Ενεργοποίηση και απενεργοποίηση λειτουργίας πλήρους οθόνης στο Microsoft Edge

Η λειτουργία πλήρους οθόνης σάς επιτρέπει να βλέπετε περισσότερο από τον ιστό και λιγότερο από το πρόγραμμα περιήγησης

Σημείωση : Αυτό το άρθρο ισχύει για τα λειτουργικά συστήματα Windows 10. Δεν υπάρχουν εφαρμογές Edge για Windows 8.1, macOS ή Google Chromebooks. Υπάρχουν εφαρμογές για κινητές συσκευές iOS και Android, αλλά συνήθως οι εφαρμογές για κινητά καταλαμβάνουν ολόκληρη την οθόνη απευθείας από το get-go.

Στα Windows 10, μπορείτε να προβάλετε ιστοσελίδες στο Microsoft Edge σε λειτουργία πλήρους οθόνης. για να αποκρύψετε τις καρτέλες, τη γραμμή Αγαπημένων και τη γραμμή διευθύνσεων. Αφού βρίσκεστε σε λειτουργία πλήρους οθόνης, δεν υπάρχουν οθόνες ελέγχου, επομένως είναι σημαντικό να γνωρίζετε πώς εισέρχεστε και να τερματίσετε αυτήν τη λειτουργία. Υπάρχουν πολλές επιλογές.

Σημείωση : Οι λειτουργίες πλήρους οθόνης και μεγιστοποίησης δεν είναι οι ίδιες. Η λειτουργία πλήρους οθόνης καταλαμβάνει ολόκληρη την οθόνη και εμφανίζει μόνο τα περιεχόμενα της ίδιας της ιστοσελίδας. Τα τμήματα του προγράμματος περιήγησης ιστού που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε, όπως η γραμμή Αγαπημένων, η γραμμή διευθύνσεων ή η γραμμή μενού, είναι κρυμμένα. Η μεγιστοποιημένη λειτουργία είναι διαφορετική. Η μεγιστοποιημένη λειτουργία καταλαμβάνει επίσης ολόκληρη την οθόνη σας, αλλά τα στοιχεία ελέγχου του προγράμματος περιήγησης στο Web εξακολουθούν να είναι διαθέσιμα.

01 από 04

Χρησιμοποιήστε την Εναλλαγή F11

Ένας τρόπος για να ανοίξετε το Edge είναι από το μενού Έναρξη. Joli Ballew

Για να χρησιμοποιήσετε το Microsoft Edge σε λειτουργία πλήρους οθόνης, ανοίξτε πρώτα το πρόγραμμα περιήγησης Edge. Μπορείτε να το κάνετε αυτό από το μενού Έναρξη και ίσως από τη γραμμή εργασιών.

Όταν ανοίξετε, για να εισέλθετε στη λειτουργία πλήρους οθόνης, πατήστε το πλήκτρο F11 στο πληκτρολόγιό σας Δεν έχει σημασία αν το πρόγραμμα περιήγησής σας μεγιστοποιείται ή λαμβάνει μόνο μέρος της οθόνης, πατώντας αυτό το πλήκτρο θα τον οδηγήσει σε πλήρη οθόνη. Όταν ολοκληρώσετε τη λειτουργία πλήρους οθόνης, πατήστε ξανά το πληκτρολόγιο F11. Το F11 είναι εναλλαγή.

02 από 04

Χρησιμοποιήστε τα Windows + Shift + Enter

Κρατήστε πατημένο το WIndows + Shirt + Enter για λειτουργία πλήρους οθόνης. Joli Ballew

Ο συνδυασμός πλήκτρων Win + Shift + Enter λειτουργεί επίσης για να θέσει το Edge σε λειτουργία πλήρους οθόνης. Στην πραγματικότητα, αυτός ο συνδυασμός πλήκτρων λειτουργεί για οποιαδήποτε εφαρμογή "Universal Platform Platform", συμπεριλαμβανομένου του Store and Mail. Το Win + Shift + Enter είναι μια εναλλαγή.

Για να χρησιμοποιήσετε αυτόν τον συνδυασμό πλήκτρων για να εισέλθετε και να τερματίσετε τη λειτουργία πλήρους οθόνης:

  1. Ανοίξτε το πρόγραμμα περιήγησης Edge .
  2. Κρατήστε πατημένα τα πλήκτρα Windows και Shift και στη συνέχεια πατήστε Enter .
  3. Επαναλάβετε για να αφήσετε τη λειτουργία πλήρους οθόνης.

03 του 04

Χρησιμοποιήστε το Μενού Ζουμ

Ρυθμίσεις και περισσότερη επιλογή μεγέθυνσης. Joli Ballew

Μπορείτε να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία πλήρους οθόνης από ένα μενού που είναι διαθέσιμο στο πρόγραμμα περιήγησης Edge. Είναι στις ρυθμίσεις μεγέθυνσης. Χρησιμοποιείτε αυτό για να εισέλθετε σε λειτουργία πλήρους οθόνης. Όταν είστε έτοιμοι να βγείτε, πρέπει να εντοπίσετε το εικονίδιο πλήρους οθόνης, αλλά αυτή τη φορά από κάπου εκτός από το μενού (επειδή είναι κρυφό). Αυτό το τέχνασμα είναι να μετακινήσετε το ποντίκι σας στην κορυφή της οθόνης.

Για να χρησιμοποιήσετε την επιλογή μενού για να εισέλθετε και να τερματίσετε τη λειτουργία πλήρους οθόνης:

  1. Ανοίξτε το πρόγραμμα περιήγησης Edge .
  2. Κάντε κλικ στις επιλογές Ρυθμίσεις και Περισσότερα , που απεικονίζονται με τρεις οριζόντιες κουκίδες στην επάνω δεξιά γωνία του παραθύρου του προγράμματος περιήγησης. Αυτό ανοίγει ένα αναπτυσσόμενο μενού.
  3. Τοποθετήστε το ποντίκι πάνω από την επιλογή Ζουμ και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο εικονίδιο πλήρους οθόνης . Μοιάζει με ένα διαγώνιο βέλος δύο κατευθύνσεων.
  4. Για να απενεργοποιήσετε τη λειτουργία πλήρους οθόνης, μετακινήστε το ποντίκι στην κορυφή της οθόνης και κάντε κλικ στο εικονίδιο πλήρους οθόνης . Και πάλι, είναι ένα διπλό βέλος με δύο κεφαλές.

04 του 04

Χρησιμοποιήστε συνδυασμούς για να εισέλθετε και να τερματίσετε τη λειτουργία πλήρους οθόνης

Οποιοσδήποτε συνδυασμός λειτουργεί. Getty Images

Όλοι οι τρόποι που περιγράφονται εδώ για ενεργοποίηση και απενεργοποίηση της λειτουργίας πλήρους οθόνης είναι συμβατοί. Ακολουθούν ορισμένοι τρόποι με τους οποίους μπορείτε να τις χρησιμοποιήσετε εναλλακτικά: