Τι είναι ένα αρχείο M4A;

Πώς να ανοίξετε, να επεξεργαστείτε και να μετατρέψετε αρχεία M4A

Ένα αρχείο με την επέκταση αρχείου M4A είναι ένα αρχείο MPEG-4 Audio. Συχνά βρίσκονται στο iTunes Store της Apple ως μορφή λήψεων τραγουδιών.

Πολλά αρχεία M4A κωδικοποιούνται με τον κωδικοποιητή προηγμένης κωδικοποίησης ήχου (AAC), προκειμένου να μειωθεί το μέγεθος του αρχείου. Ορισμένα αρχεία M4A μπορούν αντίθετα να χρησιμοποιήσουν τον Apple Lossless Audio Codec (ALAC).

Εάν μεταφορτώνετε ένα τραγούδι μέσω του iTunes Store που προστατεύεται από αντιγραφή, αποθηκεύεται με την επέκταση αρχείου M4P .

Σημείωση: Τα αρχεία M4A είναι παρόμοια με τα αρχεία βίντεο MPEG-4 ( MP4 ), καθώς και τα δύο χρησιμοποιούν τη μορφή δοχείου MPEG-4. Ωστόσο, τα αρχεία M4A μπορούν να διατηρούν μόνο δεδομένα ήχου.

Πώς να ανοίξετε ένα αρχείο M4A

Πολλά προγράμματα υποστηρίζουν την αναπαραγωγή αρχείων M4A, όπως το iTunes, το QuickTime, το Windows Media Player (V11 απαιτεί το K-Lite Codec Pack), το VLC, το Media Player Classic, το Winamp και πολύ πιθανώς κάποιες άλλες δημοφιλείς εφαρμογές media player.

Τα tablet και τα τηλέφωνα Android, καθώς και τα iPhone, iPad και iPod touch της Apple, λειτουργούν και ως παίκτες M4A και μπορούν να ανοίξουν το αρχείο ήχου απευθείας από ένα ηλεκτρονικό ταχυδρομείο ή έναν ιστότοπο χωρίς να χρειάζονται ειδική εφαρμογή ανεξάρτητα από το αν το αρχείο χρησιμοποιεί το AAC ή το ALAC . Άλλες κινητές συσκευές ενδέχεται να έχουν εγγενή υποστήριξη για την αναπαραγωγή M4A επίσης.

Το Rhythmbox είναι ένας άλλος παίκτης M4A για Linux, ενώ οι χρήστες Mac μπορούν να ανοίξουν αρχεία M4A με την Elmedia Player.

Σημείωση: Επειδή η μορφή MPEG-4 χρησιμοποιείται και για τα αρχεία M4A και MP4, οποιαδήποτε συσκευή αναπαραγωγής βίντεο που υποστηρίζει την αναπαραγωγή ενός αρχείου θα πρέπει επίσης να αναπαράγει το άλλο, αφού τα δύο είναι ακριβώς η ίδια μορφή αρχείου.

Πώς να μετατρέψετε ένα αρχείο M4A

Ενώ τα αρχεία M4A μπορεί να είναι ένας κοινός τύπος αρχείου, σίγουρα δεν αμαρτάνουν τη μορφή MP3 , γι 'αυτό μπορεί να θέλετε να μετατρέψετε το M4A σε MP3. Μπορείτε να το κάνετε αυτό χρησιμοποιώντας iTunes (με αυτόν ή αυτόν τον οδηγό) ή με έναν αριθμό ελεύθερων μετατροπέων αρχείων .

Μερικοί ελεύθεροι μετατροπείς αρχείων M4A που μπορούν να μετατρέψουν τη μορφή όχι μόνο σε MP3, αλλά σε άλλα όπως WAV , M4R , WMA , AIFF και AC3 περιλαμβάνουν Switch Sound File Converter, Freemake Audio Converter και MediaHuman Audio Converter.

Κάτι άλλο που μπορείτε να κάνετε είναι να μετατρέψετε το αρχείο M4A σε MP3 online χρησιμοποιώντας έναν μετατροπέα όπως το FileZigZag ή το Zamzar . Μεταφορτώστε το αρχείο M4A σε έναν από αυτούς τους ιστότοπους και θα έχετε πολλές διαφορετικές επιλογές μορφής εξόδου, εκτός από τα MP3, όπως FLAC , M4R, WAV, OPUS και OGG , μεταξύ άλλων.

Μπορεί επίσης να είστε σε θέση να "μετατρέψετε" το αρχείο M4A σε κείμενο χρησιμοποιώντας λογισμικό αναγνώρισης ομιλίας όπως το Dragon. Προγράμματα όπως αυτό μπορούν να μεταγράψουν ζωντανές, προφορικές λέξεις σε κείμενο και ο Δράκος είναι ένα παράδειγμα που μπορεί να το κάνει και με ένα αρχείο ήχου. Ωστόσο, ίσως χρειαστεί να μετατρέψετε πρώτα το αρχείο M4A σε MP3 χρησιμοποιώντας έναν από τους μετατροπείς που μόλις ανέφερα.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα αρχεία M4A

Ορισμένα αρχεία ήχου και αρχεία podcast χρησιμοποιούν την επέκταση αρχείου M4A, αλλά επειδή αυτή η μορφή δεν υποστηρίζει σελιδοδείκτες για την αποθήκευση της τελευταίας σας θέσης στο αρχείο, αποθηκεύονται γενικά στη μορφή M4B , η οποία μπορεί να αποθηκεύσει αυτές τις πληροφορίες.

Η μορφή MPEG-4 Audio χρησιμοποιείται από το iPhone της Apple με τη μορφή ήχων κλήσης, αλλά αποθηκεύονται με την επέκταση αρχείου M4R αντί για M4A.

Σε σύγκριση με τα αρχεία MP3, τα αρχεία M4A είναι συνήθως μικρότερα και έχουν καλύτερη ποιότητα. Αυτό οφείλεται στις βελτιώσεις στη μορφή M4A που προορίζονταν να αντικαταστήσουν το MP3, όπως η συμπίεση με βάση την αντίληψη, τα μεγαλύτερα μεγέθη μπλοκ στα ακίνητα σήματα και τα μικρότερα μεγέθη μπλοκ δειγμάτων.

Περισσότερα βοήθεια με τα αρχεία M4A

Αν το αρχείο σας δεν ανοίξει ή δεν μετατρέψει τα προγράμματα που αναφέρονται παραπάνω, είναι πολύ πιθανό να ανακατεύετε εσφαλμένα την επέκταση αρχείου.

Για παράδειγμα, τα αρχεία 4MP ενδέχεται να συγχέονται με τα αρχεία M4A, αλλά δεν θα λειτουργούν σωστά αν προσπαθήσετε να ανοίξετε ένα με μια συσκευή αναπαραγωγής M4A. Τα αρχεία 4ΜΡ είναι αρχεία βάσης δεδομένων 4-MP3 που περιέχουν αναφορές σε αρχεία ήχου αλλά δεν περιέχουν τα δεδομένα αυτά.

Ένα αρχείο MFA είναι παρόμοιο με το ότι η επέκταση του αρχείου μοιάζει πολύ με το ".M4A" αλλά και αυτό δεν λειτουργεί με τους παίκτες M4A και δεν σχετίζεται καθόλου με τα αρχεία ήχου. Τα αρχεία MFA είναι είτε αρχεία εφαρμογών MobileFrame ή αρχεία ανάπτυξης πολυμέσων σύντηξης.

Ωστόσο, εάν γνωρίζετε ότι το αρχείο σας είναι ένα αρχείο M4A, ανατρέξτε στην ενότητα Λήψη περισσότερης βοήθειας για πληροφορίες σχετικά με την επικοινωνία μαζί μου στα κοινωνικά δίκτυα ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τη δημοσίευση σε φόρουμ τεχνικής υποστήριξης και πολλά άλλα. Επιτρέψτε μου να μάθω τι είδους προβλήματα αντιμετωπίζετε με το άνοιγμα ή τη χρήση του αρχείου M4A και θα δω τι μπορώ να κάνω για να βοηθήσω.