Πώς να προσθέσετε ένα υδατογράφημα σε μια φωτογραφία στο Corel Photo-Paint

Η τοποθέτηση υδατογραφήματος στις εικόνες που σχεδιάζετε να δημοσιεύσετε στον Ιστό θα τα αναγνωρίσει ως δική σας δουλειά και θα αποθαρρύνει τους ανθρώπους να τα αντιγράψουν ή να τα διεκδικήσουν ως δικά τους. Εδώ είναι ένας απλός τρόπος για να προσθέσετε ένα υδατογράφημα στο Corel Photo-Paint .

Πώς να υδατογραφήσετε μια φωτογραφία στο Corel Photo-Paint

  1. Ανοίξτε μια εικόνα.
  2. Επιλέξτε το εργαλείο κειμένου.
  3. Στη γραμμή στοιχείων, ορίστε τη γραμματοσειρά, το μέγεθος κειμένου και τη μορφοποίηση όπως επιθυμείτε.
  4. Κάντε κλικ στην εικόνα όπου θέλετε να εμφανιστεί το υδατογράφημα.
  5. Πληκτρολογήστε το σύμβολο © copyright ή οποιοδήποτε άλλο κείμενο θέλετε να χρησιμοποιήσετε για ένα υδατογράφημα.
  6. Επιλέξτε το εργαλείο επιλογής αντικειμένων και προσαρμόστε τη θέση κειμένου, εάν είναι απαραίτητο.
  7. Μεταβείτε στην επιλογή Εφέ> 3D εφέ> Ανατύπωση.
  8. Στις επιλογές αναδίπλωσης, ρυθμίστε το Βάθος όπως θέλετε, το Επίπεδο σε 100, Κατεύθυνση όπως επιθυμείτε και βεβαιωθείτε ότι το χρώμα Emboss έχει οριστεί σε Γκρι. Κάντε κλικ στο κουμπί OK.
  9. Εμφανίστε το docker του αντικειμένου μεταβαίνοντας στο Παράθυρο> Αποβάθρες> Αντικείμενα στη φωτογραφία-βαφή 9 ή Προβολή> Dockers> Αντικείμενα στη φωτογραφία-βαφή 8.
  10. Επιλέξτε το ανάγλυφο κείμενο ή αντικείμενο και αλλάξτε τη λειτουργία συγχώνευσης σε σκληρό φωτισμό στο docker αντικειμένου. (Η λειτουργία συγχώνευσης είναι το αναπτυσσόμενο μενού στο docker αντικειμένου που θα οριστεί από προεπιλογή στο "Κανονικό").
  11. Βελτιώστε το αποτέλεσμα πηγαίνοντας στο Effects> Blur> Gaussian Blur. Μια ασυμφωνία 1-pixel λειτουργεί καλά.

Συμβουλές για την εφαρμογή του υδατογραφήματος

  1. Εάν θέλετε το υδατογράφημα να είναι λίγο πιο ορατό, χρησιμοποιήστε ένα έγχρωμο χρώμα στις επιλογές Emboss και ρυθμίστε το σε γκρι χρώμα ελαφρώς ελαφρύτερο από το 50% γκρι.
  2. Η κλιμάκωση του τύπου μετά την εφαρμογή του εφέ μπορεί να προκαλέσει την εμφάνισή του με ζαλάδα ή με εικονοστοιχεία. Λίγο πιο Gaussian θόλωμα θα το διορθώσει.
  3. Μπορείτε να επεξεργαστείτε το κείμενο κάνοντας κλικ σε αυτό με το εργαλείο τύπου, αλλά θα χάσετε τα αποτελέσματα και θα πρέπει να εφαρμοστούν ξανά.
  4. Δεν περιορίζεστε σε κείμενο για αυτό το εφέ. Δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε ένα λογότυπο ή ένα σύμβολο ως υδατογράφημα. Εάν χρησιμοποιείτε το ίδιο υδατογράφημα συχνά, αποθηκεύστε το σε ένα αρχείο που μπορεί να πέσει σε μια εικόνα κάθε φορά που το χρειάζεστε.
  5. Η συντόμευση πληκτρολογίου των Windows για το σύμβολο πνευματικών δικαιωμάτων (©) είναι Alt + 0169 (χρησιμοποιήστε το αριθμητικό πληκτρολόγιο για να πληκτρολογήσετε τους αριθμούς). Η συντόμευση Mac είναι Option-G.