Αντιμετώπιση προβλημάτων: Όταν ένας στερεοφωνικός δέκτης δεν θα κάνει ήχο

Περάστε λιγότερο από 30 λεπτά για να επαναλάβετε τη λειτουργία του στερεοφωνικού σας συστήματος ηχείων

Οι καλύτεροι από εμάς το έχουμε βιώσει τουλάχιστον μία ή δύο φορές στο παρελθόν. Τα ηχεία είναι τέλεια τοποθετημένα . όλα τα καλώδια έχουν συνδεθεί σχολαστικά . κάθε στοιχείο εξοπλισμού έχει ενεργοποιηθεί. Πατήσατε αναπαραγωγή στην πηγή ήχου. Και τότε τίποτα δεν συμβαίνει. Είτε σχετίζεται με τα πρόσφατα εγκατεστημένα εξαρτήματα, είτε είναι απλά το κανονικό σας σύστημα που είχε δουλέψει καλά μόλις χθες, μπορεί να αισθάνεται τρομερά απογοητευτικό όταν συμβαίνει αυτό. Αλλά μην πετάξετε το απομακρυσμένο από το θυμό. Επωφεληθείτε από την ευκαιρία να εξασκηθείτε σε ορισμένες δεξιότητες αντιμετώπισης προβλημάτων

Αντιμετώπιση προβλημάτων ενός στερεοφωνικού συστήματος - παρόμοια με τη διάγνωση του γιατί ένα κανάλι ηχείου δεν θα λειτουργήσει - το οποίο δεν παράγει ήχο ξεκινά με την απομόνωση του προβλήματος. Η διαδικασία μπορεί να φαίνεται λίγο εκφοβιστική, αλλά όχι αν προχωρήσετε προσεκτικά και μεθοδικά για να αποκλείσετε κάθε πιθανότητα. Πολύ συχνά μπορεί να είναι ο απλούστερος, πιό ανόητος λόγος (μπορεί να πάρετε ένα chuckle από αυτό αργότερα) για το γιατί το σύστημα σταμάτησε να εργάζεται, ή δεν δούλευε από το get-go.

Τα παρακάτω βήματα βοηθούν να σας καθοδηγήσουμε στα κοινά προβλήματα. Μην ξεχνάτε να διακόπτετε πάντα την τροφοδοσία του συστήματος και των εξαρτημάτων πριν συνδέσετε ή αποσυνδέσετε τα καλώδια και τα καλώδια. Στη συνέχεια, ενεργοποιήστε ξανά την τροφοδοσία μετά από κάθε βήμα για να ελέγξετε τη σωστή λειτουργία. Αφήστε την ένταση προς τα κάτω χαμηλή, για να μην εκτοξεύσετε τα αυτιά σας μόλις ο ήχος αναπαραχθεί ξανά καλά.

Δυσκολία: Μέσος όρος

Χρόνος που απαιτείται: 30 λεπτά

Εδώ είναι πώς:

  1. Ελέγξτε την τροφοδοσία . Αυτό θα μπορούσε να φαίνεται σαν ένα μη-brainer, αλλά θα εκπλαγείτε με το πόσο συχνά αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η ηλεκτρονική δεν θα λειτουργήσει. Βεβαιωθείτε ότι όλα τα βύσματα είναι σταθερά τοποθετημένα στις αντίστοιχες υποδοχές τους. μερικές φορές ένα βύσμα μπορεί να γλιστρήσει στη μέση και να μην τραβήξει την ισχύ. Ελέγξτε ξανά ότι οι διακόπτες τοίχου που λειτουργούν σε οποιαδήποτε πρίζα αναποδογυρίζονται (συνήθως είναι καλή ιδέα να συνδέσετε τον εξοπλισμό με τις πρίζες που δεν είναι ενεργοποιημένες από ένα διακόπτη όποτε είναι δυνατόν). Επιβεβαιώστε ότι όλες οι μονάδες (συμπεριλαμβανομένων τυχόν λωρίδων ισχύος ή προστασίας από υπερτάσεις ) στο σύστημα μπορούν να ενεργοποιηθούν. Αν κάτι δεν ενεργοποιηθεί, δοκιμάστε το με μια άλλη πρίζα ή υποδοχή που γνωρίζετε ότι λειτουργεί σωστά. Αν και αυτό δεν λειτουργεί, ο εν λόγω εξοπλισμός μπορεί να απαιτήσει επισκευή ή αντικατάσταση.
  2. Ελέγξτε την επιλογή του ηχείου / πηγής . Πολλοί δέκτες διαθέτουν διακόπτη A και ηχείο B για εναλλαγή συνδεδεμένων / επιπλέον ηχείων . Βεβαιωθείτε ότι έχετε ενεργοποιήσει το σωστό και ότι έχετε επιλέξει τη σωστή πηγή. Είναι εύκολα παραβλεφθεί, αλλά το μόνο που χρειάζεται είναι μια τυχαία χτύπημα ή πατήστε ένα δάχτυλο σε ένα τηλεχειριστήριο για να ανακατέψετε τα πράγματα.
  1. Ελέγξτε τα καλώδια των ηχείων . Επιθεωρήστε και δοκιμάστε τα καλώδια που οδηγούν από τον δέκτη / ενισχυτή στα ηχεία, προσέχοντας για ζημιές ή / και χαλαρές συνδέσεις. Ελέγξτε τα γυμνά άκρα για να βεβαιωθείτε ότι έχει αφαιρεθεί αρκετή μόνωση. Βεβαιωθείτε ότι οι υποδοχές των καλωδίων ηχείων έχουν εγκατασταθεί σωστά και έχουν τοποθετηθεί αρκετά μακριά για να έχετε καλή, σταθερή επαφή με τους ακροδέκτες των ηχείων.
  2. Ελέγξτε τα ηχεία . Εάν είναι δυνατόν, συνδέστε τα ηχεία σε μια άλλη γνωστή πηγή ήχου εργασίας, για να βεβαιωθείτε ότι εξακολουθούν να λειτουργούν σωστά. Αυτό γίνεται απλούστερο εάν τα συγκεκριμένα ηχεία προσφέρουν συνδέσεις 3,5 mm και / ή RCA (θα χρειαστείτε ένα στερεοφωνικό καλώδιο ήχου 3,5 mm σε RCA) για να συνδεθείτε σε κάτι βολικό, όπως ένα smartphone. Αν τα ηχεία εξακολουθούν να μην αναπαράγονται, ενδέχεται να έχουν υποστεί ζημιά ή ελαττώματα. Αν παίζουν, επανασυνδέστε τους στο σύστημα και συνεχίστε.
  3. Ελέγξτε τα στοιχεία πηγής . Ελέγξτε τα εξαρτήματα που χρησιμοποιείτε (π.χ. συσκευή αναπαραγωγής CD, DVD / Blu-ray, περιστρεφόμενο δίσκο κ.λπ.) με άλλη τηλεόραση ή / και σύνολο ηχείων. Εάν μια συνιστώσα πηγής εξακολουθεί να μην παίζει σωστά, τότε πιθανότατα υπάρχει το πρόβλημά σας. Διαφορετικά, αν όλα τα εξαρτήματα πηγής είναι καλά, συνδέστε τα στον αρχικό δέκτη / ενισχυτή και ρυθμίστε τα ώστε να παίξουν κάποια είσοδο. Εναλλαγή μεταξύ των επιλογών / πηγών εισόδου στο στερεοφωνικό δέκτη / σύστημα (π.χ. δέκτης AM / FM, καλώδιο ήχου 3,5 mm συνδεδεμένο σε smartphone / tablet , ψηφιακή είσοδο, είσοδο βίντεο 1/2/3 κλπ.) Ένα προς ένα. Αν ο δέκτης λειτουργεί με κάποιες πηγές εισόδου αλλά όχι με άλλους, το πρόβλημα θα μπορούσε να είναι το καλώδιο (τα καλώδια) που συνδέουν τα εξαρτήματα και τον δέκτη. Αντικαταστήστε τυχόν ύποπτα καλώδια και δοκιμάστε ξανά τα αρχικά εξαρτήματα.
  1. Ελέγξτε τον δέκτη . Εάν όλα τα παραπάνω βήματα δεν λειτουργούν, το πρόβλημα πιθανόν να απομονωθεί στον δέκτη. Αν είναι δυνατόν, συνδέστε έναν άλλο δέκτη ή ενισχυτή στο σύστημα και δοκιμάστε ξανά με όλα τα εξαρτήματα. Εάν ο δέκτης / ενισχυτής αντικατάστασης λειτουργεί όπως έχει προβλεφθεί, τότε το πρόβλημα βρίσκεται στον αρχικό δέκτη. Τώρα είναι η ώρα να επικοινωνήσετε με τον κατασκευαστή ή το κέντρο εξυπηρέτησης για περαιτέρω συμβουλές ή επισκευές ή / και να ψωνίσετε για μια ολοκαίνουργια μονάδα.