Πώς να προσθέσετε λευκή λίστα στο Gmail

Διακοπή σημαντικών μηνυμάτων Gmail από την μετάβαση στο ανεπιθύμητο περιεχόμενο

Το φίλτρο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας του Gmail είναι δυνατό. Ο φάκελος "Spam" είναι συνήθως γεμάτος ανεπιθύμητα μηνύματα, αλλά εάν θέλετε να είστε σίγουροι ότι τα μηνύματα από τις επαφές σας δεν καταλήγουν ποτέ να επισημαίνονται ως ανεπιθύμητα, ορίστε ένα φίλτρο για να προσθέσετε λευκώματα στους αποστολείς του Gmail, ώστε τα σημαντικά μηνύματά σας να φτάσουν στα εισερχόμενά σας.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη λειτουργία καταχώρησης λευκωμάτων του Gmail για να αποτρέψετε τη μετάβαση συγκεκριμένων διευθύνσεων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή ολόκληρων τομέων στο φάκελο Spam.

Πώς να προσθέσετε λευκή λίστα στο Gmail

Ακολουθήστε τον τρόπο με τον οποίο μπορείτε να καταλήξετε σε λίστα με έναν αποστολέα ή τομέα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου:

  1. Ανοίξτε το Gmail και κάντε κλικ στο εικονίδιο Ρυθμίσεις στην επάνω δεξιά γωνία.
  2. Κάντε κλικ στο Settings (Ρυθμίσεις) στο αναπτυσσόμενο μενού που εμφανίζεται.
  3. Κάντε κλικ στην καρτέλα Φίλτρα και αποκλεισμένες διευθύνσεις .
  4. Κάντε κλικ στο κουμπί Δημιουργία νέου φίλτρου που βρίσκεται ακριβώς πάνω από την ενότητα για να αποκλείσετε τις διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου .
  5. Στο παράθυρο που εμφανίζεται, πληκτρολογήστε τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που θέλετε να εμφανίζεται στο πεδίο από Από . Για να προσθέσετε μια πλήρη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο Gmail, πληκτρολογήστε τις πληροφορίες στη μορφή person@example.com .
  6. Για να προσθέσετε λευκή λίστα σε ένα ολόκληρο τομέα στο Gmail, πληκτρολογήστε μόνο τον τομέα στο πεδίο Από από τη μορφή @ example.com . Αυτό το whitelists κάθε διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από τον τομέα example.com, ανεξάρτητα από το ποιος το στέλνει.
  7. Αν δεν θέλετε να προσαρμόσετε κάποια από τις άλλες επιλογές για ένα πιο συγκεκριμένο φίλτρο, προχωρήστε και κάντε κλικ στο σύνδεσμο Δημιουργία φίλτρου με αυτήν την αναζήτηση , η οποία ανοίγει μια οθόνη επιλογών.
  8. Τοποθετήστε μια επιταγή στο πλαίσιο δίπλα στην επιλογή Ποτέ μην το στείλετε στο Spam .
  9. Κάντε κλικ στην επιλογή Δημιουργία φίλτρου για να αποθηκεύσετε τις αλλαγές.

Συμβουλή: Αν θέλετε να καταγράψετε λευκώματα σε περισσότερες από μία διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή τομέα, δεν χρειάζεται να επαναλάβετε αυτό το βήμα για καθένα από αυτά. Αντ 'αυτού, κάντε ένα διάλειμμα μεταξύ των ξεχωριστών λογαριασμών, όπως person@example.com | person2@anotherexample.com | @ example2.com .

Μια εναλλακτική μέθοδος για την λευκή καταχώρηση ενός αποστολέα

Η άλλη επιλογή για τη ρύθμιση φίλτρων λευκωμάτων στο Gmail είναι να ανοίξετε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από τον αποστολέα που θέλετε να κρατάτε πάντα από το φάκελο Spam και στη συνέχεια:

  1. Με τη συνομιλία ανοιχτή, κάντε κλικ στο μικρό βέλος προς τα κάτω στα δεξιά του ονόματος και της σφραγίδας του αποστολέα.
  2. Επιλέξτε Φιλτράρισμα μηνυμάτων όπως αυτό .
  3. Κάντε κλικ στο κουμπί Περισσότερα από τη λίστα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που ανοίγει και περιέχει όλα τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στα εισερχόμενά σας από αυτόν τον συγκεκριμένο αποστολέα.
  4. Κάντε κλικ στην επιλογή Δημιουργία φίλτρου , η οποία ανοίγει την οθόνη λευκών λιστών όπως στην προηγούμενη ενότητα, με τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του ατόμου να γεμίζει το πεδίο Από.
  5. Καταχωρίστε οποιαδήποτε άλλη πρόσθετη πληροφορία.
  6. Κάντε κλικ στο σύνδεσμο Δημιουργία φίλτρου με αυτήν την αναζήτηση .
  7. Τοποθετήστε μια επιταγή στο πλαίσιο δίπλα στην επιλογή Ποτέ μην το στείλετε στο Spam . Μπορείτε να κάνετε άλλες επιλογές, καθώς και εάν θέλετε να δώσετε την αστεράκι του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή να το προωθήσετε και μπορείτε να επιλέξετε να εφαρμόσετε ετικέτες ή κατηγορίες στο μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
  8. Τοποθετήστε μια επιταγή στο πλαίσιο δίπλα στην επιλογή Επίσης εφαρμόστε το φίλτρο σε συσχετίσεις που αντιστοιχούν σε xx αν θέλετε να εφαρμόσετε τα πάντα σε όλα τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από τον αποστολέα σας στην τρέχουσα λίστα.
  9. Κάντε κλικ στην επιλογή Δημιουργία φίλτρου για να αποθηκεύσετε τις αλλαγές.

Κάθε νέο μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που λαμβάνετε από τον αποστολέα που καταχωρήσατε στην λίστα, φιλτράρεται σύμφωνα με τις προδιαγραφές σας.

Σημείωση: Όταν κάνετε λευκή καταχώριση email ή τομέα στο Gmail, το φίλτρο δεν ισχύει για προηγούμενα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που βρίσκονται ήδη στο φάκελο Ανεπιθύμητη αλληλογραφία ή Κάδος απορριμμάτων.