Επαναδημιουργήστε ένα λογότυπο από μια κακή ποιότητα σάρωσης με το Illustrator

01 από 16

Επαναδημιουργήστε ένα λογότυπο από μια κακή ποιότητα σάρωσης με το Illustrator

Κείμενο και εικόνες © Sandra Trainor

Θα χρησιμοποιήσω το Illustrator CS4 για να επαναδημιουργήσω ένα λογότυπο από σάρωση χαμηλής ποιότητας, τρεις διαφορετικούς τρόπους. πρώτα θα ανιχνεύσω αυτόματα το λογότυπο χρησιμοποιώντας το Live Trace , τότε θα ανιχνεύσω με το χέρι το λογότυπο χρησιμοποιώντας ένα στρώμα προτύπου και τελικά θα χρησιμοποιήσω μια αντίστοιχη γραμματοσειρά. Ο καθένας έχει τα υπέρ και τα κατά, τα οποία θα ανακαλύψετε καθώς ακολουθείτε.

Για να ακολουθήσετε, κάντε δεξί κλικ στον παρακάτω σύνδεσμο για να αποθηκεύσετε ένα αρχείο πρακτικής στον υπολογιστή σας και στη συνέχεια ανοίξτε την εικόνα στο Illustrator.

Αρχείο πρακτικής: practicefile_logo.png

Τι λογισμικό χρειάζομαι για να δημιουργήσω ένα λογότυπο;

02 από 16

Ρυθμίστε το μέγεθος του πίνακα γραφικών

Κείμενο και εικόνες © Sandra Trainor

Το εργαλείο Artboard σάς επιτρέπει να αλλάζω το μέγεθος των εγγράφων, αντικαθιστώντας το προηγούμενο εργαλείο περικοπής. Θα κάνω διπλό κλικ στο εργαλείο Artboard Tool στον πίνακα "Εργαλεία" και στο παράθυρο διαλόγου "Επιλογές τέχνης" θα κάνω το πλάτος 725px και το ύψος 200px, και στη συνέχεια κάντε κλικ στο OK. Για να βγείτε από τη λειτουργία επεξεργασίας artboard, μπορώ να κάνω κλικ σε ένα διαφορετικό εργαλείο στον πίνακα "Εργαλεία" ή να πατήσετε Esc.

Θα επιλέξω Αρχείο> Αποθήκευση ως, και μετονομασία του αρχείου, "live_trace". Αυτό θα διατηρήσει το αρχείο πρακτικής για μεταγενέστερη χρήση.

Τι λογισμικό χρειάζομαι για να δημιουργήσω ένα λογότυπο;

03 από 16

Χρησιμοποιήστε το Live Trace

Κείμενο και εικόνες © Sandra Trainor

Προτού μπορέσω να χρησιμοποιήσω το Live Trace, πρέπει να ορίσω τις επιλογές ανίχνευσης. Θα επιλέξω το λογότυπο με το εργαλείο επιλογής και στη συνέχεια επιλέξτε Αντικείμενο> Ζωντανή ανίχνευση> Επιλογές παρακολούθησης.

Στο παράθυρο διαλόγου "Επιλογές παρακολούθησης", θα ορίσω την προεπιλογή στην προεπιλογή, τη λειτουργία σε ασπρόμαυρη και την τιμή κατώτατου ορίου στα 128 και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο στοιχείο "Παρακολούθηση".

Θα επιλέξω Αντικείμενο> Ανάπτυξη. Θα βεβαιωθώ ότι στο παράθυρο διαλόγου επιλέγεται το Object and Fill και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο OK.

Χρησιμοποιώντας τη λειτουργία Live Trace στο Illustrator

04 από 16

Αλλάξτε το χρώμα

Κείμενο και εικόνες © Sandra Trainor

Για να αλλάξετε το χρώμα του λογότυπου, θα κάνω κλικ στο εργαλείο Live Paint Bucket στον πίνακα Εργαλεία, επιλέξτε Παράθυρο> Χρώμα, κάντε κλικ στο εικονίδιο του μενού πίνακα στην επάνω δεξιά γωνία του πίνακα χρωμάτων για να επιλέξετε την επιλογή χρώματος CMYK και μετά υποδείξτε τις τιμές χρώματος CMYK. Θα πληκτρολογήσω σε 100, 75, 25, και 8, που κάνει μπλε.

Με το εργαλείο Live Paint Bucket, θα κάνω κλικ σε διαφορετικά μέρη του λογότυπου, ένα τμήμα κάθε φορά, μέχρις ότου ολόκληρο το λογότυπο είναι μπλε.

Αυτό είναι! Μόλις επαναδημιουργήσαμε ένα λογότυπο χρησιμοποιώντας το Live Trace. Το πλεονέκτημα της χρήσης του Live Trace είναι ότι είναι γρήγορο. Το μειονέκτημα είναι ότι δεν είναι τέλειο.

05 από 16

Προβολή περιγραμμάτων

Κείμενο και εικόνες © Sandra Trainor

Για να κοιτάξετε προσεκτικά το λογότυπο και τα περιγράμματα του, θα κάνω κλικ πάνω του με το εργαλείο ζουμ και επιλέξτε Προβολή> περίγραμμα. Παρατηρήστε ότι οι γραμμές είναι κάπως κυματοειδείς.

Θα επιλέξω Προβολή> Προεπισκόπηση για να επιστρέψετε στην προβολή του χρώματος του λογότυπου. Στη συνέχεια, θα επιλέξω Εμφάνιση> Πραγματικό μέγεθος, στη συνέχεια Αρχείο> Αποθήκευση και Αρχείο> Κλείσιμο.

Τώρα μπορώ να προχωρήσω ξανά στη δημιουργία του λογότυπου, μόνο αυτή τη φορά θα εντοπίσω με μη αυτόματο τρόπο το λογότυπο χρησιμοποιώντας ένα πρότυπο στρώμα, το οποίο διαρκεί περισσότερο, αλλά φαίνεται καλύτερα.

Βασικά και εργαλεία του Adobe Illustrator

06 από 16

Δημιουργήστε ένα Layer Template

Κείμενο και εικόνες © Sandra Trainor

Δεδομένου ότι το αρχείο πρακτικής διατηρήθηκε νωρίς, μπορώ να το ανοίξω πάλι. Θα επιλέξω το practicefile_logo.png και αυτή τη φορά θα το μετονομάσω "manual_trace". Στη συνέχεια, θα δημιουργήσω ένα στρώμα προτύπου.

Μια στρώση προτύπου περιέχει μια εικόνα που είναι αχνό έτσι ώστε να βλέπετε εύκολα τις διαδρομές που σχεδιάζετε μπροστά της. Για να δημιουργήσετε ένα στρώμα προτύπου, θα κάνω διπλό κλικ στη στρώση στον πίνακα "Επίπεδα" και στο παράθυρο διαλόγου "Επιλογές επιπέδου" θα επιλέξω Πρότυπο, θα μειώσω την εικόνα στο 30% και θα κάνω κλικ στο OK.

Γνωρίζετε ότι μπορείτε να επιλέξετε Προβολή> Απόκρυψη για να αποκρύψετε το πρότυπο και Προβολή> Εμφάνιση προτύπου για να το δείτε ξανά.

07 από 16

Μη αυτόματο λογότυπο Trace

Κείμενο και εικόνες © Sandra Trainor

Στον πίνακα "Επίπεδα", θα κάνω κλικ στο εικονίδιο Δημιουργία νέου επιπέδου. Με το νέο επιλεγμένο επίπεδο επιλέγω Προβολή> Μεγέθυνση.

Τώρα μπορώ να εντοπίσω με μη αυτόματο τρόπο την εικόνα του προτύπου με το εργαλείο πένας. Είναι πιο εύκολο να εντοπιστεί χωρίς χρώμα, οπότε αν το πλαίσιο "Συμπληρώστε" ή "Χτύπημα" στον πίνακα "Εργαλεία" εμφανίζει ένα χρώμα, κάντε κλικ στο κουτί και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο εικονίδιο Κανένα. Θα εντοπίσω τόσο τα εσωτερικά όσο και τα εξωτερικά σχήματα, όπως ο εξωτερικός κύκλος και ο εσωτερικός κύκλος που σχηματίζουν μαζί το γράμμα O.

Εάν δεν είστε εξοικειωμένοι με το εργαλείο πένας, απλά κάντε κλικ για να σχεδιάσετε σημεία, τα οποία δημιουργούν γραμμές. Κάντε κλικ και σύρετε για να δημιουργήσετε καμπύλες γραμμές. Όταν το πρώτο σημείο που συνδέεται με το τελευταίο σημείο δημιουργεί ένα σχήμα.

08 από 16

Υποδείξτε το βάρος του εγκεφαλικού και εφαρμόστε το χρώμα

Κείμενο και εικόνες © Sandra Trainor

Εάν το νέο στρώμα δεν βρίσκεται στην κορυφή του πίνακα "Επίπεδα", κάντε κλικ και σύρετέ το πάνω από το επίπεδο του προτύπου. Μπορείτε να αναγνωρίσετε το επίπεδο προτύπου από το εικονίδιο του προτύπου του, το οποίο αντικαθιστά το εικονίδιο του ματιού.

Θα επιλέξω Προβολή> Πραγματικό μέγεθος και, στη συνέχεια, με το εργαλείο επιλογής θα κάνω Shift-κλικ στις δύο γραμμές που αντιπροσωπεύουν τις σελίδες ενός βιβλίου. Θα επιλέξω το παράθυρο> εγκεφαλικό επεισόδιο και στον πίνακα Stroke θα αλλάξω το βάρος σε 3 pt.

Για να κάνω τις γραμμές μπλε, θα κάνω διπλό κλικ στο πλαίσιο Stroke στον πίνακα "Εργαλεία" και θα εισαγάγετε τις ίδιες τιμές χρωμάτων CMYK που χρησιμοποιήσατε νωρίτερα, οι οποίες είναι 100, 75, 25 και 8.

09 από 16

Εφαρμόστε το χρώμα πλήρωσης

Κείμενο και εικόνες © Sandra Trainor

Για να εφαρμόσετε ένα χρώμα πλήρωσης, θα κάνω Shift-κλικ στις διαδρομές που συνθέτουν τα σχήματα που θέλω να είναι μπλε, και στη συνέχεια κάντε διπλό κλικ στο πλαίσιο Συμπλήρωση στον πίνακα Εργαλεία. Στο Color Picker, θα επισημάνω τις ίδιες τιμές χρώματος CMYK όπως και πριν.

Όταν δεν γνωρίζετε τις ακριβείς τιμές χρώματος ενός λογότυπου, αλλά έχετε στον υπολογιστή σας ένα αρχείο που εμφανίζει το λογότυπο με χρώμα, μπορείτε να ανοίξετε το αρχείο και να κάνετε κλικ στο χρώμα με το εργαλείο Σταγονόμετρο για να το δοκιμάσετε. Στη συνέχεια, οι τιμές χρώματος θα αποκαλυφθούν στον πίνακα "Χρώμα".

10 από 16

Ρυθμίστε τα σχήματα

Κείμενο και εικόνες © Sandra Trainor

Με το εργαλείο επιλογής, θα κάνω Shift-κλικ στα τμήματα διαδρομής που σχηματίζουν τα σχήματα που θέλω να αποκόψω ή να φαίνονται λευκά, και επιλέξτε Αντικειμενοστ.> Φέρτε στο μπροστινό μέρος.

11 από 16

Αποκοπή σχήματα

Κείμενο και εικόνες © Sandra Trainor

Θα κόψω τα σχήματα που θέλω να φαίνονται λευκά από τα σχήματα που είναι μπλε. Για να το κάνετε αυτό, θα κάνω κλικ Shift σε ένα ζευγάρι σχήματα, επιλέξτε Window> Pathfinder, και στον πίνακα Pathfinder θα κάνω κλικ στο κουμπί Αφαίρεση από το πεδίο Shape Area. Θα το κάνω αυτό με κάθε ζευγάρι σχήματα μέχρι να τελειώσει.

Αυτό είναι. Μόλις επαναδημιουργήσαμε ένα λογότυπο εντοπίζοντας το με το χέρι με τη χρήση του προτύπου στρώματος και προτού να επαναδημιουργήσω το ίδιο λογότυπο χρησιμοποιώντας το Live Trace. Θα μπορούσα να σταματήσω εδώ, αλλά τώρα θέλω να ξαναδημιουργήσω το λογότυπο χρησιμοποιώντας μια αντίστοιχη γραμματοσειρά.

12 από 16

Κάντε ένα δεύτερο γραφικό πίνακα

Κείμενο και εικόνες © Sandra Trainor

Το Illustrator CS4 μου επιτρέπει να έχω πολλούς πίνακες σε ένα έγγραφο. Έτσι, αντί να κλείσετε το αρχείο και ανοίξετε ένα καινούργιο, θα κάνω κλικ στο εργαλείο Artboard στον πίνακα "Εργαλεία" και έπειτα κάντε κλικ και σύρετε για να σχεδιάσετε έναν δεύτερο πίνακα γραφικών. Θα κάνω αυτόν τον πίνακα γραφικών το ίδιο μέγεθος με τον άλλο, και στη συνέχεια πατήστε Esc.

13 από 16

Παρακολουθήστε μέρος του λογότυπου

Κείμενο και εικόνες © Sandra Trainor

Πριν ξεκινήσω τον εντοπισμό, θέλω να δημιουργήσω μια δεύτερη εικόνα προτύπου και ένα νέο στρώμα. Στον πίνακα "Επίπεδα", κάνω κλικ στο κλείδωμα δίπλα στα αριστερά του στρώματος προτύπου για να το ξεκλειδώσετε και κάντε κλικ στον κύκλο στα δεξιά του στρώματος προτύπου για να στοχεύσετε την εικόνα του προτύπου και, στη συνέχεια, επιλέξτε Αντιγραφή> Επικόλληση. Με το εργαλείο επιλογής, θα μεταφέρω την εικόνα επικόλλησης προτύπου στον νέο πίνακα γραφικών και θα τον κεντρώσω. Στον πίνακα "Επίπεδα", θα κάνω κλικ στο τετράγωνο δίπλα στο στρώμα του προτύπου για να το κλειδώσετε ξανά και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο κουμπί Δημιουργία νέας στρώσης στο πλαίσιο των επιπέδων.

Με τη νέα επιλεγμένη στρώση, θα εντοπίσω την εικόνα που αντιπροσωπεύει ένα βιβλίο, μείον το σχετικό γράμμα Β. Για να εφαρμόσετε χρώμα, θα βεβαιωθείτε ότι έχουν επιλεγεί οι διαδρομές, στη συνέχεια επιλέξτε το εργαλείο Σταγονόμετρο και κάντε κλικ στο μπλε λογότυπο μέσα τον κορυφαίο πίνακα τέχνης για να δείξει το χρώμα του. Οι επιλεγμένες διαδρομές θα γεμίσουν στη συνέχεια με το ίδιο χρώμα.

Χρήση του Live Trace στο Illustrator

14 από 16

Αντιγραφή και επικόλληση μέρους του λογότυπου

Κείμενο και εικόνες © Sandra Trainor

Μέσα στον κορυφαίο πίνακα γραφικών, θα κάνω Shift-κλικ στα μονοπάτια που αναπαριστούν τις σελίδες του βιβλίου συν το JR. Θα επιλέξω Επεξεργασία> Αντιγραφή. Με το νέο επιλεγμένο επίπεδο, θα επιλέξω "Επεξεργασία> Επικόλληση", στη συνέχεια κάντε κλικ και μεταφέρετε τις επικολλημένες διαδρομές στο πρότυπο και στη θέση του.

15 από 16

Προσθέστε κείμενο

Κείμενο και εικόνες © Sandra Trainor

Επειδή αναγνωρίζω μία από τις γραμματοσειρές ως Arial, μπορώ να την χρησιμοποιήσω για να προσθέσω κείμενο. Αν έχετε αυτή τη γραμματοσειρά στον υπολογιστή σας, μπορείτε να ακολουθήσετε.

Στο πλαίσιο χαρακτήρων θα ορίσω το Arial για τη γραμματοσειρά, θα γίνει το στυλ Regular και το μέγεθος 185 pt. Με το επιλεγμένο εργαλείο Τύπος θα πληκτρολογήσω τη λέξη "Βιβλία". Στη συνέχεια θα χρησιμοποιήσω το εργαλείο επιλογής για να κάνετε κλικ και να σύρετε το κείμενο στο πρότυπο.

Για να εφαρμόσετε χρώμα στη γραμματοσειρά, μπορώ να χρησιμοποιήσω ξανά το εργαλείο Σταγονόμετρο για να δοκιμάσετε το μπλε χρώμα, το οποίο θα γεμίσει το επιλεγμένο κείμενο με το ίδιο χρώμα.

Εικονογραφημένα σεμινάρια για τύπους, εφέ κειμένου και λογότυπα

16 από 16

Kern το κείμενο

Κείμενο και εικόνες © Sandra Trainor

Πρέπει να κρύβω το κείμενο ώστε να ευθυγραμμίζεται σωστά με το πρότυπο. Για να δημιουργήσετε κείμενο, τοποθετήστε το δρομέα ανάμεσα σε δύο χαρακτήρες και, στη συνέχεια, ορίστε το πύγμα στον πίνακα χαρακτήρων. Με τον ίδιο τρόπο, συνεχίστε να παρακολουθείτε το υπόλοιπο κείμενο.

Τελείωσα! Τώρα έχω ένα λογότυπο που έχει εντοπιστεί εν μέρει με προστιθέμενο κείμενο, καθώς και τα άλλα δύο λογότυπα που επαναδημιουργώ νωρίτερα. χρησιμοποιώντας τη ζώνη ίχνους και χρησιμοποιώντας ένα στρώμα προτύπου για τον εντοπισμό με μη αυτόματο τρόπο. Είναι ωραίο να γνωρίζετε διαφορετικούς τρόπους επαναδημιουργίας ενός λογοτύπου, καθώς ο τρόπος με τον οποίο επιλέγετε να επαναδημιουργήσετε ένα λογότυπο μπορεί να εξαρτάται από χρονικούς περιορισμούς, πρότυπα ποιότητας και αν έχετε ή όχι μια αντίστοιχη γραμματοσειρά.

Πόροι χρηστών του Adobe Illustrator