Μάθετε περισσότερα για τις κρυφές μνήμες του Browser στο Web

Μάθετε γιατί η σελίδα σας δεν θα εμφανιστεί όπως την γράψατε

Ένα από τα πιο απογοητευτικά πράγματα που συμβαίνουν κατά τη δημιουργία μιας ιστοσελίδας είναι όταν δεν μπορείτε να φαίνεται να το φορτώσετε στον ιστοχώρο σας. Βρίσκεστε ένα τυπογραφικό λάθος, διορθώστε το και ξαναφορτώστε, και στη συνέχεια, όταν βλέπετε τη σελίδα, εξακολουθεί να υπάρχει. Ή κάνετε μια σημαντική αλλαγή στον ιστότοπο και δεν φαίνεται να το βλέπετε όταν μεταφορτώνετε.

Web Caches και Browser Caches επηρεάζουν την εμφάνιση της σελίδας σας

Ο συνηθέστερος λόγος για αυτό είναι ότι η σελίδα βρίσκεται στην προσωρινή μνήμη του προγράμματος περιήγησης ιστού σας. Η προσωρινή μνήμη του προγράμματος περιήγησης είναι ένα εργαλείο σε όλα τα προγράμματα περιήγησης ιστού για να βοηθήσει τις σελίδες να φορτωθούν πιο γρήγορα. Την πρώτη φορά που φορτώνετε μια ιστοσελίδα, φορτώνεται απευθείας από το διακομιστή ιστού .

Στη συνέχεια, το πρόγραμμα περιήγησης αποθηκεύει ένα αντίγραφο της σελίδας και όλες τις εικόνες σε ένα αρχείο στο μηχάνημά σας. Την επόμενη φορά που θα μεταβείτε σε αυτήν τη σελίδα, το πρόγραμμα περιήγησής σας ανοίγει τη σελίδα από το σκληρό σας δίσκο και όχι από το διακομιστή. Το πρόγραμμα περιήγησης συνήθως ελέγχει τον διακομιστή μία φορά ανά περίοδο σύνδεσης. Αυτό σημαίνει ότι η πρώτη φορά που θα δείτε την ιστοσελίδα σας κατά τη διάρκεια μιας περιόδου σύνδεσης θα αποθηκευτεί στον υπολογιστή σας. Επομένως, αν βρείτε στη συνέχεια ένα τυπογραφικό λάθος και το διορθώσετε, η μεταφόρτωση ενδέχεται να μην εμφανιστεί σωστά.

Πώς να αναγκάσετε τις σελίδες να παρακάμψουν την προσωρινή μνήμη Web

Για να αναγκάσετε το πρόγραμμα περιήγησής σας να φορτώσει μια ιστοσελίδα από το διακομιστή και όχι την προσωρινή μνήμη, πρέπει να κρατήσετε πατημένο το πλήκτρο Shift ενώ κάνετε κλικ στο κουμπί "Refresh" ή "Reload". Αυτό ειδοποιεί το πρόγραμμα περιήγησης να αγνοήσει την προσωρινή μνήμη και να κατεβάσει απευθείας τη σελίδα από τον διακομιστή.