Πόσα σημεία είναι σε μια Pica;

Τα σημεία και οι εικονογραφήσεις Picas χρησιμοποιούνται στις εκτυπώσεις και στην τυπογραφία

Τα σημεία και τα picas είναι από καιρό οι μετρήσεις της επιλογής των τυπογράφων και των εμπορικών εκτυπωτών. Το σημείο είναι η μικρότερη μονάδα μέτρησης στην τυπογραφία. Υπάρχουν 12 πόντοι σε 1 pica και 6 picas σε 1 ίντσα. Υπάρχουν 72 πόντοι σε 1 ίντσα.

Τύπος μέτρησης σε σημεία

Το μέγεθος του τύπου σε ένα έγγραφο μετράται σε σημεία. Έχετε χρησιμοποιήσει πιθανώς τον τύπο 12 pt πριν - " pt " δείχνει το σημείο. Όλα τα δημοφιλή προγράμματα διάταξης σελίδας και επεξεργασίας κειμένου προσφέρουν τύπο σε διαφορετικά μεγέθη σημείων. Μπορείτε να επιλέξετε τον τύπο 12 σημείων για κείμενο κορμού, τον τύπο 24 σημείων για έναν τίτλο ή έναν τύπο 60 σημείων για έναν τεράστιο τίτλο banner.

Τα σημεία χρησιμοποιούνται σε συνδυασμό με picas για να μετρήσουν το μήκος των γραμμών του τύπου. Το γράμμα "p" χρησιμοποιείται για τον ορισμό των picas όπως στο 22p ή 6p. Με 12 πόντους στην πίτσα, το μισό pica είναι 6 πόντους γραμμένο ως 0p6. 17 πόντοι είναι 1π5, όπου 1 pica ισούται με 12 πόντους συν τα υπόλοιπα 5 πόντους.

Επιπλέον παραδείγματα περιλαμβάνουν:

Το μέγεθος ενός σημείου

Ένα σημείο είναι ίσο με 0,013836 ίντσας και 72 σημεία είναι περίπου 1 ίντσα. Ίσως νομίζετε ότι και οι 72 τύποι σημείων θα ήταν ακριβώς 1 ίντσα ψηλό, αλλά όχι. Η μέτρηση περιλαμβάνει τους ανερχόμενους και κατιούρες όλων των σχημάτων επιστολών. Μερικοί χαρακτήρες (όπως κεφαλαία γράμματα) δεν έχουν ούτε, κάποιοι έχουν το ένα ή το άλλο, και μερικοί χαρακτήρες έχουν και τα δύο.

Προέλευση της μέτρησης σύγχρονου σημείου

Μετά από εκατοντάδες χρόνια και μερικές χώρες στις οποίες το σημείο καθορίστηκε με διάφορους τρόπους, οι ΗΠΑ υιοθέτησαν το σημείο εκτύπωσης σε επιτραπέζιο υπολογιστή (DTP point) ή PostScript σημείο, το οποίο ορίζεται ως 1/72 μιας διεθνούς ίντσας. Αυτή η μέτρηση χρησιμοποιήθηκε από την Adobe όταν δημιούργησε τη PostScript και από την Apple Computer ως πρότυπο για την ανάλυση της οθόνης στους πρώτους υπολογιστές της.

Αν και ορισμένοι ψηφιακοί σχεδιαστές γραφικών έχουν αρχίσει να χρησιμοποιούν ίντσες ως τη μέτρηση της επιλογής στην εργασία τους, τα σημεία και οι picas εξακολουθούν να έχουν πολλούς οπαδούς μεταξύ των τυπογράφων, των τυπογράφων και των εμπορικών εκτυπωτών.