Αλλαγή μεγέθους πολλαπλών αρχείων με στοιχεία Photoshop

Μερικές φορές, όταν θέλετε να δημοσιεύσετε φωτογραφίες στον ιστό ή να τις στείλετε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, είναι προτιμότερο να τις μειώσετε σε μικρότερο μέγεθος, ώστε ο παραλήπτης τους να μπορεί να φορτώσει πιο γρήγορα.

Ή, μπορεί να θέλετε να κλιμακώσετε τις εικόνες για να τις τοποθετήσετε σε ένα CD, μια κάρτα μνήμης ή μια μονάδα flash. Μπορείτε να αλλάξετε το μέγεθος ενός ολόκληρου φακέλου εικόνων ή πολλαπλών εικόνων ταυτόχρονα χρησιμοποιώντας το Εργαλείο επεξεργασίας Photoshop Elements ή το Organizer. Αυτό το σεμινάριο θα σας οδηγήσει και στις δύο μεθόδους.

Θα ξεκινήσω παρουσιάζοντάς σας τη μέθοδο για τον επεξεργαστή του Photoshop Elements επειδή πολλοί άνθρωποι δεν συνειδητοποιούν ότι υπάρχει ένα ισχυρό εργαλείο επεξεργασίας παρτίδας ενσωματωμένο στον επεξεργαστή στοιχείων. Αυτό λειτουργεί καλύτερα για την επεξεργασία ενός ολόκληρου φακέλου εικόνων αντί για πολλαπλές εικόνες από διαφορετικά μέρη.

01 από 09

Διαχείριση πολλαπλών εντολών αρχείων

Ανοίξτε τον επεξεργαστή Photoshop Elements και επιλέξτε Αρχείο> Επεξεργασία πολλών αρχείων. Θα εμφανιστεί η οθόνη που εμφανίζεται εδώ.

Σημείωση: Η εντολή Διαδικασία πολλαπλών αρχείων επανέρχεται μέχρι την έκδοση 3.0 - ίσως και νωρίτερα, δεν θυμάμαι.

02 του 09

Επιλέξτε Φάκελοι προέλευσης και προορισμού

Ορίστε "Διαδικασία επεξεργασίας αρχείων από" σε φάκελο.

Δίπλα στο στοιχείο Πηγή, κάντε κλικ στην επιλογή Αναζήτηση και περιηγηθείτε στο φάκελο που περιέχει τις εικόνες που θέλετε να αλλάξετε το μέγεθος.

Δίπλα στον προορισμό, κάντε κλικ στην επιλογή Αναζήτηση και περιηγηθείτε στο φάκελο όπου θέλετε να μεταβείτε στις φωτογραφίες που έχετε αλλάξει το μέγεθος. Συνιστάται να χρησιμοποιείτε διαφορετικούς φακέλους για την πηγή και τον προορισμό, ώστε να μην αντικαθιστάτε τυχαία τα πρωτότυπα.

Αν θέλετε να αλλάξετε το μέγεθος του Photoshop Elements σε όλες τις εικόνες του φακέλου και των υποφακέλων του, επιλέξτε το πλαίσιο για να συμπεριλάβετε υποφακέλους.

03 του 09

Καθορίστε το μέγεθος εικόνας

Μεταβείτε στην ενότητα μεγέθους εικόνας του πλαισίου διαλόγου "Διαδικασία επεξεργασίας πολλών αρχείων" και επιλέξτε το πλαίσιο για να αλλάξετε το μέγεθος των εικόνων.

Εισαγάγετε το μέγεθος που θέλετε για τις εικόνες που έχετε αλλάξει. Πιθανότατα θα θέλετε επίσης να ελέγξετε το πλαίσιο για το "Περιορισμός αναλογιών", διαφορετικά οι διαστάσεις της εικόνας θα παραμορφωθούν. Με αυτό το ενεργοποιημένο, χρειάζεται μόνο να εισαγάγετε έναν από τους αριθμούς για το ύψος ή το πλάτος. Ακολουθούν ορισμένες προτάσεις για τα νέα μεγέθη εικόνων:

Εάν οι παραλήπτες σας θα βλέπουν μόνο τις φωτογραφίες και θέλετε να τους κρατήσετε μικρούς, δοκιμάστε ένα μέγεθος 800 με 600 pixels (η ανάλυση δεν έχει σημασία σε αυτή την περίπτωση). Εάν θέλετε οι παραλήπτες σας να μπορούν να εκτυπώσουν τις εικόνες, εισαγάγετε το μέγεθος εκτύπωσης που θέλετε σε ίντσες και ρυθμίστε την ανάλυση μεταξύ 200-300 dpi.

Λάβετε υπόψη ότι όσο μεγαλύτερα πηγαίνετε για το μέγεθος και την ανάλυση, τόσο μεγαλύτερα θα είναι τα αρχεία σας και ορισμένες ρυθμίσεις ενδέχεται να κάνουν τις εικόνες μεγαλύτερες παρά μικρότερες.

Μια καλή συντηρητική ρύθμιση για αυτό είναι 4 με 6 ίντσες και ανάλυση 200 dpi για εκτυπώσεις μεσαίας ποιότητας ή ανάλυση 300 dpi για εκτυπώσεις υψηλής ποιότητας.

04 του 09

Προαιρετική μετατροπή μορφής

Εάν θέλετε να αλλάξετε τη μορφή των εικόνων που έχετε αλλάξει, επιλέξτε το πλαίσιο "Μετατροπή αρχείων" και επιλέξτε μια νέα μορφή. Η υψηλή ποιότητα JPEG είναι μια καλή επιλογή, αλλά μπορείτε να πειραματιστείτε με τις άλλες επιλογές.

Εάν τα αρχεία είναι ακόμη πολύ μεγάλα, ίσως θελήσετε να μεταβείτε στη Μέση ποιότητα JPEG, για παράδειγμα. Δεδομένου ότι η αλλαγή μεγέθους των εικόνων τείνει να τις κάνει πιο ήπια, ίσως θελήσετε να ελέγξετε το πλαίσιο για το "Sharpen" στη δεξιά πλευρά του πλαισίου διαλόγου. Ωστόσο, αυτό μπορεί να καταστήσει το μέγεθος του αρχείου μεγαλύτερο από ό, τι αν δεν είχατε ακονίσει.

Κάντε κλικ στο κουμπί OK, στη συνέχεια καθίστε και περιμένετε ή κάντε κάτι άλλο ενώ το Photoshop Elements επεξεργάζεται τα αρχεία για εσάς.

Συνεχίστε στην επόμενη σελίδα για να μάθετε πώς μπορείτε να αλλάξετε το μέγεθος πολλών εικόνων από το Organizer του Photoshop Elements.

05 του 09

Αλλαγή μεγέθους από τον οργανωτή

Εάν δεν αλλάζετε μέγεθος σε ένα ολόκληρο φάκελο με εικόνες, ίσως είναι προτιμότερο να χρησιμοποιήσετε το Photoshop Elements Organizer για να κάνετε μια αλλαγή μεγέθους παρτίδας.

Ανοίξτε το Organizer του Photoshop Elements και επιλέξτε όλες τις εικόνες που θέλετε να αλλάξετε το μέγεθος.

Ενώ είναι επιλεγμένα, μεταβείτε στο Αρχείο> Εξαγωγή> Ως νέα αρχεία.

06 του 09

Το παράθυρο Εξαγωγή νέων αρχείων

Εμφανίζεται το παράθυρο διαλόγου Εξαγωγή νέων αρχείων, όπου μπορείτε να ορίσετε τις επιλογές για το πώς θέλετε να επεξεργάζονται οι εικόνες.

07 του 09

Ορίστε τον τύπο αρχείου

Κάτω από τον τύπο αρχείου, μπορείτε να επιλέξετε να διατηρήσετε την αρχική μορφή ή να την αλλάξετε. Επειδή θέλουμε επίσης να αλλάξουμε το μέγεθος της εικόνας, θα πρέπει να επιλέξουμε κάτι διαφορετικό από το πρωτότυπο. Πιθανότατα θα θέλετε να επιλέξετε JPEG επειδή δημιουργούν τα μικρότερα αρχεία.

08 από 09

Επιλέξτε το επιθυμητό μέγεθος εικόνας

Αφού ορίσετε τον τύπο αρχείου σε JPEG, μεταβείτε στην επιλογή Μέγεθος και Ποιότητα και επιλέξτε ένα μέγεθος φωτογραφίας. Το 800x600 είναι ένα καλό μέγεθος για φωτογραφίες που θα προβληθούν μόνο από τους παραλήπτες, αλλά εάν θέλετε οι παραλήπτες σας να μπορούν να τις εκτυπώσουν, μπορεί να χρειαστεί να πάτε μεγαλύτεροι.

Μπορείτε να επιλέξετε το προσαρμοσμένο για να εισαγάγετε το δικό σας μέγεθος εάν μία από τις επιλογές μεγέθους στο μενού δεν ταιριάζει στις ανάγκες σας. Για την εκτύπωση, τα 1600x1200 εικονοστοιχεία θα δώσουν μια καλή εκτύπωση 4 εκ 6 ιντσών.

09 του 09

Ορίστε την ποιότητα, την τοποθεσία και το προσαρμοσμένο όνομα

Επίσης, ρυθμίστε το ρυθμιστικό ποιότητας για τις εικόνες. Προσπαθώ να το κρατήσω γύρω στις 8, κάτι που αποτελεί έναν καλό συμβιβασμό μεταξύ ποιότητας και μεγέθους.

Όσο πιο ψηλά πηγαίνετε εδώ, τόσο καλύτερα θα φαίνονται οι εικόνες, αλλά θα είναι μεγαλύτερα αρχεία. Αν χρησιμοποιείτε μεγάλο μέγεθος εικόνας, μπορεί να χρειαστεί να μειώσετε την ποιότητα για να μειώσετε τα αρχεία.

Στην περιοχή Τοποθεσία, κάντε κλικ στην επιλογή Αναζήτηση και πλοηγηθείτε σε ένα φάκελο στον οποίο θέλετε να μεταβείτε στις εικόνες που έχουν αλλάξει το μέγεθος.

Κάτω από τα ονόματα αρχείων, μπορείτε να διατηρήσετε τα ίδια ονόματα ή να προσθέσετε ένα κοινό όνομα βάσης και το Photoshop Elements θα μετονομάσει τα αρχεία σε αυτό το όνομα και θα προσθέσει μια συμβολοσειρά αριθμών στο τέλος κάθε αρχείου.

Κάντε κλικ στην επιλογή Εξαγωγή και τα Στοιχεία θα ξεκινήσουν την επεξεργασία των αρχείων. Μια γραμμή κατάστασης θα εμφανίζει την πρόοδο της λειτουργίας και τα στοιχεία θα σας δείξουν ένα μήνυμα ότι η εξαγωγή έχει ολοκληρωθεί. Μεταβείτε στο φάκελο όπου επιλέξατε να τοποθετήσετε τα αρχεία και θα πρέπει να τα βρείτε εκεί.