Πώς να ενεργοποιήσετε το CableCARD στο Windows Media Center

01 από 08

Ξεκινώντας με το Ψηφιακό καλώδιο και το Κέντρο πολυμέσων

Adam Thursby

Εάν είστε χρήστης HTPC που θέλει να ξεκινήσει την προβολή περιεχομένου υψηλής ευκρίνειας στον Η / Υ σας, το Media Center με CableCARD είναι ο τρόπος να πάτε. Επιτρέποντάς σας να βλέπετε όχι μόνο τις τοπικές εκπομπές HD, αλλά τα premium κανάλια όπως το HBO ή το Showtime, το CableCARD είναι ο καλύτερος τρόπος για να αποκτήσετε αυτό το περιεχόμενο στο οικοσύστημα σας.

Εκτός από την αγορά ενός δέκτη CableCARD, υπάρχει ένα ακόμα βήμα που πρέπει να κάνετε για να απολαύσετε αυτό το περιεχόμενο στο Media Center: Μεταβείτε στο εργαλείο Digital Cable Advisor της Microsoft (DCA). Το εργαλείο δοκιμάζει τον υπολογιστή σας για να διασφαλίσει ότι πληρείτε ορισμένα πρότυπα που θα σας προσφέρουν την καλύτερη δυνατή εμπειρία κατά την προβολή ή την εγγραφή περιεχομένου HD. Τα βήματα για την εκτέλεση του εργαλείου δεν είναι δύσκολα, αλλά απαιτείται διέλευση εάν θέλετε να προσθέσετε CableCARD στην εμπειρία HTPC. Εδώ θα περπατήσουμε μέσω της εγκατάστασης και λειτουργίας του DCA στον υπολογιστή σας.

Ο Ψηφιακός Καλωδιακός Σύμβουλος μπορεί να βρεθεί στη Συλλογή Εξαγωγών στο Windows Media Center. Απλά επιλέξτε το λογότυπο και πατήστε OK στο τηλεχειριστήριο και η δοκιμασία θα ξεκινήσει. (Ολόκληρη η δοκιμή μπορεί να ολοκληρωθεί με το τηλεχειριστήριο σας, οπότε δεν χρειάζεται να πιάσετε πληκτρολόγιο και ποντίκι για να εκτελέσετε το DCA.)

Εάν χρησιμοποιείτε φορητό υπολογιστή, βεβαιωθείτε ότι δεν χρησιμοποιείτε μπαταρία πριν ξεκινήσετε τη δοκιμή. Επίσης, δεν πρέπει να τρέχετε άλλες εφαρμογές τη δεδομένη στιγμή, καθώς αυτό θα επηρεάσει τα αποτελέσματά σας.

02 από 08

Εγκατάσταση του λογισμικού

Adam Thursby

Όταν επιλέγετε DCA στην πρόσθετη συλλογή, θα σας ζητηθεί να εγκαταστήσετε το λογισμικό. Απλώς πατήστε "Εγκατάσταση" και το εργαλείο θα ξεκινήσει.

03 του 08

Αποδοχή της EULA

Adam Thursby

Όπως συμβαίνει με το μεγαλύτερο μέρος του υπόλοιπου λογισμικού, θα χρειαστεί να αποδεχτείτε τη Σύμβαση EULA πριν προχωρήσετε. Απλά πατήστε "Αποδοχή" και το λογισμικό πρέπει να εγκατασταθεί χωρίς πρόβλημα. Αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα, μεταβείτε απλά στη συλλογή πρόσθετων στοιχείων και δοκιμάστε ξανά.

04 του 08

Οθόνη υποδοχής

Adam Thursby

Θα συναντήσετε τώρα μια άλλη οθόνη καλωσορίσματος που εξηγεί τι θα κάνει ο DCA. Είναι μια απλή οθόνη πληροφοριών και μπορείτε ελεύθερα να πατήσετε το κουμπί "Επόμενο" και να προχωρήσετε.

05 του 08

Άδεια EUA πριν από την DCA

Adam Thursby

Μια άλλη EULA για να δεχτείτε. Αυτό αφορά τις ενημερώσεις που θα γίνουν στο σύστημά σας αν περάσει τις δοκιμές. Θα χρειαστεί να αποδεχθείτε αυτό για να προχωρήσετε στην πραγματική δοκιμή.

06 του 08

Έναρξη της δοκιμής

Adam Thursby

Στην επόμενη οθόνη, το μόνο που χρειάζεται είναι να ξεκινήσετε τη δοκιμή. Αφού κάνετε κλικ στο κουμπί, θα ξεκινήσει η δοκιμή. Η δοκιμή μπορεί να διαρκεί από 30 δευτερόλεπτα έως μερικά λεπτά. Η εμπειρία μου ήταν ότι είναι μάλλον γρήγορη. Δεν θα έπρεπε να χρειαστεί πολύς χρόνος για να λάβετε τα αποτελέσματά σας.

07 του 08

Αποτελέσματα δοκιμών

Adam Thursby

Μόλις τελειώσει η δοκιμή, το λογισμικό θα σας ενημερώσει εάν το σύστημά σας έχει περάσει ή όχι. Εάν υπάρχει, είστε έτοιμοι να προσθέσετε ένα CableCARD στον δέκτη σας και να αρχίσετε να παρακολουθείτε το αγαπημένο σας περιεχόμενο υψηλής ποιότητας. Αν όχι όμως, το εργαλείο θα σας ενημερώσει ποια τμήματα του υπολογιστή σας εμφανίζονται σύντομα.

Υπάρχουν πολλά διαφορετικά μηνύματα που μπορεί να εμφανίσει η δοκιμασία αν αποτύχετε σε οποιοδήποτε μέρος της δοκιμής. Δεδομένου ότι δοκιμάζει μόνο μερικά στοιχεία του υπολογιστή σας, το εργαλείο έχει τη δυνατότητα να κάνει συστάσεις σχετικά με το τι πρέπει να κάνετε για να διορθώσετε το πρόβλημα. Θυμηθείτε, δεν θα μπορείτε να ενεργοποιήσετε τις υπηρεσίες CableCARD στο HTPC σας μέχρι να περάσετε τη δοκιμή. Για να γίνει αυτό, πάρτε απλώς τη συνιστώμενη ενέργεια και, στη συνέχεια, εκτελέστε ξανά τη δοκιμή. Μόλις έχετε, πρέπει να είστε έτοιμοι να εγκαταστήσετε το CableCARD και να ξεκινήσετε.

08 από 08

Τελειώνω

Adam Thursby

Εάν έχετε περάσει, η επόμενη οθόνη που θα δείτε θα σας ζητήσει να ενημερώσετε τις ρυθμίσεις του συστήματός σας. Αυτό απαιτείται και χρειάζεται μόνο λίγα δευτερόλεπτα για να ολοκληρωθεί. Μόλις γίνει αυτό, είστε έτοιμοι! Ήρθε η ώρα να αρχίσετε να απολαμβάνετε premium περιεχόμενο HD στο Windows Media Center. Απολαμβάνω!