Τρόπος επίλυσης του User32.dll Δεν βρέθηκε ή λείπει σφάλματα

Ένας οδηγός αντιμετώπισης προβλημάτων για σφάλματα User32.dll

Τα σφάλματα του User32.dll προκαλούνται από καταστάσεις που οδηγούν στην αφαίρεση ή καταστροφή του αρχείου DLL του χρήστη32, ενός σημαντικού αρχείου συστήματος που απαιτείται από τα Windows για την σωστή εμφάνιση των γραφικών διεπαφών χρήστη.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, τα σφάλματα του user32.dll ενδέχεται να υποδεικνύουν ένα πρόβλημα μητρώου , ένα ζήτημα ιού ή κακόβουλου λογισμικού ή ακόμα και αποτυχία υλικού .

Υπάρχουν διάφοροι διαφορετικοί τρόποι με τους οποίους τα σφάλματα του user32.dll μπορούν να εμφανιστούν στον υπολογιστή σας. Ακολουθούν ορισμένοι από τους πιο συνηθισμένους τρόπους με τους οποίους μπορεί να δείτε τα σφάλματα του user32.dll.

User32.dll Not Found Αυτή η εφαρμογή απέτυχε να ξεκινήσει επειδή το user32.dll δεν βρέθηκε. Η επανεγκατάσταση της εφαρμογής ενδέχεται να διορθώσει αυτό το πρόβλημα Δεν είναι δυνατή η εύρεση του [PATH] \ user32.dll Το αρχείο user32.dll λείπει Δεν είναι δυνατή η εκκίνηση της εφαρμογής [APPLICATION]. Απαιτείται ένα απαραίτητο στοιχείο: user32.dll. Εγκαταστήστε ξανά την εφαρμογή [APPLICATION]

Τα μηνύματα σφάλματος User32.dll ενδέχεται να εμφανιστούν κατά τη χρήση ή την εγκατάσταση ορισμένων προγραμμάτων, όταν ξεκινούν ή κλείνουν τα Windows ή ίσως ακόμη και κατά τη διάρκεια μιας εγκατάστασης των Windows.

Το πλαίσιο του σφάλματος του user32.dll είναι ένα σημαντικό κομμάτι πληροφοριών που θα σας βοηθήσει κατά την επίλυση του προβλήματος.

Το μήνυμα σφάλματος user32.dll θα μπορούσε να εφαρμοστεί σε οποιοδήποτε πρόγραμμα ή σύστημα που θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει το αρχείο σε οποιοδήποτε από τα λειτουργικά συστήματα της Microsoft, συμπεριλαμβανομένων των Windows 10 , Windows 8 , Windows 7 , Windows Vista , Windows XP και Windows 2000.

Πώς να διορθώσετε τα σφάλματα του User32.dll

Σημαντικό: Μην κατεβάζετε το user32.dll από μια τοποθεσία "DLL download". Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους η λήψη ενός αρχείου DLL είναι κακή ιδέα . Εάν χρειάζεστε ένα αντίγραφο του user32.dll, είναι καλύτερο να το αποκτήσετε από την αρχική, νόμιμη πηγή του.

Σημείωση: Ξεκινήστε τα Windows σε ασφαλή λειτουργία για να ολοκληρώσετε οποιοδήποτε από τα παρακάτω βήματα εάν δεν μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στα Windows κανονικά λόγω του σφάλματος user32.dll.

 1. Επαναφέρετε το user32.dll από τον Κάδο Ανακύκλωσης . Η ευκολότερη πιθανή αιτία ενός αρχείου χρήστη32.dll "λείπει" είναι ότι το έχετε διαγράψει εσφαλμένα.
  1. Αν υποψιάζεστε ότι κατά λάθος έχετε διαγράψει το user32.dll αλλά έχετε ήδη αδειάσει τον Κάδο Ανακύκλωσης, ενδέχεται να μπορείτε να ανακτήσετε το user32.dll με δωρεάν πρόγραμμα ανάκτησης αρχείων .
  2. Σημαντικό: Η ανάκτηση ενός διαγραμμένου αντιγράφου του user32.dll με ένα πρόγραμμα ανάκτησης αρχείων είναι μια έξυπνη ιδέα μόνο εάν είστε βέβαιοι ότι έχετε διαγράψει το αρχείο και ότι αυτό δουλεύει σωστά προτού το κάνατε.
 2. Εκτελέστε μια σάρωση για ιούς / κακόβουλα προγράμματα ολόκληρου του συστήματός σας . Ορισμένα σφάλματα του user32.dll ενδέχεται να σχετίζονται με έναν ιό ή κάποια άλλη λοίμωξη από τον υπολογιστή σας που έχει καταστρέψει το αρχείο DLL. Είναι ακόμη πιθανό ότι το σφάλμα user32.dll που βλέπετε σχετίζεται με ένα εχθρικό πρόγραμμα που μεταμφιέζεται ως αρχείο.
 3. Χρησιμοποιήστε την Επαναφορά Συστήματος για να αναιρέσετε τις πρόσφατες αλλαγές συστήματος . Αν υποψιάζεστε ότι το σφάλμα του user32.dll προκλήθηκε από μια αλλαγή που έγινε σε ένα σημαντικό αρχείο ή διαμόρφωση, η Επαναφορά Συστήματος θα μπορούσε να λύσει το πρόβλημα.
 1. Εκτελέστε την εντολή sfc / scannow System File Checker για να αντικαταστήσετε ένα αρχείο που λείπει ή είναι κατεστραμμένο στο αρχείο user32.dll. Δεδομένου ότι αυτό το αρχείο DLL παρέχεται από τη Microsoft, το εργαλείο System File Checker πρέπει να το επαναφέρει.
  1. Σημαντικό: Δοκιμάστε το καλύτερο για να ολοκληρώσετε αυτό το βήμα. Η επαναφορά του αρχικού αρχείου user32.dll είναι μια πιθανή λύση για αυτό το σφάλμα DLL.
 2. Επανεγκαταστήστε το πρόγραμμα που χρησιμοποιεί το αρχείο user32.dll . Εάν το σφάλμα DLL του user32.dll παρουσιάζεται όταν χρησιμοποιείτε ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα, η επανεγκατάσταση του προγράμματος πρέπει να αντικαταστήσει το αρχείο.
  1. Εάν δεν είστε σίγουροι σε ποιο πρόγραμμα εμφανίζεται το σφάλμα, εισαγάγετε την εντολή tasklist / m User32.dll στην εντολή Command Prompt για να πάρετε μια λίστα με όλα τα προγράμματα που χρησιμοποιούν το user32.dll. Ένας από αυτούς μπορεί να χτυπήσει ένα κουδούνι και να σας κατευθύνει στο πρόγραμμα που πρέπει να δοκιμάσετε να εγκαταστήσετε ξανά.
 3. Ενημερώστε τα προγράμματα οδήγησης για συσκευές υλικού που ενδέχεται να σχετίζονται με το user32.dll. Εάν, για παράδειγμα, λαμβάνετε σφάλμα "Το αρχείο user32.dll λείπει" όταν αναπαράγετε ένα παιχνίδι βίντεο 3D, δοκιμάστε να ενημερώσετε τα προγράμματα οδήγησης για την κάρτα γραφικών σας .
  1. Σημείωση: Το αρχείο user32.dll μπορεί να σχετίζεται ή όχι με κάρτες γραφικών - αυτό ήταν απλώς ένα παράδειγμα. Το κλειδί εδώ είναι να δώσουμε πολύ μεγάλη προσοχή στο πλαίσιο του σφάλματος και να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα ανάλογα.
 1. Επαναφέρετε ένα πρόγραμμα οδήγησης σε μια προγενέστερη εγκατεστημένη έκδοση αν ξεκίνησαν τα σφάλματα του user32.dll μετά την ενημέρωση του προγράμματος οδήγησης συγκεκριμένης συσκευής υλικού.
 2. Εγκαταστήστε τις διαθέσιμες ενημερώσεις των Windows . Πολλά Service Pack και άλλα patches αντικαθιστούν ή ενημερώνουν ορισμένα από τα εκατοντάδες αρχεία DLL που διανέμονται από τη Microsoft στον υπολογιστή σας. Το αρχείο user32.dll θα μπορούσε να συμπεριληφθεί σε μία από αυτές τις ενημερώσεις.
 3. Δοκιμάστε τη μνήμη σας και στη συνέχεια δοκιμάστε τον σκληρό σας δίσκο . Έχω αφήσει το μεγαλύτερο μέρος της αντιμετώπισης προβλημάτων υλικού στο τελευταίο βήμα, αλλά η μνήμη και ο σκληρός δίσκος του υπολογιστή σας είναι εύκολο να δοκιμαστούν και είναι τα πιθανότερα εξαρτήματα που θα μπορούσαν να προκαλέσουν σφάλματα του user32.dll καθώς αποτυγχάνουν.
  1. Εάν το υλικό αποτύχει σε οποιαδήποτε από τις δοκιμές σας, αντικαταστήστε τη μνήμη ή αντικαταστήστε το σκληρό δίσκο το συντομότερο δυνατό.
 4. Επισκευάστε την εγκατάσταση των Windows . Εάν η συγκεκριμένη συμβουλή αντιμετώπισης προβλημάτων για το αρχείο user32.dll παραπάνω δεν είναι επιτυχής, η εκτέλεση μιας εγκατάστασης επισκευής ή επισκευής εκκίνησης θα πρέπει να επαναφέρει όλα τα αρχεία DLL των Windows στις εκδόσεις εργασίας τους.
 5. Χρησιμοποιήστε ένα δωρεάν πρόγραμμα καθαρισμού μητρώου για να επιδιορθώσετε τα ζητήματα που σχετίζονται με το user32.dll στο μητρώο. Ένα δωρεάν πρόγραμμα καθαρισμού μητρώου μπορεί να είναι σε θέση να σας βοηθήσει με την κατάργηση μη έγκυρων καταχωρήσεων μητρώου user32.dll που ενδέχεται να προκαλούν το σφάλμα DLL.
  1. Σημαντικό: Σπάνια προτείνω τη χρήση προγραμμάτων καθαρισμού μητρώου. Έχω συμπεριλάβει την επιλογή εδώ ως μια προσπάθεια "ύστατης λύσης" πριν από το καταστροφικό βήμα που θα ακολουθήσει.
 1. Εκτελέστε μια καθαρή εγκατάσταση των Windows . Μια καθαρή εγκατάσταση των Windows θα διαγράψει τα πάντα από τη μονάδα σκληρού δίσκου και θα εγκαταστήσει ένα νέο αντίγραφο των Windows. Εάν κανένα από τα παραπάνω βήματα δεν διορθώσει το σφάλμα user32.dll, αυτό θα πρέπει να είναι η επόμενη πορεία δράσης σας.
  1. Σημαντικό: Όλες οι πληροφορίες στη μονάδα σκληρού δίσκου θα διαγραφούν κατά την καθαρή εγκατάσταση. Βεβαιωθείτε ότι έχετε κάνει την καλύτερη προσπάθεια για να διορθώσετε το σφάλμα user32.dll χρησιμοποιώντας ένα βήμα αντιμετώπισης προβλημάτων πριν από αυτό.
 2. Αντιμετώπιση προβλημάτων για ένα ζήτημα υλικού αν εξακολουθούν να υπάρχουν σφάλματα του user32.dll. Μετά από μια καθαρή εγκατάσταση των Windows, το πρόβλημα DLL σας μπορεί να σχετίζεται μόνο με το υλικό.

Χρειάζεστε περισσότερη βοήθεια;

Ανατρέξτε στην ενότητα Λήψη περισσότερης βοήθειας για πληροφορίες σχετικά με την επικοινωνία μαζί μου σε κοινωνικά δίκτυα ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τη δημοσίευση σε φόρουμ τεχνικής υποστήριξης και πολλά άλλα. Βεβαιωθείτε ότι ενημερώσατε το ακριβές μήνυμα σφάλματος του user32.dll που βλέπετε και ποια βήματα, αν υπάρχουν, που έχετε ήδη λάβει για να διορθώσετε το πρόβλημα.

Εάν δεν ενδιαφέρεστε να διορθώσετε αυτό το πρόβλημα μόνοι σας, ακόμα και με βοήθεια, ανατρέξτε στην ενότητα Πώς μπορώ να βρω τον υπολογιστή μου σταθερό; για μια πλήρη λίστα των επιλογών υποστήριξης σας, καθώς και για βοήθεια με τα πάντα, όπως το να υπολογίσετε τα έξοδα επισκευής, να αφαιρέσετε τα αρχεία σας, να επιλέξετε μια υπηρεσία επισκευής και πολλά άλλα.