Τι είναι το Θέση του PowerPoint;

Χρησιμοποιήστε τοποθεσίες κράτησης θέσης προσθέσετε κείμενο και γραφικά στο PowerPoint

Στο PowerPoint , όπου πολλές παρουσιάσεις διαφανειών βασίζονται σε πρότυπα, ένα σύμβολο κράτησης θέσης είναι συνήθως ένα πλαίσιο με κείμενο που υποδεικνύει την τοποθεσία, τη γραμματοσειρά και το μέγεθος του τύπου που θα εισάγει ο χρήστης. Για παράδειγμα, ένα πρότυπο μπορεί να περιέχει κείμενο με σύμβολο κράτησης θέσης που να λέει "Κάντε κλικ για να προσθέσετε τίτλο" ή "Κάντε κλικ για την προσθήκη υποτίτλων". Τα τοποθετημένα αντικείμενα δεν περιορίζονται σε κείμενο. Το κείμενο με σύμβολο που φέρει το σύμβολο "Μετακίνηση εικόνας σε εικονίδιο κράτησης θέσης ή εικονίδιο κλικ για προσθήκη" δίνει οδηγίες χρήστη του PowerPoint για την προσθήκη μιας εικόνας σε μια διαφάνεια.

Οι αντιπροσωπευτικές θέσεις προορίζονται για εξατομίκευση

Το σύμβολο κράτησης θέσης όχι μόνο χρησιμεύει ως πρόσκληση για δράση στον χρήστη, αλλά δίνει στο πρόσωπο που δημιουργεί την παρουσίαση μια αίσθηση του πώς θα εμφανίζεται ο τύπος, τα γραφικά στοιχεία ή η διάταξη σελίδας στη διαφάνεια. Το κείμενο και οι οδηγίες κράτησης θέσης είναι μόνο προτάσεις. Κάθε στοιχείο μπορεί να εξατομικευτεί. Έτσι εάν δεν σας αρέσει η γραμματοσειρά που το PowerPoint επέλεξε για το αγαπημένο σας πρότυπο, μπορείτε να το αλλάξετε.

Τύποι στοιχείων που χρησιμοποιούνται σε αντικείμενα

Αφού επιλέξετε ένα πρότυπο PowerPoint, κάντε κλικ στην επιλογή Διάταξη στην καρτέλα Αρχική σελίδα για να δείτε τις πολλές διαφορετικές παραλλαγές του προτύπου που επιλέξατε. Θα δείτε πρότυπα για οθόνες τίτλου, πίνακα περιεχομένων, οθόνες κειμένου, οθόνες φωτογραφιών, πρότυπα που αποδέχονται γραφήματα και άλλες διατάξεις.

Ανάλογα με τη διάταξη του προτύπου που επιλέγετε, μπορείτε να τοποθετήσετε οποιοδήποτε από τα παρακάτω σε μια διαφάνεια, εκτός από το κείμενο.

Αυτά τα αντικείμενα μπορούν επίσης να τοποθετηθούν σε διαφάνειες και με άλλες μεθόδους, αλλά με τη χρήση εντολών κράτησης θέτει ένα εύκολο έργο.