Πώς να δημιουργήσετε ένα εφέ καουτσούκ σφραγίδα στο Photoshop Elements 8

01 από 16

Δημιουργήστε μια ελαστική σφραγίδα, Grunge ή Distressed Effect

Εφέ Grunge, Distressed ή Rubber Stamp στο Photoshop Elements. © S. Chastain

Η δημιουργία ενός αποτελέσματος ετικέτας από καουτσούκ χρησιμοποιώντας το Photoshop Elements 8 δεν είναι δύσκολο, αλλά συνεπάγεται μερικά βήματα. Αυτή η μέθοδος μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να δημιουργήσει ένα grunge ή αποτυχημένο αποτέλεσμα, πάρα πολύ.

Οι εκδόσεις Photoshop και GIMP αυτού του εκπαιδευτικού είναι επίσης διαθέσιμες.

02 από 16

Ανοίξτε ένα νέο έγγραφο

© S. Chastain

Ανοίξτε ένα νέο κενό αρχείο με λευκό φόντο αρκετά μεγάλο για την εικόνα σφραγίδας.

03 από 16

Προσθέστε κείμενο

Προσθέστε κείμενο. © Sue Chastain

Χρησιμοποιώντας το εργαλείο τύπου, προσθέστε κάποιο κείμενο στην εικόνα σας. Αυτό θα γίνει το γράφημα σφραγίδων. Επιλέξτε μια τολμηρή γραμματοσειρά (όπως το Cooper Black, που χρησιμοποιείται εδώ) και πληκτρολογήστε το κείμενό σας σε όλα τα ανώτατα όρια για το καλύτερο αποτέλεσμα. Κάντε το κείμενό σας μαύρο για τώρα. μπορείτε να το αλλάξετε αργότερα με ένα στρώμα προσαρμογής. Μεταβείτε στο εργαλείο "Μετακίνηση" και αλλάξτε το μέγεθος και επανατοποθετήστε το κείμενο αν είναι απαραίτητο.

04 από 16

Προσθέστε ένα περίγραμμα γύρω από το κείμενο

Προσθέστε ένα ορθογώνιο. © Sue Chastain

Επιλέξτε το εργαλείο σχήματος στρογγυλεμένου ορθογωνίου. Ρυθμίστε το χρώμα σε μαύρο και την ακτίνα περίπου 30.

Σχεδιάστε το ορθογώνιο λίγο μεγαλύτερο από το κείμενο, έτσι ώστε να περιβάλλει το κείμενο με κάποιο χώρο σε όλες τις πλευρές. Η ακτίνα καθορίζει την στρογγυλότητα των γωνιών του ορθογωνίου. μπορείτε να αναιρέσετε και να ρυθμίσετε την ακτίνα πάνω ή κάτω, αν προτιμάτε. Τώρα έχετε ένα στέρεο ορθογώνιο που καλύπτει το κείμενο.

05 από 16

Αφαιρέστε από το ορθογώνιο για να δημιουργήσετε ένα περίγραμμα

Αφαιρέστε από το ορθογώνιο για να δημιουργήσετε ένα περίγραμμα. © Sue Chastain

Στη γραμμή Επιλογών, κάντε κλικ στην επιλογή Αφαίρεση από την περιοχή σχήματος και ρυθμίστε την ακτίνα κάτω μερικά pixel από ό, τι χρησιμοποιήσατε για το πρώτο ορθογώνιο. Με άλλα λόγια, εάν το πρώτο ορθογώνιο σας χρησιμοποίησε ακτίνα 30, αλλάξτε το σε περίπου 24.

Σχεδιάστε το δεύτερο ορθογώνιο λίγο μικρότερο από το πρώτο, φροντίζοντας να το κάνετε ομοιόμορφο. Μπορείτε να κρατήσετε τη μπάρα διαστήματος κάτω πριν απελευθερώσετε το κουμπί του ποντικιού για να μετακινήσετε το ορθογώνιο καθώς το σχεδιάζετε.

06 από 16

Δημιουργήστε ένα στρογγυλό ορθογώνιο περίγραμμα

Στρογγυλό ορθογώνιο περίγραμμα. © Sue Chastain

Το δεύτερο ορθογώνιο θα πρέπει να κόψει μια τρύπα στο πρώτο, δημιουργώντας ένα περίγραμμα. Εάν όχι, αναιρέστε. Στη συνέχεια, βεβαιωθείτε ότι έχετε επιλέξει τη λειτουργία Αφαίρεση στη γραμμή Επιλογών και προσπαθήστε ξανά.

07 από 16

Ευθυγραμμίστε το κείμενο και το σχήμα

Ευθυγραμμίστε το κείμενο και το σχήμα. © Sue Chastain

Επιλέξτε και τα δύο στρώματα κάνοντας κλικ σε ένα και στη συνέχεια μετατοπίζοντας το άλλο στην παλέτα "Επίπεδα". Ενεργοποιήστε το εργαλείο Μετακίνηση. Στη γραμμή Επιλογών, επιλέξτε Ευθυγράμμιση> Κάθετα κέντρα και, στη συνέχεια, Ευθυγράμμιση> Οριζόντια κέντρα.

08 από 16

Συγχώνευση επιπέδων

Συγχώνευση επιπέδων. © Sue Chastain

Ελέγξτε για τυπογραφικά λάθη τώρα, επειδή αυτό το επόμενο βήμα θα παγώσει το κείμενο, ώστε να μην είναι πλέον επεξεργάσιμο. Μεταβείτε στο Layer> Merge Layers. Στην παλέτα "Επίπεδα", κάντε κλικ στο ασπρόμαυρο εικονίδιο για ένα νέο στρώμα πλήρωσης ή ρύθμισης και επιλέξτε Μοτίβο.

09 από 16

Προσθέστε ένα Lay Pattern

Προσθέστε ένα Lay Pattern. © Sue Chastain

Στο παράθυρο διαλόγου Συμπλήρωση μοτίβου, κάντε κλικ στη μικρογραφία για να εμφανιστεί η παλέτα. Κάντε κλικ στο μικροσκοπικό βέλος στο επάνω μέρος και τοποθετήστε το μοτίβο καλλιτεχνικών επιφανειών. Επιλέξτε Πλυμένα Ακουαρέλα για το μοτίβο γεμίσματος και κάντε κλικ στο OK στο παράθυρο διαλόγου Συμπλήρωση προτύπου.

10 από 16

Προσθέστε ένα Posterized Layer Adjustment

Προσθέστε ένα Layer Adjustment Posterize. © Sue Chastain

Για άλλη μια φορά, κάντε κλικ στο ασπρόμαυρο εικονίδιο στην παλέτα στρώσεων - αλλά αυτή τη φορά, δημιουργήστε ένα νέο στρώμα ρύθμισης Posterize. Θα ανοίξει ο πίνακας "Προσαρμογές". μετακινήστε το ρυθμιστικό στάθμης σε 5. Αυτό μειώνει τον αριθμό των μοναδικών χρωμάτων στην εικόνα σε 5, δίνοντας στο σχέδιο μια πολύ πιο κοκκώδη εμφάνιση.

11 από 16

Κάντε την επιλογή και αντιστρέψτε την

Κάντε την επιλογή και αντίστροφη επιλογή. © Sue Chastain

Μεταβείτε στο εργαλείο Magic Wand και κάντε κλικ στο πιο κυρίαρχο γκρι χρώμα σε αυτό το στρώμα. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στην επιλογή Επιλογή> Αντίστροφη.

12 από 16

Περιστρέψτε την επιλογή

Περιστρέψτε την επιλογή. © Sue Chastain

Στην παλέτα "Επίπεδα", κάντε κλικ στο μάτι για να αποκρύψετε τα επίπεδα ρύθμισης Συμπλήρωση και Επικάλυψη. Κάντε το στρώμα με τη σφραγίδα γραφικών του ενεργού στρώματος.

Μεταβείτε στην Επιλογή> Μετατροπή επιλογής. Στη γραμμή Επιλογών, ρυθμίστε την περιστροφή σε περίπου 6 μοίρες. Αυτό θα κάνει το μοτίβο grunge λίγο λιγότερο κανονικό, έτσι δεν βλέπετε επαναλαμβανόμενα μοτίβα στο γράφημα σφραγίδων. Κάντε κλικ στο πράσινο σημάδι επιλογής για να εφαρμόσετε την περιστροφή.

13 από 16

Διαγράψτε την επιλογή

Διαγράψτε την επιλογή. © Sue Chastain

Πατήστε το πλήκτρο Διαγραφή και καταργήστε την επιλογή (Ctrl-D). Τώρα μπορείτε να δείτε το αποτέλεσμα grunge στην εικόνα σφραγίδας.

14 από 16

Προσθέστε ένα στυλ εσωτερικής λάμψης

Προσθέστε ένα στυλ εσωτερικής λάμψης. © Sue Chastain

Μεταβείτε στην παλέτα Εφέ, δείξτε τα στυλ επιπέδων και περιορίστε την προβολή στην Εσωτερική λάμψη. Κάντε διπλό κλικ στη μικρογραφία για το Simple Noisy.

Επιστρέψτε στην παλέτα "Επίπεδα" και κάντε διπλό κλικ στο εικονίδιο FX για να επεξεργαστείτε το στυλ στρώματος. Στις ρυθμίσεις στυλ, αλλάξτε το χρώμα εσωτερικής λάμψης σε λευκό. (Σημείωση: Αν χρησιμοποιείτε αυτό το εφέ με διαφορετικό φόντο, ρυθμίστε το εσωτερικό χρώμα λάμψης ώστε να ταιριάζει με το φόντο.)

Ρυθμίστε το μέγεθος και την αδιαφάνεια της εσωτερικής λάμψης σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας, ώστε να μαλακώσετε τις άκρες της σφραγίδας και να κάνετε πιο συγκεκριμένες τις ατέλειες. Δοκιμάστε ένα μέγεθος 2 και αδιαφάνεια 80. Εναλλαγή του πλαισίου ελέγχου Εσωτερική λάμψη για να δείτε τη διαφορά με και χωρίς αυτό. Κάντε κλικ στο κουμπί OK όταν είστε ικανοποιημένοι με τις ρυθμίσεις εσωτερικής λάμψης.

15 από 16

Αλλάξτε το χρώμα με ρύθμιση χροιάς / κορεσμού

Αλλάξτε το χρώμα με ρύθμιση χροιάς / κορεσμού. © Sue Chastain

Για να αλλάξετε το χρώμα της σφραγίδας, προσθέστε ένα στρώμα προσαρμογής απόχρωσης / κορεσμού (αυτό το ασπρόμαυρο εικονίδιο και πάλι). Ελέγξτε το πλαίσιο Colorize και προσαρμόστε τον κορεσμό και την ελαφρότητα σε ένα κόκκινο χρώμα που σας αρέσει. Δοκιμάστε έναν κορεσμό 90 και μια ελαφρότητα +60. Αν θέλετε σφραγίδα σε χρώμα διαφορετικό από κόκκινο, ρυθμίστε το ρυθμιστικό Hue.

16 από 16

Περιστρέψτε το Layer Stamp

Περιστρέψτε το Layer Stamp. © Sue Chastain

Τέλος, κάντε κλικ πίσω στο στρώμα σχήματος με το γράφημα σφραγίδας, πατήστε Ctrl-T για να μετασχηματίστε ελεύθερα το στρώμα και περιστρέψτε ελαφρά το στρώμα για να μιμηθεί την ελαφρά ευθυγράμμιση τυπική των ελαστικών σφραγίδων.