Χρησιμοποιώντας τον Βοηθό Camp Boot για να εγκαταστήσετε τα Windows στο Mac σας

Ο Boot Camp Assistant , ένα βοηθητικό πρόγραμμα που περιλαμβάνεται στο Mac σας, παρέχει τη δυνατότητα να προσθέσετε ένα νέο διαμέρισμα στη μονάδα εκκίνησης του Mac σας για να εγκαταστήσετε και να εκτελέσετε τα Windows σε ένα πλήρως μητρική περιβάλλον. Το Boot Camp Assistant παρέχει επίσης τα απαραίτητα προγράμματα οδήγησης των Windows για τη χρήση του υλικού της Apple, συμπεριλαμβανομένων των βασικών στοιχείων όπως η ενσωματωμένη κάμερα, ο ήχος, η δικτύωση, το πληκτρολόγιο, το ποντίκι , το trackpad και το βίντεο. Χωρίς αυτούς τους οδηγούς, τα Windows θα λειτουργούσαν βασικά, αλλά η λέξη κλειδί εδώ είναι βασική, όπως σε εξαιρετικά βασικές. Δεν θα μπορείτε να αλλάξετε την ανάλυση βίντεο, να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε ήχο ή να συνδεθείτε σε ένα δίκτυο. Και ενώ το πληκτρολόγιο και το ποντίκι ή το trackpad πρέπει να λειτουργούν, θα παρέχουν μόνο τις απλούστερες δυνατότητες.

Με τα προγράμματα οδήγησης της Apple που παρέχει το Boot Camp Assistant, μπορεί να ανακαλύψετε ότι τα Windows και το Mac σας είναι ένας από τους καλύτερους συνδυασμούς για την εκτέλεση των Windows.

Τι Βοηθός Camp Boot Κάνει για σας

Ο, τι χρειάζεσαι

Προηγούμενες εκδόσεις Βοηθού Camp Boot

Αυτός ο οδηγός γράφτηκε με Βοηθό Camp Boot 6.x. Ωστόσο, παρόλο που τα ακριβή ονόματα κειμένων και μενού μπορεί να είναι διαφορετικά, ο Boot Camp Assistant 4.x και 5.x είναι αρκετά παρόμοια ώστε να μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτόν τον οδηγό με τις προηγούμενες εκδόσεις.

Εάν το Mac σας διαθέτει προηγούμενη έκδοση Boot Camp Assistant ή προηγούμενες εκδόσεις του OS X (10.5 ή παλαιότερη έκδοση), μπορείτε να βρείτε έναν λεπτομερή οδηγό χρήσης αυτών των παλαιότερων εκδόσεων Βοηθού Camp Boot εδώ .

Ποιες εκδόσεις των Windows υποστηρίζονται

Από τη στιγμή που το Boot Camp Assistant κατεβάζει και δημιουργεί τα προγράμματα οδήγησης των Windows που απαιτούνται για να ολοκληρωθεί η εγκατάσταση των Windows, πρέπει να ξέρετε ποια έκδοση του Boot Camp Assistant λειτουργεί με την έκδοση των Windows.

Το Mac σας θα έχει μια ενιαία έκδοση του Boot Camp Assistant, καθιστώντας δύσκολη, αλλά όχι αδύνατη, την εγκατάσταση άλλων εκδόσεων Windows που δεν υποστηρίζονται άμεσα από την έκδοση του Boot Camp Assistant που χρησιμοποιείτε.

Για να εγκαταστήσετε εναλλακτικές εκδόσεις των Windows, θα πρέπει να κατεβάσετε και να δημιουργήσετε με μη αυτόματο τρόπο τους Οδηγούς υποστήριξης των Windows. Χρησιμοποιήστε τους παρακάτω συνδέσμους, ανάλογα με την έκδοση των Windows που θέλετε να χρησιμοποιήσετε:

Υποστήριξη Camp Boot Camp 4 (Windows 7)

Boot Camp Support Software 5 (εκδόσεις 64 bit των Windows 7 και Windows 8)

Το Boot Camp Support Software 6 είναι η τρέχουσα έκδοση και μπορείτε να το κατεβάσετε μέσω της εφαρμογής Boot Camp Assistant.

01 του 06

Πριν ξεκινήσεις

Με τη βοήθεια του Boot Camp Assistant μπορείτε να εκτελείτε τα Windows 10 εγγενώς στο Mac σας. Οθόνη πυροβόλησε από την Coyote Moon Inc.

Μέρος της διαδικασίας εγκατάστασης των Windows στο Mac σας περιλαμβάνει αναδιανομή της μονάδας δίσκου Mac. Ενώ το Boot Camp Assistant έχει σχεδιαστεί για να χωρίζει μια μονάδα χωρίς απώλεια δεδομένων, υπάρχει πάντα η πιθανότητα κάτι να πάει στραβά. Και όταν πρόκειται να χάσει δεδομένα, πάντα πιστεύω ότι κάτι μπορεί να πάει στραβά.

Έτσι, προτού προχωρήσετε περαιτέρω, δημιουργήστε αντίγραφο ασφαλείας της μονάδας δίσκου Mac σας τώρα. Υπάρχουν πολλές διαθέσιμες εφεδρικές εφαρμογές. μερικά από τα αγαπημένα μου περιλαμβάνουν:

Όταν ολοκληρωθεί η δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας, μπορούμε να αρχίσουμε να δουλεύουμε με το Boot Camp Assistant.

Ειδική σημείωση:

Συνιστάται ιδιαίτερα η μονάδα USB flash που χρησιμοποιείται σε αυτόν τον οδηγό να συνδεθεί απευθείας σε μία από τις θύρες USB της Mac. Μην συνδέετε τη μονάδα flash στο Mac μέσω ενός διανομέα ή άλλης συσκευής. Κάτι τέτοιο μπορεί να προκαλέσει την αποτυχία των εγκαταστάσεων των Windows.

02 του 06

Βοηθοί Camp Boot Τρεις εργασίες

Βοηθός Camp Boot Camp μπορεί να δημιουργήσει ένα δίσκο εγκατάστασης των Windows, να κατεβάσει τα απαιτούμενα προγράμματα οδήγησης και να διαμοιράσει και να διαμορφώσει τη μονάδα εκκίνησης του Mac για να δεχτεί τα Windows. Οθόνη shot από την Coyote Moon, Inc

Ο Βοηθός Camp Boot μπορεί να εκτελέσει τρία βασικά καθήκοντα για να σας βοηθήσει να εκτελέσετε τα Windows σε Mac ή να τα απεγκαταστήσετε από το Mac. Ανάλογα με το τι θέλετε να ολοκληρώσετε, ίσως να μην χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε και τις τρεις εργασίες.

Τρεις εργασίες του βοηθού του Boot Camp Assistant

Αν δημιουργείτε ένα διαμέρισμα των Windows, το Mac σας θα ξεκινήσει αυτόματα τη διαδικασία εγκατάστασης των Windows μόλις δημιουργηθεί το κατάλληλο διαμέρισμα.

Εάν καταργείτε ένα διαμέρισμα των Windows, αυτή η επιλογή όχι μόνο θα διαγράψει το διαμέρισμα των Windows, αλλά και θα συγχωνεύσει τον πρόσφατα ελευθερωμένο χώρο με το υπάρχον διαμέρισμα Mac σας για να δημιουργήσετε ένα μεγαλύτερο χώρο.

Επιλογή των εργασιών

Τοποθετήστε ένα σημάδι ελέγχου δίπλα στις εργασίες που θέλετε να εκτελέσετε. Μπορείτε να επιλέξετε περισσότερες από μία εργασίες. τα καθήκοντα θα εκτελούνται με την κατάλληλη σειρά. Για παράδειγμα, αν επιλέξετε τις ακόλουθες εργασίες:

Ο υπολογιστής σας Mac θα κατεβάσει πρώτα και θα αποθηκεύσει το λογισμικό υποστήριξης των Windows και, στη συνέχεια, θα δημιουργήσει το απαραίτητο διαμέρισμα και θα ξεκινήσει τη διαδικασία εγκατάστασης των Windows 10.

Κανονικά θα επιλέγετε όλα ή τις εργασίες και το Boot Camp Assistant θα τα εκτελέσει όλα για σας ταυτόχρονα. Μπορείτε επίσης να επιλέξετε μία εργασία κάθε φορά. δεν έχει σημασία για το τελικό αποτέλεσμα. Σε αυτόν τον οδηγό, θα αντιμετωπίσουμε κάθε εργασία σαν να την επιλέξετε ξεχωριστά. Για να χρησιμοποιήσετε σωστά αυτόν τον οδηγό, ακολουθήστε τις οδηγίες για κάθε εργασία που επιλέγετε. Θυμηθείτε ότι εάν επιλέξετε περισσότερες από μία εργασίες, το Mac σας θα συνεχίσει αυτόματα την επόμενη εργασία.

03 του 06

Boot Camp Assistant - Δημιουργήστε τον Windows Installer

Χρησιμοποιώντας ένα αρχείο ISO Windows Boot Camp Assistant μπορείτε να δημιουργήσετε ένα δίσκο εγκατάστασης. Οθόνη shot από την Coyote Moon, Inc

Βοηθός Camp Boot Camp πρέπει να δημιουργήσει μια δισκέτα εγκατάστασης των Windows 10. Για να εκτελέσετε αυτήν την εργασία, χρειάζεστε ένα αρχείο εικόνας των Windows 10 ISO που θα είναι διαθέσιμο. Το αρχείο ISO μπορεί να αποθηκευτεί στις εσωτερικές μονάδες Mac ή σε μια εξωτερική μονάδα δίσκου. Αν δεν έχετε ακόμα το αρχείο εικόνας ISO του προγράμματος εγκατάστασης των Windows 10, μπορείτε να βρείτε έναν σύνδεσμο προς την εικόνα στη σελίδα 2 του παρόντος οδηγού.

  1. Βεβαιωθείτε ότι η μονάδα flash USB που σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε ως δισκέτα εγκατάστασης των Windows για εκκίνηση είναι συνδεδεμένη με το Mac σας.
  2. Αν χρειαστεί, ξεκινήστε το Boot Camp Assistant.
  3. Στο παράθυρο "Επιλογή εργασίας" βεβαιωθείτε ότι υπάρχει ένα σημάδι ελέγχου στη θέση "Δημιουργία δίσκου εγκατάστασης των Windows 10 ή νεότερων".
  4. Μπορείτε να αφαιρέσετε τα σημεία ελέγχου από τις υπόλοιπες εργασίες για να εκτελέσετε μόνο τη δημιουργία δίσκου εγκατάστασης.
  5. Όταν είστε έτοιμοι, κάντε κλικ στο κουμπί Συνέχεια.
  6. Κάντε κλικ στο κουμπί Επιλογή δίπλα στο πεδίο Εικόνα ISO και, στη συνέχεια, μεταβείτε στο αρχείο εικόνας των Windows 10 ISO που έχετε αποθηκεύσει στο Mac.
  7. Στην ενότητα "Δίσκος προορισμού", επιλέξτε τη μονάδα flash USB που θέλετε να χρησιμοποιήσετε ως δίσκο εγκατάστασης των Windows για εκκίνηση.
  8. Προειδοποίηση: Η επιλεγμένη δισκέτα προορισμού θα επαναδιαμορφωθεί προκαλώντας τη διαγραφή όλων των δεδομένων της επιλεγμένης συσκευής.
  9. Κάντε κλικ στο κουμπί Συνέχεια όταν είναι έτοιμο.
  10. Θα εμφανιστεί ένα αναπτυσσόμενο φύλλο για να σας προειδοποιήσει σχετικά με τη δυνατότητα απώλειας δεδομένων. Κάντε κλικ στο κουμπί Συνέχεια.

Το Boot Camp θα δημιουργήσει τη μονάδα δίσκου Windows Installer για εσάς. Αυτή η διαδικασία μπορεί να πάρει λίγο χρόνο. Όταν ο πλήρης Βοηθός Camp Boot θα ζητήσει τον κωδικό πρόσβασης διαχειριστή, ώστε να μπορεί να κάνει αλλαγές στη μονάδα προορισμού. Προσθέστε τον κωδικό πρόσβασης και κάντε κλικ στο OK.

04 του 06

Boot Camp Assistant - Δημιουργήστε τους οδηγούς των Windows

Εάν χρειάζεται μόνο να δημιουργήσετε τα προγράμματα οδήγησης παραθύρων, βεβαιωθείτε ότι έχετε αποεπιλέξει τις άλλες δύο επιλογές. Οθόνη shot από την Coyote Moon, Inc.

Προκειμένου τα Windows να λειτουργούν στο Mac σας, χρειάζεστε την τελευταία έκδοση του λογισμικού υποστήριξης των Apple Windows. Το Boot Camp Assistant σάς επιτρέπει να κατεβάσετε τα προγράμματα οδήγησης παραθύρων για το υλικό του Mac σας, για να διασφαλίσετε ότι όλα θα δουλέψουν όσο το δυνατόν καλύτερα.

Εκκινήστε τον Βοηθό Camp Boot Camp

  1. Εκκινήστε τον Βοηθό Camp Boot, που βρίσκεται στο / Applications / Utilities.
  2. Ο Εκπαιδευτής Camp Boot θα ανοίξει και θα εμφανίσει την οθόνη εισαγωγής του. Βεβαιωθείτε ότι έχετε διαβάσει το εισαγωγικό κείμενο και δώστε προσοχή στις συμβουλές για να συνδέσετε το φορητό σας Mac με καλώδιο εναλλασσόμενου ρεύματος. Μην βασίζεστε στις μπαταρίες κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας.
  3. Κάντε κλικ στο κουμπί Συνέχεια.

Κάντε λήψη του λογισμικού υποστήριξης των Windows (Drivers)

Θα εμφανιστεί το βήμα Επιλογή Εργασιών. Περιλαμβάνει τρεις επιλογές:

  1. Τοποθετήστε ένα σημάδι επιλογής δίπλα στο στοιχείο "Λήψη του τελευταίου λογισμικού υποστήριξης των Windows από την Apple".
  2. Καταργήστε τα σημάδια ελέγχου από τα υπόλοιπα δύο στοιχεία.
  3. Κάντε κλικ στο κουμπί Συνέχεια.

Αποθήκευση λογισμικού υποστήριξης των Windows

Έχετε την επιλογή να αποθηκεύσετε το λογισμικό υποστήριξης των Windows σε οποιαδήποτε εξωτερική μονάδα δίσκου που είναι συνδεδεμένη στο Mac σας, συμπεριλαμβανομένης μίας μονάδας USB flash.

Στην πραγματικότητα πρόκειται να χρησιμοποιήσω μια μονάδα flash USB ως εξωτερική μονάδα δίσκου σε αυτό το παράδειγμα.

Αποθήκευση σε μονάδα Flash USB

  1. Ξεκινήστε με την προετοιμασία της μονάδας flash USB. Θα πρέπει να διαμορφωθεί με τη μορφή MS-DOS (FAT). Με τη μορφοποίηση της μονάδας flash USB θα διαγραφούν όλα τα δεδομένα που υπάρχουν ήδη στη συσκευή, οπότε βεβαιωθείτε ότι τα δεδομένα υποστηρίζονται κάπου αλλού εάν θέλετε να τα διατηρήσετε. Οι οδηγίες μορφοποίησης για όσους χρησιμοποιούν OS X El Capitan ή νεότερη έκδοση μπορούν να βρεθούν στον οδηγό: Μορφοποιήστε μια μονάδα δίσκου Mac χρησιμοποιώντας το βοηθητικό πρόγραμμα δίσκου (OS X El Capitan ή νεότερη έκδοση) . Εάν χρησιμοποιείτε το OS X Yosemite ή νωρίτερα, μπορείτε να βρείτε οδηγίες στον οδηγό: Disk Utility: Διαμορφώστε έναν σκληρό δίσκο . Και στις δύο περιπτώσεις, βεβαιωθείτε ότι έχετε επιλέξει το MS-DOS (FAT) ως μορφή και τη βασική εγγραφή εκκίνησης ως το σχήμα.
  2. Μόλις διαμορφώσετε τη μονάδα USB, μπορείτε να κλείσετε το Disk Utility και να συνεχίσετε με το Boot Camp Assistant.
  3. Στο παράθυρο Boot Camp Assistant, επιλέξτε τη μονάδα flash που μόλις μορφοποιήσατε ως δίσκο προορισμού και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο κουμπί Συνέχεια.
  4. Το Boot Camp Assistant θα ξεκινήσει τη διαδικασία λήψης των τελευταίων εκδόσεων των προγραμμάτων οδήγησης των Windows από τον ιστότοπο υποστήριξης της Apple. Αφού φορτωθούν, τα προγράμματα οδήγησης θα αποθηκευτούν στην επιλεγμένη μονάδα flash USB.
  5. Ο Βοηθός Camp Boot μπορεί να σας ζητήσει τον κωδικό πρόσβασης διαχειριστή για να προσθέσετε ένα αρχείο βοήθειας κατά τη διάρκεια της εγγραφής των δεδομένων στη θέση προορισμού. Καταχωρίστε τον κωδικό πρόσβασής σας και κάντε κλικ στο κουμπί Add Helper.
  6. Μόλις αποθηκευτεί το λογισμικό υποστήριξης των Windows, το Boot Camp Assistant θα εμφανίσει ένα κουμπί Quit. Κάντε κλικ στο κουμπί Έξοδος.

Ο φάκελος "Υποστήριξη των Windows", ο οποίος περιλαμβάνει τα προγράμματα οδήγησης των Windows και μια εφαρμογή εγκατάστασης, αποθηκεύεται τώρα στη μονάδα flash USB. Θα χρησιμοποιήσετε αυτήν τη μονάδα flash κατά τη διαδικασία εγκατάστασης των Windows. Μπορείτε να διατηρήσετε τη μονάδα USB flash συνδεδεμένη εάν πρόκειται να εγκαταστήσετε τα Windows σύντομα ή να βγάλετε τη μονάδα για μεταγενέστερη χρήση.

Αποθήκευση σε CD ή DVD

Εάν χρησιμοποιείτε το Boot Camp Assistant 4.x, μπορείτε επίσης να επιλέξετε να αποθηκεύσετε το λογισμικό υποστήριξης των Windows σε ένα κενό CD ή DVD. Βοηθός Camp Boot Camp θα εγγράψει τις πληροφορίες στο κενό μέσο για εσάς.

  1. Επιλέξτε "Εγγραφή αντιγράφου σε CD ή DVD".
  2. Κάντε κλικ στο κουμπί Συνέχεια.
  3. Το Boot Camp Assistant θα ξεκινήσει τη διαδικασία λήψης των τελευταίων εκδόσεων των προγραμμάτων οδήγησης των Windows από τον ιστότοπο υποστήριξης της Apple. Μόλις ολοκληρωθεί η λήψη, ο Boot Camp Assistant θα σας ζητήσει να τοποθετήσετε κενά μέσα στο Superdrive.
  4. Τοποθετήστε τα κενά μέσα στη μονάδα οπτικού δίσκου και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στην επιλογή Εγγραφή.
  5. Μόλις ολοκληρωθεί η εγγραφή, θα εκτοξευθεί το CD ή το DVD. Θα χρειαστείτε αυτό το CD / DVD για να ολοκληρώσετε την εγκατάσταση των Windows 7 στο Mac σας, οπότε φροντίστε να τοποθετήσετε ετικέτες στα μέσα και να τα κρατήσετε σε ασφαλές μέρος.
  6. Το Boot Camp μπορεί να σας ζητήσει τον κωδικό πρόσβασης διαχειριστή για να προσθέσετε ένα νέο βοηθητικό εργαλείο. Καταχωρίστε τον κωδικό πρόσβασής σας και κάντε κλικ στην επιλογή Add Helper.

Η διαδικασία λήψης και αποθήκευσης του λογισμικού υποστήριξης των Windows ολοκληρώθηκε. Κάντε κλικ στο κουμπί Έξοδος.

05 του 06

Boot Camp Assistant - Δημιουργήστε το Partition των Windows

Χρησιμοποιήστε τον Βοηθό Camp Boot Camp για να χωρίσετε τη μονάδα εκκίνησης του Mac σας. Οθόνη shot από την Coyote Moon, Inc

Μία από τις βασικές λειτουργίες του Boot Camp Assistant είναι να διαιρέσετε τη μονάδα δίσκου Mac προσθέτοντας ένα διαμέρισμα αφιερωμένο στα Windows. Η διαδικασία διαμέρισης σάς επιτρέπει να επιλέξετε πόσο διάστημα θα ληφθεί από το υπάρχον διαμέρισμα Mac και θα εκχωρηθεί για χρήση στο διαμέρισμα των Windows. Αν το Mac σας διαθέτει πολλές μονάδες δίσκου, όπως μερικοί iMac , Mac minis και Mac Pros, θα έχετε την επιλογή να επιλέξετε τη μονάδα δίσκου για διαμέριση. Μπορείτε επίσης να επιλέξετε να αφιερώσετε μια ολόκληρη μονάδα δίσκου στα Windows.

Όσοι από εσάς με μια μονάδα δίσκου δεν θα έχετε την επιλογή ποιας μονάδας δίσκου να χρησιμοποιήσετε, αλλά θα μπορείτε ακόμα να αντιστοιχίσετε το ποσό χώρου που θέλετε να χρησιμοποιήσετε για τα Windows.

Boot Camp Assistant - Διαμερίστε τη μονάδα δίσκου σας για Windows

  1. Εκκινήστε τον Βοηθό Camp Boot, που βρίσκεται στο / Applications / Utilities.
  2. Ο Εκπαιδευτής Camp Boot θα ανοίξει και θα εμφανίσει την οθόνη εισαγωγής του. Εάν εγκαθιστάτε Windows σε φορητό υπολογιστή Mac , βεβαιωθείτε ότι ο υπολογιστής Mac είναι συνδεδεμένος σε μια πηγή εναλλασσόμενου ρεύματος. Δεν θέλετε ο υπολογιστής Mac να κλείσει στη μέση αυτή τη διαδικασία επειδή η μπαταρία του έλειπε από χυμό.
  3. Κάντε κλικ στο κουμπί Συνέχεια.
  4. Η επιλογή Επιλογή Εργασιών θα εμφανιστεί, επιτρέποντάς σας να επιλέξετε μία (ή περισσότερες) από τις τρεις διαφορετικές λειτουργίες που μπορεί να εκτελέσει ο Βοηθός Camp Boot.
  5. Τοποθετήστε ένα σημάδι ελέγχου δίπλα στην επιλογή Εγκατάσταση των Windows 10 ή νεότερων.
  6. Παρόλο που μπορείτε να επιλέξετε όλες τις εργασίες που πρέπει να εκτελεστούν ταυτόχρονα, αυτός ο οδηγός υποθέτει ότι τα κάνετε μία μία φορά, οπότε αφαιρέστε τα άλλα δύο checkmarks από τη λίστα εργασιών.
  7. Κάντε κλικ στο κουμπί Συνέχεια.
  8. Εάν ο Mac σας διαθέτει πολλές εσωτερικές μονάδες δίσκου, θα εμφανιστεί μια λίστα με τις διαθέσιμες μονάδες δίσκου. Εάν το Mac σας διαθέτει μια μονάδα δίσκου, παραλείψτε αυτό το βήμα και προχωρήστε στο βήμα 12.
  9. Επιλέξτε τη μονάδα δίσκου που θέλετε να χρησιμοποιήσετε για την εγκατάσταση των Windows.
  10. Μπορείτε να επιλέξετε να χωρίσετε τη μονάδα δίσκου σε δύο κατατμήσεις, με το δεύτερο τμήμα που θα χρησιμοποιηθεί για την εγκατάσταση των Windows ή μπορείτε να αφιερώσετε ολόκληρη τη μονάδα δίσκου για χρήση από τα Windows. Αν επιλέξετε να χρησιμοποιήσετε ολόκληρη τη μονάδα δίσκου για Windows, θα διαγραφούν όλα τα δεδομένα που είναι αποθηκευμένα στη μονάδα δίσκου, οπότε βεβαιωθείτε ότι έχετε υποστηρίξει αυτά τα δεδομένα μέχρι μια άλλη μονάδα δίσκου, αν θέλετε να τη διατηρήσετε.
  11. Κάντε την επιλογή σας και κάντε κλικ στο κουμπί Συνέχεια.
  12. Ο σκληρός δίσκος που επιλέξατε στο παραπάνω βήμα θα εμφανιστεί με μία ενότητα που αναφέρεται ως macOS και η νέα ενότητα θα εμφανίζεται ως Windows. Δεν έχει γίνει ακόμη διαχωρισμός. πρώτα πρέπει να αποφασίσετε πόσο μεγάλο θέλετε να είναι το διαμέρισμα των Windows.
  13. Μεταξύ των δύο προτεινόμενων κατατμήσεων είναι μια μικρή κουκίδα, την οποία μπορείτε να κάνετε κλικ και να σύρετε με το ποντίκι σας. Σύρετε τη κουκκίδα έως ότου το διαμέρισμα των Windows είναι το επιθυμητό μέγεθος. Σημειώστε ότι οποιοσδήποτε χώρος προσθέτετε στο διαμέρισμα των Windows θα ληφθεί από τον ελεύθερο χώρο που διατίθεται αυτήν τη στιγμή στο διαμέρισμα Mac.
  14. Μόλις κάνετε το διαμέρισμα των Windows το επιθυμητό μέγεθος, είστε έτοιμοι να ξεκινήσετε τη διαδικασία δημιουργίας του διαμερίσματος και την εγκατάσταση των Windows 10. Βεβαιωθείτε ότι έχετε την εκκίνηση της μονάδας flash USB με το Windows 10 Installer, καθώς και την υποστήριξη των Windows λογισμικό που δημιουργήσατε σε ένα προηγούμενο βήμα.
  15. Κλείστε οποιεσδήποτε άλλες ανοιχτές εφαρμογές, αποθηκεύοντας τα δεδομένα της εφαρμογής ανάλογα με τις ανάγκες. Αφού κάνετε κλικ στο κουμπί Εγκατάσταση, ο υπολογιστής σας Mac θα κατατμήσει την επιλεγμένη μονάδα δίσκου και θα επανεκκινήσει αυτόματα.
  16. Τοποθετήστε τη μονάδα flash USB που περιέχει Windows 10 Install disk και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο Install.

Το Boot Camp Assistant θα δημιουργήσει το διαμέρισμα των Windows και θα το ονομάσει BOOTCAMP. Θα επανεκκινήσει στη συνέχεια το Mac σας και θα ξεκινήσει τη διαδικασία εγκατάστασης των Windows.

06 του 06

Boot Camp Assistant 4.x - Εγκατάσταση των Windows 7

Βεβαιωθείτε ότι έχετε επιλέξει το τμήμα που ονομάζεται BOOTCAMP. Ευγενική προσφορά της Apple

Σε αυτό το σημείο, ο Boot Camp Assistant έχει χωρίσει τη μονάδα του Mac σας και επανεκκίνησε το Mac σας. Το πρόγραμμα εγκατάστασης των Windows 10 θα αναλάβει τώρα την ολοκλήρωση της εγκατάστασης των Windows 10. Απλώς ακολουθήστε τις οδηγίες στην οθόνη που παρέχονται από τη Microsoft.

Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας εγκατάστασης των Windows 10, θα σας ρωτήσω πού θα εγκαταστήσετε τα Windows 10. Θα εμφανιστεί μια εικόνα που απεικονίζει τις μονάδες στο Mac σας και τον τρόπο με τον οποίο είναι χωρισμένοι. Ενδέχεται να δείτε τρία ή περισσότερα διαμερίσματα. Είναι πολύ σημαντικό να επιλέξετε μόνο το διαμέρισμα που έχει BOOTCAMP ως μέρος του ονόματός του. Το όνομα του διαμερίσματος ξεκινά με τον αριθμό του δίσκου και τον αριθμό διαμερίσματος και τελειώνει με τη λέξη BOOTCAMP. Για παράδειγμα, "Disk 0 Partition 4: BOOTCAMP".

  1. Επιλέξτε το διαμέρισμα που περιλαμβάνει το όνομα BOOTCAMP.
  2. Κάντε κλικ στο σύνδεσμο Επιλογές μονάδας δίσκου (Advanced).
  3. Κάντε κλικ στο σύνδεσμο Μορφοποίηση και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο κουμπί OK.
  4. Κάντε κλικ στο κουμπί Επόμενο.

Από εδώ μπορείτε να συνεχίσετε να ακολουθείτε την κανονική διαδικασία εγκατάστασης των Windows 10.

Τελικά, η διαδικασία εγκατάστασης των Windows θα ολοκληρωθεί και ο Mac θα επανεκκινήσει στα Windows.

Εγκαταστήστε το λογισμικό υποστήριξης των Windows

Με λίγη τύχη, μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος εγκατάστασης των Windows 10 και την επανεκκίνηση του Mac σας στο περιβάλλον των Windows, το πρόγραμμα εγκατάστασης του Driver Boot Camp θα ξεκινήσει αυτόματα. Αν δεν ξεκινήσει μόνος του, μπορείτε να ξεκινήσετε με μη αυτόματο τρόπο το πρόγραμμα εγκατάστασης:

  1. Βεβαιωθείτε ότι η μονάδα USB flash που περιέχει το πρόγραμμα εγκατάστασης του προγράμματος οδήγησης του Boot Camp είναι συνδεδεμένη με το Mac. Αυτή είναι συνήθως η ίδια μονάδα flash USB που χρησιμοποιήθηκε για την εγκατάσταση των Windows 10, αλλά θα μπορούσατε να έχετε δημιουργήσει μια ξεχωριστή μονάδα flash με το πρόγραμμα εγκατάστασης του προγράμματος οδήγησης, αν έχετε επιλέξει τις εργασίες στον Βοηθό Camp Boot ανεξάρτητα, αντί να εκτελέσετε όλες τις εργασίες ταυτόχρονα.
  2. Ανοίξτε τη μονάδα flash USB στα Windows 10.
  3. Μέσα στο φάκελο BootCamp θα βρείτε ένα αρχείο setup.exe.
  4. Κάντε διπλό κλικ στο αρχείο setup.exe για να ξεκινήσετε το πρόγραμμα εγκατάστασης του προγράμματος οδήγησης του Boot Camp.
  5. Ακολουθήστε τις οδηγίες στην οθόνη

Θα ερωτηθείτε εάν θέλετε να επιτρέψετε στο Boot Camp να κάνει αλλαγές στον υπολογιστή σας. Κάντε κλικ στο κουμπί Ναι (Yes) και στη συνέχεια ακολουθήστε τις οδηγίες στην οθόνη για να ολοκληρώσετε την εγκατάσταση των Windows 10 και των προγραμμάτων οδήγησης Boot Camp.

Αφού ο εγκαταστάτης ολοκληρώσει την εργασία του, κάντε κλικ στο κουμπί Τέλος.

Το Mac σας θα επανεκκινήσει στο περιβάλλον Windows 10.

Επιλογή του προεπιλεγμένου λειτουργικού συστήματος

Ο οδηγός Boot Camp εγκαθιστά τον πίνακα ελέγχου του Boot Camp. Θα πρέπει να είναι ορατό στο Windows 10 System Tray. Εάν δεν το βλέπετε, κάντε κλικ στο τρίγωνο που βλέπει προς τα πάνω στο δίσκο συστήματος. Θα εμφανιστούν τυχόν κρυμμένα εικονίδια, συμπεριλαμβανομένου ενδεχομένως του Πίνακα ελέγχου Boot Camp.

Επιλέξτε την καρτέλα Εκκίνηση δίσκου στον πίνακα ελέγχου.

Επιλέξτε τη μονάδα δίσκου (OS) που θέλετε να ορίσετε ως προεπιλογή.

Το macOS διαθέτει ένα παρόμοιο παράθυρο προτίμησης δίσκου εκκίνησης που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να ορίσετε τον προεπιλεγμένο δίσκο (OS).

Εάν πρέπει να εκκινήσετε σε άλλο λειτουργικό σύστημα σε προσωρινή βάση, μπορείτε να το κάνετε κρατώντας πατημένο το πλήκτρο Option κατά την εκκίνηση του Mac και, στη συνέχεια, επιλέγοντας ποια μονάδα δίσκου (OS) θα χρησιμοποιήσετε.