Κάντε καλύτερα τις φωτογραφίες σας χρησιμοποιώντας τα επίπεδα Paint.NET

Προσθέστε μια μικρή ποπ σε θαμπό εικόνες

Εάν χρησιμοποιείτε μια ψηφιακή φωτογραφική μηχανή αλλά μερικές φορές αισθάνεστε ότι οι φωτογραφίες σας είναι λίγο επίπεδες και στερούνται γροθιάς, αυτή η απλή λύση χρησιμοποιώντας το επίπεδο των χαρακτηριστικών του Paint.NET μπορεί να είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεστε. Αυτή η εύκολη τεχνική μπορεί να δώσει ώθηση στις φωτογραφίες που έχουν μικρή αντίθεση.

Το Paint.NET είναι λογισμικό για υπολογιστές με Windows. Η τελευταία έκδοση διατίθεται σε δύο εκδόσεις. Το ένα είναι ένα δωρεάν κατέβασμα και η άλλη έκδοση είναι διαθέσιμη ως λογική τιμή λήψης στο Microsoft Store.

01 από 03

Ανοίξτε το παράθυρο διαλόγου Επίπεδα στο Paint.NET

Ξεκινήστε το Paint.NET και ανοίξτε μια φωτογραφία που σας αρέσει η αντίθεση,

Μεταβείτε στις Προσαρμογές > Επίπεδα για να ανοίξετε το παράθυρο διαλόγου Επίπεδα.

Ο διάλογος Επίπεδα μπορεί να φαίνεται λίγο εκφοβιστικός με την πρώτη ματιά. Ακόμα κι αν έχετε συνηθίσει να κάνετε προσαρμογές επιπέδων σε άλλο λογισμικό επεξεργασίας εικόνας, αυτό το παράθυρο διαλόγου μπορεί να φαίνεται λίγο αλλόκοτο με τα δύο ιστογράμματα. Ωστόσο, είναι διαισθητικό να χρησιμοποιείτε και, ενώ το μεγαλύτερο μέρος της μαγείας επιτυγχάνεται μέσω του ρυθμιστικού εισόδου , το Ιστορικό εξόδου είναι αυτό που πρέπει να εστιάσετε.

02 του 03

Χρησιμοποιώντας το ρυθμιστικό "Επίπεδα εισόδου" στο Paint.NET

Ρυθμίστε το ρυθμιστικό εισόδου για να αλλάξετε το ιστόγραμμα εξόδου. Καθώς το κάνετε, βλέπετε ότι οι αλλαγές επηρεάζουν την εικόνα σε πραγματικό χρόνο.

Αν η εικόνα ήταν υποεκμετάλλευτη, τα ιστογράμματα είναι κεντρικά με κενό χώρο πάνω (το άκρο φωτός) και κάτω (το σκοτεινό άκρο).

Για να βελτιώσετε την εμφάνιση της εικόνας, τεντώστε το ιστόγραμμα εξόδου έτσι ώστε να μην υπάρχει σχεδόν καθόλου χώρος πάνω ή κάτω από αυτό. Για να γινει αυτο:

  1. Σύρετε το επάνω μέρος του δρομέα εισόδου προς τα κάτω μέχρι να είναι σχεδόν επίπεδο με την κορυφή του ιστογράμματος εισόδου. Θα δείτε ότι αυτό προκαλεί τάνυση προς τα πάνω του Ιστογράμματος Εξόδου.
  2. Σύρετε το κάτω βέλος προς τα επάνω για να τεντώσετε το Ιστόγραμμα εξόδου προς τα κάτω.

03 του 03

Χρησιμοποιώντας το ρυθμιστικό "Επίπεδα εξόδου" στο Paint.NET

Ο ρυθμιστής εισαγωγής κάνει το μεγαλύτερο μέρος της εργασίας, αλλά μπορείτε να τροποποιήσετε μια εικόνα με το ρυθμιστικό εξόδου.

Η ολίσθηση του μεσαίου ρυθμιστικού προς τα κάτω στο ρυθμιστικό εξόδου προκαλεί σκουρότερη εικόνα. Η ανύψωση του ολισθητήρα φωτίζει την εικόνα.

Στις περισσότερες περιπτώσεις, θα θέλετε να προσαρμόσετε μόνο το μεσαίο ρυθμιστικό, αλλά μερικές φορές το επάνω ρυθμιστικό μπορεί να βοηθήσει μια φωτογραφία, εάν χρησιμοποιείται με προσοχή. Ένα παράδειγμα θα ήταν αν έχετε τραβήξει μια φωτογραφία με πολλή αντίθεση και μερικές μικρές εκτάσεις καίγονται σε καθαρό λευκό, όπως λαμπερά μπαλώματα σε έναν ουρανό σύννεφων θύελλας. Σε αυτή την περίπτωση, θα μπορούσατε να σύρετε το επάνω ολισθητήρα λίγο πιο κάτω, και αυτή η δράση προσθέτει ένα ελαφρύ γκρι τόνο σε αυτές τις περιοχές. Ωστόσο, αν οι λευκές περιοχές είναι μεγάλες, αυτό μπορεί να κάνει τη φωτογραφία να φαίνεται επίπεδη, οπότε να είστε προσεκτικοί.