Πώς να δημιουργήσετε ένα δείκτη αντίχειρα για ένα έγγραφο του Word

Εάν είστε αρκετά μεγάλος για να θυμάστε ότι χρησιμοποιείτε ένα φυσικό λεξικό ή μια εγκυκλοπαίδεια όταν ήσασταν παιδί, μπορεί να είστε εξοικειωμένοι με την έννοια των δεικτών αντίχειρων. Είναι μικρά στρογγυλά τμήματα του βιβλίου που είναι κομμένα για να σας διευκολύνουν να περιηγηθείτε στα διάφορα τμήματα. Στη λέξη Microsoft Office, μπορείτε επίσης να δημιουργήσετε έναν ψηφιακό δείκτη αντίχειρων για μεγαλύτερα έγγραφα, ώστε να γίνει εύκολη η πλοήγηση.

Ας πούμε ότι θα θέλατε μία καρτέλα για κάθε διαίρεση στο έγγραφό σας (όπως κεφάλαια ή αλφαβητικά τμήματα). Θέλετε μια καρτέλα για την πρώτη σελίδα της ενότητας και θα εμφανιστεί στη δεξιά πλευρά. Τέλος, ας φανταστούμε ότι θα θέλατε αυτές οι καρτέλες να είναι μαύρες ή κάποιες άλλες σκούρες, με λευκό κείμενο.

Μπορείτε να δημιουργήσετε αυτές τις καρτέλες ως ψηλό, λεπτό (μονής στήλης, πολλών γραμμών) πίνακα που είναι προσαρτημένος στην κεφαλίδα. Αυτός ο πίνακας θα είναι πανομοιότυπος σε όλες τις ενότητες, αλλά σε κάθε συγκεκριμένη ενότητα θα υπάρχει μια διαφορετική σειρά με κείμενο.

Προετοιμασία του εγγράφου σας

  1. Αρχικά, κάντε διπλό κλικ στην κεφαλίδα, η οποία θα ανοίξει το παράθυρο κεφαλίδας. Μεταβείτε στα Εργαλεία Κεφαλίδας & Υποσέλιδου, στη συνέχεια Σχεδίαση , όπου θα δείτε πλαίσια ελέγχου για "Διαφορετική Αρχική Σελίδα" και "Διαφορετικά Μονά και Ζυγά". Αν θέλετε οι καρτέλες να βρίσκονται ακριβώς στην πρώτη σελίδα κάθε ενότητας, ελέγξτε την προηγούμενη επιλογή. Για καρτέλες σε όλες τις δεξίες σελίδες, επιλέξτε το τελευταίο. Μπορεί να χρειαστεί να ελέγξετε και τα δύο πλαίσια σε ορισμένες περιπτώσεις. Για παράδειγμα, μπορεί να έχετε διαφορετικές τρέχουσες κεφαλές σε μονές και ζυμμένες σελίδες, αλλά καμία κεφαλή δεν τρέχει στην πρώτη σελίδα των τμημάτων.
  2. Κάντε διπλό κλικ στο σώμα κειμένου για να κλείσετε το παράθυρο κεφαλίδας.
  3. Μεταβείτε στην καρτέλα Διάταξη . Στην αρχή κάθε διαίρεσης όπου θα τοποθετήσετε μια καρτέλα, μεταβείτε στη σελίδα Ρυθμίσεις και στη συνέχεια σπάει και στη συνέχεια η περίεργη σελίδα .

Εισαγωγή του πίνακα

Οι εκδόσεις του Word 2000 και των νεότερων εκδόσεων διαθέτουν " τυλιγμένους " πίνακες. Αυτοί είναι πίνακες που δεν είναι γραμμένες με κείμενο, ώστε να μπορείτε να τις τοποθετήσετε οπουδήποτε στη σελίδα. Μπορεί να υποθέσουμε ότι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ένα τυλιγμένο τραπέζι στο παράδειγμα μας εδώ, αλλά δεν μπορούμε. Αυτό είναι σωστό, βάζοντας ένα τυλιγμένο τραπέζι στην κεφαλίδα δεν θα σας επιτρέψει να το επεκτείνετε πέρα ​​από το κάθετο μέσον της σελίδας. Αυτό δεν είναι καλό, επειδή θέλετε οι καρτέλες να επεκτείνουν το μήκος της σελίδας. Αντί ενός τυλιγμένου πίνακα, θα εισαγάγουμε έναν πίνακα σε πλαίσιο κειμένου ή πλαίσιο. Οι περισσότεροι άνθρωποι γνωρίζουν πώς να χρησιμοποιούν πλαίσια κειμένου, αν και τα πλαίσια είναι λίγο πιο εύκολο. Θα σας δείξουμε πώς να χρησιμοποιήσετε και τα δύο.

Εισαγωγή πλαισίου κειμένου

  1. Κάντε διπλό κλικ στην κεφαλίδα για να ανοίξετε το παράθυρο κεφαλίδας. Βεβαιωθείτε ότι είναι η σωστή επικεφαλίδα. Μεταβείτε στην επικεφαλίδα και το υποσέλιδο, στη συνέχεια Εμφάνιση επόμενου ή Εμφάνιση προηγούμενου . Μπορείτε επίσης να μεταβείτε στα Εργαλεία κεφαλίδας και υποσέλιδου, στη συνέχεια να σχεδιάσετε και στη συνέχεια να πλοηγηθείτε, στη συνέχεια Επόμενο ή Προηγούμενο . Αυτό θα σας οδηγήσει στην κεφαλίδα της πρώτης σελίδας ή στην κεφαλίδα περιττής σελίδας.
  2. Τώρα σχεδιάστε ένα πλαίσιο κειμένου που είναι προσαρτημένο στην κεφαλίδα. Το μέγεθος δεν έχει σημασία γιατί μπορείτε να το αλλάξετε αργότερα. Πηγαίνετε στη συνέχεια εισαγάγετε την Πλαίσιο κειμένου κειμένου και στη συνέχεια σχεδιάστε το πλαίσιο κειμένου
  3. Στη συνέχεια, θα θέλετε να λάβετε κάποια εργαλεία για τη μορφοποίηση. Μεταβείτε στην επιλογή Εργαλεία σχεδίασης και στη συνέχεια στην επιλογή Μορφοποίηση και, στη συνέχεια, επιλέξτε Στυλ σχήματος στην κάτω δεξιά γωνία. Στη συνέχεια, θα δείτε το πλαίσιο μενού Format Shape , το οποίο περιέχει περισσότερες επιλογές ελέγχου. Για να αφαιρέσετε το περιθωριοποιημένο περιθώριο από το πλαίσιο κειμένου, μεταβείτε στα Σχήματα Σχήματος (Shape Styles), στη συνέχεια Σχήμα Περίγραμμα (Outline) και στη συνέχεια Χωρίς περίγραμμα Μπορείτε επίσης να μεταβείτε στην επιλογή Shape Fill και στη συνέχεια No Fill .
  4. Στη συνέχεια, θα αποφασίσετε το ύψος και το πλάτος των καρτελών. Στην εικόνα μας, οι μετρήσεις είναι ύψος 0,5 "και ύψος 0,75". Μπορείτε να υπολογίσετε το απαιτούμενο ύψος για τις καρτέλες σας, αποφασίζοντας πόσο διάστημα οι καρτέλες σας θα πάρουν στη σελίδα. Διαχωρίστε αυτό το διάστημα από τον αριθμό των καρτελών που χρειάζεστε. Μπορείτε να προσθέσετε λίγο παραπάνω για την κενή παράγραφο που θα δημιουργήσει αυτόματα το Word κάτω από τον πίνακα.
  1. Το επόμενο βήμα είναι να ρυθμίσετε τα εσωτερικά περιθώρια κουτιού στο 0 ". Κάνετε αυτό πηγαίνοντας στο Shape Styles και έπειτα Shape Text Box .
  2. Βεβαιωθείτε ότι η περιτύλιξη έχει οριστεί σε "Τετράγωνο". Μεταβείτε στην επιλογή Εργαλεία σχεδίασης και, στη συνέχεια, στην επιλογή Μορφοποίηση, ρύθμιση , περιτύλιγμα κειμένου.
  3. Τώρα πρέπει να ορίσετε τη σωστή θέση του πλαισίου κειμένου. Μπορεί να χρειαστούν κάποιες προσπάθειες για να το κάνετε σωστά για να διασφαλίσετε ότι οι οριζόντιες και κάθετες ρυθμίσεις είναι "Σχετικά με τη σελίδα". Σε περίπτωση που οι καρτέλες σας επεκτείνουν το πλήρες μήκος της σελίδας, μπορείτε να μεταβείτε στην επιλογή "Ευθυγράμμιση" και να επιλέξετε Msgstr "Αν όχι, θα επιλέξετε" Απόλυτη θέση ". Η οριζόντια ρύθμιση είναι το πλάτος της σελίδας μείον το πλάτος του πλαισίου κειμένου. Σημείωση: Η επιλογή "Δικαίωμα Σχετικής σελίδας" τοποθετεί το πλαίσιο κειμένου εκτός του δεξιού περιθωρίου. Μεταβείτε στην επιλογή Ταξινόμηση στη συνέχεια Θέση à Περισσότερες επιλογές διάταξης ή Εργαλεία πλαισίου κειμένου, στη συνέχεια Σχεδίαση ή σχεδίαση εργαλείων, στη συνέχεια Σχεδίαση .
  4. Τέλος, πατήστε OK για να κλείσετε τα πλαίσια μενού.