Τι είναι Mac; Είναι διαφορετικό από έναν υπολογιστή;

Στον αυστηρότερο ορισμό, ένας Mac είναι ένας υπολογιστής επειδή ο υπολογιστής είναι προσωπικός υπολογιστής. Ωστόσο, σε κοινή χρήση, ο όρος PC σημαίνει συνήθως έναν υπολογιστή που εκτελεί το λειτουργικό σύστημα των Windows και όχι το λειτουργικό σύστημα της Apple, Inc.

Λοιπόν, πώς καταλήγει ο αρκετά γενικός όρος PC να προκαλεί τόσο μεγάλη σύγχυση; Και πώς διαφέρει ένα Mac από έναν υπολογιστή με Windows;

Mac vs PC ή Mac και PC;

Η αναμέτρηση Mac vs PC ξεκίνησε όταν η IBM - όχι η Apple ή η Microsoft - ήταν ο βασιλιάς του υπολογιστή. Ο "IBM PC" ήταν η απάντηση της IBM στην ανθηρή αγορά προσωπικών υπολογιστών που ξεκίνησε με το Altair 8800 και καθοδηγούταν από εταιρείες όπως η Apple και η Commodore.

Αλλά η IBM είχε πετάξει μια στρογγυλή σφαίρα όταν άρχισαν να εμφανίζονται προσωπικοί υπολογιστές συμβατοί με την IBM, κοινώς αναφερόμενοι ως κλώνοι PC. Μόλις η Commodore εγκαταλείψει την αγορά των προσωπικών υπολογιστών, έγινε ως επί το πλείστον ένας αγώνας δύο εταιρειών μεταξύ της σειράς υπολογιστών Macintosh (Mac) της Apple και της legion των συμβατών με την IBM υπολογιστών, οι οποίοι συχνά αναφέρονται (ακόμη και από την Apple!) Ως απλά " . " Η Apple το πλαισιώνει όπως μπορείτε να αγοράσετε έναν υπολογιστή ή να αγοράσετε ένα Mac.

Όμως, παρά την προσπάθεια της Apple να αποστασιοποιηθεί από τον "Η / Υ", ο Mac είναι και πάντα ήταν ένας προσωπικός υπολογιστής.

Πώς είναι παρόμοιο ένα Mac και ένα PC με Windows;

Τώρα που γνωρίζουμε ότι ένας υπολογιστής Mac είναι ένας υπολογιστής, πιθανότατα δεν θα σας εκπλήξει να μάθετε ότι οι υπολογιστές Mac έχουν περισσότερα από ότι τα PC που βασίζονται στα Windows από ό, τι νομίζετε. Πόσο κοινό; Λοιπόν, ενώ αυτό δεν συνέβαινε πάντοτε, μπορείτε να εγκαταστήσετε το λειτουργικό σύστημα των Windows σε ένα Mac .

Ξέρουμε. Το μυαλό σου είναι επίσημα καίγεται.

Να θυμάστε ότι το Mac είναι απλώς ένας υπολογιστής με Mac OS εγκατεστημένο σε αυτό. Όπως και η Apple μερικές φορές προτιμά το Mac να θεωρείται ως κάτι διαφορετικό από έναν υπολογιστή, ποτέ δεν ήταν πιο παρόμοια. Μπορείτε να εγκαταστήσετε και τα Windows και το Mac OS στο MacBook ή το iMac, να εναλλάσσετε ή να τα εκτελέσετε δίπλα-δίπλα (ή πιο συγκεκριμένα να τρέξετε τα Windows πάνω από το Mac OS) χρησιμοποιώντας λογισμικό όπως Parallels ή Fusion.

Ας δούμε μερικές από αυτές τις ομοιότητες:

Αλλά ένα Mac είναι ακόμα πολύ διαφορετικό, σωστά; Το ποντίκι έχει μόνο ένα κουμπί!

Να είστε προετοιμασμένοι για να ανατινάξετε το μυαλό σας για δεύτερη φορά: το Mac OS υποστηρίζει και αριστερό κλικ και δεξί κλικ για το ποντίκι. Περισσότερο από αυτό, μπορείτε να συνδέσετε το ποντίκι που χρησιμοποιείτε στον υπολογιστή σας Windows και να το χρησιμοποιήσετε σε Mac. Και ενώ το μαγικό ποντίκι της Apple μπορεί να φαίνεται σαν να είναι ένα μόνο κουμπί, κάνοντας κλικ από τη δεξιά πλευρά παράγει ένα δεξί κλικ.

Στην πραγματικότητα, ένα από τα μεγαλύτερα εμπόδια που έρχονται από τον κόσμο των Windows είναι οι συντομεύσεις πληκτρολογίου. Την πρώτη φορά που προσπαθείτε να χρησιμοποιήσετε το control-c για να αντιγράψετε κάτι στο πρόχειρο, συνειδητοποιείτε ότι το control-c δεν αντιγράφει τίποτα στο πρόχειρο. Βλέπετε, στην εντολή Mac Command-c. Και τόσο απλό όσο αυτό ακούγεται, μπορεί να πάρει κάποιο να συνηθίσει πριν αισθάνεται φυσικό.

Τι είναι λοιπόν διαφορετικό;

Τι γίνεται με το Hackintosh;

Εάν έχετε ακούσει τον όρο hackintosh που χρησιμοποιείται, ίσως να είστε λίγο συγκεχυμένος. Αλλά μην ανησυχείτε, αυτό δεν σημαίνει ότι ένα Mac έχει hacked. Τουλάχιστον, όχι με κακή έννοια. Θυμηθείτε πώς ένα Macbook ή iMac μπορεί να εκτελέσει τα Windows επειδή το υλικό είναι ουσιαστικά το ίδιο; Το αντίστροφο είναι επίσης αλήθεια. * Ένας "υπολογιστής" που προορίζεται για τα Windows μπορεί επίσης να είναι σε θέση να τρέξει το MacOS.

* Το σύνολο του υλικού σε έναν υπολογιστή που προορίζεται για macOS πρέπει να αναγνωρίζεται από macOS, έτσι, γενικά, ένα hackintosh είναι ένας υπολογιστής κάποιος συγκεντρώνει τους εαυτούς τους ειδικά για να τρέξει macOS σε αυτό. Χρειάζεται πολλή έρευνα για να πάρει τα σωστά στοιχεία και δεν υπάρχει εγγύηση Η Apple δεν θα προσπαθήσει να κάνει τις μελλοντικές ενημερώσεις ασυμβίβαστες με αυτό το μηχάνημα.