Πώς να ελαχιστοποιήσετε τα αιτήματα HTTP για να βελτιώσετε τους χρόνους φόρτωσης

Μειώστε τον αριθμό των στοιχείων στις σελίδες σας

Οι αιτήσεις HTTP είναι το πώς οι φυλλομετρητές ζητούν να δουν τις σελίδες σας. Όταν η ιστοσελίδα σας φορτώνεται σε ένα πρόγραμμα περιήγησης, το πρόγραμμα περιήγησης στέλνει ένα αίτημα HTTP στον διακομιστή ιστού για τη σελίδα της διεύθυνσης URL. Στη συνέχεια, καθώς παραδίδεται το HTML, ο περιηγητής αναλύει και αναζητά επιπλέον αιτήματα για εικόνες, σενάρια, CSS , Flash και ούτω καθεξής.

Κάθε φορά που βλέπει ένα αίτημα για ένα νέο στοιχείο, στέλνει ένα άλλο αίτημα HTTP στο διακομιστή. Οι περισσότερες εικόνες, τα σενάρια, το CSS, το Flash κ.λπ. που η σελίδα σας έχει τις περισσότερες αιτήσεις θα γίνει και τόσο πιο αργά θα φορτωθούν οι σελίδες σας. Ο ευκολότερος τρόπος για να μειώσετε τον αριθμό των αιτήσεων HTTP στις σελίδες σας είναι να μην χρησιμοποιήσετε πολλές (ή οποιεσδήποτε) εικόνες, σενάρια, CSS, Flash κ.λπ. Αλλά οι σελίδες που είναι απλά κείμενο είναι βαρετές.

Πώς να μειώσετε τα αιτήματα HTTP χωρίς να καταστρέψετε το σχέδιό σας

Ευτυχώς, υπάρχουν διάφοροι τρόποι με τους οποίους μπορείτε να μειώσετε τον αριθμό των αιτήσεων HTTP, διατηρώντας ταυτόχρονα υψηλής ποιότητας, πλούσια σχέδια ιστού.

Χρησιμοποιήστε την προσωρινή αποθήκευση για να βελτιώσετε τους χρόνους φόρτωσης της εσωτερικής σελίδας

Χρησιμοποιώντας CSS sprites και συνδυασμένα αρχεία CSS και script, μπορείτε επίσης να βελτιώσετε τους χρόνους φόρτωσης για εσωτερικές σελίδες. Για παράδειγμα, αν έχετε μια εικόνα sprite που περιέχει στοιχεία εσωτερικών σελίδων καθώς και τη σελίδα προορισμού σας, τότε όταν οι αναγνώστες σας μεταβούν σε αυτές τις εσωτερικές σελίδες, η εικόνα έχει ήδη μεταφορτωθεί και στην προσωρινή μνήμη . Επομένως, δεν θα χρειαστεί να ζητηθεί από το HTTP να φορτώσει αυτές τις εικόνες στις εσωτερικές σας σελίδες.