θα μπορούσε να λειτουργήσει για σας στο επόμενο έργο σας.

Παραδοσιακές επιπτώσεις του ιώδους

Σημαίες που σχετίζονται με το χρώμα Violet

Violet είναι ένας συνδυασμός δροσερό και ζεστό χρώμα που εμπνέει τη φαντασία και είναι λίγο introspective. Μπορεί να προκαλεί πνευματικότητα και ήρεμα συναισθήματα. Μοιράζεται πολλές από τις έννοιες του πορφυρού χρώματος: δικαιώματα, αριστοκρατία, πολυτέλεια και υπερβολή. Η μεταφορά του μωβ συμβολισμού που σχετίζεται με τις ελαφρύτερες αποχρώσεις του μωβ, ιώδες μεταφέρει τη θηλυκότητα και το ρομαντισμό.

Χρησιμοποιώντας το Violet στα γραφικά σχέδια

Επειδή η βιολετί είναι και ένα ζεστό και δροσερό χρώμα, μπορεί να χρησιμοποιηθεί στο σχεδιασμό για να δημιουργήσει διαφορετικές αντιδράσεις με βάση τα χρώματα που συνδυάζετε με αυτό. Συνδυάστε βιολετί με ροζ για μια γυναικεία παλέτα ή πηγαίνετε άνδρες με σκούρο μοβ, γκρι και μαύρο.

Το κίτρινο είναι αντίθετο με το ιώδες στον τροχό χρώματος. Χρησιμοποιήστε το κίτρινο για να σχεδιάσετε ένα μάτι του θεατή σε σημαντικά στοιχεία του σχεδίου σας. Το Violet πηγαίνει καλά με μπεζ αποχρώσεις, όπου ξεχωρίζει από το φως ουδέτερο.

Καθορισμός σκιών ιώδους για εκτύπωση και χρήση διαδικτύου

Εάν σχεδιάζετε για παρουσιάσεις οθόνης, χρησιμοποιήστε τις συνθέσεις RGB. Οι σχεδιαστές που εργάζονται σε HTML και CSS πρέπει να χρησιμοποιούν τους κώδικες Hex. Εάν ο σχεδιασμός σας εκτυπώνεται σε μελάνι σε χαρτί, χρησιμοποιήστε την ανάλυση CMYK (ή τα spot χρώματα) στα αρχεία διαμόρφωσης σελίδας.

Χρώματα Spot Color για Violet

Εάν σχεδιάζετε μια εργασία ενός ή δύο χρωμάτων για εκτύπωση, χρησιμοποιώντας στερεά χρώματα μελάνης -όχι CMYK- είναι ένας οικονομικότερος τρόπος για να προχωρήσετε. Οι περισσότεροι εμπορικοί εκτυπωτές χρησιμοποιούν το σύστημα αντιστοίχισης Pantone, το οποίο είναι το πιο αναγνωρισμένο επί τόπου σύστημα χρωμάτων στις Η.Π.Α. Το χρώμα Pantone που ταιριάζει με τα ιώδη χρώματα που αναφέρονται σε αυτό το άρθρο είναι: