Το Rainbow Six: Το Siege PS4 Review

Υπάρχουν βασικές προσδοκίες του παιχνιδιού PS4 στα τέλη του 2015 ότι το "Rainbow Six: Siege" του Tom Clancy δεν ανταποκρίνεται. Είναι ένα φρικτό παιχνίδι; Όχι. Αυτό που κάνει κάνει αρκετά καλά. Αλλά δεν κάνει πολλά. Καθόλου. Είναι οπτικά επίπεδη, δεν προσφέρει καμπάνια για έναν παίκτη και δεν μπορεί να ανταγωνιστεί με βαθιές προσφορές για πολλούς παίκτες όπως αυτές που περιλαμβάνονται στο " Call of Duty: Black Ops III " και " Hardline Battlefield ." Οι οπαδοί του Tom Clancy μάλλον γράφουν ήδη μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου εάν 'εξακολουθείτε να διαβάζετε. Ναι, ξέρω ότι αυτά τα παιχνίδια προσφέρουν κάτι ΠΟΛΥ διαφορετικό από το μοντέλο σπασμών του "CoD" - αυτά είναι χτισμένα γύρω από τη στρατηγική, τη μυστικότητα και το συνεταιριστικό παιχνίδι. Έχουν σχεδιαστεί για να αναπαράγουν πραγματικές καταστάσεις περισσότερο από την εμπειρία arcade που έχουμε περιμένουν από το σύγχρονο FPS. Ωστόσο, θα υποστήριζα ότι το "Siege" δεν λειτουργεί με τους όρους αυτούς. Τα περιβάλλοντα είναι επίπεδη και αποσυμπλεγμένα, ο εχθρός AI είναι ασυνεπής και δεν υπάρχει κανένας λόγος να είναι ένας ρεαλιστικός σκοπευτής λεπτός όταν πρόκειται για πραγματικό παιχνίδι.

Οι δύο μεγαλύτεροι σκοπευτές των τελευταίων εβδομάδων - " Star Wars Battlefront " και "Tom Clancy's Rainbow Six: Siege" - είναι δύο από τις μεγαλύτερες απογοητεύσεις της σεζόν. Στην πραγματικότητα, ακόμα και το " Assassin's Creed Syndicate " και το " Fallout 4 " έχουν έρθει κάτω από καλλιτεχνικές προσδοκίες. Το 2016 δεν μπορεί να φτάσει σύντομα εδώ.

Όπως αναμενόταν, είστε μέλος μιας αντιτρομοκρατικής μονάδας στην ομάδα Rainbow. Μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε και να ξεκλειδώσετε διαφορετικούς χειριστές / πράκτορες που θα χρησιμοποιηθούν σε διάφορες λειτουργίες, όπως η προσπάθεια διάσωσης ενός ομήρου ή η προσπέραση ενός κτιρίου από τρομοκράτες. Οι διαφορετικοί χειριστές έχουν διαφορετικά παιχνίδια και σύνολα δεξιοτήτων, και έτσι μόνο ένας από τους δύο μπορεί να είναι σε κάθε ομάδα. Είναι ένας από τους πολλούς τρόπους με τους οποίους το παιχνίδι ενθαρρύνει την ομαδική εργασία. Η επιλογή των σωστών πέντε χειριστών θα μπορούσε να σας δώσει ένα πλεονέκτημα πριν αρχίσει ένας αγώνας. Και έτσι η "Siege" μπορεί να είναι μια εντελώς διαφορετική εμπειρία εάν έχετε τέσσερις φίλους επίσης διατεθειμένους να αγοράσουν τον τίτλο και επίσης με τον ελεύθερο χρόνο ταυτόχρονα να παίξουν μαζί σας. Αυτά είναι πολλά "alsos" για να λειτουργήσει. Όταν έπαιξα, υπήρξε λίγη πραγματική ομαδική εργασία με τα μέλη της ομάδας μου. Στην πραγματικότητα, βρήκα περισσότερο παιχνίδι co-op στο "Hardline".

Δεν υπάρχει σχεδόν καμία αφήγηση στο "Siege". Μετά από μια εισαγωγή με την Angela Bassett που εκφράζει τον προϊστάμενό σας, μπορείτε να εγκατασταθείτε σε μια συναρπαστική δράση-περιπέτεια. Κάτω προσδοκίες. Η μόνη προσφορά ενός παίκτη είναι μια σειρά από πράξεις - πάρτε ένα αεροπλάνο που τρέχει με ομήρους, απενεργοποιήστε μια βόμβα κλπ. Είναι σχεδόν απλά εκπαιδευτικά σεμινάρια για το multiplayer, πράγμα που σημαίνει ότι δεν υπάρχει καμιά εκστρατεία για έναν παίκτη.

Είναι βέβαιο ότι υπάρχουν πολλά παιχνίδια διασκέδασης στο "Siege". Σε μία λειτουργία πολλών παικτών, μπορείτε να προετοιμαστείτε για την επίθεση στον στόχο σας από την άλλη ομάδα. Υπάρχει μια διασκεδαστική στρατηγική για να υπολογίσετε πού να μπάρες εισόδου, να τοποθετήσετε συρματόπλεγμα και να κρυφτείτε για να πάρετε την πτώση στον εχθρό σας. Έχετε επίσης πρόσβαση σε drones, παραβιάσεις εκρηκτικών, σύρμα rappel κλπ. Αλλά, πάλι, θα έχετε δει λίγο πολύ όλα αυτά μέχρι το τέλος της πρώτης ώρας ή δύο. Από εκεί, θα σας ενδιαφέρει να ξεκλειδώσετε νέους χειριστές, αλλά αυτή είναι η ποικιλία. Η "Siege" θα έκανε μια πολύ ενδιαφέρουσα προσφορά για πολλούς παίκτες που θα ενίσχυε μια εξίσου εντυπωσιακή εκστρατεία. Όπως είναι, είναι μισό παιχνίδι.

Και, ίσως το χειρότερο από όλα, δεν φαίνεται καλό. Η φυσική συχνά αισθάνεται μακριά καθώς φτάνετε ένα σύρμα ραπέλ ή θόλο μέσα από μια μισή σπασμένη πόρτα. Τα παιδιά μπαίνουν τακτικά στους τοίχους - αποκαλύπτοντας τις θέσεις τους - και το επίπεδο λεπτομέρειας στις περισσότερες ρυθμίσεις είναι το επίπεδο PS3 στην καλύτερη περίπτωση.

Έχω απολαύσει πραγματικά τα παιχνίδια του Tom Clancy στο παρελθόν, ειδικά το franchise "Splinter Cell" και ακόμη και το "Rainbow Six Vegas". Έτσι, ανυπομονούσα την θριαμβευτική επιστροφή της μάρκας. Θα συνεχίσω να ψάχνω.