Αυτά είναι τα χρώματα Οι γυναίκες αγαπούν περισσότερο

Κορίτσια χρώματα: Ελκυστική για τη γυναικεία πλευρά

Όπως και οι άνδρες, οι γυναίκες είναι σαν μπλε και πράσινο, αλλά οι γυναίκες επίσης στρέφονται έντονα στο μπλε-πράσινο μείγμα τυρκουάζ. Μεταξύ των λιγότερο αγαπημένων χρωμάτων τους είναι ουδέτερα καφέ και γκρι. - Jacci Howard Bear, Χρώματα Δημοσίευσης Desktop και Χρωματικές Σημασίες

Τα χρώματα που παραδοσιακά θεωρούνται θηλυκά χρώματα ή που προσελκύουν πιο έντονα τις γυναίκες μπορούν να είναι καλές επιλογές για μηνύματα μάρκετινγκ, ιστότοπους και σχέδια που απευθύνονται στις γυναίκες.

Οι έγχρωμες μελέτες που έγιναν τα τελευταία χρόνια δείχνουν ότι τα αγαπημένα χρώματα των γυναικών και των ανδρών διαφέρουν. Ορισμένες από αυτές τις διαφορές στα αγαπημένα χρώματα μπορεί να αποδοθούν στην πολιτιστική χρήση του χρώματος και του κλιματισμού.

Δεν υπάρχουν σκληροί και γρήγοροι κανόνες σχετικά με τα χρώματα που είναι θηλυκά ή αρσενικά ή με ουδέτερο φύλο. Επειδή τα χρώματα έρχονται σε πολλές αποχρώσεις και αποχρώσεις, κάποιος μπορεί να λατρεύει μια ελαφριά σκόνη μπλε αλλά έντονα αντιπαθεί ένα βαθύ μπλε ναυτικό, έτσι μια προτίμηση για το μπλε χρώμα δεν σημαίνει ότι κάθε σκιά του μπλε είναι καθολικά κατάλληλο. Ωστόσο, είναι δυνατές κάποιες γενικεύσεις.

Γυναίκες σαν το μπλε χρώμα

Το μπλε είναι ένα αγαπημένο χρώμα τόσο ανδρών όσο και γυναικών όλων των ηλικιών. Ενώ οι άνδρες έχουν μια ισχυρότερη προτίμηση για το μπλε από τις γυναίκες, είναι ακόμα μια κορυφαία επιλογή των γυναικών. Μπορεί να είναι η ηρεμιστική επίδραση του χρώματος μπλε που το καθιστά ένα δημοφιλές χρώμα και για τα δύο φύλα. Οι αποχρώσεις του μπλε ιδιαίτερα δημοφιλείς με τις γυναίκες περιλαμβάνουν cerulean, γαλάζιο, γαλάζιο μωρό, beryl, blueblue, μπλε αυγό robin και ζαφείρι.

Γυναίκες σαν το πράσινο χρώμα

Η Μητέρα Φύση είναι πράσινη και είναι γυναίκα. Ένα ευνοημένο χρώμα τόσο ανδρών όσο και γυναικών, το πράσινο χρώμα είναι δροσερό και ξεκούραστο, και σημαίνει ανάπτυξη, ανανέωση, υγεία και περιβάλλον. Οι γυναίκες τείνουν να προτιμούν νεφρίτη, βηρύλλιο, πράσινο φύλλο, ασβέστη, βρύα δυόσμου, πεύκο, πράσινο, φεγγαρόπετρα, πράσινο ανοιξιάτικο και viridian χρώματα.

Γυναίκες όπως το χρώμα Τυρκουάζ

Σύμφωνα με μια μελέτη για το χρώμα και το φύλο του 1964, οι γυναίκες ευνόησαν το μπλε-πράσινο (γνωστό και ως τιρκουάζ ) περισσότερο από τους άνδρες. Αυτή η ίδια μελέτη διαπίστωσε ότι "το 76% των γυναικών προτιμούν δροσερά χρώματα" και το τυρκουάζ είναι ένα μείγμα από τα δύο δροσερά χρώματα μπλε και πράσινο. Τα τυρκουάζ χρώματα περιλαμβάνουν το γαλαζοπράσινο, το aqua, το cerulean, το teal και το ultramarine.

Γυναίκες σαν το μοβ χρώμα

Το Purple ξεχωρίζει ως θηλυκό χρώμα. Επιλέγεται σχεδόν αποκλειστικά από τις γυναίκες ως ένα αγαπημένο χρώμα και δεν αντιπαθεί έντονα από τους άνδρες. Συνδεδεμένο παραδοσιακά με δικαιώματα, το πορφυρό χρώμα είναι επίσης πνευματικό, ρομαντικό και μυστήριο. Οι αποχρώσεις του μοβ περιλαμβάνουν αμέθυστο, μελιτζάνα, ινδικό, λιλά, ματζέντα, μωβ, μουριά, ορχιδέα, δαμάσκηνο, ρόδι, βιολετί και κρασί.

Γυναίκες όπως το χρώμα Λεβάντα

Μια μεγαλόσωμη και πιο δροσερή έκδοση του ροζ στην πιο ελαφριά πλευρά του μωβ, η λεβάντα χρώματος συνδέεται με τις κυρίες ευγενείς και μπορεί να προκαλέσει αισθήματα νοσταλγίας ή ρομαντισμού για τις γυναίκες. Μια μελέτη του 1990 έδειξε ότι ανάμεσα σε φωτεινά και απαλά χρώματα, οι γυναίκες προτιμούν απαλά χρώματα, τα οποία θα μπορούσαν να περιλαμβάνουν μαλακές αποχρώσεις ροζ, λεβάντας και άλλων παστέλ. Η λεβάντα περιλαμβάνει αποχρώσεις από λιλά, μωβ, ορχιδέα, δαμάσκηνο και γαϊδουράγκαθο.

Επιλέγοντας χρώματα για τις γυναίκες

Πρέπει τα πάντα που στοχεύουν στις γυναίκες να είναι χρωματισμένα σε μαλακά, δροσερά παστέλ ή βασιλικό μοβ;

Οχι φυσικά όχι. Υπάρχουν πολλοί παράγοντες που επηρεάζουν την επιλογή χρωμάτων. Το φύλο είναι απλώς ένα θέμα. Ένα χρώμα που στοχεύει με επιτυχία νεαρές γυναίκες στην Αυστραλία δεν αποδίδει όταν χρησιμοποιείται για να στοχεύσει γυναίκες στη Δανία. Το μάθημα που έχει μάθει είναι ότι το χρώμα είναι μόνο μέρος της εξίσωσης. Τα "θηλυκά χρώματα" δεν είναι καθολικά. Η έρευνα αναγνωρίζει ότι το χρώμα στο διαδίκτυο και το χρώμα στην εκτύπωση διαφέρουν στην εμφάνιση, γεγονός που μπορεί να επηρεάσει τον συμβολισμό, την προτίμηση και την ψυχολογική επίδραση ορισμένων χρωμάτων και συνδυασμών χρωμάτων.