Τι κάνουμε στο Backbones στο Διαδίκτυο και στο Δίκτυο

Στη δικτύωση υπολογιστών, ένας σκελετός είναι ένας κεντρικός αγωγός σχεδιασμένος για να μεταφέρει την κυκλοφορία του δικτύου σε υψηλές ταχύτητες. Οι οπίσθιοι κόμβοι συνδέουν τα τοπικά δίκτυα (LAN) και τα δίκτυα ευρείας περιοχής (WAN) μαζί. Οι ραχοκοκαλιά του δικτύου έχουν σχεδιαστεί για να μεγιστοποιούν την αξιοπιστία και την απόδοση των επικοινωνιών δεδομένων μεγάλων αποστάσεων. Τα πιο γνωστά backbones του δικτύου είναι αυτά που χρησιμοποιούνται στο Διαδίκτυο.

Τεχνολογία Backbone στο Διαδίκτυο

Σχεδόν όλη η περιήγηση στο Web, η ροή βίντεο και άλλες κοινές ροές διαδικτυακής ροής μέσω των ραχοκοκαλιών του Διαδικτύου. Αποτελούνται από δρομολογητές δικτύου και διακόπτες που συνδέονται κυρίως με καλώδια οπτικών ινών (αν και υπάρχουν επίσης μερικά τμήματα Ethernet σε συνδέσμους ραχοκοκαλιάς χαμηλότερης κυκλοφορίας). Κάθε σύνδεσμος ίνας στη σπονδυλική στήλη παρέχει συνήθως 100 Gbps εύρους ζώνης δικτύου . Οι υπολογιστές σπάνια συνδέονται απευθείας με μια σπονδυλική στήλη. Αντ 'αυτού, τα δίκτυα παρόχων υπηρεσιών Διαδικτύου ή μεγάλων οργανισμών συνδέονται με αυτά τα backbones και οι υπολογιστές έχουν πρόσβαση στη ραχοκοκαλιά έμμεσα.

Το 1986, το Εθνικό Ίδρυμα Επιστημών των ΗΠΑ (NSF) ίδρυσε το πρώτο δίκτυο κορμού για το Διαδίκτυο. Ο πρώτος σύνδεσμος NSFNET παρείχε μόνο 56 Kbps - απόδοση γελοία με τα σημερινά πρότυπα - αν και αναβαθμίστηκε γρήγορα σε γραμμή T1 1.544 Mbps και σε 45 Mbps T3 έως το 1991. Πολλά ακαδημαϊκά ιδρύματα και ερευνητικοί οργανισμοί χρησιμοποίησαν το NSFNET,

Κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1990, η εκρηκτική ανάπτυξη του Διαδικτύου χρηματοδοτήθηκε σε μεγάλο βαθμό από ιδιωτικές εταιρείες που έχτισαν τη δική τους ραχοκοκαλιά. Το Διαδίκτυο κατέστη τελικά ένα δίκτυο μικρότερων ραχοκοκαλιών που λειτουργούν από παρόχους υπηρεσιών Διαδικτύου οι οποίοι αξιοποιούν τις μεγαλύτερες εθνικές και εσωτερικές ραχοκοκαλιά που ανήκουν σε μεγάλες εταιρείες τηλεπικοινωνιών.

Πίσω άκρες και συσσωμάτωση συνδέσμων

Μία τεχνική για τη διαχείριση των πολύ μεγάλων όγκων κυκλοφορίας δεδομένων που ρέουν μέσω των ραχοκοκαλιών του δικτύου ονομάζεται συσσωμάτωση συνδέσμων ή καναλιών. Η συνάθροιση συνδέσεων περιλαμβάνει τη συντονισμένη χρήση πολλαπλών φυσικών θυρών σε δρομολογητές ή διακόπτες για την παράδοση μιας ενιαίας ροής δεδομένων. Για παράδειγμα, τέσσερις τυπικοί σύνδεσμοι 100 Gbps που συνήθως υποστηρίζουν διαφορετικές ροές δεδομένων μπορούν να συγκεντρωθούν μαζί για να παρέχουν έναν αγωγό 400 Gbps. Οι διαχειριστές δικτύου διαμορφώνουν το υλικό σε κάθε άκρο της σύνδεσης για να υποστηρίξουν αυτήν την θύρα.

Θέματα με Backbones δικτύου

Λόγω του κεντρικού ρόλου τους στο Διαδίκτυο και τις παγκόσμιες επικοινωνίες, οι εγκαταστάσεις κορμού είναι ένας πρωταρχικός στόχος για κακόβουλες επιθέσεις. Οι πάροχοι τείνουν να κρατούν τις θέσεις και ορισμένες τεχνικές λεπτομέρειες των ραχοκοκαλιών τους μυστικές για αυτόν τον λόγο. Μια πανεπιστημιακή μελέτη σχετικά με τους ραχοκοκαλιά του Διαδικτύου στις ΗΠΑ, για παράδειγμα, απαιτούσε τέσσερα χρόνια έρευνας και εξακολουθεί να είναι ελλιπής.

Οι εθνικές κυβερνήσεις διατηρούν μερικές φορές σφιχτό έλεγχο στις εξερχόμενες συνδέσεις ραχοκοκαλιάς της χώρας τους και μπορούν είτε να λογοκρίνουν είτε να διακόπτουν εντελώς την πρόσβαση στο Internet στους πολίτες της. Οι αλληλεπιδράσεις μεταξύ μεγάλων εταιρειών και οι συμφωνίες τους για την ανταλλαγή δικτύων μεταξύ τους τείνουν επίσης να συγκλίνουν η δυναμική των επιχειρήσεων. Η έννοια της δικτυακής ουδετερότητας εξαρτάται από τους ιδιοκτήτες και τους διαχειριστές δικτύων ραχοκοκαλιάς να τηρούν τους εθνικούς και διεθνείς νόμους και να ασκούν δίκαια τις επιχειρήσεις.