Υπάρχει μια φθηνότερη εναλλακτική λύση για τον κλιματισμό;

Ψύκτες βρύσης και άλλες αντικαταστάσεις κλιματισμού

Ο κλιματισμός είναι ένα από τα πραγματικά θαύματα του σύγχρονου κόσμου. Υπάρχουν μερικά μέρη όπου η ζωή χωρίς αυτό δεν είναι πραγματικά μια επιλογή, και πολλές άλλες τοπικές περιοχές όπου η θερινή θερμότητα au naturale είναι μια πραγματικά άθλια εμπειρία. Τι κάνετε όμως όταν σπάει το κλιματιστικό σας και δεν μπορείτε να το διορθώσετε;

Αυτό είναι ένα πρόβλημα που πολλοί άνθρωποι συναντούν και αν πρέπει ή όχι να κόψετε χαλαρά με τα χρήματα που χρειάζεστε για να διορθώσετε μια απομονωμένη μονάδα κλιματισμού είναι μια σκληρή απόφαση να κάνετε. Υπάρχει μια δέσμη διαφορετικών παραγόντων που πρέπει να λάβετε υπόψη, όπως η υγρασία που ζείτε και αν λείπεις στο A / C στο σπίτι ή στο αυτοκίνητό σας.

Το κρύο, σκληρό γεγονός είναι ότι δεν υπάρχει πραγματική αντικατάσταση για ένα λειτουργικό σύστημα κλιματισμού σπιτιού ή αυτοκινήτου, ακριβώς όπως οι αντικαταστάσεις για μια θερμάστρα αυτοκινήτου OEM πλησιάζουν το σήμα . Ωστόσο, ανάλογα με το πού ζείτε, υπάρχει μια χούφτα πράγματα που μπορείτε να δοκιμάσετε που μπορεί να προσφέρει κάποια ανακούφιση.

Γρήγορα διορθώματα A / C στο σπίτι

Υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορεί να πάει στραβά με ένα σύστημα κλιματισμού, και τα περισσότερα από αυτά απαιτούν τη βοήθεια ενός επαγγελματία. Εάν δεν υπάρχει στον προϋπολογισμό σας, τότε υπάρχουν μερικά βασικά προβλήματα και διορθώσεις που μπορείτε να δοκιμάσετε πρώτα.

  1. Πρόβλημα: Το κλιματιστικό δεν ενεργοποιείται
    1. Βεβαιωθείτε ότι ο θερμοστάτης έχει ρυθμιστεί να κρυώσει - Αυτό είναι ένα πολύ βασικό πράγμα, αλλά αξίζει τον έλεγχο. Προσπαθήστε επίσης να χαμηλώσετε τον θερμοστάτη. Αν έχετε περίπλοκο ψηφιακό θερμοστάτη , ελέγξτε το εγχειρίδιο.
    2. Ελέγξτε εάν η εξωτερική μονάδα συμπύκνωσης προκαλεί θόρυβο - Αν η μονάδα συμπύκνωσης κάνει θόρυβο, αλλά ο ανεμιστήρας δεν περιστρέφεται, ενδέχεται να έχετε κακό πυκνωτή .
    3. Ελέγξτε τον ασφαλειοδιακόπτη και τις ασφάλειες - Όταν το a / c σας δεν θα ενεργοποιηθεί καθόλου, αυτή είναι η τελευταία ευκαιρία για μια φτηνή αποτύπωση. Εάν όλα φαίνονται καλά, τότε θα πρέπει να καλέσετε έναν επαγγελματία.
  2. Πρόβλημα: Το κλιματιστικό λειτουργεί αλλά δεν φυσάει κρύο
    1. Ελέγξτε για το μπλοκάρισμα του συμπυκνωτή - Με το κλιματιστικό απενεργοποιημένο, βγείτε έξω και ελέγξτε τη μονάδα συμπύκνωσης. Κοιτάξτε μέσα για να δείτε αν έχουν υποστεί κάποια απόρριψη, καθαρίστε τα ζιζάνια που έχουν αναπτυχθεί γύρω ή μέσα στη μονάδα και αφαιρέστε οτιδήποτε μπορεί να εμποδίσει τη ροή του αέρα μέσα ή έξω από τη μονάδα.
    2. Ελέγξτε το φίλτρο κλιματισμού - Αν το φίλτρο είναι συνδεδεμένο, τότε το σύστημα θα προσπαθήσει να τραβήξει αρκετό αέρα για να λειτουργήσει σωστά.
  1. Πρόβλημα: Ο κλιματισμός χτυπά κρύο, αλλά δεν παρέχει αρκετή ψύξη
    1. Η μονάδα μπορεί να μην είναι αρκετά μεγάλη για εσάς στο σπίτι - Εάν πρόσφατα μετακομίσατε σε ένα νέο σπίτι και αυτή είναι η πρώτη φορά που χρησιμοποιείτε τη μονάδα κλιματισμού, είναι πιθανό ότι δεν έχει μέγεθος σωστά για το σπίτι.
    2. Η μονάδα μπορεί να απαιτήσει επαγγελματικές επισκευές - Εάν η μονάδα κλιματιστικού σας δεν είναι σε θέση να διατηρήσει μια θερμοκρασία στο εσωτερικό του σπιτιού σας που είναι περίπου 20-25 βαθμοί χαμηλότερη από την εξωτερική θερμοκρασία και είναι σωστά μεγέθους για το σπίτι σας, απαιτούν προσοχή από έναν επαγγελματία.

Φθηνότερες εναλλακτικές λύσεις A / C στο σπίτι

Το γεγονός είναι ότι, ανάλογα με το πού ζείτε, η απλή προσπάθεια επιβίωσης χωρίς κλιματισμό μπορεί να είναι μια πολύ άθλια εμπειρία. Υπάρχουν μερικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να μετριάσετε αυτό, και μερικές εναλλακτικές λύσεις αυτού του είδους της εργασίας, αλλά θα πρέπει να πειραματιστείτε για να δείτε αν κάτι κάνει πραγματικά το κόλπο για σας.

Κρατήστε το σπίτι σας όσο το δυνατόν πιο δροσερό

Εάν το κλιματιστικό σας είναι σβησμένο, ένα από τα πιο αποτελεσματικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε είναι να κρατήσετε το σπίτι σας να πάρει πάρα πολύ καυτό στην πρώτη θέση:

  1. Μην προσθέτετε επιπλέον θερμότητα στο σπίτι - Αποφύγετε τη χρήση συσκευών που αποβάλλουν πολύ θερμότητα όπως ο φούρνος σας. Κρατήστε το ψυγείο κλειστό όσο το δυνατόν περισσότερο, καθώς οι ψυκτικές συσκευές λειτουργούν απορρίπτοντας τη θερμότητα στο σπίτι σας για να διατηρήσουν το εσωτερικό περιεχόμενο κρύο. Ακόμα και τα φώτα πυράκτωσης παλαιού τύπου μπορούν να αντλούν θερμότητα.
  2. Κρατήστε τις κουρτίνες σας σφιχτές - Ενώ το φωτεινό ηλιακό φως και ο γαλαζοπράσινος ουρανός μπορούν να κάνουν πολλά για να αυξήσουν τη διάθεσή σας, ο ήλιος που χτυπάει μέσα από τα ανοιχτά παράθυρα μπορεί να προκαλέσει δραματικά τη θερμοκρασία μέσα στο σπίτι σας.
  3. Χρήση ηλιακών οθονών ή ταινιών παραθύρων - Εάν θέλετε να έχετε τις κουρτίνες σας ανοικτές, σκεφτείτε να αγοράσετε οθόνες ή ταινίες που έχουν σχεδιαστεί για να αφήνουν φως μέσα χωρίς να μεταφέρουν θερμότητα.

Χρησιμοποιήστε ανεμιστήρα

Ενώ οι οπαδοί μετακινούνται γύρω από τον αέρα, και δεν το δροσίζουν πραγματικά, ο στόχος ενός ανεμιστήρα με τον τρόπο σας μπορεί ακόμα να βοηθήσει πολύ. Οι ανεμιστήρες χρησιμοποιούν πολύ λιγότερο ηλεκτρισμό από τα κλιματιστικά και είναι επίσης φθηνότερα να αγοράσουν.

Αν η υγρασία στην περιοχή σας είναι χαμηλή, ίσως θελήσετε να εξετάσετε και έναν ανεμιστήρα ομίχλης. Αυτά δεν κάνουν πολλά καλά όταν η υγρασία είναι υψηλή, αλλά όταν είναι χαμηλή, σίγουρα αξίζει τον έλεγχο.

Δοκιμάστε έναν εξατμιστή ψύκτη

Σε παρόμοιο φλέβα με τους ανεμιστήρες ομίχλης, οι εξατμιστικοί ψύκτες είναι κάπως αποτελεσματικές αντικαταστάσεις για μονάδες κλιματισμού εάν η υγρασία είναι αρκετά χαμηλή. Όταν οι συνθήκες είναι σωστές, μπορούν πραγματικά να μειώσουν τη θερμοκρασία σε ένα δωμάτιο κατά λίγους βαθμούς. Έτσι, ενώ σαφώς δεν μπορούν να στοιβάζονται ενάντια στον πραγματικό κλιματισμό, είναι πιο αποτελεσματικοί από τους οπαδούς και μόνο.

Γρήγορα A / C διορθώσεις στο αυτοκίνητό σας

Ενώ υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις για τον κλιματισμό του αυτοκινήτου, δεν υπάρχουν πραγματικές αντικαταστάσεις. Stephen Shepherd / Photolibrary / Getty

Οι επισκευές κλιματισμού αυτοκινήτων απαιτούν συνήθως εργαλεία και τεχνογνωσία που ο μέσος ιδιοκτήτης αυτοκινήτων δεν έχει απλώς. Ακόμη και σε καταστάσεις όπου η απλή επαναφόρτιση του συστήματος έχει ως αποτέλεσμα μια προσωρινά αποκατεστημένη ροή ψυχρού αέρα, υπάρχει συνήθως ένα υποκείμενο πρόβλημα που τελικά θα πρέπει να καθοριστεί.

Ακολουθούν μερικά βασικά προβλήματα και διορθώσεις, τα οποία μπορεί να κάνουν και πάλι το A / C στο αυτοκίνητό σας:

  1. Πρόβλημα: Ο κλιματισμός χτυπά το κρύο, αλλά δεν είναι αρκετά κρύο
    1. Ελέγξτε εάν οι ανεμιστήρες ψύξης λειτουργούν - Με τον κινητήρα σε λειτουργία και με το κλιματιστικό ενεργοποιημένο, ελέγξτε προσεκτικά για να δείτε εάν οι ανεμιστήρες του συμπυκνωτή ή του ψυγείου λειτουργούν. Εάν δεν είναι, αυτό μπορεί να είναι το πρόβλημα.
    2. Ελέγξτε για μπλοκάρισμα των απορριμμάτων - Αν η εισαγωγή του φρέσκου αέρα έχει μπλοκαριστεί ή εάν το κουτί του θερμαντήρα είναι γεμάτο με φύλλα και θραύσματα, το κλιματιστικό δεν θα μπορεί να λειτουργεί σωστά.
    3. Ελέγξτε το φίλτρο αέρα καμπίνας - Εάν το αυτοκίνητό σας διαθέτει φίλτρο αέρα καμπίνας, αυτό είναι συνήθως εύκολο να ελέγξετε.
  2. Πρόβλημα: Η συσκευή κλιματισμού φαίνεται να ανάβει αλλά δεν λειτουργεί με κρύο
    1. Ελέγξτε αν ο συμπιεστής είναι ενεργοποιημένος - Με τον κινητήρα σε λειτουργία και με το κλιματιστικό ενεργοποιημένο, ελέγξτε προσεκτικά για να δείτε εάν η τροχαλία του συμπιεστή A / C είναι ενεργοποιημένη. Θα πρέπει να ακούτε περιοδικά έναν ήχο κτυπήματος και ο συμπλέκτης ελεύθερου τροχού στον συμπιεστή θα ενεργοποιηθεί. Εάν δεν συμβαίνει αυτό, ο συμπιεστής, ο συμπλέκτης ή κάποιο άλλο σχετικό στοιχείο μπορεί να είναι κακό.
    2. Ελέγξτε εάν το σύστημα έχει αρκετό ψυκτικό μέσο - Πολλά συστήματα A / C αυτοκινήτων σταματούν να λειτουργούν λόγω χαμηλού ψυκτικού μέσου, αλλά ο έλεγχος του επιπέδου απαιτεί εξειδικευμένα εργαλεία. Ο έλεγχος διαρροών απαιτεί εξειδικευμένο εξοπλισμό.
  1. Πρόβλημα: Το κλιματιστικό δεν ενεργοποιείται καθόλου
    1. Ελέγξτε τις ασφάλειες - Το μόνο πραγματικό εύκολο πράγμα που μπορείτε να ελέγξετε είναι αν έχετε ή δεν έχετε εμφυσημένες ασφάλειες. Μην αντικαταστήσετε μια φουσκωμένη ασφάλεια με μια ασφαλέστερη ασφάλεια. Αν η ασφάλεια προκληθεί ξανά, αυτό σημαίνει ότι υπάρχει βραχυκύκλωμα στο σύστημα.

Φθηνότερες εναλλακτικές λύσεις A / C στο αυτοκίνητό σας

Δυστυχώς, δεν υπάρχουν πραγματικά βιώσιμες "γρήγορες λύσεις" για ένα σπασμένο σύστημα κλιματισμού. Ορισμένα προβλήματα, όπως μια φουσκωτή ασφάλεια, είναι γρήγορες και εύκολες να διορθωθούν και αξίζει τουλάχιστον να δώσουμε ένα πλάνο. Παρόλο που είναι σημαντικό να αναφέρουμε ότι εάν βρείτε μια εύκαμπτη a / c ασφάλεια, μην την αντικαταστήσετε ποτέ με μεγαλύτερη ασφάλεια για να την αποφύγετε να ξαπλώνετε ξανά. Εάν εξακολουθεί να φυσάει, υπάρχει ένα άλλο πρόβλημα που πρέπει να αντιμετωπιστεί.

Το γεγονός είναι ότι οι περισσότερες αποτυχίες a / c οφείλονται σε κακά συστατικά όπως συμπιεστή ή δέκτη / στεγνωτήριο, ή διαρροή που επιτρέπει τη διαφυγή του ψυκτικού. Μπορείτε να διορθώσετε προσωρινά αυτό το είδος προβλήματος αγοράζοντας κάποιο ψυκτικό μέσο και ένα μετρητή πληρότητας, αλλά πρόκειται απλώς να διαρρεύσει ούτως ή άλλως. Σε αυτή την περίπτωση, απλά καταλήγετε να πληρώνετε για τη χαρά της άντλησης μερικών πολύ δαπανηρών υδρογονανθράκων στην ατμόσφαιρα.

Μια άλλη "εύκολη" επιδιόρθωση είναι ότι αν το κιβώτιο θέρμανσης είναι γεμάτο από συντρίμμια όπως φύλλα ή βελόνες πεύκου, αυτό μπορεί να κρατήσει τον κλιματισμό να λειτουργεί σωστά. Το πρόβλημα είναι ότι τα κιβώτια θέρμανσης είναι συχνά δύσκολα ή χρονοβόρα να φτάσουν, οπότε μπορεί να μην είναι γρήγορος και εύκολος ο έλεγχος από μόνος σας.

Ανοιξε το παράθυρο

Η ρωγμή ανοίγματος ενός παραθύρου ίσως να μην φαίνεται σαν μια ιδανική λύση για τον κλιματισμό σας, κυρίως λόγω των μύθων που μπορεί να έχετε ακούσει για το σχετικό κόστος της λειτουργίας του κλιματισμού έναντι του ανοίγματος ενός παραθύρου. Ο μύθος πηγαίνει ότι είναι πραγματικά πιο ακριβό να κυλήσετε τα παράθυρά σας κάτω, λόγω της αυξημένης οπισθέλκουσας, αλλά η κατάσταση είναι στην πραγματικότητα πολύ πιο περίπλοκη από αυτό.

Η κατώτατη γραμμή είναι ότι αν ταξιδεύετε σε επιφανειακούς δρόμους, η κυλίνδρωση κάτω από ένα παράθυρο θα σας βοηθήσει να σας δροσιστείτε χωρίς να αυξήσετε τη χρήση του φυσικού αερίου σας πάρα πολύ. Και αν μπορείτε πραγματικά να σταθείτε με το παράθυρό σας ανοιχτό στον αυτοκινητόδρομο, αυτό θα μπορούσε να αξίζει τον κόπο, σε σύγκριση με το κόστος της πληρωμής για να καθορίσει κλιματισμό σας.

Δοκιμάστε ένα ψυγείο Swamp

Αν ζείτε σε μια περιοχή όπου η υγρασία είναι σχετικά χαμηλή, όπως οι νοτιοδυτικές Ηνωμένες Πολιτείες, τότε υπάρχει μια εξαιρετικά χαμηλής τεχνολογίας επιλογή που ονομάζεται εξατμιστής ψύκτη που μπορείτε να δοκιμάσετε. Αυτές οι συσκευές ήταν γνωστές ως "ψύκτες βάλτων" για πολλά χρόνια, και τις χρησιμοποιούσατε να τις βλέπετε τοποθετημένες στα παράθυρα των επιβατών των οχημάτων που έδιωναν το δρόμο όπως οι μικροσκοπικοί αεριοστρόβιλοι.

Οι ψύκτες βρύσης λειτουργούν μέσω ψύξης με εξάτμιση, έτσι δεν κάνουν πολλά καλά, αν υπάρχει μεγάλη υγρασία στο ήδη υπάρχον. Αν ο αέρας είναι στεγνός, τότε ο μηχανισμός εξάτμισης μπορεί να αποβάλει αποτελεσματικά τη θερμότητα και να σας κάνει να αισθανθείτε πιο δροσερό.

Δεν κάνουν πια τις μεγάλες μονάδες παραθύρων, αλλά μπορείτε να βρείτε λίγα ψύκτες εξαερισμού 12v που είναι καλύτερα από τίποτα μετά από μια κουραστική μέρα εργασίας. Μπορείτε επίσης να φτιάξετε το δικό σας ψυγείο βλάστησης από ένα στήθος πάγου και έναν ανεμιστήρα, αν και θα πρέπει να πετάξετε μια δέσμη πάγου σε αυτό οποτεδήποτε θέλετε να το χρησιμοποιήσετε.

Τοποθετήστε τις ράβδους υγρού πάνω από τις οπές εξαερισμού

Εάν θέλετε να προσομοιώσετε τις επιδράσεις ενός ψύκτη εξατμίσεων χωρίς να αγοράσετε ή να προσπαθήσετε να χαράξετε τη δική σας, ίσως να δείτε πραγματικά αξιοπρεπή αποτελέσματα από το να κουρμίζετε ένα υγρό πανί σε ένα από τα αεραγωγοί σας. Δεν είναι ακριβώς το ίδιο πράγμα με την πραγματική διαπραγμάτευση, αλλά το υγρό κουρέλι θα βοηθήσει να δροσιστεί ο ζεστός αέρας μέσω του ίδιου βασικού μηχανισμού.