Μπορώ να εγγραφή HDTV σε DVD recorder;

Εγγραφή υψηλής ευκρίνειας σε DVD - τι πρέπει να γνωρίζετε

Από τη μετατροπή της αναλογικής σε ψηφιακή τηλεοπτική μετάδοση το 2009 και από την επακόλουθη τάση των παρόχων καλωδιακής τηλεόρασης να καταργήσουν την αναλογική υπηρεσία , έχει γίνει πιο δύσκολη η χρήση ενός DVD recorder για την καταγραφή των αγαπημένων σας εκπομπών και ταινιών σε δίσκο. Επίσης, μαζί με τα θέματα προστασίας από αντιγραφή , δεν μπορείτε να υπολογίσετε πώς να εγγράφετε τις εκπομπές σας σε υψηλής ευκρίνειας.

Εγγραφή DVD και HDTV

Δεν μπορείτε να εγγράψετε τηλεοπτικές εκπομπές και ταινίες σε DVD σε υψηλή ευκρίνεια χρησιμοποιώντας συσκευή εγγραφής DVD. Ο λόγος είναι αρκετά απλός - το DVD δεν είναι μορφή υψηλής ευκρίνειας και τα πρότυπα εγγραφής DVD και οι συσκευές εγγραφής συμμορφώνονται με αυτόν τον περιορισμό - δεν υπάρχουν διαθέσιμες "συσκευές εγγραφής HD DVD".

Η ανάλυση της μορφής DVD, είτε πρόκειται για εμπορικούς δίσκους είτε για οικιακούς δίσκους , είναι 480i (τυπική ανάλυση) . Οι δίσκοι μπορούν να αναπαραχθούν σε 480p σε συσκευή αναπαραγωγής DVD με προοδευτική σάρωση ή έως 720p / 1080i / 1080p σε επιλεγμένες συσκευές αναπαραγωγής DVD (καθώς και όταν αναπαράγονται σε συσκευή αναπαραγωγής Blu-ray Disc). Ωστόσο, το DVD δεν αλλάζει, εξακολουθεί να περιέχει βίντεο που έχουν εγγραφεί σε κανονική ευκρίνεια.

DVD Εγγραφείς και δέκτες HDTV

Για να συμμορφωθούν με τα σημερινά πρότυπα μετάδοσης HDTV, πολλά DVD recorders είναι εξοπλισμένα με δέκτες ATSC (aka HD ή HDTV). ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Ορισμένες συσκευές εγγραφής DVD είναι χωρίς δέκτη, οι οποίες απαιτούν σύνδεση με εξωτερικό δέκτη ή καλωδιακό / δορυφορικό κουτί για να λαμβάνετε οποιοδήποτε πρόγραμμα τηλεόρασης.

Ωστόσο, υπάρχει μια αλίευση. Παρόλο που μια συσκευή εγγραφής DVD μπορεί να έχει ενσωματωμένο δέκτη ATSC ή να είναι συνδεδεμένος σε εξωτερικό δέκτη ικανό να λαμβάνει σήματα HDTV, το εγγεγραμμένο DVD δεν θα είναι σε HD. Οποιαδήποτε σήματα HDTV που λαμβάνονται από συσκευές εγγραφής DVD με εσωτερικούς ή εξωτερικούς δέκτες ATSC θα υποβαθμιστούν στον τυπικό ορισμό για την εγγραφή DVD.

Από την άλλη πλευρά, πολλές συσκευές εγγραφής DVD έχουν δυνατότητα αναβάθμισης, μέσω συνδέσεων HDMI , για αναπαραγωγή. Αυτό σημαίνει ότι αν έχετε εγγράψει ένα πρόγραμμα HDTV στο DVD recorder σας σε κανονική ευκρίνεια, θα μπορείτε να το αναπαράγετε σε μια αναβαθμισμένη μορφή αν η συσκευή εγγραφής DVD έχει αυτή τη δυνατότητα. Παρόλο που η αναβάθμιση δεν οδηγεί σε αληθινή υψηλή ευκρίνεια, το DVD θα φαίνεται καλύτερα από ότι αν το αναπαράγετε σε κανονική ανάλυση.

Οι μοναδικές συσκευές που μπορούν να εγγράψουν και να αναπαραγάγουν τον προγραμματισμό HDTV σε υψηλή ευκρίνεια στις ΗΠΑ είναι οι HD-DVRs (γνωστούς και ως "HD Recorders"), όπως αυτές που προσφέρονται από το TIVO και τους παροχείς καλωδίων / δορυφόρων. Για μικρό χρονικό διάστημα, τα D-VHS VCR , τα οποία κατασκευάστηκαν κυρίως από την JVC, ήταν διαθέσιμα που θα μπορούσαν να καταγράφουν περιεχόμενο HD σε ειδικά διαμορφωμένη ταινία VHS, αλλά έχουν παραμείνει εκτός παραγωγής για πολλά χρόνια.

Συσκευές εγγραφής DVD με σκληρούς δίσκους

Παρόλο που δεν μπορείτε να κάνετε εγγραφή σε υψηλή ευκρίνεια σε DVD, υπάρχουν επιλεγμένες μονάδες Combo DVD Recorder / Hard Drive που σας επιτρέπουν να εγγράψετε HDTV προγραμματισμό σε ανάλυση HD στον σκληρό δίσκο και αν αναπαράγετε την εγγραφή του σκληρού σας δίσκου, μπορείτε δείτε το σε HD. Ωστόσο, τυχόν αντίγραφα που μπορείτε να κάνετε από τη μονάδα σκληρού δίσκου σε DVD (εξαιρουμένων των προβλημάτων προστασίας από αντιγραφή) θα μειωθούν σε κανονική ανάλυση.

AVCHD

Μία μορφή που επιτρέπει την εγγραφή βίντεο υψηλής ευκρίνειας σε έναν κανονικό δίσκο DVD ή δίσκο MiniDVD είναι ο AVCHD (Advanced Video Codec High Definition) .

Το AVCHD είναι μια ψηφιακή βιντεοκάμερα υψηλής ευκρίνειας (HD) που υποστηρίζει την εγγραφή σημάτων βίντεο 1080i και 720p σε δίσκους μίνι DVD, κάρτες μνήμης miniDV, σκληρούς δίσκους ή ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές χρησιμοποιώντας υψηλής απόδοσης συμπίεση χρησιμοποιώντας μια μορφή γνωστή ως MPEG4 (H264 ),

Το AVCHD αναπτύχθηκε από κοινού από την Matsushita (Panasonic) και τη Sony Corporation. Οι εγγραφές AVCHD σε δίσκους MiniDVD μπορούν να αναπαραχθούν σε μερικούς δίσκους Blu-ray . Ωστόσο, δεν μπορούν να αναπαραχθούν σε τυπικές συσκευές αναπαραγωγής DVD. Επίσης, οι κανονικές συσκευές εγγραφής DVD δεν είναι εξοπλισμένες για την εγγραφή DVD σε μορφή AVCHD, πράγμα που σημαίνει ότι δεν μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να εγγράψετε τα καλωδιακά / δορυφορικά προγράμματα HDTV ή HD.

Εγγραφή δίσκων Blu-ray

Δεδομένου ότι δεν είναι δυνατή η χρήση συσκευής εγγραφής DVD για την εγγραφή προγραμμάτων HDTV σε υψηλή ευκρίνεια σε DVD, ίσως να πιστεύετε ότι το Blu-ray είναι η απάντηση. Εξάλλου, η τεχνολογία Blu-ray υποστηρίζει εγγραφή βίντεο υψηλής ευκρίνειας.

Ωστόσο, δυστυχώς, δεν υπάρχουν διαθέσιμες συσκευές εγγραφής δίσκων Blu-ray διαθέσιμες στις ΗΠΑ και οι λίγες που μπορούν να αγοραστούν μέσω "επαγγελματικών" πηγών δεν έχουν τη δυνατότητα να εγγράψουν τηλεοπτικά προγράμματα ή ταινίες σε υψηλή ευκρίνεια, t διαθέτουν δέκτες HD, ούτε εισόδους HDMI για εγγραφή σε υψηλή ευκρίνεια από εξωτερικά καλώδια HD / δορυφορικά.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη διαθεσιμότητα και τη χρήση εγγραφών Blu-ray Disc στις Η.Π.Α., ανατρέξτε στο άρθρο που συνοδεύει: Πού είναι οι συσκευές εγγραφής δίσκων Blu-ray;

Η κατώτατη γραμμή

Η εγγραφή τηλεοπτικών προγραμμάτων, είτε από εκπομπή, είτε μέσω καλωδίου είτε μέσω δορυφόρου σε DVD, είναι σίγουρα πιο περιοριστική στις μέρες μας, και η χρήση του σήματος υψηλής ευκρίνειας με συσκευή εγγραφής DVD είναι εκτός ζήτησης.

Για να αποτρέψετε τυχόν προβλήματα προστασίας από αντιγραφή, πρέπει να διατηρήσετε τα προγράμματα HD σε τυπική ευκρίνεια σε DVD ή μέσω προσωρινής αποθήκευσης σε HD σε μια επιλογή τύπου DVR, όπως TIVO, Dish, DirecTV ή επιλέξτε OTA (over-the-air ) DVRs από εταιρείες όπως το Channel Master , το View TV και το Mediasonic (ο TIVO κάνει επίσης ένα OTA DVR ).

Επίσης, λάβετε υπόψη ότι όταν συνδέετε έναν εξωτερικό δέκτη HDTV, καλωδιακό / δορυφορικό κιβώτιο ή DVR σε συσκευή εγγραφής DVD, ο καταγραφέας έχει μόνο σύνθετο και, σε ορισμένες περιπτώσεις, S-video , και οι δύο θα περνούν μόνο αναλογικό βίντεο τυπικής ανάλυσης σήματα.

Έχετε την επιλογή να εγκαταστήσετε ένα μόνιμο πρότυπο αντίγραφο ανάλυσης σε DVD ή ένα προσωρινό αντίγραφο HD σε ένα DVR. Ωστόσο, με ένα DVR αργά ή γρήγορα ο σκληρός σας δίσκος θα γεμίσει και θα πρέπει να αποφασίσετε ποια προγράμματα να διαγράψετε για να κάνετε χώρο για να καταγράψετε περισσότερα.

Φυσικά, μια άλλη επιλογή είναι απλώς να παραιτηθούν από την εγγραφή τηλεοπτικών εκπομπών συνολικά και να επιλέξουν την ευκολία του video-on-demand και του internet streaming για να ικανοποιήσουν την τηλεόρασή σας που βλέπει την πείνα.