Τρόπος δημιουργίας προσαρμοσμένων φακέλων στο Microsoft Word

Η δημιουργία φακέλων στο Microsoft Word δεν είναι δύσκολη. Ένα ειδικό εργαλείο στο πρόγραμμα δημιουργεί αυτόματα έναν φάκελο για εσάς. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να εισαγάγετε τη διεύθυνση επιστροφής και τη διεύθυνση του παραλήπτη. Μπορείτε επίσης να προσαρμόσετε τον φάκελο ανάλογα με τις ανάγκες σας.

Ανοίξτε το Εργαλείο φακέλων

Τζέιμς Μάρσαλ

Για να ανοίξετε το εργαλείο φακέλων, κάντε κλικ στην επιλογή Εργαλεία > Γραμματοσειρές και επιστολές > Φάκελοι και ετικέτες .

Εισάγετε τη διεύθυνσή σας

Τζέιμς Μάρσαλ

Στο παράθυρο διαλόγου Φάκελοι και ετικέτες , θα δείτε πεδία στα οποία μπορείτε να εισάγετε τη διεύθυνση επιστροφής και τη διεύθυνση του παραλήπτη.

Όταν εισάγετε μια διεύθυνση επιστροφής, το Word θα σας ρωτήσει αν θέλετε να αποθηκεύσετε τη διεύθυνση ως προεπιλογή. Κάθε φορά που ανοίγετε το πλαίσιο διαλόγου Φάκελοι και ετικέτες , αυτή η διεύθυνση επιστροφής θα εμφανιστεί. Αν θέλετε να παραλείψετε τη διεύθυνση επιστροφής, απλά επιλέξτε Παράλειψη πριν κάνετε κλικ στην επιλογή Εκτύπωση .

Αλλαγή επιλογών τροφοδοσίας φακέλου

Τζέιμς Μάρσαλ

Η λήψη του φακέλου σας για να εκτυπώσετε σωστά είναι μερικές φορές δύσκολη. Ίσως τυχαία να εκτυπώσετε στην λανθασμένη πλευρά του φακέλου ή να το εκτυπώσετε ανάποδα. Αυτό οφείλεται στον τρόπο με τον οποίο ο εκτυπωτής σας χειρίζεται φακέλους.

Ευτυχώς, μπορείτε να απλοποιήσετε τη διαδικασία λέγοντας στο Word πώς τροφοδοτείτε το φάκελο στον εκτυπωτή σας. Κάντε κλικ στο κουμπί Τροφοδοσία . Το παράθυρο διαλόγου Επιλογές φακέλου ανοίγει στην καρτέλα Επιλογές εκτύπωσης .

Καθορίστε τον τρόπο με τον οποίο θα τροφοδοτείτε τον φάκελο στον εκτυπωτή σας κάνοντας κλικ σε ένα από τα κουμπιά στο επάνω μέρος. Για να αλλάξετε την κατεύθυνση του φακέλου, κάντε κλικ στην περιστροφή προς τα δεξιά .

Εάν έχετε ξεχωριστό δίσκο στον εκτυπωτή σας για φακέλους, μπορείτε να το ορίσετε και εσείς. Απλά κάντε κλικ στο αναπτυσσόμενο πλαίσιο κάτω από την επιλογή Feed από .

Μόλις ορίσετε τις επιλογές σας, κάντε κλικ στο OK .

Αλλαγή του μεγέθους του φακέλου

Τζέιμς Μάρσαλ

Για να αλλάξετε το μέγεθος του φακέλου σας, κάντε κλικ στο κουμπί Επιλογές στο παράθυρο διαλόγου Φάκελοι και ετικέτες . Στη συνέχεια, κάντε κλικ στην καρτέλα Επιλογές φακέλων .

Χρησιμοποιήστε το αναπτυσσόμενο πλαίσιο με την ένδειξη Μέγεθος φακέλου για να επιλέξετε το μέγεθος του φακέλου σας. Εάν το σωστό μέγεθος δεν παρατίθεται, επιλέξτε Προσαρμοσμένο μέγεθος . Το Word θα σας ζητήσει να εισαγάγετε τις διαστάσεις του φακέλου σας.

Μπορείτε επίσης να αλλάξετε πόσο μακριά από την άκρη του φακέλου εμφανίζονται οι διευθύνσεις επιστροφής και παράδοσης. Απλά χρησιμοποιήστε τα πλαίσια επιλογής στην κατάλληλη ενότητα για να το αλλάξετε.

Μόλις ολοκληρώσετε τον καθορισμό των επιλογών σας, κάντε κλικ στο κουμπί OK .

Αλλαγή των στυλ γραμματοσειρών φακέλων

Τζέιμς Μάρσαλ

Δεν είστε κλειδωμένοι στις προεπιλεγμένες γραμματοσειρές του φακέλου σας. Στην πραγματικότητα, μπορείτε να επιλέξετε οποιαδήποτε γραμματοσειρά, στυλ γραμματοσειράς και χρώμα που θέλετε.

Για να αλλάξετε τις γραμματοσειρές του φακέλου σας, κάντε κλικ στο κουμπί Γραμματοσειρά στην καρτέλα Επιλογές φακέλου στο παράθυρο διαλόγου Επιλογές φακέλου . Λάβετε υπόψη ότι θα πρέπει να καθορίσετε ξεχωριστά τη γραμματοσειρά για τη διεύθυνση επιστροφής και παράδοσης.

Όταν κάνετε κλικ στο κουμπί Γραμματοσειρά , θα ανοίξει ένα παράθυρο διαλόγου όπου θα εμφανίζονται οι επιλογές γραμματοσειράς σας (όπως και σε ένα κανονικό έγγραφο του Word). Απλά επιλέξτε τις επιλογές σας και κάντε κλικ στο OK .

Μόλις καθορίσετε τις επιλογές σας, κάντε κλικ στο OK στο παράθυρο διαλόγου Επιλογές φακέλου για να επιστρέψετε στο παράθυρο διαλόγου Φάκελοι και ετικέτες . Εκεί, μπορείτε να κάνετε κλικ στην επιλογή Εκτύπωση για εκτύπωση του φακέλου σας.