Ποια κάρτα μνήμης της φωτογραφικής μηχανής είναι καλύτερη;

Συχνές ερωτήσεις ψηφιακής φωτογραφικής μηχανής: Βασικές ερωτήσεις φωτογραφίας

Ε: Έχω μια παλιά κάρτα μνήμης Memory Stick από μια παλαιότερη κάμερα που δεν λειτουργεί πλέον. Ψάχνω να επιλέξω μια άλλη κάμερα, αλλά ήλπιζα να εξοικονομήσω χρήματα επαναχρησιμοποιώντας αυτή την κάρτα μνήμης. Ωστόσο, είναι δύσκολο να βρείτε κάμερες που θα μου επιτρέψουν να χρησιμοποιήσω τον τύπο κάρτας μνήμης Memory Stick. Έτσι φαίνεται ότι θα πρέπει επίσης να αγοράσω ένα νέο τύπο κάρτας μνήμης για να πάω με τη νέα ψηφιακή φωτογραφική μηχανή μου. Ποιος τύπος κάρτας μνήμης της φωτογραφικής μηχανής είναι καλύτερο;

Αρκετοί διαφορετικοί τύποι και μάρκες καρτών μνήμης κάμερας είναι διαθέσιμοι σε όλη την ιστορία των ψηφιακών φωτογραφικών μηχανών. Παρόλο που ο καθένας είχε ελαφρώς διαφορετικά οφέλη και μειονεκτήματα, είχαν αρκετές ομοιότητες που ίσως ήταν λίγο δύσκολο να προσδιοριστεί ποιο είδος κάρτας μνήμης είναι το καλύτερο για χρήση στη φωτογραφική μηχανή σας.

Καθώς οι ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές έχουν εξελιχθεί με τα χρόνια, οι κατασκευαστές φωτογραφικών μηχανών και η αγορά φωτογράφων έχουν εγκατασταθεί σε δύο βασικούς τύπους καρτών μνήμης για χρήση σε ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές: Secure Digital και CompactFlash. Ζητήστε συγνώμη για την επιβεβαίωση των κακών ειδήσεων που ίσως γνωρίζετε ήδη, αλλά η εύρεση μιας νέας φωτογραφικής μηχανής που περιέχει υποδοχή κάρτας μνήμης Memory Stick θα είναι σχεδόν αδύνατη.

Ευτυχώς, οι κάρτες μνήμης είναι πολύ λιγότερο δαπανηρές από ό, τι πριν από μια δεκαετία ή και περισσότερο. Έτσι, η αγορά μιας νέας κάρτας μνήμης - ακόμη και μιας μεγάλης χωρητικότητας μνήμης - δεν πρόκειται να κοστίσει ένα σημαντικό χρηματικό ποσό. Επιπλέον, ορισμένα καταστήματα λιανικής θα σας δώσουν μια κάρτα μνήμης μέσα σε ένα κιτ κάμερας, το οποίο μπορεί να σας εξοικονομήσει λίγα χρήματα, εξασφαλίζοντας επίσης ότι λαμβάνετε μια κάρτα μνήμης συμβατή με την κάμερά σας.

Ιστορία των καρτών μνήμης

Οι έξι κύριοι τύποι καρτών μνήμης που είναι διαθέσιμα για ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές με τα χρόνια είναι: CompactFlash (CF) , Memory Stick (MS), MultiMedia Card (MMC), Secure Digital (SD), SmartMedia (SM) Κάρτα εικόνων (xD).

Η πλειοψηφία των ψηφιακών φωτογραφικών μηχανών θα χρησιμοποιήσει κάρτες μνήμης SD, παρόλο που κάποιες κάμερες υψηλής απόδοσης μπορούν να χρησιμοποιήσουν την καλύτερη απόδοση (και πιο ακριβή) CF κάρτα τύπου. Ορισμένες κάμερες DSLR υψηλής απόδοσης προσφέρουν ακόμα πολλές υποδοχές καρτών μνήμης, ίσως μία υποδοχή SD και μία υποδοχή CF. Αυτό σας επιτρέπει να χρησιμοποιήσετε την υψηλότερη απόδοση CF υποδοχή για μια σειρά φωτογραφιών ή βίντεο όπου χρειάζεστε το πρόσθετο επίπεδο απόδοσης και την υποδοχή SD για ώρες που δεν χρειάζεστε απόδοση υψηλής απόδοσης.

Λάβετε υπόψη σας ότι οι κάρτες SD διατίθενται σε διαφορετικά μεγέθη, συμπεριλαμβανομένων μίνι SD και micro SD. Ορισμένες ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές απαιτούν ένα από αυτά τα μικρότερα μεγέθη κάρτας SD, οπότε κατανοήστε τι χρειάζεται η κάμερά σας προτού χάσετε χρήματα σε λάθος μέγεθος της κάρτας μνήμης.

Επειδή οι περισσότερες ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές μπορούν να δεχθούν μόνο έναν τύπο κάρτας μνήμης, δεν θα ανησυχούσα για την επιλογή ενός τύπου κάρτας μνήμης. Αντ 'αυτού, επιλέξτε μια ψηφιακή φωτογραφική μηχανή που διαθέτει τις λειτουργίες που θα ανταποκρίνονται καλύτερα στις ανάγκες σας και στη συνέχεια αγοράστε μια κάρτα μνήμης που πραγματικά λειτουργεί με την κάμερα.

Ειδικά χαρακτηριστικά των καρτών μνήμης

Εάν πρόκειται να τραβήξετε πολλά βίντεο ή φωτογραφίες σε κατάσταση έκρηξης, δοκιμάστε να επιλέξετε μια κάρτα μνήμης που έχει γρήγορους χρόνους εγγραφής, για παράδειγμα. Κοιτάξτε την αξιολόγηση κατηγορίας για τις κάρτες μνήμης που εξετάζετε. Μια κάρτα μνήμης Class 10 θα έχει τους γρηγορότερους χρόνους απόδοσης, αλλά θα βρείτε επίσης κάρτες Class 4 και Class 6 διαθέσιμες. Η βαθμολογία της Κατηγορίας επισημαίνεται στην κάρτα μέσα σε ένα λογότυπο κύκλου.

Είναι σημαντικό ότι εάν πρόκειται να πυροβολήσετε με μεγάλα αρχεία φωτογραφιών, όπως το RAW, χρησιμοποιείτε μια γρήγορη κάρτα μνήμης. Η κάμερα θα πρέπει να αδειάσει γρήγορα το buffer της μνήμης για να μπορέσει να καταγράψει πρόσθετες φωτογραφίες, έτσι ώστε μια κάρτα μνήμης με γρήγορη ταχύτητα εγγραφής, όπως η κλάση 10, θα επιτρέψει να συμβεί αυτό.

Ορισμένες εταιρείες, όπως το Eye-Fi, κατασκευάζουν ασύρματες κάρτες μνήμης, καθιστώντας δυνατή τη μεταφορά φωτογραφιών μέσω ασύρματου δικτύου.

Βρείτε περισσότερες απαντήσεις σε συνήθεις ερωτήσεις σχετικά με τη φωτογραφική μηχανή στη σελίδα Συχνές ερωτήσεις της μηχανής.