Βασικά στοιχεία ψηφίσματος DPI για αρχάριους

Η ανάλυση, η σάρωση και το μέγεθος γραφικών είναι ένα τεράστιο και συχνά συγκεχυμένο θέμα, ακόμη και για έμπειρους σχεδιαστές. Για όσους είναι νέοι στην έκδοση επιτραπέζιων υπολογιστών , μπορεί να είναι συντριπτική. Πριν πανικοβληθείτε στη σκέψη του τι δεν ξέρετε για την επίλυση, επικεντρωθείτε σε αυτό που γνωρίζετε και σε ορισμένα βασικά, εύκολα κατανοητά γεγονότα.

Τι είναι η επίλυση;

Καθώς χρησιμοποιείται στην έκδοση και σχεδίαση υπολογιστών, η ανάλυση αναφέρεται στις κουκίδες μελανιού ή ηλεκτρονικών εικονοστοιχείων που συνθέτουν μια εικόνα είτε είναι τυπωμένη σε χαρτί είτε εμφανίζεται στην οθόνη. Ο όρος DPI (κουκκίδες ανά ίντσα) είναι ίσως ένας γνωστός όρος εάν αγοράσατε ή χρησιμοποιούσατε έναν εκτυπωτή, έναν σαρωτή ή μια ψηφιακή φωτογραφική μηχανή. Το DPI είναι ένα μέτρο επίλυσης. Χρησιμοποιείται σωστά, το DPI αναφέρεται μόνο στην ανάλυση ενός εκτυπωτή .

Κουκκίδες, εικονοστοιχεία ή κάτι άλλο;

Άλλα αρχικά που θα συναντήσετε σχετικά με την ανάλυση είναι PPI ( εικονοστοιχεία ανά ίντσα ), SPI (δείγματα ανά ίντσα) και LPI (γραμμές ανά ίντσα). Υπάρχουν δύο σημαντικά πράγματα που πρέπει να θυμάστε σχετικά με αυτούς τους όρους:

  1. Κάθε όρος αναφέρεται σε διαφορετικό τύπο ή μέτρο επίλυσης.
  2. Πενήντα τοις εκατό ή περισσότερο του χρόνου που συναντάς αυτούς τους όρους επίλυσης, θα χρησιμοποιηθούν εσφαλμένα, ακόμη και μέσα στο desktop publishing ή το λογισμικό γραφικών.

Με την πάροδο του χρόνου, θα μάθετε πώς να προσδιορίζετε από το πλαίσιο ποιος όρος ισχύει. Σε αυτό το άρθρο, θα αναφέρουμε απλώς την ανάλυση ως σημεία για να κρατάμε τα πράγματα απλά. (Ωστόσο, οι κουκκίδες και τα DPI δεν είναι οι κατάλληλοι όροι για οτιδήποτε άλλο εκτός από την έξοδο από έναν εκτυπωτή. Είναι απλά οικείο και βολικό.)

Πόσα Dots;

Παραδείγματα επίλυσης

Ένας εκτυπωτής λέιζερ 600 DPI μπορεί να εκτυπώσει μέχρι και 600 κουκκίδες πληροφοριών εικόνας σε μια ίντσα. Μια οθόνη υπολογιστή μπορεί συνήθως να εμφανίζει μόνο 96 (Windows) ή 72 (Mac) κουκκίδες πληροφοριών εικόνας σε μια ίντσα.

Όταν μια εικόνα έχει περισσότερες κουκίδες από ό, τι υποστηρίζει η συσκευή προβολής, οι κουκίδες αυτές σπαταλούνται. Αυξάνουν το μέγεθος του αρχείου, αλλά δεν βελτιώνουν την εκτύπωση ή την εμφάνιση της εικόνας. Η ανάλυση είναι πολύ υψηλή για τη συγκεκριμένη συσκευή.

Μια φωτογραφία που θα σαρωθεί και στα 300 DPI και στα 600 DPI θα φαίνεται ίδια με έναν εκτυπωτή λέιζερ 300 DPI. Οι πρόσθετες κουκίδες πληροφοριών "εκτοξεύονται" από τον εκτυπωτή, αλλά η εικόνα 600 DPI θα έχει μεγαλύτερο μέγεθος αρχείου.

Όταν μια εικόνα έχει λιγότερες κουκίδες από ότι μπορεί να υποστηρίξει η συσκευή προβολής, η εικόνα μπορεί να μην είναι τόσο καθαρή ή απότομη. Οι εικόνες στον Ιστό είναι συνήθως 96 ή 72 DPI επειδή αυτή είναι η ανάλυση των περισσότερων οθονών υπολογιστών. Αν εκτυπώνετε μια εικόνα 72 DPI σε έναν εκτυπωτή 600 DPI, συνήθως δεν θα φανεί τόσο καλή όσο στην οθόνη του υπολογιστή. Ο εκτυπωτής δεν διαθέτει αρκετές κουκίδες πληροφοριών για να δημιουργήσει μια καθαρή και ευκρινή εικόνα. (Ωστόσο, οι σημερινοί εκτυπωτές οικιακού εκτυπωτή inkjet κάνουν μια αρκετά αξιοπρεπή δουλειά να κάνουν εικόνες χαμηλής ανάλυσης να φαίνονται αρκετά καλά πολλές φορές.)

Συνδέστε τις τελείες της ανάλυσης

Όταν είστε έτοιμοι, εμβαθύνετε στα μυστήρια της επίλυσης όπου μπορείτε να μάθετε την κατάλληλη ορολογία επίλυσης και τη σχέση μεταξύ DPI, PPI, SPI και LPI ως μέτρα επίλυσης. Μπορεί επίσης να θέλετε να μάθετε περισσότερα σχετικά με την εκτύπωση ημίτονος , η οποία σχετίζεται με το θέμα της ανάλυσης.