Πώς να κρατήσετε το πληκτρολόγιο Mac και το ποντίκι σας καθαρό

Καθαρισμός και συμβουλές ανάκτησης διαρροής για το πληκτρολόγιο και το ποντίκι σας

Η ημέρα που αποσυμπιέστε και άρχισε να εργάζεται με το νέο Mac σας ήταν ξεχωριστή. σημείωσε την ημέρα που το πληκτρολόγιο και το ποντίκι του Mac δούλευαν στο καλύτερο δυνατό. Από εκείνη την ημέρα προς τα εμπρός, μικρά κομμάτια βρωμιάς, σκόνης και βρωμιάς δημιουργούν αυτές τις συχνά χρησιμοποιούμενες περιφερειακές συσκευές. Η συσσώρευση του gunk θα προκαλέσει σιγά-σιγά το ποντίκι σας να αισθάνεται λιγότερο αντιληπτό, και μπορεί ακόμη και να προκαλέσει το πληκτρολόγιό σας να χάσει ένα κλικ κλειδί ή δύο τώρα και τότε.

Ευτυχώς, είναι αρκετά εύκολο να επαναφέρετε ένα πληκτρολόγιο και ποντίκι σε όμοια νέα κατάσταση . Το μόνο που χρειάζεται είναι λίγο καθαρισμός και προσοχή.

Προτάσεις καθαρισμού

Ξεκινήστε απενεργοποιώντας το Mac και αποσυνδέοντας το ποντίκι και το πληκτρολόγιο. Εάν το πληκτρολόγιο ή το ποντίκι σας τροφοδοτείται με μπαταρία, αφαιρέστε τις μπαταρίες επίσης.

Έχετε τα ακόλουθα στοιχεία στο χέρι:

Καθαρισμός του ποντικιού του Mac σας

Σκουπίστε το σώμα του ποντικιού με το πανί μικροϊνών. Αυτό θα πρέπει να είναι αρκετό για να αφαιρέσετε οποιαδήποτε λάδια, όπως δακτυλικά αποτυπώματα. Για επίμονα σημεία, βουτιά το πανί στο καθαρό νερό και τρίψτε απαλά το ποντίκι. Μην εφαρμόζετε νερό απευθείας στο ποντίκι, διότι μπορεί να σταματήσει στην εσωτερική λειτουργία του ποντικιού, όπου βρίσκονται τα ευαίσθητα ηλεκτρονικά.

Μην φοβάστε να χρησιμοποιήσετε λίγη πίεση για να καθαρίσετε τα πραγματικά βρώμικα σημεία στο ποντίκι. Ακριβώς εφ 'όσον δεν εφαρμόζετε πίεση κοντά σε οποιοδήποτε τροχό κύλισης, κάλυμμα ή σύστημα παρακολούθησης.

Mighty Mouse
Αν έχετε ένα Mighty Mouse της Apple, η σφαίρα κύλισης πρέπει επίσης να καθαριστεί. Απλώστε ελαφρά το ύφασμα μικροϊνών και κυλήστε τη σφαίρα κύλισης στο πανί. Μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε να χρησιμοποιήσετε τα βαμβακερά βύσματα για να καθαρίσετε την μπάλα κύλισης.

Μόλις η σφαίρα κύλισης είναι καθαρή, χρησιμοποιήστε το δοχείο του πεπιεσμένου αέρα για να εκτοξεύσετε τη σκόνη και τη βρωμιά από το εσωτερικό του φρεατίου που βρίσκεται η σφαίρα κύλισης. Αυτό χρησιμεύει επίσης για την ξήρανση της σφαίρας μετά το καθαρίσετε.

Magic Mouse
Αν έχετε ποντίκι της Apple Magic , ο καθαρισμός είναι πολύ απλουστευμένος. Μπορείτε να καθαρίσετε την επιφάνεια αφής με ένα υγρό ή στεγνό πανί μικροϊνών και τρέξτε το ύφασμα μικροϊνών κατά μήκος των δύο οδηγών οδηγών στο κάτω μέρος του Magic Mouse.

Εάν το μαγικό ποντίκι σας φαίνεται να έχει σφάλματα παρακολούθησης , δηλαδή, ο δείκτης του ποντικιού σταματά ή μεταπηδά, χρησιμοποιήστε το δοχείο του αέρα υπό πίεση για να καθαρίσετε τον αισθητήρα παρακολούθησης στο κάτω μέρος του Magic Mouse.

Άλλα ποντίκια
Αν έχετε ποντίκι τρίτου μέρους, ακολουθήστε τις προτεινόμενες οδηγίες καθαρισμού του κατασκευαστή ή ρίξτε μια ματιά στο πώς να καθαρίσετε ένα ποντίκι από τον Tim Fisher, έναν συνάδελφο εμπειρογνώμονα που γνωρίζει πραγματικά τον τρόπο του γύρω από έναν υπολογιστή. Γενικά, χρησιμοποιήστε ένα πανί μικροϊνών για να καθαρίσετε το εξωτερικό του ποντικιού. Εάν το ποντίκι έχει τροχό κύλισης, μπορεί να διαπιστώσετε ότι συνήθως συσσωρεύεται με σκουλήκι. Χρησιμοποιήστε τα βαμβακερά επιχρίσματα για να καθαρίσετε τον τροχό κύλισης και το δοχείο του αέρα υπό πίεση για να καθαρίσετε τον τροχό κύλισης.

Στις χειρότερες περιπτώσεις, μπορεί να χρειαστεί να ανοίξετε το ποντίκι για πρόσβαση στον οπτικό αισθητήρα στο σύστημα τροχού κύλισης. Δεν είναι όλα τα ποντίκια εύκολα ανοιγμένα, και μερικά είναι πολύ δύσκολο να επανατοποθετηθούν όταν ανοίξουν. Δεν συνιστούμε την εκτέλεση χειρουργικών επεμβάσεων με ποντίκια, εκτός αν διαθέτετε ήδη ένα ποντίκι αντικατάστασης και δεν σας πειράζει να καταλήγετε με τα τμήματα ποντικιού που απομένουν ή να ψάχνετε για εκείνη την μικρή πηγή που έπεσε σε όλη την αίθουσα.

Καθαρισμός του πληκτρολογίου σας

Καθαρίστε την επιφάνεια του πληκτρολογίου σας χρησιμοποιώντας ένα πανί μικροϊνών. Για επίμονες επιφάνειες, σκουπίστε το πανί με καθαρό νερό. Τυλίξτε μια οδοντογλυφίδα με ένα μόνο στρώμα του υφάσματος μικροϊνών για καθαρισμό μεταξύ των πλήκτρων.

Χρησιμοποιήστε το δοχείο του πεπιεσμένου αέρα για να εκτοξεύσετε τυχόν επιπλέον θραύσματα από τα γύρω πλήκτρα.

Καθαρισμός πληκτρολογίου μετά από διαρροή

Η διάχυση ενός ποτού σε ένα πληκτρολόγιο είναι πιθανώς η πιο κοινή αιτία θανάτου από το πληκτρολόγιο . Ωστόσο, ανάλογα με το υγρό και το πόσο γρήγορα αντιδράτε, είναι δυνατό να αποθηκεύσετε ένα πληκτρολόγιο που έχει υποστεί μια διαρροή.

Νερό και άλλα καθαρά υγρά
Τα καθαρά και ημι-καθαρά ποτά, όπως το νερό, ο μαύρος καφές και το τσάι, είναι τα πιο εύκολα να ανακτηθούν, με το νερό που προσφέρει τις καλύτερες πιθανότητες, φυσικά. Όταν συμβαίνει διαρροή, αποσυνδέστε γρήγορα το πληκτρολόγιο από το Mac σας ή απενεργοποιήστε γρήγορα και αφαιρέστε τις μπαταρίες. Μην περιμένετε να κλείσετε το Mac σας. αποσυνδέστε το πληκτρολόγιο ή αφαιρέστε τις μπαταρίες του το συντομότερο δυνατόν.

Εάν το υγρό ήταν καθαρό νερό, περιμένετε 24 ώρες για να επιτρέψετε στο νερό να στεγνώσει πριν επανασυνδέσετε το πληκτρολόγιο ή αντικαταστήσετε τις μπαταρίες του. Με λίγη τύχη, το πληκτρολόγιό σας θα ενεργοποιηθεί και θα είστε έτοιμοι να πάτε.

Καφές και τσάι
Οι διαρροές καφέ ή τσαγιού είναι λίγο πιο προβληματικές, λόγω των επιπέδων οξέος στα ποτά αυτά. Ανάλογα με το σχεδιασμό του πληκτρολογίου, αυτά τα ποτά μπορούν να προκαλέσουν πολύ μικρά καλώδια σήματος μέσα στο πληκτρολόγιο για να χαράσσονται με το πέρασμα του χρόνου και να σταματήσουν να λειτουργούν. Πολλές πηγές προτείνουν να πλημμυρίσετε το πληκτρολόγιο με καθαρό νερό, με την ελπίδα να αραιωθούν τα επίπεδα οξέων και στη συνέχεια αφήστε το πληκτρολόγιο να στεγνώσει για 24 ώρες, για να δείτε αν εξακολουθεί να λειτουργεί. Έχω δοκιμάσει αυτή τη μέθοδο μερικές φορές, αλλά απέτυχε πιο συχνά από ό, τι δεν είναι. Από την άλλη πλευρά, τι έχετε χάσει;

Σόδα, μπύρα και κρασί
Τα ανθρακούχα ποτά, η μπύρα, το κρασί και άλλα ζεστά ή κρύα ποτά είναι θανατικές ποινές στα περισσότερα πληκτρολόγια. Φυσικά, εξαρτάται από το πόσο χύθηκε. Μια ή δύο σταγόνες μπορεί συνήθως να καθαριστεί γρήγορα, με ελάχιστες ή καθόλου βλάβες. Εάν η διαρροή ήταν μεγαλύτερη και το υγρό μπήκε μέσα στο πληκτρολόγιο, καλά, μπορείτε πάντα να δοκιμάσετε τη μέθοδο υποβρύχιας ύδατος, αλλά μην πάρετε τις ελπίδες σας επάνω.

Ανεξάρτητα από το είδος της διαρροής, το κλειδί για την πιθανή απομάκρυνση ενός πληκτρολογίου είναι να το αποσυνδέσετε από οποιαδήποτε πηγή ηλεκτρικής ενέργειας (μπαταρίες, USB) το συντομότερο δυνατόν και αφήστε το να στεγνώσει εντελώς πριν δοκιμάσετε να το ξαναχρησιμοποιήσετε.

Ανοίξτε το πληκτρολόγιο
Μπορείτε να βελτιώσετε τις πιθανότητες ανάκτησης του πληκτρολογίου αφαιρώντας τα μεμονωμένα πλήκτρα. Η διαδικασία είναι διαφορετική για κάθε μοντέλο πληκτρολογίου, αλλά γενικά μπορεί να χρησιμοποιηθεί ένα μικρό κατσαβίδι με επίπεδη λεπίδα για την απενεργοποίηση των κλειδιών. Τα μεγαλύτερα πλήκτρα, όπως η στροφή, η επιστροφή, η μπάρα διαστήματος, μερικές φορές θα έχουν συνδετήρες ή πολλαπλά σημεία σύνδεσης. Προσέξτε ιδιαίτερα όταν αφαιρείτε αυτά τα πλήκτρα.

Με τα πλήκτρα που έχετε αφαιρέσει, μπορεί να παρατηρήσετε λεκέδες, λοξά υγρά ή άλλες ενδείξεις συγκεκριμένων περιοχών στο πληκτρολόγιο που χρειάζονται προσοχή. Χρησιμοποιήστε ένα ελαφρώς βρεγμένο πανί για να καθαρίσετε τυχόν λεκέδες και για να απορροφήσετε τυχόν στάσιμα υγρά που εξακολουθούν να υπάρχουν. Μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε να χρησιμοποιήσετε το δοχείο αέρα υπό πίεση για να στεγνώσετε περιοχές όπου υπάρχουν ενδείξεις ότι το υγρό έχει εισέλθει στον μηχανισμό κλειδιού.

Μην ξεχάσετε να κάνετε έναν χάρτη όπου κάθε κλειδί πηγαίνει για να σας επιτρέψει να αντικαταστήσετε όλα τα κλειδιά. Μπορεί να νομίζετε ότι ξέρετε πού κάθε κλειδί ανήκει, αλλά όταν έρχεται χρόνος να επανασυναρμολογήσετε το πληκτρολόγιο, ένας χάρτης μπορεί να είναι απλώς ο οδηγός που χρειάζεστε.

Δεν μπορώ να σας πω πόσα πληκτρολόγια διαθέτουμε γύρω από το γραφείο μας, τα οποία λειτουργούν πολύ καλά, εκτός από ένα ή δύο κλειδιά, τα οποία όλα σκοτώθηκαν από διαρροή.

Σε μια πιο φωτεινή σημείωση, δεν έχω ακούσει ποτέ για διαρροή πληκτρολογίου που προκαλεί ζημιά πέρα ​​από το ίδιο το πληκτρολόγιο.