Δημιουργία σχεδίου χρωμάτων από μια εικόνα στο GIMP

Ο ελεύθερος επεξεργαστής εικόνας GIMP έχει τη δυνατότητα εισαγωγής μιας παλέτας χρωμάτων από μια εικόνα, όπως μια φωτογραφία. Ενώ υπάρχουν διάφορα δωρεάν εργαλεία που μπορούν να σας βοηθήσουν να δημιουργήσετε ένα συνδυασμό χρωμάτων που μπορεί να εισαχθεί στο GIMP, όπως το Color Scheme Designer , δημιουργώντας μια παλέτα χρωμάτων στο GIMP μπορεί να είναι μια πολύ βολική επιλογή.

Για να δοκιμάσετε αυτήν την τεχνική έξω, θα πρέπει να επιλέξετε μια ψηφιακή φωτογραφία που περιέχει μια σειρά από χρώματα που θα βρείτε ευχάριστο. Τα παρακάτω βήματα δείχνουν πώς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον εαυτό σας αυτή την απλή μέθοδο για να δημιουργήσετε τη δική σας παλέτα χρωμάτων GIMP από μια εικόνα.

01 από 04

Ανοίξτε μια ψηφιακή φωτογραφία

Αυτή η τεχνική δημιουργεί μια παλέτα με βάση τα χρώματα που περιέχονται σε μια φωτογραφία, οπότε επιλέξτε μια φωτογραφία που περιέχει μια ευχάριστη γκάμα χρωμάτων. Η Εισαγωγή νέας παλέτας GIMP μπορεί να χρησιμοποιεί μόνο ανοιχτές εικόνες και δεν μπορεί να εισαγάγει μια εικόνα από μια διαδρομή αρχείου.

Για να ανοίξετε την επιλεγμένη φωτογραφία, μεταβείτε στο Αρχείο > Άνοιγμα και στη συνέχεια μεταβείτε στη φωτογραφία σας και κάντε κλικ στο κουμπί Άνοιγμα .

Εάν είστε ευχαριστημένοι με το μείγμα χρωμάτων σε όλη τη φωτογραφία σας, μπορείτε να προχωρήσετε στο επόμενο βήμα. Ωστόσο, αν θέλετε να βάλετε την παλέτα σας στα χρώματα που περιέχονται σε μια συγκεκριμένη περιοχή της φωτογραφίας, μπορείτε να σχεδιάσετε μια επιλογή γύρω από αυτήν την περιοχή χρησιμοποιώντας ένα από τα εργαλεία επιλογής.

02 από 04

Ανοίξτε το παράθυρο διαλόγου Παλέτες

Ο διάλογος Παλέτες περιέχει τη λίστα με όλες τις εγκατεστημένες παλέτες χρωμάτων και προσφέρει επιλογές για να τις επεξεργαστείτε και να εισαγάγετε νέες παλέτες.

Για να ανοίξετε το παράθυρο διαλόγου Παλέτες , μεταβείτε στα παράθυρα > Παράθυρα εγγράψιμο > Παλέτες . Θα διαπιστώσετε ότι το παράθυρο διαλόγου Παλέτες δεν διαθέτει κουμπί για την εισαγωγή μιας νέας παλέτας, αλλά απλά πρέπει να κάνετε δεξί κλικ οπουδήποτε στη λίστα Παλέτες και να επιλέξετε Εισαγωγή παλέτας για να ανοίξετε το παράθυρο διαλόγου Εισαγωγή νέας παλέτας .

03 του 04

Εισαγωγή νέας παλέτας

Ο διάλογος Εισαγωγή νέας παλέτας έχει μερικά στοιχεία ελέγχου, αλλά αυτά είναι απλά.

Πρώτα κάντε κλικ στο κουμπί επιλογής Εικόνας και, στη συνέχεια, στο αναπτυσσόμενο μενού δίπλα του, για να βεβαιωθείτε ότι έχετε επιλέξει την εικόνα που θέλετε να χρησιμοποιήσετε. Αν έχετε κάνει μια επιλογή για να επιλέξετε μόνο ένα μέρος της εικόνας, κάντε κλικ στο πλαίσιο ελέγχου Μόνο επιλεγμένα εικονοστοιχεία . Στην ενότητα Επιλογές εισαγωγής , ονομάστε την παλέτα για εύκολη αναγνώριση αργότερα. Μπορείτε να αφήσετε τον αριθμό των χρωμάτων αμετάβλητο, εκτός εάν θέλετε συγκεκριμένα έναν μικρότερο ή μεγαλύτερο αριθμό. Η ρύθμιση " Στήλες " επηρεάζει μόνο την εμφάνιση των χρωμάτων μέσα στην παλέτα. Η ρύθμιση Διάστημα προκαλεί τη ρύθμιση μεγαλύτερου χάσματος μεταξύ κάθε εικονοστοιχείου που έχει δειγματοληψία. Όταν είστε ευχαριστημένοι με την παλέτα, κάντε κλικ στο κουμπί Εισαγωγή .

04 του 04

Χρησιμοποιήστε τη νέα σας παλέτα

Μόλις εισαχθεί η παλέτα σας, μπορείτε εύκολα να την χρησιμοποιήσετε κάνοντας διπλό κλικ στο εικονίδιο που την αντιπροσωπεύει. Αυτό ανοίγει τον Επεξεργαστή Παλετών και εδώ μπορείτε να επεξεργαστείτε και να ονομάσετε τα μεμονωμένα χρώματα μέσα σε μια παλέτα, αν θέλετε.

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε αυτό το παράθυρο διαλόγου για να επιλέξετε χρώματα για χρήση μέσα σε ένα έγγραφο GIMP. Κάνοντας κλικ σε ένα χρώμα θα οριστεί ως το χρώμα του προσκηνίου , κρατώντας πατημένο το πλήκτρο Ctrl και κάνοντας κλικ σε ένα χρώμα θα το ορίσει ως χρώμα φόντου .

Η εισαγωγή μιας παλέτας από μια εικόνα στο GIMP μπορεί να είναι ένας εύκολος τρόπος για να δημιουργήσετε ένα νέο χρωματικό σχήμα και επίσης να διασφαλίσετε ότι χρησιμοποιούνται συνεπή χρώματα μέσα σε ένα έγγραφο .