Πώς να σώσει τον φορητό υπολογιστή σας μετά από μια διαρροή

Τι να κάνετε αν το laptop σας βρέξει

Όταν ο φορητός σας υπολογιστής ταξιδεύει τακτικά μαζί σας, όταν βρίσκεστε να εργάζεστε σε αεροπλάνα, αυτοκίνητα, τρένα και ακόμη και στο τοπικό διαδίκτυο καφέ , συνειδητοποιείτε ότι σχεδόν παντού πηγαίνετε να δημιουργήσετε μια νέα απειλή για την ασφάλεια του φορητού υπολογιστή σας . Το καλύτερο στοίχημα για την επιβίωση του φορητού υπολογιστή σας είναι να ακολουθήσετε αυτά τα 10 βήματα για να καθαρίσετε τη διαρροή και να προστατέψετε το φορητό σας υπολογιστή από περαιτέρω ζημιές.

10 βήματα για την εξοικονόμηση του φορητού σας υπολογιστή μετά από μια διαρροή

  1. Πρώτα απ 'όλα, απενεργοποιήστε το. Ο χρόνος είναι ουσιαστικός εδώ, οπότε αν χρειαστεί, προχωρήστε και κάντε ένα δύσκολο τερματισμό. Εάν μπορείτε, αφαιρέστε την μπαταρία σαν να φτάνει το υγρό στη μπαταρία, θα σμικρύνει.
  2. Στη συνέχεια, αφαιρέστε τυχόν καλώδια , εξωτερικές μονάδες, αφαιρούμενους χώρους και εξωτερικές κάρτες δικτύου . Δεν θέλετε ο υπολογιστής σας να συνδέεται με τίποτα.
  3. Στη συνέχεια, γρήγορα, αλλά προσεκτικά, σκουπίστε την περίσσεια υγρού με ένα μαλακό πανί - κατά προτίμηση ένα απορροφητικό ύφασμα χωρίς χνούδι. Βεβαιωθείτε ότι δεν χρησιμοποιείτε κίνηση σκουπίσματος, καθώς απλά ωθεί το υγρό γύρω. Αυτό είναι όπου το ύφασμα "μόνο σε περίπτωση" έρχεται σε πρακτικό.
  4. Ξεμπλέξτε το υγρό που μπορεί να έχει πάρει στα αφαιρούμενα μέσα.
  5. Γυρίστε το φορητό υπολογιστή από τη μία πλευρά στην άλλη για να επιτρέψετε την εκροή του υγρού. Κάντε αυτό απαλά? Μην κουνάτε το φορητό υπολογιστή.
  6. Τοποθετήστε την ανάποδα, έτσι ώστε κάθε υπερβολικό υγρό που δεν θα μπορούσατε να φτάσετε θα αποστραγγιστεί.
  7. Εάν έχετε πρόσβαση σε ένα, χρησιμοποιήστε ένα στεγνωτήριο με το χτύπημα στην πιο cool ρύθμιση ή ένα κουτί πεπιεσμένου αέρα για να μπείτε σε αυτές τις γωνίες και τις γωνίες. Στεγνώστε προσεκτικά το φορητό υπολογιστή με τον δροσερό αέρα ενώ είναι ακόμα ανάποδα για να αφήσετε το υγρό να στραγγίσει. Δώστε ιδιαίτερη προσοχή στο πληκτρολόγιο και στα εξαρτήματα που αφαιρέσατε. Κρατήστε το στεγνωτήριο ή τον πεπιεσμένο αέρα να κινείται.
  1. Ο ελάχιστος συνιστώμενος χρόνος στεγνώματος είναι μία ώρα, αλλά προτιμάται η ξήρανση του φορητού υπολογιστή για τουλάχιστον 24 ώρες.
  2. Μόλις ο φορητός σας υπολογιστής έχει χρόνο να στεγνώσει, επανασυνδέστε τα αφαιρούμενα εξαρτήματα και ξεκινήστε το φορητό υπολογιστή. Αν ξεκινάει χωρίς προβλήματα, εκτελέστε μερικά προγράμματα και προσπαθήστε να χρησιμοποιήσετε τα εξωτερικά μέσα για να βεβαιωθείτε ότι όλα λειτουργούν σωστά.
  3. Εάν ο φορητός υπολογιστής δεν ξεκινήσει ή υπάρχουν άλλα προβλήματα, ήρθε η ώρα να πάρετε το laptop σας σε μια πιστοποιημένη υπηρεσία επισκευής. Εάν ο φορητός υπολογιστής σας εξακολουθεί να είναι εγγεγραμμένος, θα πρέπει πρώτα να ακολουθήσετε αυτές τις διαδικασίες.

Άλλες συμβουλές για την εξοικονόμηση του φορητού σας υπολογιστή