Γιατί η μελάνη του εκτυπωτή είναι ακριβή

Έχετε ακούσει όλες τις συγκρίσεις πριν. Για παράδειγμα, εάν συγκρίνετε τις τιμές ανά γαλόνι, θα διαπιστώσετε ότι η μελάνη του εκτυπωτή είναι πιο ακριβή από οποιοδήποτε άλλο υγρό εκτός από το ενδεχόμενο Chanel Νο. 5, LSD και δηλητήριο κόμπρας. Αλλά ακριβώς γιατί είναι τόσο ακριβό το μελάνι του εκτυπωτή; Αυτή είναι μια ερώτηση που έθεσα στον Thom Brown, κάτοικο ειδικού μελανιού στην HP. Η Thom ξεκαθάρισε πρώτα με ευφυΐα την ιδέα ότι θα μπορούσατε να μάθετε οτιδήποτε χρησιμοποιείται από μια σύγκριση μήλων με πορτοκάλια μελάνης εκτυπωτή στα περισσότερα άλλα υγρά, καθώς ένα τεράστιο χρονικό διάστημα και μια μηχανική προσπάθεια πηγαίνει στη δημιουργία μελάνης για εκτυπωτές - και όταν αγοράζετε ένα νέα κασέτα inkjet, αγοράζετε επίσης μια εξαιρετικά περίπλοκη κεφαλή εκτύπωσης που επιτρέπει στο μελάνι να κάνει γράμματα σε μια σελίδα ή να δημιουργήσει αυτή την εκπληκτικά απότομη φωτογραφία. Κοιτάξτε αντ 'αυτού, λέει, σε καθαρή κατανάλωση και τα πράγματα φαίνονται διαφορετικά. Ένα κουτί της Red Bull μπορεί να κοστίσει έως και 4 δολάρια, αλλά η ευχαρίστηση, αν αυτό το αποκαλείτε, διαρκεί μόνο λίγα λεπτά, ενώ μια κασέτα μελάνης μπορεί να διαρκέσει μήνες ή εκατοντάδες σελίδες με ρυθμό μόνο πένες ανά σελίδα.

Και για να ακούσετε τον Thom να το περιγράψετε, είναι καταπληκτικό το γεγονός ότι τα δοχεία μελάνης λειτουργούν καθόλου. Η ιδέα για την εκτύπωση inkjet ήρθε, όπως λέει, στη δεκαετία του 1970, όταν ένας μηχανικός της HP παρακολουθούσε ένα φλιτζάνι καφέ και εξέπληξε ότι η διαδικασία θα μπορούσε να λάβει χώρα χωρίς κινητά εξαρτήματα, απλά με θερμότητα, και αναρωτήθηκε αν θα μπορούσε να βρεθεί μια παρόμοια διαδικασία μελάνι σε μια σελίδα. Σε μια κασέτα θερμικού inkjet, το κάνει.

"Μια κασέτα μελανιού πρέπει να κάθεται σε ένα ράφι που περιμένει να αγοραστεί και στη συνέχεια να καθίσει στον εκτυπωτή σας", λέει. "Έτσι, το μελάνι είναι σε υγρή μορφή και πρέπει να είναι σταθερό για όσο και 18 μήνες κάθε φορά." Όταν χρησιμοποιείται ο εκτυπωτής, αυτό το σταθερό υγρό μεταβάλλεται, δηλώνει πολύ γρήγορα, καθώς το μελάνι περνάει από το ακροφύσιο πυροδότησης (κάθε φυσίγγιο έχει εκατοντάδες από αυτά, το καθένα από τα οποία είναι το ένα τρίτο του πλάτους μιας ανθρώπινης τρίχας). Ο Μπράουν λέει ότι το μελάνι 300 βαθμούς Κελσίου για περίπου ένα νανοδευτερόλεπτο καθώς καίγεται, με κάθε ακροφύσιο να φτάνει μέχρι και 36.000 φορές το δευτερόλεπτο. (Σε περίπτωση που έχετε αναρωτηθεί ποτέ, το μελάνι κινείται σε περίπου 30 μίλια την ώρα σε αυτό το στάδιο - και από την άποψη της απόστασης και της ακρίβειας, το inkdrop οδηγείται στο σωστό σημείο του στο χαρτί, λέει ο Brown, περίπου ανάλογο να ρίξει ένα σταφύλι από ένα τριώροφο κτίριο σε ένα κουβά στο πεζοδρόμιο.) Πρέπει να χτυπήσει το χαρτί με μια τέλεια στρογγυλή πτώση, αλλιώς δεν θα εμφανιστεί σωστά στην προκύπτουσα εικόνα. Και τότε πρέπει να στεγνώσει αμέσως και, ελπίζει κάποιος, να είναι αμετάβλητος για τη ζωή του εγγράφου ή της φωτογραφίας.

Είναι δύσκολο να μην συμφωνήσουν με τον Μπράουν όταν γελάει και λέει, «Είναι εκπληκτικό ότι λειτουργεί καθόλου».

Η πολυπλοκότητα κάθε μελάνης είναι ο λόγος που συμβουλεύει τους ανθρώπους να μην ξαναγεμίζουν τις κασέτες τους, αν και η HP δεν λαμβάνει μέτρα για να εμποδίσει τους ανθρώπους να το κάνουν, λέει - στην πραγματικότητα, είναι τόσο σίγουροι ότι οι άνθρωποι θα έχουν μια αρνητική εμπειρία με ξαναγεμίζουν ότι τώρα προσφέρουν ένα Πρόγραμμα Αμνηστίας μελάνης όπου, αν μοιραστείτε την εμπειρία σας με τα ανταλλακτικά μελάνης, θα σας προσφέρουν 20% έκπτωση σε μια κασέτα αντικατάστασης. Δεν χρειάζεται να υποβάλετε ούτε μια δύσκολη ιστορία, αν και ο Μπράουν αναφέρει ότι οι πιθανότητες θα είναι, δεδομένου ότι η έκθεση Lyra Research από το 2009 σημείωσε ότι το 50 τοις εκατό όσων είχαν δοκιμάσει τις υπηρεσίες λιανικής πώλησης που ξαναγεμίζουν φυσίγγια εκτυπωτών ήταν " "με την εμπειρία (λιγότερο από το 30 τοις εκατό ήταν" ως επί το πλείστον ικανοποιημένοι ").

Ο Browns λέει ότι χρειάζεται η HP κατά μέσο όρο τρία έως πέντε χρόνια για να αναπτύξει μια νέα κασέτα, με περίπου 1.000 πρωτότυπα να χτίστηκαν και να απορριφθούν στην πορεία. Ο λόγος που υπάρχουν τόσα πολλά είναι να ληφθούν υπόψη οι πολύ διαφορετικές ανάγκες των καταναλωτών. και η αλλαγή μιας από τις δώδεκα ή έτσι συστατικά μπορεί να δεξαμενές μια νέα συνταγή από την άποψη της αξιοπιστίας και της σταθερότητας. "Υπάρχουν περισσότερα για το μελάνι από το νερό και τη βαφή", επισημαίνει και δεδομένου ότι τα σκευάσματα τους είναι ιδιόκτητα, οι εταιρείες που κάνουν ξαναγέμισμα είναι βέβαιο ότι δεν χρησιμοποιούν την ίδια διατύπωση. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε φραγμένες κεφαλές εκτύπωσης ή αναξιόπιστες επιδόσεις.