Πώς να προσθέσετε χιόνι σε φωτογραφίες στο Photoshop Elements

Τίποτα δεν προκαλεί μια ψυχρή χειμερινή μέρα περισσότερο από το να πέφτει το χιόνι. Δυστυχώς, το χιόνι δεν εμφανίζεται πάντα καλά στις φωτογραφίες. Εάν το χιόνι δεν εμφανίστηκε ή θέλετε να προσθέσετε χιόνι σε μια φωτογραφία που τραβήξατε χωρίς αυτό, είναι εύκολο να προσθέσετε χιόνι σε μια φωτογραφία με το Photoshop Elements.

01 από 05

Πώς να προσθέσετε χιόνι σε φωτογραφίες στο Photoshop Elements

Φωτογραφία μέσω Pixabay, με άδεια Creative Commons. Κείμενο © Liz Masoner

Τίποτα δεν προκαλεί μια ψυχρή χειμερινή μέρα περισσότερο από το να πέφτει το χιόνι. Δυστυχώς, το χιόνι δεν εμφανίζεται πάντα καλά στις φωτογραφίες. Εάν το χιόνι δεν εμφανίστηκε ή θέλετε να προσθέσετε χιόνι σε μια φωτογραφία που τραβήξατε χωρίς αυτό, είναι εύκολο να προσθέσετε χιόνι σε μια φωτογραφία με το Photoshop Elements .

02 του 05

Δημιουργήστε ένα νέο επίπεδο

Κείμενο και στιγμιότυπα οθόνης © Liz Masoner

Για να προσθέσετε χιόνι σε μια εικόνα, ξεκινήστε το ανοίγοντας στο Photoshop Elements και δημιουργώντας ένα νέο κενό στρώμα κάνοντας κλικ στο εικονίδιο Νέο επίπεδο πάνω από την οθόνη Layer. Αφήστε τη ρύθμιση αδιαφάνειας να είναι 100% και το στυλ ανάμειξης στο Normal .

03 του 05

Επιλέξτε ένα πινέλο χιονιού

Κείμενο και στιγμιότυπα οθόνης © Liz Masoner

Οι νιφάδες χιονιού έχουν ξεχωριστά σχήματα, αλλά είναι τόσο μικρά που τα βλέπουμε ως ακανόνιστες κουκίδες καθώς πέφτουν. Εξαιτίας αυτού, δεν θέλετε να επιλέξετε μια βούρτσα σχήματος νιφάδα χιονιού ή μια τέλεια στρογγυλή βούρτσα.

Επιλέξτε το εργαλείο Βούρτσα . Τώρα κοιτάξτε στις προεπιλεγμένες βούρτσες και επιλέξτε μια βούρτσα με μικρές άκρες που ξεφλουδίζουν που προκαλούν το χιονιού να φαίνεται χνουδωτό.

Κάντε κλικ στις Ρυθμίσεις βούρτσας και αλλάξτε τη διασπορά και την απόσταση. Αυτό σας επιτρέπει να προσθέτετε πολλαπλές νιφάδες με ένα κλικ, αποφεύγοντας ταυτόχρονα τις συστάδες. Αν θέλετε να προσθέσετε νιφάδες ακόμα πιο γρήγορα, κάντε κλικ στο εικονίδιο της ετικέτας Airbrush στο μενού βουρτσών και οι νιφάδες συνεχίζουν να εμφανίζονται όσο κρατάτε πατημένο το κουμπί του ποντικιού.

04 του 05

Δημιουργία στρώσεων χιονιού

Κείμενο και στιγμιότυπα οθόνης © Liz Masoner. Φωτογραφία μέσω Pixabay, με άδεια Creative Commons.

Βουρτσίστε ένα στρώμα χιονιού στην εικόνα. Μπορεί να χρειαστεί να ρυθμίσετε το μέγεθος της βούρτσας μερικές φορές για να βρείτε το σωστό μέγεθος για τη συγκεκριμένη φωτογραφία σας. Αφού προσθέσετε ένα στρώμα χιονιού, μεταβείτε στο μενού Φίλτρο και, στη συνέχεια, στη ρύθμιση Blur . Από εκεί, επιλέξτε Motion Blur . Στο μενού Motion Blur, επιλέξτε μια ελαφρώς γωνιακή κατεύθυνση και μια μικρή απόσταση. Ο στόχος είναι να υποδείξετε την κίνηση, όχι να εξαλείψετε εντελώς τις νιφάδες.

Επαναλάβετε αυτή τη διαδικασία μερικές φορές για να δημιουργήσετε την ψευδαίσθηση του βάθους στις νιφάδες χιονιού. Η αλλαγή του μεγέθους της βούρτσας για ορισμένες νιφάδες βοηθάει να προσθέσετε και αυτό το αποτέλεσμα.

05 του 05

Τελειώνοντας την επίδραση του χιονιού

Κείμενο και στιγμιότυπα οθόνης © Liz Masoner. Φωτογραφία μέσω Pixabay, με άδεια Creative Commons.

Για να προσθέσετε τις τελικές πινελιές στο φαινόμενο του χιονιού, βουρτσίστε μερικές σκασμένες νιφάδες που δεν είναι θολές. Μην ξεχάσετε να πάρετε νιφάδες μπροστά από το θέμα σας. Εφόσον χρησιμοποιείτε ξεχωριστό στρώμα, μπορείτε πάντα να διαγράψετε τυχόν νιφάδες που αποκρύπτουν ένα μάτι ή άλλο σημαντικό μέρος του θέματος.