Αντιμετώπιση προβλημάτων φωτογραφικών μηχανών Sony DSLR

Η Sony έχει αλλάξει την εστίασή της όσον αφορά τις αντικατάσταση κάμερες (ILCs) από την κατασκευή μοντέλων DSLR σε mirrorless ILCs. Ωστόσο, εξακολουθούν να υπάρχουν πολλά μοντέλα Sony DSLR που διατίθενται στην αγορά ψηφιακών φωτογραφικών μηχανών και αποτελούν αξιόπιστα κομμάτια εξοπλισμού για εξελιγμένους φωτογράφους.

Ωστόσο, όπως συμβαίνει με οποιοδήποτε είδος ηλεκτρονικών ειδών ευρείας κατανάλωσης, μπορεί να αντιμετωπίσετε κάποιο πρόβλημα με τη φωτογραφική σας μηχανή Sony DSLR. Ανεξάρτητα από το αν βλέπετε ένα μήνυμα σφάλματος στην οθόνη LCD της φωτογραφικής μηχανής Sony, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις συμβουλές που αναφέρονται εδώ για να αντιμετωπίσετε τη Sony DSLR κάμερά σας.

Θέματα μπαταρίας Sony DSLR

Επειδή η φωτογραφική μηχανή Sony DSLR χρησιμοποιεί μια μεγαλύτερη μπαταρία από ό, τι θα βρείτε με ένα σημείο και φωτογραφίζετε φωτογραφική μηχανή, μπορεί να είναι πιο σφιχτή για να τοποθετήσετε την μπαταρία. Εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα με την τοποθέτηση της μπαταρίας, χρησιμοποιήστε την άκρη της συσκευασίας για να μετακινήσετε το μηχανισμό μοχλού κλειδώματος εκτός δρόμου, επιτρέποντας στην μπαταρία να ολισθήσει ευκολότερα στο διαμέρισμα.

Η οθόνη LCD είναι απενεργοποιημένη

Με κάποιες κάμερες Sony DSLR, η οθόνη LCD θα απενεργοποιηθεί μετά από 5-10 δευτερόλεπτα εάν δεν υπάρχει δραστηριότητα για τη διατήρηση της ισχύος της μπαταρίας . Απλά πατήστε ένα κουμπί για να ενεργοποιήσετε ξανά την οθόνη LCD. Μπορείτε να ενεργοποιήσετε και να απενεργοποιήσετε τη οθόνη με το χέρι, πατώντας επίσης το κουμπί Disp.

Δεν είναι δυνατή η εγγραφή φωτογραφιών

Υπάρχουν πολλές πιθανές αιτίες για μια φωτογραφική μηχανή Sony DSLR που δεν μπορεί να καταγράψει φωτογραφίες. Εάν η κάρτα μνήμης είναι υπερβολικά γεμάτη, το φλας επαναφορτίζεται, το θέμα είναι εκτός εστίασης ή ο φακός δεν έχει συνδεθεί σωστά, η φωτογραφική μηχανή δεν θα εγγράψει νέες φωτογραφίες. Μόλις φροντίσετε αυτά τα προβλήματα ή περιμένετε να μηδενιστούν αυτά τα προβλήματα, μπορείτε να τραβήξετε τη φωτογραφία.

Το φλας δεν θα φωτιά

Αν η ενσωματωμένη μονάδα flash της ενσωματωμένης φωτογραφικής μηχανής DSLR της Sony δεν λειτουργεί, δοκιμάστε αυτές τις λύσεις. Πρώτα, βεβαιωθείτε ότι η ρύθμιση του φλας είναι είτε "auto", "always on", είτε "fill". Δεύτερον, το φλας μπορεί να επαναφορτίζεται αν πυροδοτήθηκε πρόσφατα, αφήνοντας το προσωρινά inoperable. Τρίτον, με ορισμένα μοντέλα, πρέπει να ανοίξετε με το χέρι τη μονάδα φλας πριν να μπορέσει να πυροδοτήσει.

Οι γωνίες της φωτογραφίας είναι σκοτεινές

Εάν χρησιμοποιείτε απορροφητήρα, φούρνο φακού ή φίλτρο φακού, ίσως παρατηρήσετε αυτό το πρόβλημα. Θα πρέπει να αφαιρέσετε το καπό ή το φίλτρο. Εάν το δάχτυλό σας ή κάποιο άλλο αντικείμενο εμποδίζει εν μέρει τη μονάδα φλας, ενδέχεται να δείτε επίσης σκοτεινές γωνίες στη φωτογραφία σας. Αν χρησιμοποιείτε μονάδα φλας, μπορεί να παρατηρήσετε σκοτεινές γωνίες λόγω σκιών από τον φακό (ονομάζεται σφράγιση ).

Εμφανίζονται κουκκίδες στις φωτογραφίες

Εάν βλέπετε στιγμές στις φωτογραφίες σας κατά την ανασκόπηση τους στην οθόνη LCD, τις περισσότερες φορές, αυτό οφείλεται στη σκόνη ή την έντονη υγρασία στον αέρα όταν φωτογραφίζετε μια φωτογραφία φλας. Δοκιμάστε να φωτογραφίζετε χωρίς φλας εάν είναι δυνατόν. Μπορείτε επίσης να δείτε μερικές μικροσκοπικές τετράγωνα κουκκίδες στην οθόνη LCD. Εάν αυτές οι τετράγωνα κουκκίδες είναι πράσινες, λευκές, κόκκινες ή μπλε, είναι πιθανώς ένα εικονοστοιχείο δυσλειτουργίας στην οθόνη LCD και δεν αποτελούν μέρος της πραγματικής φωτογραφίας.

Όταν ο άλλος αποτύχει, επαναφέρετε το Sony DSLR σας

Τέλος, κατά την αντιμετώπιση προβλημάτων των φωτογραφικών μηχανών Sony DSLR, μπορείτε να επιχειρήσετε να επαναφέρετε την κάμερα, εάν αποτύχουν άλλες προσπάθειες αντιμετώπισης προβλημάτων . Μπορείτε να αφαιρέσετε την μπαταρία και την κάρτα μνήμης για περίπου 10 λεπτά, στη συνέχεια τοποθετήστε ξανά την μπαταρία και ενεργοποιήστε ξανά τη φωτογραφική μηχανή για να δείτε αν το πρόβλημα καθαρίζεται. Διαφορετικά, πραγματοποιήστε μια μη αυτόματη επαναφορά κοιτάζοντας τα μενού της κάμερας για την εντολή Reset Mode Reset.