Αφαιρέστε τους αριθμούς διαφανειών από τις παρουσιάσεις του PowerPoint

Μάθετε πώς μπορείτε να καταργήσετε τους αριθμούς διαφανειών από μια τρέχουσα παρουσίαση του PowerPoint με αυτές τις εύκολες οδηγίες.

Αφαίρεση αριθμών διαφανειών

Καταργήστε τους αριθμούς διαφανειών από μια παρουσίαση του PowerPoint. © Wendy Russell
  1. Κάντε κλικ στην καρτέλα Εισαγωγή της κορδέλας .
  2. Στην ενότητα Κείμενο , κάντε κλικ στο κουμπί Αριθμός διαφάνειας . Θα ανοίξει το παράθυρο διαλόγου Κεφαλίδα και υποσέλιδο .
  3. Αφαιρέστε το σημάδι επιλογής δίπλα στην καταχώρηση για τον αριθμό διαφάνειας όπως απεικονίζεται στην παραπάνω εικόνα.
  4. Κάντε κλικ στο κουμπί Εφαρμογή σε όλα για να καταργήσετε τον αριθμό διαφάνειας από όλες τις διαφάνειες αυτής της παρουσίασης.
  5. Αποθηκεύστε την παρουσίαση (χρησιμοποιώντας ένα διαφορετικό όνομα αρχείου αν θέλετε να διατηρήσετε το πρωτότυπο αντίγραφο όπως ήταν).

Σημείωση : Εάν η περίπτωση ήταν ότι οι αριθμοί διαφανειών προστέθηκαν ένα κάθε φορά σε κάθε διαφάνεια, (ίσως χρησιμοποιώντας μια μικρή γραφική εικόνα για παράδειγμα), τότε, δυστυχώς, θα πρέπει να διαγράψετε αυτούς τους αριθμούς διαφανειών από κάθε μεμονωμένη διαφάνεια. Αυτό θα ήταν λίγο πιο χρονοβόρο, αλλά σίγουρα όχι ένα τεράστιο έργο. Ας ελπίσουμε ότι αυτό δεν συμβαίνει.

Συγχώνευση δύο παρουσιάσεων σε ένα

Κατά τη γνώμη μου, η συγχώνευση δεν είναι τεχνικά η σωστή λέξη για αυτή τη διαδικασία, καθώς απλά χρησιμοποιείτε μία από τις πολλές επιλογές για την αντιγραφή των αρχικών διαφανειών σε μια νέα (ή ενδεχομένως υπάρχουσα) παρουσίαση. Δεν υπάρχει πραγματικά σωστός ή λάθος τρόπος για να το κάνετε αυτό - απλά ο τρόπος που λειτουργεί καλύτερα για εσάς.

  1. Χρησιμοποιήστε μία από τις τρεις επιλογές Επικόλληση όταν αντιγράφετε και επικολλάτε τις διαφάνειες από την αρχική παρουσίαση στην παρουσίαση "προορισμού".
    • Μπορείτε να επιλέξετε να αντιγράψετε τη διαφάνεια και να διατηρήσετε την αρχική μορφοποίηση (επιλογές γραμματοσειράς, χρώματα φόντου κ.ο.κ.)
    • Χρησιμοποιήστε τη μορφοποίηση παρουσίασης προορισμού.
    • Αντιγράψτε το slide σας ως εικόνα που έχει τοποθετηθεί σε κενή διαφάνεια.
    Αυτή η τελευταία μέθοδος είναι μια εξαιρετική επιλογή αν θέλετε να βεβαιωθείτε ότι δεν μπορούν να γίνουν αλλαγές στη διαφάνεια.
  2. Χρησιμοποιήστε τη μέθοδο μεταφοράς και απόθεσης για να αντιγράψετε διαφάνειες από μία παρουσίαση σε άλλη. Εντούτοις, ανακάλυψα μια βλακεία με αυτή την τελευταία μέθοδο. Ίσως χρειαστεί να κάνετε προσαρμογές στη διαφάνεια μετά το αντίγραφο, επειδή το PowerPoint φαίνεται να είναι εδώ. Σε μία περίπτωση, η μορφοποίηση προορισμού εφαρμόστηκε στην αντιγραμμένη διαφάνεια και σε άλλη περίπτωση, η διαφάνεια διατηρούσε την αρχική μορφοποίηση. Πηγαίνετε σχήμα.