Ποια είναι η διαφορά μεταξύ του Nexus Player και του Chromecast;

Nexus Player vs. Chromecast

Η Google πρόσφερε δύο συσκευές που θα μπορούσατε να συνδέσετε στην τηλεόρασή σας και να τις χρησιμοποιήσετε για να παίξετε περιεχόμενο: το Chromecast και το Nexus Player. Η Google σταμάτησε τη διανομή του Nexus Player τον Μάιο του 2016 μετά από αργό ρυθμό παραγωγής, παρόλο που μερικοί ενδέχεται να παραμείνουν διαθέσιμοι προς πώληση μέσω τρίτων. Το Nexus Player αντικαταστάθηκε από το Google Home το φθινόπωρο του 2016.

Όσο για το Chromecast, η Google αναβάθμισε αυτή τη συσκευή σε έκδοση 4K το 2016. Τώρα ονομάζεται Chromecast Ultra, αλλά η Google εξακολουθεί να κατασκευάζει και να πουλά το αρχικό Chromecast.

Chromecast

Το Chromecast είναι μια έξυπνη τηλεόραση. Σας επιτρέπει να χρησιμοποιείτε το τηλέφωνό σας, το tablet ή το laptop ως απομακρυσμένο για να αναπαράγετε περιεχόμενο από το Netflix, το Google Play, το YouTube ή άλλες εφαρμογές που έχουν γραφτεί για να επωφεληθούν από τη συσκευή. Μπορείτε ακόμη να το παίξετε για να παίξετε μερικές εφαρμογές ροής που δεν έχουν εξουσιοδοτήσει ειδικά χρησιμοποιώντας το PlayOn. Είναι μια από τις απλούστερες, φθηνότερες και πιο κομψές λύσεις για ροή περιεχομένου στην τηλεόρασή σας και μπορεί να χρησιμοποιηθεί από οποιονδήποτε με διαθέσιμη θύρα HDMI και οικιακό δίκτυο Wi-Fi.

Το Chromecast είναι εξαιρετικά μικρό, σε αντίθεση με τις εικόνες που σας οδηγούν να πιστέψετε. Πρέπει να συνδεθεί σε μια πηγή τροφοδοσίας.

Ο φορέας Nexus

Ο Nexus Player ήταν ουσιαστικά μια ενημέρωση και αναδιαμόρφωση μιας παλιάς ιδέας - η Google TV . Έγινε η τηλεόραση Android και ο Nexus Player ήταν η πρώτη επίσημη συσκευή της.

Το Google TV σχεδιάστηκε αρχικά ως ένας ηλεκτρονικός υπολογιστής που παίζει Android, με δυνατότητα πλοήγησης στο Internet, με πλήρες πληκτρολόγιο, το οποίο θα μπορούσατε να συνδεθείτε στην τηλεόρασή σας για να παίξετε βίντεο συνεχούς ροής και να κάνετε αναζήτηση στον Ιστό. Σκοτώθηκε όταν τα δίκτυα άρχισαν αμέσως να εμποδίζουν τη ροή περιεχομένου στο Google TV και με απλά κακό σχεδιασμό διεπαφών. Ποιος θέλει ένα απομακρυσμένο που είναι κυριολεκτικά το μέγεθος ενός πληκτρολογίου πλήρους υπολογιστή; Ναι, το τηλεχειριστήριο της Google TV ήταν πραγματικά τόσο μεγάλο, αλλά τουλάχιστον δεν έπρεπε ποτέ να ανησυχείτε να το χάσετε στα μαξιλάρια του καναπέ.

Εισαγάγετε το Nexus Player. Ο φορέας Nexus σας επέτρεψε να προβάλλετε εκπομπές από το τηλέφωνό σας, όπως θα κάνατε σε ένα Chromecast. Ήρθε επίσης με ένα κομψό, απλοποιημένο τηλεχειριστήριο με φωνητικό έλεγχο μαζί με το κανονικό παλιό τηλεχειριστήριο με το δάχτυλο. Ήταν πολύ παρόμοια με την τηλεόραση Amazon Fire ή μια φωνητικά ελεγχόμενη έκδοση ενός Roku.

Πέρα από όλες τις τηλεοπτικές ροές, ο Nexus Player διαθέτει επίσης ένα προαιρετικό τηλεχειριστήριο που μπορείτε να αγοράσετε από το Google Play και να το χρησιμοποιήσετε για βιντεοπαιχνίδια Android TV. Θα μπορούσατε ενδεχομένως να συνδέσετε μέχρι και τέσσερα τηλεχειριστήρια ταυτόχρονα. Ακόμα και η αγορά απομακρυσμένων συσκευών ήταν ακόμα φθηνότερη από τα περισσότερα συστήματα κονσόλας παιχνιδιών για έναν casual gamer, αλλά δεν ήταν υποκατάστατο για κονσόλα ή επιτραπέζιο υπολογιστή για τον σοβαρό gamer.

Η κατώτατη γραμμή

Αν θέλετε απλώς να συνδεθείτε στην τηλεόρασή σας για να παίξετε το Netflix, το YouTube και την περιστασιακή εκμίσθωση του Google Play, πάρτε το Chromecast ή το Chromecast Ultra. Εάν αναζητάτε ξεχωριστό απομακρυσμένο σύστημα, το Nexus Player μπορεί να είναι το εισιτήριο αν μπορείτε να το βρείτε ακόμα ή να αναζητήσετε στο Google Home.