Τρόπος δημιουργίας διαφορετικής κεφαλίδας ή υποσέλιδου πρώτης σελίδας στο Word

Μάθετε πώς μπορείτε να αλλάξετε μια κεφαλίδα σελίδας κατά τη μορφοποίηση ενός αρχείου Word

Μια κεφαλίδα σε ένα έγγραφο του Microsoft Word είναι η ενότητα του εγγράφου που βρίσκεται στο πάνω περιθώριο. Το υποσέλιδο είναι το τμήμα ενός εγγράφου που βρίσκεται στο κάτω περιθώριο. Οι κεφαλίδες και τα υποσέλιδα μπορεί να περιέχουν αριθμούς σελίδων , ημερομηνίες, τίτλους κεφαλαίων, όνομα συγγραφέα ή υποσημειώσεις . Συνήθως, οι πληροφορίες που εισάγονται στις περιοχές κεφαλίδας ή υποσέλιδου εμφανίζονται σε κάθε σελίδα ενός εγγράφου.

Ενίοτε μπορεί να θέλετε να καταργήσετε την κεφαλίδα και το υποσέλιδο από μια σελίδα τίτλου ή έναν πίνακα περιεχομένων στο έγγραφο του Word ή ίσως να θέλετε να αλλάξετε την κεφαλίδα ή το υποσέλιδο σε μια σελίδα. Αν ναι, αυτά τα γρήγορα βήματα σας λένε πώς να το επιτύχετε αυτό.

01 από 04

Εισαγωγή

Έχετε δουλέψει πολύ και πολύ στο έγγραφο πολλών σελίδων του Word και θέλετε να βάλετε πληροφορίες στην κεφαλίδα ή στο υποσέλιδο που θα εμφανίζονται σε κάθε σελίδα εκτός από την πρώτη σελίδα που σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε ως σελίδα τίτλου. Αυτό είναι πιο εύκολο από ό, τι ακούγεται.

02 από 04

Πώς να εισάγετε κεφαλίδες ή υποσέλιδα

Για να εισαγάγετε κεφαλίδες ή υποσέλιδα σε έγγραφο πολλών σελίδων του Microsoft Word , ακολουθήστε τα εξής βήματα:

  1. Ανοίξτε ένα έγγραφο πολλών σελίδων στο Word.
  2. Στην πρώτη σελίδα, κάντε διπλό κλικ στο επάνω μέρος του εγγράφου στην περιοχή όπου θα εμφανιστεί η κεφαλίδα ή στο κάτω μέρος της σελίδας όπου θα εμφανιστεί το υποσέλιδο για να ανοίξετε την καρτέλα Header & Footer της κορδέλας.
  3. Κάντε κλικ στο εικονίδιο κεφαλίδας ή στο εικονίδιο υποσέλιδου και επιλέξτε μια μορφή από το αναπτυσσόμενο μενού. Πληκτρολογήστε το κείμενό σας στην διαμορφωμένη κεφαλίδα. Μπορείτε επίσης να παρακάμψετε τη μορφή και κάντε κλικ στην περιοχή κεφαλίδας (ή υποσέλιδου) και να αρχίσετε να πληκτρολογείτε για να μορφοποιήσετε με μη αυτόματο τρόπο την κεφαλίδα ή το υποσέλιδο.
  4. Οι πληροφορίες εμφανίζονται στην κεφαλίδα ή το υποσέλιδο κάθε σελίδας του εγγράφου.

03 του 04

Κατάργηση κεφαλίδας ή υποσέλιδου μόνο από την πρώτη σελίδα

Ανοίξτε την κεφαλίδα ή υποσέλιδο πρώτης σελίδας. Φωτογραφία © Rebecca Johnson

Για να καταργήσετε μια κεφαλίδα ή ένα υποσέλιδο μόνο από την πρώτη σελίδα, κάντε διπλό κλικ στην κεφαλίδα ή το υποσέλιδο στην πρώτη σελίδα για να ανοίξετε την καρτέλα Header & Footer .

Ελέγξτε διαφορετική πρώτη σελίδα στην καρτέλα Κεφαλίδα & Υποσέλιδο της κορδέλας για να αφαιρέσετε τα περιεχόμενα της κεφαλίδας ή του υποσέλιδου στην πρώτη σελίδα, αφήνοντας την κεφαλίδα ή το υποσέλιδο σε όλες τις άλλες σελίδες.

04 του 04

Προσθήκη μιας διαφορετικής κεφαλίδας ή υποσέλιδου στην πρώτη σελίδα

Αν θέλετε να βάλετε διαφορετική κεφαλίδα ή υποσέλιδο στην πρώτη σελίδα, αφαιρέστε την κεφαλίδα ή το υποσέλιδο από την πρώτη σελίδα όπως περιγράφεται παραπάνω και κάντε διπλό κλικ στην περιοχή κεφαλίδας ή υποσέλιδου. Κάντε κλικ στο εικονίδιο κεφαλίδας ή υποσέλιδου , επιλέξτε μια μορφή (ή όχι) και πληκτρολογήστε τις νέες πληροφορίες στην πρώτη σελίδα.

Οι κεφαλίδες και τα υποσέλιδα στις άλλες σελίδες δεν επηρεάζονται.