Ενημερωτικό σεμινάριο Twitter

01 από 03

Twitter Timeline Tutorial: Αποκτήστε το μέγιστο από τις προβολές Timeline Timeline

Ένα χρονολόγιο Twitter εμφανίζει συνήθως τα εισερχόμενα tweets σε μορφή στήλης. © Twitter

Τι είναι το Timeline του Twitter;

Ένα χρονοδιάγραμμα Twitter, όπως συνειδητοποιούν οι περισσότεροι χρήστες Twitter, είναι απλά μια ροή εισερχόμενων tweets τακτοποιημένων με τα πιο πρόσφατα στην κορυφή. Δεδομένου ότι το χρονοδιάγραμμα Twitter είναι η καρδιά της δημοφιλούς υπηρεσίας κοινωνικής δικτύωσης και ανταλλαγής μηνυμάτων, είναι καλή ιδέα να εξοικειωθείτε με τους διάφορους τύπους χρονοδιαγραμμάτων και να μάθετε όλα όσα μπορείτε για το πώς λειτουργεί κάθε χρονοδιάγραμμα Twitter.

Η χρονολογική σειρά Home

Ένα σημαντικό πράγμα που πρέπει να ξέρετε, ειδικά αν ξεκινάτε απλά στο Twitter, είναι ότι υπάρχουν διαφορετικοί τύποι χρονοδιαγραμμάτων Twitter. Η προεπιλογή που βλέπουν οι χρήστες κάθε φορά που συνδέονται στο Twitter στον Ιστό είναι το χρονοδιάγραμμα του σπιτιού, το οποίο δείχνει τα πιο πρόσφατα tweets από όλους τους ανθρώπους που ακολουθούν. Εικονίζεται παραπάνω.

Χρονοδιαγράμματα αναζήτησης, χρονοδιάγραμμα λίστας

Άλλες προβολές της χρονικής γραμμής εμφανίζουν τα tweets που αντιστοιχούν σε μια συγκεκριμένη αναζήτηση που εκτελείτε στο Twitter ή σε tweets από όλους τους χρήστες σε μια συγκεκριμένη λίστα Twitter. Η λίστα Twitter μπορεί να είναι αυτή που έχετε συντάξει ή που κάποιος άλλος δημιούργησε και δημοσιοποίησε. Ανεξάρτητα από τον τύπο της λίστας που είναι, ο σκοπός των περισσότερων λιστών Twitter είναι βασικά να δώσει στους χρήστες πρόσθετες προβολές χρονοσειρών tweet.

Τι μοιάζει με το Timeline του Twitter;

Οραματικά, μια χρονολογική σειρά Twitter μοιάζει με τη ροή ειδήσεων στο Facebook, με μια μεγάλη κάθετη στήλη μηνυμάτων (σκεφτείτε "ενημερώσεις κατάστασης" στο Facebook) μαζί με μικροσκοπικές φωτογραφίες προφίλ των ανθρώπων (οι ακόλουθοι του Twitter ή οι φίλοι Facebook) που τους έστειλαν. Μπορείτε να δείτε αυτή την άποψη παραπάνω. η εικόνα προφίλ του ατόμου που έστειλε κάθε τιτίβισμα εμφανίζεται στα αριστερά του μηνύματος.

Από τότε που ξεκίνησε το 2006, το Twitter έχει ανανεώσει το χρονοδιάγραμμα του σπιτιού λίγες φορές σε μια προσπάθεια να το καταστήσει πιο ισχυρό και να δείξει περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα εισερχόμενα tweets και πρόσθετους τρόπους αλληλεπίδρασης μαζί τους.

Αν ποντίκι πάνω από συγκεκριμένα tweets, εμφανίζεται ένα χρονικό σημάδι για την αποστολή, μαζί με ένα μενού ενεργειών που μπορείτε να τραβήξετε. Οι διευρυμένες προβολές κάθε tweet είναι επίσης διαθέσιμες. Το Twitter συχνά διασκεδάζει με τρόπους για να αλλάξει τις διευρυμένες απόψεις των tweets.

Για χρόνια, το Twitter υποβάθμισε την επεκταμένη προβολή σας για κάθε τιτίβισμα στη δεξιά πλευρά της αρχικής σας σελίδας. Όταν κάνετε κλικ σε ένα συγκεκριμένο τιτίβισμα, σχετικές πληροφορίες σχετικά με αυτό εμφανίστηκε στη δεξιά πλευρά της γραμμής. Αλλά στα τέλη του 2011, το Twitter άρχισε να δοκιμάζει μια νέα προβολή χρονικού ορίου που επεκτείνει την άποψή σας για τα tweets απευθείας στο χρονοδιάγραμμα.

02 του 03

Το Timeline του Twitter παίρνει ένα Facelift

Οι προβολές του Tweet στις χρονογραμμές έμοιαζαν με αυτό. μια λεπτομερής προβολή του τιτίβου που επισημαίνεται αριστερά εμφανίζεται στα δεξιά. © Twitter

Το νέο χρονοδιάγραμμα του Twitter, που βρίσκεται ακόμα σε beta δοκιμές τον Νοέμβριο του 2011, αλλάζει τον τρόπο με τον οποίο αλληλεπιδράτε με μεμονωμένα tweets προσφέροντας μια νέα διεπαφή tweet στο χρονοδιάγραμμά σας.

Το νέο χρονοδιάγραμμα προσφέρει μια επιλογή να "ανοίξει" ένα τιτίβισμα ή να επεκταθεί η άποψή του για να εμφανιστούν περισσότερα σχετικά με αυτό το τιτίβισμα ακριβώς στην ίδια τη χρονική γραμμή.

Πριν από τον Νοέμβριο του 2011, οι λεπτομέρειες σχετικά με ένα τιτίβισμα, συμπεριλαμβανομένων των σχετικών φωτογραφιών, είχαν προβληθεί μόνο στη δεξιά πλαϊνή γραμμή, όχι απευθείας στη χρονολογική σειρά.

Μόλις ανοίξει ένα tweet, το νέο χρονοδιάγραμμα εμφανίζει περισσότερα στοιχεία για το ποιος αλληλεπιδρά με αυτό το μήνυμα μέσω retweets, @replies και τα παρόμοια. Εμφανίζει επίσης σχετικές φωτογραφίες απευθείας κάτω από το τιτίβισμα, αντί στη δεξιά πλευρική γραμμή.

Μια άλλη αλλαγή στο νέο χρονοδιάγραμμα του Twitter είναι ότι τα κουμπιά αλληλεπίδρασης με ένα tweet, τα οποία έχουν εμφανιστεί εδώ και καιρό ακριβώς κάτω από το μήνυμα, κινούνται πάνω από το μήνυμα, πιθανώς να κάνουν αυτά τα εργαλεία αλληλεπίδρασης πιο εμφανή. Περιλαμβάνουν ένα κουμπί "λεπτομέρειες" το οποίο επεκτείνει την προβολή tweet για να δείτε διάφορα θέματα twitter conversation που αφορούν αυτό το μήνυμα.

Το ανανεωμένο χρονοδιάγραμμα φαίνεται να αποτελεί μέρος των προσπαθειών του Twitter να προσθέσει περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα συμφραζόμενα και κοινωνική αλληλεπίδραση γύρω από αυτά τα σύντομα μηνύματα που έχουν γίνει ένας σημαντικός τρόπος επικοινωνίας των ανθρώπων.

Η νέα σελίδα Twitter έχει δύο νέες καρτέλες Timeline

Επίσης, κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2011, το Twitter κυκλοφόρησε δύο νέες αρχικές σελίδες με δύο νέες προβολές χρονικής γραμμής - @UserName και Activity. Κάθε πρόσβαση γίνεται μέσω μιας καρτέλας κάτω από το πλαίσιο tweet και έχει σχεδιαστεί για να επιτρέπει στους χρήστες να βλέπουν νέα χρονοδιαγράμματα με ένα μόνο κλικ.

Η καρτέλα @username εμφανίζει την ενεργοποίηση στο Twitter σχετικά με το όνομα χρήστη σας σε κάθετη γραμμή χρόνου. Και η καρτέλα "Δραστηριότητα" σας δείχνει ένα χρονοδιάγραμμα που αποτελείται από αυτό που κάνουν τα άτομα που ακολουθείτε στο Twitter εκτός από το tweeting. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για τις δύο αυτές καρτέλες σε αυτόν τον οδηγό στην αρχική σελίδα του Twitter.

Τα αποτελέσματα αναζήτησης είναι ένας άλλος ισχυρός τρόπος για να δημιουργήσετε χρονοδιαγράμματα. Κάντε κλικ στο κουμπί "Επόμενο" για να μάθετε περισσότερα σχετικά με τον τρόπο χρήσης των χρονοδιαγραμμάτων αναζήτησης του Twitter.

03 του 03

Twitter Timeline: Εναλλακτικές προβολές και ηλεκτρικά εργαλεία

Το μενού drop-down των αποθηκευμένων αναζητήσεών σας στο Twitter εμφανίζεται ακριβώς κάτω από το κουτί τιτιβίσματος. © Twitter

Αναζήτηση στη χρονολογική σειρά Twitter

Η εκτέλεση μιας αναζήτησης στο Twitter δημιουργεί αυτόματα ένα χρονοδιάγραμμα των αντίστοιχων αποτελεσμάτων. Το Twitter προσφέρει ένα εργαλείο "Αποθηκευμένες αναζητήσεις" που σας επιτρέπει να αποθηκεύετε συγκεκριμένες αναζητήσεις για λέξεις-κλειδιά ή ονόματα χρηστών, ώστε να μπορείτε να τα εκτελείτε ξανά με ένα κλικ και, συνεπώς, να δημιουργείτε ένα χρονοδιάγραμμα αντιστοιχίας tweets.

Για να δημιουργήσετε μια αποθηκευμένη αναζήτηση, κάντε κλικ στην επιλογή "Αποθήκευση αυτής της αναζήτησης" αφού εκτελέσετε μια αναζήτηση. Στη συνέχεια, η αναζήτηση θα εμφανιστεί σε μια αναπτυσσόμενη λίστα κάτω από το κουμπί "ΑΝΑΖΗΤΗΣΕΙΣ" κάτω από το τιτίβισμα "Τι συμβαίνει", όπως φαίνεται στην παραπάνω εικόνα. Αυτός ο οδηγός για αποθηκευμένες αναζητήσεις στο Twitter εξηγεί περισσότερα σχετικά με τον τρόπο χρήσης αυτών των πολύτιμων προβολών χρονικού ορίζοντα.

Αναζήτηση αρχείων του Tweet

Η αναζήτηση στο δικό σας χρονοδιάγραμμα Twitter μπορεί να είναι προκλητική, διότι το Twitter δεν αρχειοθετεί τα tweets σας πολύ πίσω σε μια μορφή αναζήτησης.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι περισσότεροι χρήστες που χρησιμοποιούν το Twitter τακτικά τελειώνουν χρησιμοποιώντας εργαλεία αναζήτησης τρίτων, όπως το Topsy και το Snapbird. Αυτά τα εργαλεία αναζήτησης σας επιτρέπουν να αναζητάτε όχι μόνο το δικό σας χρονοδιάγραμμα Twitter, αλλά και αυτά άλλων χρηστών του Twitter.

Η πραγματικότητα είναι ότι η κυκλοφορία μηνυμάτων μεγάλης χωρητικότητας του Twitter μεταφράζεται συνήθως σε πολλά tweets που σας ενδιαφέρουν ελάχιστα. Συχνά, αυτό σημαίνει μια γεμάτη χρονική γραμμή.

Χρησιμοποιώντας τα εργαλεία αναζήτησης Twitter έξυπνα είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να αξιοποιήσετε στο έπακρο το χρονοδιάγραμμα Twitter σας.

Αυτό το άρθρο σχετικά με τα εργαλεία αναζήτησης Twitter προσφέρει περισσότερες οδηγίες για τον τρόπο αναζήτησης των tweets και την αποθήκευση αυτών των αναζητήσεων χρησιμοποιώντας τα εργαλεία του Twitter. Μπορείτε επίσης να μάθετε για τις ανεξάρτητες υπηρεσίες αναζήτησης Twitter σε αυτόν τον οδηγό εργαλείων αναζήτησης Twitter.

Άλλα εργαλεία χρονοδιαγράμματος Twitter

Τέλος, πολλοί ανεξάρτητοι προγραμματιστές έχουν δημιουργήσει εργαλεία που αλληλεπιδρούν με το χρονοδιάγραμμά σας στο Twitter και σας επιτρέπουν να κάνετε διαφορετικά πράγματα με τα tweet streams, τόσο αυτά που δημιουργείτε όσο και αυτά των ανθρώπων που ακολουθείτε.

Αυτά κυμαίνονται από απλές εφαρμογές σε πιο προηγμένες εφαρμογές.

Ένα παράδειγμα ενός απλού είναι το Twit Cleaner, ένα εργαλείο που αναλύει το ροή σας με τα tweet και τις ενέργειες των ανθρώπων που ακολουθείτε και σας παρουσιάζει μια συνοπτική αναφορά. Η ιδέα είναι να σας βοηθήσει να αποφασίσετε ποιοι πρέπει να συνεχίσετε να ακολουθείτε. Κάνει εύκολο να δείτε ποιος σας ακολουθεί, ποιος παρέχει πρωτότυπο περιεχόμενο, ποιος κυρίως επαναλαμβάνει άλλους, και ούτω καθεξής.

Το Tweetbot είναι ένα άλλο εργαλείο χρονικής γραμμής ειδικότητας. Έχει πολλά κοινά χαρακτηριστικά στον πιο πίνακα εργαλείων του Twitter, αναλύοντας τη ροή σας με τα tweet και σας λέει πληροφορίες για το ποιος κάνει τι. Αλλά μια ευχάριστη λειτουργία που σας επιτρέπει βασικά να χρησιμοποιήσετε μια λίστα Twitter ως το κύριο χρονικό σημείο του tweet σας. βασικά επιλέγετε να κάνετε μια συγκεκριμένη λίστα την προεπιλεγμένη προβολή της γραμμής σας στο Tweetbot.

Λίστα χρονοδιαγραμμάτων Twitter

Οι λίστες Twitter - βασικά μια συλλογή ονομάτων χρηστών που καταρτίζετε και μπορείτε να κρατήσετε ιδιωτικά ή να κάνετε δημόσια - αποτελούν ένα ισχυρό εργαλείο για τη δημιουργία ενδιαφέρουσας χρονικής στιγμής επικεντρωμένης σε εξειδικευμένα ή ειδικά θέματα που μπορείτε να ακολουθήσετε εκτός από το κύριο χρονικό πλαίσιο του σπιτιού σας. Αυτό το σεμινάριο λίστας Twitter εξηγεί τα βασικά.

Υπάρχουν και άλλα είδη εργαλείων χρονικού ορίου. Το Stwutter για Mac, για παράδειγμα, θα διαβάσει τα tweets του χρονοδιαγράμματος σε σας και θα σας προσκαλέσει να αλληλεπιδράσετε με προφορικές απαντήσεις.

Σκεφτείτε το ως ένα προφορικό χρονοδιάγραμμα Twitter.