Κατανόηση της μορφής βιντεοκάμερας AVCHD

Το φορμά βίντεο AVCHD παράγει υψηλής ποιότητας βίντεο HD

Η μορφή σύνθετου βίντεο κωδικοποιητή υψηλής ευκρίνειας είναι μορφή βίντεο υψηλής ευκρίνειας βιντεοκάμερας που αναπτύχθηκε από κοινού από την Panasonic και τη Sony για χρήση σε βιντεοκάμερες καταναλωτών το 2006. Το AVCHD είναι μια μορφή συμπίεσης βίντεο που επιτρέπει την καταγραφή μεγάλων αρχείων δεδομένων που δημιουργούνται από εγγραφή βίντεο HD αποθηκεύονται σε ψηφιακά μέσα, όπως μονάδες σκληρού δίσκου και κάρτες μνήμης flash . Η έκδοση AVCHD 2.0 κυκλοφόρησε το 2011.

Ανάλυση AVCHD και μέσα ενημέρωσης

Η μορφή AVCHD καταγράφει βίντεο σε μια σειρά ψηφιοποιήσεων, συμπεριλαμβανομένων των 1080p, 1080i και 720p. Πολλές βιντεοκάμερες AVCHD που διαφημίζονται ως μοντέλα πλήρους HD καταγράφουν βίντεο HD με ανάλυση 1080i. Το AVCHD χρησιμοποιεί μέσο DVD 8 εκ. Ως μέσο εγγραφής, αλλά έχει σχεδιαστεί για συμβατότητα με δίσκο Blu-ray. Η μορφή DVD επιλέχθηκε για το χαμηλότερο κόστος. Η μορφή AVCHD μπορεί επίσης να χρησιμοποιεί κάρτες SD και SDHC ή μονάδες σκληρών δίσκων, αν τη υποστηρίζει η βιντεοκάμερα.

Χαρακτηριστικά της μορφής AVCHD

Σύγκριση μορφών AVCHD και MP4

Το AVCHD και το MP4 είναι δύο από τις πιο δημοφιλείς μορφές βίντεο στον κόσμο και οι βιντεοκάμερες συχνά δίνουν στους χρήστες την επιλογή της μορφής AVCHD ή MP4. Όταν αποφασίζετε ποιο είναι το καλύτερο για εσάς, σκεφτείτε τα εξής:

Είναι όλες οι Βιντεοκάμερες HD Βιντεοκάμερες AVCHD;

Όλοι οι κατασκευαστές βιντεοκάμερας δεν χρησιμοποιούν τη μορφή AVCHD, αλλά η Sony και η Panasonic χρησιμοποιούν τη μορφή AVCHD σε όλες τις βιντεοκάμερες υψηλής ευκρίνειας για τους καταναλωτές. Άλλοι κατασκευαστές χρησιμοποιούν επίσης τη μορφή.